Президентът на РъБъ мълчи за течната дружба

На фона на партийните закачки за „уволняване“ на Бойко Борисов от премиерския пост някой като че ли е уволнил наистина президента Георги Първанов. Няма го!

Вероятно си почива от тежките ангажименти, поети в любимата му област: руските енергийни проекти. Почивайки си, всъщност работи. Но не за България. Защото мълчанието му говори за това, че нямаме президент, който поне формално да вземе страна в двустранния спор, разразил се след надвисналата от страна на Русия съдебна заплаха срещу поверената му държава.

С невъоръжено око се вижда „въоръжения неутралитет“ на един главнокомандващ, чиято държава е атакувана с иск за десетки милиони пред международен арбитраж. Ако смята, че Русия е права и по тази причина мълчи, за да не се издаде, проявява за пореден път лицемерието на лобиста на руската ядрена мафия. Поне да заяви откровено, че България си заслужава руските заплахи, щом не изпълнява указанията да следва спуснатия от Москва график за изпълнение на желанията й- само че , къде ти откровеност от притворни придворни изпълнители на тези желания! Докато не благоволи да се произнесе, този „неутралитет“ ще кънти като негласно признание за пристрастието на Първанов към чуждата кауза. Или може би смята, че за руския гняв е виновно правителството и то трябва да си понесе позитивите от факта, че отвърна на руската заплаха с ответен съдебен иск, а пък той ще излезе сух от водата на тази „течна дружба“?

Лесно е да организираш „Година на Русия в България“ и да посрещаш в рамките на този сюжет на червения килим батюшката Путин, но се оказва трудно да реагираш, когато дойде времето да демонстрираш, че наистина си президент на българите ( на всички, както обича да подчертава Той). Петата колона се умълча и нейният наместник- също! Един Сидеров само защити откровено, макар и на пръв поглед косвено, братушките(си), като се опита да пренасочи вниманието към американските попълзновения по друг енергиен проект, застрашаващ руския газов шантаж срещу България.

Наистина „мълчанието е злото“, което изобличава нашия „президент на РъБъ“.

9 мнения за “Президентът на РъБъ мълчи за течната дружба”

 1. Уважаеми Инджев,
  позволявам си да Ви изпратя един “случайно подслушан” разговор. Флашката ми я донесе днес един човек, облечен с шлифер и тъмни очила…защо точно на мен?!
  “….не се чува…тиха музика..май частушка в далечината…явно е ресторанченце….Гога, гога…Гоце! здраствуй….здраствуй Товарищ резидент…сажалею за Белене! не хотел так, но …. Гоце, приятелю…ти наш стари служител, не притесняйся-важно що наши Калфин и Кунева в игре! Дай ним все наши указания и шифрограми….слушаю товарищ резидент….хорошии ти гоце, но твоята песенка изпята…сега нужно ти да малчиш за да не станет още по-болшая глупост……досвидания….наша Русия награждает тебя за хорошая слежба с награда – За родину, за Сталина первая степен…досвидания Щирлиц…”
  Съжалявам за лошото качество на звука, но ….

 2. Никога няма да престана да се учудвам що за народ сме ние!!Почти 10 години търпим Гоце.Лицето Румен Овчаров-български политик на руска служба-също.Състоянието на енергетиката и отношенията ни с Русия по тези въпроси са изцяло негова заслуга.И какво от това?? Избрахме за премиер на България едно лице родено в друга страна и чужд гражданин през по-голямата част от живота си.Да!Точно така!В Съветския съюз-Сергей Дмитриевич Станишев.Не ми е известен друг такъв случай някъде! Струва ми се,г-н Инджев,че става дума за липса на елементарно достойнство!Да,ще кажа тези тежки думи!Достойнството е фундамент на личноста!Именно на личноста,а не на индивида.Не всеки индивид е личност!А нацията,като съвкупност от личности сублимира достойнството и го превръща в основната спойка,абсолютно и безусловно необходима за нейното съществуване на историческата сцена. Ние българите май сме лишени напълно от това качество!Примерите са хиляди и не е възможно да бъдат изобщо описани дори в енциклопедия.Равнодушното и апатично отношение към предателството на политиците,грубата и безцеремонна намеса на чужди страни в нашите вътрешни дела,граничи с уродливост.Съдбата на МОЧА ще бъде последният тест и шанс за създаването на гражданско общество в България и отговор на въпроса имаме ли изобщо някакво бъдеще като народ.Какво още трябва да се случи в тази страна??

