Вер(е)сийката на премиерчето за бомбичките

Часове след нощните експлозии пред офиси на ДСБ и РЗС в София шефът на столичната полиция Валери Йорданов предсказуемо и стандартно за такава ситуация обясни, че “все още е рано дори за изграждане на версии” . Премиерът обаче си има своя логика: той винаги „знае“!

“За да се шуми около тези партии те правят интриги, правят си взривчета, докато ние откриваме магистрали. Когато бях главен секретар на МВР имаше една бомбичка пред къщата на Костов. Тогава се заговори, че това се прави, за да ги накарат да мълчат, а сега не могат да им се затворят устите, така че явно това не работи”, коментира Борисов в ефира на ТВ7.

Прав е, спомням си, че когато през 2006 г. взривиха вратата на колегата Васил Иванов, явно сам си беше поставил взрива, за да го забележат чак в Държавния департамент на САЩ в съответния доклад и раздела за т.н. свобода на словото в България. Ако не греша, за още по-драматично и за да се прочуе, Иванов вероятно беше заложил майка си в апартамента. Не че е вярно да е било преднамерено, но пък така изглежда по логиката на Борисов, за когото целесъобразното е очевидно и дори е факт.

“Като главен секретар имаше бомбичка пред дома на Костов. Тогава имаше коментари, че някой иска да им запуши устите. А се вижда, че години наред те са най гласовитите. Така че не се постига ефект. Но всичко се трупа като негатив на имиджа на правителството и на страната”, каза още министър-председателят.

“Бомбичка“! Умилително и умалително звучи в устата на човек, който отговаряше тогава за сигурността, а днес отговаря за минираната със скандали целокупна държава. А именно поради причината, че такива бомбички и демонстративни разстрелчета на мутрички, на олигархчета, като Емил Кюлев и на владетелчета на страната, като Илия Павлов, взривчетата продължават да си гърмят в държавицата ни.

Едно премиерче би трябвало да се придържа към нормалността, говорейки за подобни неща, вместо да внушава собствените си провокативни и провокирани от безнаказаността фантазии. Обвинения от подобен род отиват повече на обектите на бомбичките, но (поне) от ДСБ се въздържаха да яхнат взривната вълна. Излиза, че като главен секретар на МВР и министър-председател Борисов няма вина за дългия списък от неразкрити поръчкови убийства и атентати, но пък има мнение за незначителността на това да ти гръмнат „бомбичка“ пред вратата. Ако се приложи неговото мислене, ще се получи, че самият той има пръст в дозирането на „бомбичките“, за да може да се присмива на пъзльовците, които сами си ги слагат, а нямат куража да се самовзривят ефективно, за да не му пречат като „така наречена опозиция“ ( както се изрази днес „по телевизора“ той).

 

За негово сведение: не обемът на употребеното взривно вещество е от значение, а фактът, че изобщо е  възможно това да се случва в държавата, която Той оглавява, за което някой му се подиграва.Съответно подигравателаната му реакция срещу това сериозно предизвикателство е израз на слабост, колкото и да се опитва да я прикрие с умалителни и умилителни думички срещу враговете си в политиката.

69 мнения за “Вер(е)сийката на премиерчето за бомбичките”

 1. Не всеки, който не те хвали, ти желае злото, и не всеки,който само те хвали ти желае доброто! Това се отнася и за цялостната наша медийна среда.
  Г-н Инджев, поправете многото грешки в началото,
  /а неговоЧасове след двет нощни експлозии/, защото развалят добрите впечатления и от най-добре написаната статия.

 2. Напълно вервам, че това не е дело на управляващите.Хората от опозицията са способни на всичко когато се борят за власта.Та едно време си запалиха и партийния дом.

 3. Разбира се, когато говорим за бомбички трябва да се сещаме и за такива в миналото. Когато слушах ултра компетентното мнение на премиеро, показващо, че знае за нещата дори преди да са се случили, се сетих най-малкото за още два взрива. Ето какво си спомням аз от ония времена:

  Първо, журналистът Васил Иванов

  Той направи доста репортажи срещу столичния и държавен айдутлук – взривиха го. Ще си кажем – ну это нормально за посткомунистическо гасударство!? Но тук имаше някои нюанси. Взривът беше в панелен блок, отнесе маса екстериорни врати на съседи, в дома на журналиста бяха роднините му и ако съдим по пораженията от взрива бяха извадили късмет, че са относително невредими. Тогава агент Гоце моменталически даде охрана с бронирани джипове на пострадалия журналист, но общината не пожела да ремонтира щетите по съседите му повече от четири дни. Какво са си казвали пострадалите съседи, когато са виждали Васил Иванов да излиза от джип на НСО? А? За мен тогава това беше показателно. За мен взрива пред врата на Васил Иванов тогава беше организиран от държавата и беше с цел сплашване – на него и на другите като него. Едва след като футболисти от ФК “Левски” изненадващо (аргументирано с футболни пристрастия) решиха и обнародваха решението си да помогнат материално на Васил Иванов и съседите му, тогава и общината реши да направи същото. Поне моят спомен по оня случай е такъв. Този нюанс – поведението на столична община – не мога да забравя.

  Вторият взрив за който се сетих, май не беше съвсем взрив, а може пък и да е бил, беше срещу Неделчо Беронов.

