На Бузлуджа: катерене надолу, назад и навън

Грейна петолъчката на връх Бузлуджа. Потушен беше гневът на БСП срещу противопожарната забрана да се пали опасното символично съо(б)ръжение . Бившият пожарникар и настоящ премиер Бойко Борисов е дал разрешение. Така затихна още едно огнище, в което двете страни подхвърлят съчки, за да гори пламъкът на партийното нахъсване между приличащи си (уж) антиподи – досущ като „Атака“ и ДПС.

Ако човек хвърли бегъл поглед върху тотема, построен навремето от Трудови войски ( с цената на човешки, момчешки жертви) на старопланинския връх, ще види на кого наистина се кланят всяка година местните последователи на Маркс, Енгелс, Ленин, Тодор Живков и дъщеря му Людмила. Иконописани са от вътрешната страна на бетонния бункер на комунистическата идея.

Никой от тези „светци“, теоретици и практици на експеримента върху милиони живи хора по света и у нас, не беше споменат обаче от амбулантните наследници на теорията и практиката на комунизма. По отколешна традиция те се събраха на балканската височина да празнуват приемствеността на онова, което им изнася в катеренето по гърба на чужди на тяхното идеологическо падение авторитети. Което си е низост.

Лидерът на катерачите Сергей Станишев сведе криеницата зад некомунистическите авторитети до двете най-безспорни имена:

“Социалистическата идея продължава развитието на идеите на Ботев и Левски” ,каза председателят на БСП Сергей Станишев в Казанлък по време на среща на поколенията под мотото „И след 120 години – съвременници на бъдещето!”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Хайде, да оставим чужденците от западен произход, изобретили лабораторно комунизма, приложен на Изток. Поради что обаче се срами да спомене Станишев българските „мъченици“ на катастрофиралата им идея? Ами че Георги Димитров, този велик сталинист, направо беше „взривен“ от гадните демократи насред София! Нима не заслужава да бъде канонизиран на светилището на Идеята ( което уж щеше да остане неосветено без пламтящата петолъчка)?

Или пък обратното: ако мумията от мавзолея е била махната основателно, защо Станишев не благодари за смелия принос за развенчаването на комунизма в България- на Андрей Луканов? Без него ( и без усилията на още няколко посветени по съветска линия в преврата, сред които бащата на Сергей), останките от тялото на сталиниста Димитров още можеха да се киснат във формалин насред София. А и бившата комунистическа номенклатура нямаше днес да се е преродила в олигархия, благословена в първоначалното награбване на капитала от св. Андрей. Щеше да си мизерства зад непристъпните дувари в държавните резиденции с руски черен хайвер и съветски лади последен модел като връх на лукса ( вероятно и до днес така страдат другарките и другарите от висшите кръгове на диктатурата в Северна Корея, където съветската перестройка не можа да смени системата) .

Не е честно спрямо Димитров, Живков и врага му ( на финала) Луканов, който е мъченик, убит за идеята, след като нареди да се махне петолъчката от Партийния дом в столицата. Някак се къса веригата на логиката в отправянето на благодарностите от собствените му приемници. В търсене на легитимност днешните катерачи на Бузлуджа прескачат предците си назад в историята и посягат на костите на истинските национални герои , като Левски и Ботев. Така предизвикват по тази верига верижна реакция от гняв. Поне сред хората, отхвърлили веригите на робството, за които пише Ботев и за които Левски предупреждава в завета си : „ Който ви освободи, той ще ни пороби“.

29 мнения за “На Бузлуджа: катерене надолу, назад и навън”

 1. Вече не знам какво още трябва да се случи за да избухне този народ.Останахме без думи,нерви и здраве.Направиха ни и продължават да ни правят на луди.Бягахме,крихме се,емигрирахме,а те продължават и продължават да си стоят-безсрамно,нагло,подло и цинично.