 3. Иво,sorry.Извинявай,не бях прав.От една седмица бай Стоян ми трие сол на главата.Съжалявам,приемам,че вината е моя.

 4. За гоце е ясно защо мълчи но за мен е много чудно защо и Боце мълчи а не е под прожекторите ?
  Къде са ТВ и цялата сюрия журналисти/ки да го питат за мнението му ? Не може един министър председател както и президент да нямат мнение по въпроса защо Русия ще съди НЕК на България >:-) Виж ако са президент и премиер на Папуа Нова Гвинея щеше да ми е ясно но те не са а са на РБългария.

 5. Защо нещата в България вървят на никъде ?! Според Дон Нико

  От 7 400 000 население в нашата китна и малка родина България си имаме 3 400 000 пенсионери, студенти и деца в нетрудоспособна възраст, което оставя на другите 4 000 000 да върщат работата. От тези 4 000 000 махаме 1 000 000 безработни и 1 000 000 държавни служители, които получават заплата от бюджета на странта.
  От тези 2 000 000, имаме 740 000 /само – Уикипедия така казва/ граждани от ромски произход, който по принцип са противници на всякакъв вид работа. Което остава 1 240 000 да свършат работата, от тях 240 000 са в отпуска, командировка, болнични, майчинство и махмурлук. Така и остават 1 000 000 да си работят от тази цифра трябва да махнем 500 000, който се целуват, правят любов и просто спят на работното място/гиди и мерзавци/, което ни оставя с 500 000 човека Коефицент на Полезно Действие.
  От тези 500 000, имаме 200 000, който работят като журналисти, артисти, музиканти, танцьори и прочие циркаджии и сеирджии, но няма лощо защото ние оставаме с 300 000, който да работят и да изхранват останалите 7 100 000. Опс от тези 300 000 имаме 150 000 банкери, застрахователи, нотариуси, адвокати и други най-обикновенни крадци, което ни остава със 150 000. От тази работна сила 150 000 вадим 50 000 по затворите и психодиспансерите. Разбирай, че имаме 100 000 човека, от тях като извадим 50 000 скатавки, интриганти, кръшкачи и мързеливци, което ни оставя с 50 000 люде, който да поработват и допринасят с труда си за развитието на България, пък и благоденствието на другите 7 350 000. От тези 50 000 трудоваци все пак 25 000 престъпници, който не са заловени от закона и го дават по тънката част, което ни оставя с 25 000 човека, който да работят, нали ? От тези 25 000 бачкатора, 20 000 работят по общини, областни администрации и други/разбирай по-големи престъпници/. Не се плаши, все пак ни остават 5 000 човека, който да работят, от тези 5 000 махме 240 народни представители в парламента /разбирай баш престпници а.к.а. хрантутници/ и 4 500 антураж към тях – съветници, НСО, Охрана на парламента и т.н. Според тези мои изчисления оставаме с 260 крепостни селяни, който да работят за благото на България и другите 7 399 240 люде. За малко да забравя от тях махаме президентът /Крадецът – Най-Големият, още известен като баш ловец и любовчия/, вицепрезидентът и други 254 служители, работещи на „Дондуков” 2.
  Тъжната равносметка е, че сме супер трудова нация със силата от 4 работника, от тях изваждаме бай Ламби /домакин на „Дондуков”2/ и баба Куна /чистачка на „Дондуков”2/.
  Това ни остава с двама човека, който да работят и да вършат цялата работа, а ти си ми седнал пред компа и ми четеш глупостите…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.