  Изведнъж в първия ден на кандидат-президентската му кампания една сграда в столицата на улица Алабин “падна сама” като уби две млади жени в случайно паркирана пред входа кола и застраши здравето на много други минувачи. Тогава Борисов беше нейде по чужбините, а не повече от петнадесет минути до половин час след срутването тогавшният му наместник Цветан Цветанов вече беше по БТВ и обясняваше, че срутената сграда е на Иван Костов. Кога падна, кога разбрахме чия е и кой е виновен!? Как така Цветанов буквално за няколко минути успя да разбере, че сградата е на еди кой си, той е ортак със съпругата на Иван Костов някъде, да отиде след това на среща със журналисти, да е добре облечен, делови, спокоен и гримиран и да акцентира на това, чия е сградата. Без проверка за взрив, без никаква експертиза на руините, без нищо!? Този медиен елемент също не мога да забравя.

  В края на този коментар като се замисля имаше и други взривове, чиито нюанси са най-малкото доста странни…

 4. Изказването на премиера е “уникално”, като всичките му изказвания. Трудно е да се коментира неговата реакция, а още по-трудно е да се коментира нашето търпение относно неговото управление.Аз мога да му предложа вместо да се разследва случая, защото закона го изисква да спретнат един нов закон с горе-долу следния смисъл “Закон за не разследване на случаи от сорта бомбички пред редакции на вестници, списания, партии и т.н., които изказват мнения различни от тези на управляващите ЗАЩОТО сами си ги слагат”. Така май ще се улесни работата на Цветанов и ще отчитаме бърза и ефективна борба с престъпността

 5. Не може да бъде! Това не могат да бъдат думи на премиер! Това е дивашки популизъм, граничещ с цинизъм! (би казал всеки нормален европейски гражданин) Може, може би отговорил всеки българин, накзан да търпи “шефа-милиционер” и неговия вице-милиционер. Те са тези, които казват на медиите “Отразявайте!” или “Не отразявайте!” И медиите слушкат и отразяват, как докато Той режел дебели ленти и лисвал бакърчета със “светена” водичка, Те (ДСБ)се гърмяли с бомбички, защото друга работа нямали. Това и четат хората по градове и села, това слушат и по телевизиите, а една лъжа повторена сто пъти става…..

 6. http://www.mediapool.bg/show/?storyid=182240&srcpos=2

  “Бойко Борисов:
  Ако правителството падне при вота, ще се кандидатирам за президент.
  Атакуват ГЕРБ, защото е единствената независима партия заедно с “Атака“.

  Аз бих казал, че за Борисов и Сидеров е по лесно да кажат, от кого са независими, защото списъка на тези от които зависят, ще е много дълъг!

 7. ми в случая ББ е общо взето прав.
  Едва ли някой с всичкия си се съмнява, че тия фишеци са дело на дружинката Петров/Янев/Дачков и пр.
  Наистина е лошо, че такива неща се случват, но в случаят държавата няма вина – никой не може да те спре да гръмнеш фишек пред офиса си. Виж, ако полицията беше предотвратила пукотевицата, би било много притеснително – това би означавало, че имат агенти под прикритие в РЗС, а тая камара от слабоумници все пак се води “политическа сила”.

 8. Г-н Инджев, смятам, че ще бъде полезно за вашата публика ако обърнете внимание на вилаета на г-н Златен а именно Правец. Вчера хванах съвсем накрая едно предаване по Скат, където представители на Сила (дано не се лъжа) разказаха, за това как цял един град е приватизиран от червената олигархия, че руския посланник се е обзавел с два апартамента в голф-комплекса на Златев и редактори и собственици на медии получават безплатно ваучери по 5000 лв. за почивка в голф-комплекса. Подозирам, че това е само една малка част от цялата картина. Поздрави и успехи ви желая.

 9. Ох,г-н Инджев,такава иронична жизненост лъха от всяка ваша умна и смислена дума,че се надявам така както аз Ви се възхитих на полезната Ви статия,така и да ободрите доста хора,и да ги събудите от заспалата им дрямка.Във всички ваши статии(които аз им думам “полезници”),защото са наистина много полезни,винаги комичното и трагичното са “вървяли”ръка за ръка. Но тука сте ГЕНИАЛЕН!!!.И ето че ме прокиратеи аз да напиша нещичко,че май пак е дошло временцето отново да им запеем песничката на висок глас…”Последен валс!”За да се престане с тая “тройчица”.(макар ,че ТРИТЕ коня ги няма,усещането е, че препускаме във времето с такова возило). ТРОЙНА коалиция,ТРОЙНА опозиция,избори ТРИ в едно,ТРЕТИ вот,ТРИГЛАВА ламя ,с която ще се бори ,юначето що бозало 25 години(или пардон,това беше от друга НАРОДНА приказка).

