Защо тяхната полиция ги пази?

“Каква е логиката големи и малки компании, банки, съдилища и общини да подпомагат полицията”, чудят се от в. „Дневник“ в деня на дебатите в парламента по вота на недоверие, свързан с МВР и министър Цветанов. Колегите цитират предсказуемия отговор на спонсорите, благоволили изобщо да дадат разяснения: загрижени са за успешната борба с престъпността. Но това не им стига на колегите и иронизират, че в преследването на тази цел даренията се свеждат предимно до бензин. Малко като по „Илф и Петроф“ : бензинът техен, идеите ( как да го харчат), на МВР.

Но понеже бизнесът не прави вложения без очаквана възвращаемост, си позволявам да предположа какво прави МВР толкова привлекателна инвестиция за дарителите и защо не се бои от данайците, които носят дарове: самите данайци си гарантират така, че няма от какво да се боят, превземайки отвътре крепостта на властта с троянския си кон.

Нека да погледнем обаче позитивно, стига с това черногледство! Какво лошо има в това „Лукойл“ да дари каски и въжета на антитерористите? Хайде, без каски могат и да минат някак коравите момчета, но с какво да навързват върволиците от бандити, които така успешно ловят, преди от съда да ги пуснат? Имат хората въжета, даряват. Кой с каквото може, с това помага. В края на краищата „Лукойл“ е подпомаган като монополен снабдител на колите на НСО, задължени по договор с компанията да зареждат само на бензиностанциите на руската компания, Което си е справедливо от страна на президента Първанов без чието одобрение на едноличен контрольор на НСО такава изгодна сделка няма как да бъде сключена. Касите на „Лукойл“ се пълнят, а пък руският (почти)монополист пълни хазната с данъци, както благодарно каза самият премиер Борисов. Така социалният Първанов дарява с привилегии компанията и тя се отплаща с малко бензин и много въжета на МВР. Но….да не говорим за въже в килията на обесените граждани, надвиснали над ценовата бездна с постоянно растящите цени на горивата.

Обаче и от в. „Сега“ злословят. Зловиди им се, че сред спонсорите на МВР, получило рекордните за тази година подаръци от близо 7 милиона лева, били митичната корпорация ТИМ, близката до властта Корпоративна търговска банка, соченият за един от най-богатите българи ( и за най-голям мафиот в България в една разсекретена американска дипломатическа преписка) Васил Божков. Имало сред борците за материално поощряване на МВР и „наследници на Мултигруп“. Сещам се за един „главен Мултак“ в самото правителство. Какво странно има тогава?

Лично аз съм най-впечатлен от дребнавите клюкарски твърдения, че сред спомоществователите на явно най-бедстващото министерство имало физически лица. А какви да са- химически ли? Може да не достигат пари в държавата за химиотерапия на лица, болни от рак, но физически лица, желаещи да влеят живителни левове във вените на МВР, не липсват. Разбира се, че ще са физически. Той и министърът е специалист по физическо възпитание, к’во толкова. Явно е убедителен в начините и методите за привличане на подкрепа от себеподобните си. Ако беше министър на здравеопазването, щеше да осигури спонсори за химиотерапия, нали?! Но не е. Опазва здравето на нацията. Не случайно неговият голям приятел Веско Маринов изпя „Нашата полиция ни пази“.

И защо в точно определени медии се появяват (почти) клеветническите твърдения срещу успехите на МВР като касичка за волни пожертвования от страна на юридически и физически двуличници? Имам хипотеза: отмъщават си тези медии, че не ги награждават вероятно на конкурси за публицистика, като онзи, организиран неотдавна от едни братя. Ето защо си позволяват да посегнат на братята с информацията, че и МВР е спонсорирано от “Диневи груп” на братята Динко и Йордан Диневи. Очевидци твърдят, че си пийнат в кръчмата, карат музикантите да им свирят на ушенце „Ставай страна огромная“ .Изобщо не се шегувам…

2 мнения за “Защо тяхната полиция ги пази?”

  1. След окупацията на България от съветската армия на 9.9.1944,в страната е създадена МВР-народна милиция.Изцяло по съветски модел и със съдействието на съветски специалисти,включително платени на българска служба.Изградени са и структурите на сигурността-външна и вътрешна.Челният опит на ЧК,ОГПУ и НКВД е безценен и много резултатен!Юмрукът на ВКПБ-най-престъпната организация в човешката история,пуска своите ракови метастази в България със същата цел както в СССР,така и навсякъде,където са “освобождавали” братски свои народи.Основна цел – сигурност на властта и борба с вражеските елементи.А те не бяха малко.Десетки хиляди жертви даде и България,а тези престъпления останаха ненаказани!! Смея да твърдя,че у нас никога не е имало сериозна,професионална криминалистика на световно равнище.Всеки беше ВИНОВЕН до доказване на противното,а и с тази презумпция за виновност не се изискваха особени доказателства.Статистика нямаше-тя беше секретна.Показания и признания се придобиваха чрез насилие!МВР имаше една единствена грижа-политическите прегрешения!! Какво стана на 10.11.1989г? Нищо!! Всичко си е същото.Формална деполитизация.Реформа-нула!Днешните герои капиталисти и дарители са свързани с пъпна връв към МВР.Те произхождат от нейните редици и не са забравили задълженията си.Това не е корупция.Не е купуване на протекции или недосегаемост.Това е политика на структури с различни имена и дейност,но с един общ господар!!

  2. (Към Митко)
    Споделям напълно Вашите разсъждения за “народната милиция”! Дори след съдебното оправдаване на убийците на Чората за тази престъпна структура може да се кажат още по-страшни неща. Може би по невнимание, но сте допуснал една съществена грешка. Окупацията на Родината ни от съветската армия е извършена на 8-ми септември 1944 г. Десет години по-късно точно на 8-ми септември 1954 г. Вълко Червенков откри Паметникът на Окупатора уж за прослава на съветската армия. Българските комунисти горещо биха желали агресията да е извършена на 9-ти септември 1944 г., за да могат да си препишат и някаква собствена “революционна” заслуга, но за тяхно съжаление България бе поробена на 8-ми септември 1944 г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.