 2. Положителна вест! Щом “социалистическата идея продължава развитието на идеите на Ботев и Левски” (по думите на председателят на БСП Сергей Станишев), значи имаме и тяхната подкрепа, тоест на мястото на унизителния за българите МОЧА издигаме символите на националните светини. Най-после! :))

  Тоест, на паметните дати на 19-ти Февруари и на 1-ви Юни българите и социалистите поднасят венци и цветя на националните светини на Ботев и на Левски в “Княжеската градина”. А не на окупантските паметници на какъв беше там “Деня на защитниците на отечеството” си..

 3. Суеверна паплач!Дивашки култ.
  Ще има ли жертвоприношения?

 4. 😀 😀 😀 😀

  Скок назад направо към Ботев и Левски! Ще се въртят на вентилатор в гроба.

  Не им останаха много препратки г-н Инджев.

  Можеха да споменат и Дядо Благоев въпреки, че горчиво плакал, че “са му съсипали хубавата партия”.
  Нейсе. Те съсипаха България и Македония, та една партия ли?

 5. пожелавам на червения електорат да прочетат данъчните декларации на своите морални социалистически лидери, на своите борци за социалната идея – за да видят социалистическите им банкови сметки, социалистическия им бизнес, социалистическите им палати, социалистическите яхти и коли. Дипломите на децата им от загниващите западни училища. Агентурното минало свързано с КГБ и ДС….нека видят всичко това, ако имат чест и съвест

 6. По въпросите за БСП и Станишев , нашумелият напоследък Валентин Златев , съвсем открито , ясно и безапелационно заяви по повод затварянето на Нефтохим : ” Ако БСП и Станишев си играят на театър , то жалко за членовете на тази партия ! Аз го разбирам . Покрай грижите за дъщеричката , Станишве е загубил представа за реалностите . ”
  Т.е. маймунджулъците на Партията вървят само на кепапчийницата ” Бузлуджа “.Като останат още един мандат извън властта , ще спрат и с тая кебапчийско – бирена идеология на разветите знамена и партизански напеви .

 7. БСП, Станишев и онзи който се изказа за офисните светлини по новините би трябвало да се срамуват и дори да не повдигат подобни теми?
  Сегашното състояние на съоржението олицетворява това, което направиха с държавата от 1989 до сега.

 8. “Социалистическата идея продължава развитието на идеите на Ботев и Левски” ,каза председателят на БСП Сергей Станишев!

  Ами хубаво, да му пишем тогава едно писъмце да подкрепят инициативата за демонтиране на МОЧА и да сложим там горе Ботев и Левски, а унизителния надпис да сменим с “Тоз, който падне в бой за свобода – той не умира!”. Хайде на дела Станишев, не само на думи!

 9. Съгласен съм с тезата че е неправилно да реферират към Ботев и Левски и също съм съгласен че трябва дела а не приказки. Като човек живял в периода след комунизма и непознаващ символа на дом паметника, наскоро разбрах каква постройка представлява чисто архитектурно, а също и че се руши. Г-н Инджев предположете какво ще се случи с тази сграда или какво според Вас трябва да се случи? Поздрави

 10. Хората в Гърция са елини.Да, мързеливи са, но като искат нещо стачка до дупка и пак получиха финансиране. В Испания на палатков лагер, в Белгия постоянно протести и до ден днешен няма правителство.Дори ”простите” араби се дигнаха.
  Тук братче си драскаме по форумите, най-много фейса. Крием, търпим, влизаме в схемата или емигрираме.Докога? Мазохизъм и простотия.Изводът е ,че мат’рияла изпростя и си промени ценностите, ако изобщо ги е имал някога.
  Освен курви-проститутки, шанаджии,мутри,тимаджии,сикаджии,висадджии,
  лукойладжии и други дребни и едри мошенници – http://frognews.bg/news_37531/60_pati_poveche_milioneri/

 11. Тази партия винаги е имала канибалско поведение.
  Лошото е, че имат наглостта, да омърсяват всичко свято….