 10. Няма съмнение, че когато в една държава гърмят бомби по улиците, е страшно. Но не съм съгласен да се прави паралел между случая с журналиста Васил Иванов и пошлата провокация, съшита с бели конци от Яне, Трактора и компания. Ако има нещо сходно между двата случая, то е в това, че и двата взрива – този пред апартамента на Васил Иванов и офиса на Яне Янев, са поставени от едни и същи хора, само целите са различни – в първия случай се целеше физическото унищожение на неудобния журналист, а във втория се цели създването на нечистоплътна рекламна кампания на кръга около Яне и Трактора, като, за да изглежда по-правдоподобна пошлата постановка, взрив е сложен /от същите хора/ и пред офис на ДСБ, които, за съжаление, обявиха предпоставено, че ще подкрепят вота на недоверие срещу ГЕРБ. Хората, поставили взрива, всъщност целят да надянат несъществуващ ореол на мъченик около Яне и да минират усилията на България, представяйки я в неблагоприятна светлина пред поредния доклад от Брюксел. Познато, нали – ако за постигането на някаква цел е необходима създаването на съответната ситуация, то тя се създава.Останалото е ясно – гневни декларации на “възмутени граждани”, заклеймявания и пр. Те имат опит в това и знаят как. Знаем ли обаче ние как да разпознаваме политическите шарлатани и палячовци?!

 11. Ей Вие Борисов за нищо го нямате май? За всичко той е виновен. Много наивно е това мислене. Елементарно е даже да се мисли че той е виновен за всичко и всеки. Ай стига дееее….

 12. Иво, много си точен и безпощаден, както винаги впрочем.Успехи ти желя.

 13. като всеки нормален човек и аз днес се обадих на майка ми да я попитам как е, аз казва тя съм добре, но не смея да отида до градината си, защото тези дни намериха труп на човек нарязан с резачка, (в близката околност на градчето), нищо не съм чула за това по медиите, та реших да попитам дали някой от тук пишещите е чул, да не би да се прикриват някакви случки си мисля

 14. ДА, умалителните са израз на слабост.Както пияниците наричат питието-“малка ракийка” ,но консумират по няколко такива, така май и премиерът се заблуждава,че и този път ще му се размине с глупавите обяснения.Надявам се обаче народа да не е толкова затъпял и да му покаже вратата.

 15. Г-н Инджев. Не, че не сте прав. Прав сте.

  Но не мислите ли, че би било по-правилно в случая да изкритикувате клоуните които си самовзривяват офисите за малко медиино внимание и възможност да поплюят още по правителството в най-гледаното време?

  Не е ли това по-важно и проблемно от колкото начина по които се е изразил премиера в отговор?

  До сега успяват да се самовзривят на няколко пъти без да има жертви, но следващия път?

  Предполагам и за вас е ясно кой ги поставя тия взривове и защо, или бъркам?

  И все пак намирате нещо за което да критикувате премиера в тази ситуация? Защо?

  МВР може да разследва, но никой няма магическа пръчка или гаранция, че подобно деяние ще се разкрие.

  И как според вас можело да се спре и/или предотврати този взрив?

  При достатъчно стимул, това винаги ще е възможно да се случи, във всяка държава и с по-сериозно планиране – ще остане неразкрито.

  За мен е несериозен този Ваш постинг, а Ви чета често и принципно Ви харесвам и уважавам като журналист.

 16. Към Иван:

  А Вие сериозно ли смятате, че трябва от най-високо място в държавата да се разсъждава и поощрява презумпцията за виновност (без никакви елементарни доказателства) на политическия враг на властта?
  Щом това Ви се вижда правилно, нямам нищо против да схващате тезата ми като “несериозно”.

 17. Не съм гласувал за ГЕРБ, няма и да гласувам, но за мен политиката е изкуство на възможното, а не на желаното. Представям си само ако Иван Костов беше премиер сега, в 2011 с този мощен гръб от ЕС и САЩ, може би щеше да изстреля България много напред, но не е и няма да бъде.

  Ако правителството на ГЕРБ падне в този момент със сигурност ще има тройна, дори четворна коалиция и България ще затъне в политически интриги. Друго не ни очаква. Тези обречени на провал вотове в парламента имат една единствена цел – свалянето на рейтинга на ГЕРБ като партия преди местните и президентски избори, за да изгрее звездата на кандидатката на Слави Трифонов Меглена Кунева.

 18. Абсолютно същото нещо прави и другата страна – обвинява правителството че то е поставило бомбите – пак без доказателства, и много по-конкретно.
  Но това май не ви прави впечатление.

 19. Разбира се, че както (почти) винаги ББ бързо говори и малко по-бавно мисли. Или поне така изглежда. това не отива на премиер, разбира се. Може би беше и най-разумно някой друг да оглави правителството 2009.

  Тези негови слабости обаче не променят факта, че това, което той го казва в случая ние всички си го мислим.

  P.S. Пропуснали сте да споменете, че той е казал и тези неща:

  “…рано или късно ще ги хванат. Ще стане като “Наглите”, ще стане като “Килърите”, ще стоят по арестите, ще се правят на болни. Рано или късно ще ги хванат, дотогава нито можем да обвиним някого… Ние като правителството ще си поемем негативите от това, че все още няма задържани.”

  “- Без да бъде задържан извършителят и поръчителят, никого не можем да обвиним. Да, на пръв поглед прозира, така, от поредицата от събития, кой би могло да е, но не би могло да се вини който и да е било предварително. Затова, повтарям – надявам се МВР и ДАНС да ги изкарат, рано или късно.”

  Цитати от онлайн изданието на Дневник.

 20. Към Пешо,Борислав и Иван.Имам приятел,твърд антикомунист,който провокира с одобрението си изявите на червените чугунени глави,в различните сайтове.Вашият случай,по всичко изглежда,не е такъв.Според мен,в конкретният случай,даже не сава толкова дума ,кой и по какви причини е извършил тези мини атентати/мини-защото няма човешки жертви.Да му мислят тези със счупените прозорци/.Както ТОЧНО отбелязва г-н Инджев,”небрежната,граничеща с наглост артикулация на ПРЕМИЕРА НА БЪЛГАРИЯ” е нещото което е много тревожно за всички МИСЛЕЩИ българи.В този ред на мисли си задавам въпроса,аджеба,г-н Посланика на САЩ не е ли време да излезе с по-ясни позиции точно по този повод,тъй като и Борисов и Цветанов “ат хок” дадоха де се разбере кой са поръчителите на атентатите!Въпросът ми,разбира се е риторичен,и няма да намери отговор,ако с него не се ангажират итакива уважавани хора,като Вас,г-н Инджев!

 21. Първоначално и аз помислих че взрива пред “Галерия” е собствено производство , но после флашките изчезнаха…Може сега целта да е да изчезнат опонентите ,но всъщност изчезва държавата и остава самодоволният ТОЙ.

 22. Струва ми се, че никой не забелязва днес кои са най-очевидните печеливши от ситуацията с бомбите. Според мен вариантите са два:

  1. БСП – които няма проблем да се върнат по всяко време към старите партизански навици, и докато ГЕРБ, РЗС и СК се обвиняват взаимно, те потриват доволно ръце от разнобоя в дясно и да се опитат да покажат че при тях не е било чак толкова зле.

  2.Атака – след взаимното изпокарване на ГЕРБ с РЗС и СК, те остават единствените “верни партньори”, които да подкрепят тиквенското управление и от това разбира се очакват дивиденти…а и някак странно за 6 месеца да не разкрият нищо за предишния взрив … дали не прикриват някой, който ги подкрепя в парламента …

 23. Много точен коментар беше на Иво Беров днес в “Часът на Милен Цветков”.

 24. Уважаеми Инджев,
  чета и си мисля, че след всичко изписано и изговорено днес – почети всеки от говорещите Може да бъде заподозрян. Това е Ненормално за една държава от ЕС! Заприличахме на путиновата русийка. Всеки говорещ извлече дивидент от взрива! Това е НЕНОРМАЛНО! Няма да бъде заловен виновника, защото не е удобно за никой…всеки ще го пази до край-ненормално нали

 25. п.с. А вие, уважаеми Инджев, имате ли си алиби за миналата нощ? такива като Вас, свободомислещи, са най-подозрителнички

 26. за всеки средно интелегентен човек е ясно че Алексей Петров е организатора на този маскарад . Яне и доцента са клоуните а Костов е там за алиби. И това е най жалкото че СДС е докарано до ролята на селския идиот Мунчо който не знае къде се намира и защо все него / Костов / бият. Смешно , не жалко е.

 27. Не съм съгласен. Очаквах доста по-различен коментар да прочета в блога, но явно съм се заблудил. Не това е проблемът.
  Между редовете тук и на други места виждам нотки на симпатии, а на моменти и откровено заемане на позиция в подкрепа за Костов. Няма лошо, но нали не си мислите, че само хора от ДСБ подкрепят инициативата за демонтиране на паметника и са против т.нар. “пета колона”!? Струва ми се, че обработвате хората, които Ви подкрепят в инициативата и следят публикациите по темата за президента и се опитвате да ги агитирате за ДСБ и настървявате срещу ГЕРБ. Или пък просто не Ви интересува какво мислят тези хора!? Това действие си е политическо и се изкривавя от общата кауза. В такъв случай имам идея – като Костов е такъв светец – направо да предложите на инициативния комитет да застане зад идеята да се издигне паметник на него на въпросното място. Доволен ли ще сте тогава? И без друго техни активисти са окупирали групата и ръсят какви ли не приказки за ГЕРБ, за Борисов, за който им попадне в устата от правителството, а не се сещат, че там (в тази група) може да има хора, които не са съгласни с тях, но искат демонтирането!?
  По този начин няма да се събори „колоната”…

 28. Много повече съм склонен да смятам, че РЗС седят и зад двата “взрива”. Първият, пред тяхната централа като начин да се омъченичат и да си придадат важната за кандидатурата на Семов опозиционна осанка, а вторият, за да имат алиби, за да се дискредитира ДСБ с цялото говорене за Иван Костов, който да каже, че ГЕРБ са виновни – което косвено е така, – както и стана. Така че в крайна сметка тази елементарна схема на Яне и хората, който му дърпат конците (нещо за димки да си спомняте) проработи, вземайки предвид коментарите от деня на политици и журналисти. Ура. Глупави сме. Загубили сме войната отдавна, явно.

 29. Към Алекс:

  Не сте справедлив към себе си. Вашата изключителна прозорливост да разчетете между редовете онова, което го няма, е удивителна!
  А за за паметник на Костов…хммм, ок, но само ако ме прегръща ( като детенце, както е в Берлин) или ако поне ме гушка с вдигнато оръжие ( както е в София).
  Ако Ви харесва идеята, да си пишем!
  Но само да кажа: или Петата колона е в кавички, или е т.н. Двете не вървят заедно., изключват се взаимно.

 30. @ Алекс, не сте прав. Досега са ме търсили лично и по тяхно настояване представители на 4 политически сили: едната е ДСБ, другите са РДП, БСДП и НДСВ. С всички от тях съм се срещнала. На всяка от тези срещи е дадена гласност на сайта на инициативата. Ама наистина защо говорим тука за паметника? Няма и грам повод даден за това от автора на статията.

 31. Г-н Инджев(оставям на страна фамилиарното Иво)-това не е вашата тема.Тук не сте силен.Това е тема на Я.Дачков и подобни.Чака(х)ме друго от Вас.Преди няколко дни ти поствах,че част от твоите наистина качествени посетители на твоя блог един по един просто изчезват,а ти се обиди едва ли не.Наистина за съжаление е точно така.Само за сведение отиди в блога на Е.Сугарев и ще видиш колко много от твоите стари познати са вече там.Само с плюене и намиране на кусури не става.Не се нареждай в ……онази,тяхната редичка.Пример за това е декларацията на репресираните(поклон)Поздрави.

 32. Към Мишо:

  Ама ти наистина не разбираш: НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА кой къде се нарежда! Ако обичаш, не ме напътствай как и за какво да пиша.

 33. Скъпи Мишо, напълно съм съгласен с теб, че само с плюене и намиране на кусури не става. Би ли бил така добър да предложиш на г-н Инджев теми по които може да пише и теми по които му абсолютно забранено да има мнение (защото не е силен, сръчен или достатъчно красив)?

 34. Този път съм напълно съгласен с премиера … За РЗС ми е ясно как седят нещата … ( трактора – гоце – яне ), но тази бомбичка пред ДСБ или е за замазване на очите, или и той е в играта

 35. Извън двата “обичайни заподозрени” за “бомбичките”- а именно ГЕРБ и Борисов, от една страна, и РЗС и ДСБ от друга, мисля че има и евентуален трети заинтересован за гърмежите, ако използваме принципния въпрос на римляните: “Qvi bono” /koй има полза/.
  Този трети има повече “далавера” от взривовете, защото остава в сянка, а той по принцип обича интригантското действие, а не директният сблъсък. Когато “две парламентарни сили се карат”, той и неговата институция печелят, защото заемат позата “надпартийност” “национално-отговорност” и “не на конфронтацията”. Партията на неговия партиен генезис също остава встрани от скандала, и така печели. Този съшият спечели дивиденти и от “бомбичката” пред “Галерия”, защото основните му конкуренти в опита да работят с “петата колона”- Ал. Петров и Бойко Борисов взаимно се дискредитираха.

  И не на последно място този хипотетичен тип има ресурса за действие, ръководейки една специализирана служба…

  Но това са само мисловни построения вдъхновени от детективски романи…:) Всички знаем, че в нашата прекрасна страна такова нещо не може да се случи!

 36. До г-н йорданов.Вече предложих тема-декларацията на репресираните.Не крия,че съм един от тях,но емигрирал преди много години(и слава Богу)Мъчно ми е,че в България сте го ударили на класации по сила,сръчност и красота.Но хубавото е,че в това състезание няма победител.Репресираните Ви го казаха- ясно,точно и категорично.Поне послушайте наистина пострадалите и препатили хора.

 37. P.S До г-н Йорданов(с главна буква)-грешката е моя,от бързане е.Извинете ме.

 38. Към Мишо:

  Тезата Ви напомня на опитите грамадният Монумент на съветската окупация да бъде сравнен ( и оневинен по тази причина) с невижданата от хората, по-ниска от тревата, плоча в памет на американските пилоти. И знаете ли в кое отношение? Ами прилича си по това, че ако я нямаше репликата на репресираните, нямаше да я има и Вашата дуплика ( ако я нямаше еднометовата плоча край оградата на американското посолство, нямаше за какво да се закачат и разгромените в псевдоаргументацията си защитници на съветската окупация).
  Защото Борисов е абслютно неспасяем пред изпита на логиката.
  Поклон пред репресираните, но спекулирането с техните емоции с нищо не помага на хората да припознаят Борисов като автентичен демократ, антикомунист и защитник на пострадалите от комунизма, който си трае край паметника на съветската окупация и ходи на поклонение пред друг такъв- на Живков в Правец, при това в компанията на Първанов.
  Ако това е героят на репресираните, най-много да се увеличат депресираните от абсурда Борисов ( горд с близостта си с Живковия клан- за което внучката Живкова редовно му благодари) едновременно да харесва Сталин ( вече многократно съм го цитирал), а те да харесват Него , напомнящия на Мусолини.

 39. До г-н Инджев.Това което казвам г-н Инджев,не е теза нито тезиси.На подобни глупости се бях наслушал преди много години.Остарях в тази държава(USA)и поумнях.Изнервен сте,аз също и този вид conversation не ми харесва.Просто си казвам мнението,а Ваш е изборът да го приемете или не.За успокоение ще Ви дам една сламка-Иван Гаджев от Гоце Делчев.Не съм искал разрешение от него,но знам че ще ми прости.Ще научите интересни работи,а след това сте свободен да продължите с квалификациите си.

 40. Мисля че точно заради декларацията на репресираните дойде обяснението от централата на ДСБ, защо подкрепят вота на недоверие – защото ще си загубят електората. Никой политик няма да даде такова обяснение, но явно се е наложило. Поне от такъв ъгъл аз виждам нещата.

 41. Към Мишо:

  Това, което упорито не искате да разберете, е че съм свободен и без Вашето разрешение.
  А когато ме наричате на практика “глупак”, заигравайки с думата “теза” ( че то и от “тест” може да се направи каламбур с тестиси), не се чудете , че няма да Ви хареса отговора ми. А той е: крийте се в Америка и не се натрапвайте със съвети, които не съм Ви поискал.Защото не искам да остарея като производна на Съветския съюз- цялата власт не е в съветите.
  Жокерите си ги оставете за спокойната игра на карти нейде, а на моя милост се падат тук едни не много спокойни битчици, които Вие си мислите, че можете да насочвате дистанционно и анонимно.

 42. Както написах и в началото на коментара си – смятам, че сте напълно прав.

  Това което ме притеснява, и прави постинга Ви “елементарен” в моите очи е факта, че се хващате за по-дребния проблем в случая и бъзикате премиера вместо да погледнете отгоре на нещата (както очаквах от качествен журналист като Вас) и да захапете по-генерално проблема и в повече дълбочина.

  Не исках да се заяждам с Вас, просто ме изненада позицията Ви и че в такъв момент намерихте кусур на премиера и фокусирахте цяла статия в/у него игнорирайки цялостната картинка.

 43. Към Иван :

  Ако искате да кажете, че вменяването на вина без доказателства, което демонстрира един министър-председател е “дребен проблем” ( който не Ви изненадва, защото той го прави обикновено), разбирам Ви…Нищо не съм му намерил: кусурът си го демонстрира той сам.

 44. ПЯНА
  1. Край лазурния морски бряг тихо се плискат вълнички. Нежно галят пясъка и се издърпват навътре и пак прииждат и се отдръпват, оставяйки след себеси тънка и ефирна, като брюкселска дантела бисерна ПЯНА. Нежният бриз тихо милва бисерните мидички, които ПЯНАТА оставя на брега. Шумът на прибоя кротко гали ушите…
  2. Баба Станишка вари на двора черешово сладко в голямата бакърена тава. Поривисто бръква от врема на време с голямата дървена лъжица, като с лопата за да отдръпне нежната рубинена ПЯНА към края на тавата. Наоколо се разнася нежен и топъл черешов аромат.
  3. Селските деца тичат и вдигат гюрлутия до бога около хвостохранилището, дето е край селото. Босите им крачета шляпкат в ПЯНАТА край брега и децата захласнати в играта даже и не усещат зловонната миризма на ПЯНАТА. Смърди на тиня и говежди лайна, та се не трае но в тоя захлас кой ти обръща внимание на тези дребни неща…
  4. Дяволите в пъклото се навъртат около големия казан и с огромни шишове натикват обратно грешните души в катранената ПЯНА! Носи се смрад на “дзифт” и и черни пушеци се извиват нагоре, по посока на рая над клокочестата катранена ПЯНА…
  ЕПИЛОГ:
  ПЯНА! ПЯНАТА си е ПЯНА. ПЯНА от вълните. ПЯНА на прибоя на прехода.
  Отмиват я вълните. Вълните на времето!

 45. Изобщо не се съмнявам, че Боко и Цецо знаят кои хвърлят отвреме-навреме тези бомби, защото с хвърлячите са от едно котило. Проблемът според мен е, че няма “политическа воля” у Боко и Цецо да се разкрият и затворят престъпниците и можем да сме сигурни, че в удобен за кукловода момент пак ще бъде хвърлена някоя бомба пред някой офис или редакция. Затова министърът с коефициент на полезна дейност равен на нула Цецо трябваше да си подаде отдавна оставката, а не да ни предлага поредния цирк. Сигурен съм, че близки до шефските етажи на ГЕРБ елементи стоят зад атентатите. ГЕРБ винаги са си знаели, че няма да изкарат мандата, a сега е най-удобният момент да дезертират от отговорността си и Боко да се устреми към поста президент на България. Не съм във възторг от Румен Христов, но не виждам какво можем да направим ние, нормалните българи, освен да се обединим около неговата кандидатура, за да пресечем отвратителните политически интриги на Гоце, Боце и сие.

 46. Станалото пред помещенията на РЗС и ДСБ според Цецко са “две взривчета” (така ги нарече и Кучкарят), а същото според него преди години пред дома на Иван Костов е “взрив”.Виждате ли му птичия акъл? Едното за него е детска играчка, другото е нещо сериозно. Иска да каже, нищо сериозно, спете спокойно. Стахотен гарант за сигурността ни.

 47. Абсолютно същото нещо (вменяването на вина без доказателства) направиха Костов, Станишев, Семов и Янев в изказванията си по същия повод, но не виждам някой да атакува тях и да се хваща за техните думи.

  Ако разглеждахте и двете страни на монетата, щеше да е друго и да е обективно. Вие обаче се хващате само за едната и създавате погрешно впечатление у читателя.

  Не знам, но аз бях останал с друго впечатление от Вашите публикации.

  Поздрави.

 48. Към Иван:

  Ама не е зле да боравите с факти: (сега ще ме заклеймите като костовист, но) в реакцията на ДСБ, изразена от Веселин Методиев, нямаше и помен от вменяване на вина. Четете, преди да пишете…
  А Костов реагира на изявленията на Борисов за “взривчетата”.
  То бива любов, ама колкото и да си го обичате Борисов, фактите не могат да бъдат променени. Измисляте си и след това на базата на лъжата строите нападението си. Не желая да разговарям с такъв “обективен” защитник на управляващата простотия.

 49. Току-що прочетох т.нар. декларация на репресираните. Боже милостиви! Боже, колко глупост има на тоя свят, боже! Реве ми се. Т. нар. български народ ме плаши с малоумието си. Дано не е генетично. Хората са политически некомпетентни, а упражняването на правото да гласуваш е, бих казала, единственото политическо действие, позволено на “народа”. Често из блоговете и форумите срещам фантастично-популярни теорийКИ как “българският народ” не бил глупав. Де да беше вярно. Уаааааааааа-аа-аа…Какво ще правим сегаа?

  И Мишо… да знаеш, че хората спряха да посещават този блог, заради коментиращи като теб, дето докарват човека до тиха лудост и отчаяние. Понеже като си помисли човек, че такива като вас ще отидат да пуснат бюлетина на изборите, и на него ми иде да си пусне куршум в ухото.

 50. България и Румъния не са в Шенген!
  България остава с нисък БВП и ниЗки заплати!
  Продължаваме да Мигрираме.
  Продължава Войната на пътя.
  Продължават убийствата и самоубийствата.
  Нашата полиция продължава да ни Гази.
  Бензин и данъци продължават да скачат.
  Чакаме месията след Б.
  Продължаваме да Търпим.

 51. Толкова ли е сложно да се осъзнае, че проблемът е в това, че премиерът се подиграва със ситуацията, а няма заловен извършител. Това е подигравка към всеки българин. Срамно е дори да се мисли, че премиерът се е изказъл правилно!? Та той не е махаленска клюкарка и не става въпрос за гръмнала пиратка пред входа на заспал блок. Дори и за това има наредба и начин за санкциониране. Това премиер ли е или комедиен артист, който забавлява една част от народа и удивлява друга? Ако е премиер използва закона в полза на народа си, и ако Иван Костов сам си поставя бомбите понася цялата тежест на норамативната уредба. Писна ми да се плюят прегърнати крадци.

 52. Няма проблем, ето какво е казал Костов по повода, ако това не е вменяване на вина, не знам кое е.

  Ако желаете ще дам аналогичните изказвания и на останалите посочени от мен.

  “Цялата отговорност за взривовете пред централите на РЗС и ДСБ носи единствено ГЕРБ, коментира във Варна Иван Костов.”

  Цитирам това: http://www.dnes.bg/politika/2011/07/19/splashvat-ni-predi-vota-otseche-komandira.124317

  Не виждам с какво не съм обективен и на базата на каква лъжа строя “нападението си”.

 53. Към: Иван:

  Правя последен опит да обясня: това е реакция на казаното от Борисов, т.е. предизвикано е. Толкова ли е трудно за разбиране? Освен това ( о, ужас!) е прав( дори и като реплика): властта носи отговорността за сигурността в държавата, а не опозицията.

 54. Началото на спускането по наклона за Борисов започна .Това което не получи широк коментар в медиите , е че подкрепи бившият БСП – кмет ,после независим кмет , а вече и кандидат на ГЕРБ(ТИМ) – Кирил Йорданов.
  Зависимости…

 55. Разбирам.

  Знаете, че в случая Борисов също беше предизвикан да даде този отговор – на смешните клоуни които се самовзривяват за минутка медийно време в което да плюят.

  Да направя и още един паралел – Борисов също е прав. На всеки здравомислещ българин е ясно това, на Вас също, вярвам?

  Малко мерите нещата с двоен аршин, съгласете се.

  За Костов е ОК да реагира на исказването на Борисов, но Борисов не може да си позволява да отговаря на нападките срещу него.

  Да обърна внимание на още нещо – не бих Ви заклеймил като Костовист, или Герберист или Бесепар.
  Човек когато се аргументира добре, пристрастието му е без значение.

 56. Не мислите ли, че твърде голямо внимание обръщаме на Борисов! Вижте какво е казал “АНДРЕЙ ЛЯПЧЕВ” по-горе! Това е горчивата истина. Звучи, като една добра парламентарна реч. С две ръце се подписвам под нея! И мисля, че тук е мястото да подчертая основния ни проблем. Ние не разбираме демокрацията! А тя започва от Конституцията на държавата. Хубава или лоша, но там между другото, между традиционните общи слова е записано, че България е парламентарна република, че има независимост и разделение на властите и че само Народното събрание има право да ги контролира и трите. Върховният орган е Парлмента и той носи и най-голямата отговорност. И ако тука има едни малки и съмнителни мръсни бомбички, а там едни малки критички в някакво си Брюкселско докладче, време е вече Негова милост, Председателя на Народното събрание да покаже за какво е “посаден” на поста си! Къде е сега Тетка Цачева вместо да пее едни малки народни песнички за прослава на юначето, дето я е “посадило” на поста и, да направи един малък “хиъринг”, та свят да им се завие и на малките милиционерчета и на малките магистратчета и на адвокатчетата и на прокурорчетата и така нататък! Господи, кога ще настигнем британците! Искаме да съборим големите гранити в малката Княжевска градинка и това е добре, но кой ще се се справи с тези малки гранитчета в главите ни! ГЕРБ исдкал да избира за кмет този тука и онзи там. Ами да си ги избира! Но избирателите сме ние. Ние не сме ГЕРБ господа! България не е ГЕРБ, тя е много повече. Ние сме народът! И дано, като съборим гранитите да се сетим също така, че има и други неща по които се различаваме (дали и дано) от руските “батюшки”! Че сме парламентарна република на практика, а не феодална структура на някой голям “батюшок”, на който да се кланяме като крепостни селяци на всемогъщия бащица, “месия и благодетел” наш! Много гранити има за събаряне, много! С графит гранит не се събаря, но с него се започва!

 57. А според мен по форуми и блогове са плъзнали бригади, за каквито съм чела в руската преса…
  Не обичам теориите за световната конспирация, ама руската ми е ясна. В България за много хора тя си е все още пътеводна звезда. А и парици завъдиха и Златев, и Батков и още много знайни и незнайни милионери…

 58. Здраве Ви желая г-н Инджев,
  Мразел съм гнусните комуняги,зара-ди безличието им,продажноста им
  Тръгнахме да се отървем от тях,но
  тези които се промъкнаха в първите редици от антикомунисти станаха
  “десни”.Направиха ги имотни и съот-
  ветно празнодумни.
  Различните управления от преди 89г
  тръгнаха към “трона”В момента сме
  начело са старшенския състав на МВР
  Нищо не очаквам,но и глупостите,че
  какво правителство ще дойде,ако Бо-
  ко бъде падне направо ме дразнят.Ще
  бъде пак същото.
  Говорят за видове власт,за власт,а
  тя власта трябва да е самия ЗАКОН,а
  всичките да служат на ЗАКОНА.Бъркат
  САЩ с Европейския съюз.В съюза все-ки мисли за гражданите на собствена
  си държава с изключение нашите про-
  дажни помияри..
  Едно 30%,ако не и повече от програ
  мите са за анализи,догадки за уби-
  ства.Няма да съобщат,като информа-
  ция и след определено време да съоб
  щят за наказанията,а тормоз.Не тряб
  ва да живееш,а тормоз по болшивишки.

 59. Не слабост,а невъзможност да осъзнае колко много глупости върши на ден и колко много глупости изговаря.Що ли не вземе да си ходи по построените магистрали?Интересно ми е до къде ще стигне по тях?

 60. Такива като “Иван” са класически АБПИК (Активни Борци Против Иван Костов). Особено активни са през няколкото месеца преди избори, когато задръстват интернет-форумите с хули специално срещу Иван Костов, сякаш той е някакъв абсолютен монарх в България и може да му се вмени вина за всичко, което в тази държава не е наред. Още от първите ми влизания във форумите на vsekiden.com през 2006 г. ме обзе подозрението, че има хора, на които им се плаща за това, да правят вятър срещу Иван Костов в интернет-форумите, защото във всяка вътрешнополитическа тема без изключение успяваха да вплетат някое иванкостово престъпление. Хубаво е обаче, че се намират хора, които имат търпение да влизат в спорове с тия професионални плювачи, въпреки че тия спорове не водят до нищо. Утре същият този “Иван” ще подхване във форума отначало същата песен като днес. И така – до изборите.

 61. Аз не съм “хулил” директно срещу Костов.

  Г-н Инджев се концентрира в/у него (като ми го даде за пример) за това и аз му отговорих със същия пример, за да не съм голословен.

  За мен Костов, Станишев и Доган са еднакво противни и ако беше прочел какво съм писал, вероятно щеше да го разбереш.

  Самия факт обаче, че си се засегнал толкова и си си изсмукал от пръстите някаква безумна теория ме навежда на мисълта, че си точно това в което обвиняваш.

 62. IP
  Хубавото е, че доста хора сме живяли по времето Костов и му видяхме и меда и жилото. Хубавото е, че българина не е толкова прост и това е причината Костов да е идол за по малко от 3% от гласоподавателите. Най-хубавото е, че Костов най вероятно ще гледа парламента отвън на следващите избори.

 63. Към: Иван:

  Ако продължавате да говорите от мое име ( не съм давал никого за “пример”, а съобщих фактите, каквито са, противно на Вас), ще трябва да се разделим. Не можете да ми натрапвате разговор, в който безкрайно да се защитавам от Вашите лъжи.

 64. Кой сбъркал, сбъркал, идват избори, дайте да отсвирим мутрата и каквото ще да става, тоя удари всички предишни от земята по безочие.Гадовете не трябва да се коментират в нета, а да се отсвирват, да не кажа отстрелват.Нямало кой да дойде след Боко, има, и който и да е все ще е по доброто за България от този измислен, надут и крадлив премиер и кохортата му от крадци и лумпени.

 65. Бойко вече не е адекватен.До скоро го спасяваше острият инстинкт на улицатаза съмосъхранение и усещането на настроенията на аудиторията, каквато и да е тя.Отскоро не го може,приказката за стълбата на Смирненски,за която казваше че не се отнася за него, в пълна сила го отнася… Жалко,че един буден народ като нашият е толкова инертен .И този премиер си отива, а после

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.