 12. c vicwe obrazovanie kato trudovak rabotix 15 dni tam,nie neblagonadejnite im poctroixme tozi pametnik,kolko rabota i mizeria camo ac ci znam

 13. Антибългарите тези дни са на Бузлуджа на своя традиционен СерГей-парад.

 14. Неприложими са цитираните думи на Левски по отношение на съветската окупация. Все пак той говори за реално освобождение,докато на Девети нямаше и следа от какъвто и вид освобождение,защото беше налице юридическия статус война,последвана от окупация. Както руснаците не смятат,че Германия освобождава Русия след 22 юни 41г,така и българите,с изключение на комунистите,не бива да считат съветската окупация за освобождение. От думите на Левски е валидна само втората половина-окупацията,заробването. То продължава и в наши дни,но руско-болшевишкото заробване вече се подържа от българската комунистическа сган.

 15. Този безсрамен безродник как си позволява да употребява с користна цел имената на българските национални светци?
  Да не би от Москва да са спуснали нов политически курс – НАЦИОНАЛсоциализъм???

 16. Основната лъжа на комунистическата върхушка е,че реално няма никаква “социалистическа идея”. Както и комунистическа,но ако приемем,че е имало комунистическа в миналото и сега-социалистическа,това една и съща “идея” ли е,или различни. Комунистическата “идея” не беше реализирана от комунистите,но дали дават обещание,че поне ‘социалистическата’ ще я реализират.И ще се върнат ли после към “комунистическата идея”,защото те съвсем не са се отказали от комунистическата демагогия. Въобще ,има ли идеи,които са материализирани от комунистическата банда??? Едва ли.

 17. Доколкото точно успях да преброя, тази т.н. партия на комунягите от основаването си девет пъти е променяла името си /нещо характерно и за голяма част от комунистическите вождове у нас и при “братушките”/. И все се реформират, и все са си същите – партия на убийствата, на терора във всичките му форми,на лъжата и двуличието, на паразити-консуматори, жадни да грабят от чуждото и после да го разпределят “по братски”! Това им е идеологията, като и свалиш финтифлюшките!
  Питам навремето сина си /тогава още беше малък/: “Кажи ми, как мислиш, кои хора си крият истинското име и го сменят с ново?”. А детето, без да се замисля, отсече: “Престъпниците… и всички лоши хора. За да не ги хванат.”
  В неистовото си желание да запазят властта си и награбеното, днешните комуняги са готови ако трябва и от майка си да се отрекат.
  Идеология? Вятър! Опитайте се да получите отговор от правоверен комуняга или от зомбиран червен наивник, какво е отношението на днешната БСП към:
  – частната собственост;
  – равенството;
  – класовата непримиримост;
  – революцията като единствен двигател на историята;
  – неизбежната диктатура на пролетариата;
  – неизбежната гибел на капитализма и победата на комунизма в целия свят;
  – религията, като “опиум за народа”…
  Хайде, стига толкова. Днес шизоидното мислене е атрибут на т.н. социалисти.
  А, че са крадливо племе – това всеки нормален човек знае. Крадат ВСИЧКО! И идеи, и памет, и святост…
  Скрупулите са нещо неприсъщо за комунягите.

 18. Г-н Инджев, Вие сте един много заблуден духовно и беден интелектуално човечец. И между другото, не ставате за писател.

 19. Към MMG:

  Ако аз съм заблуден, Вие какъв сте, че ме четете ( и имате мнение, което би могло да се формира само след съответното прочитане на съответните ми книги)?
  Нормалният човек с милиция не могат да го накарат да чете противни ( или неразбираеми за него ) четива. А има и такива, които (без да са чели) имат категорично мнение за съдържанието и качеството на непрочетеното. И в двата случаи става дума за демонстрация на злобна тъпота.

 20. Я, MMG (т. е. МоскваМиГовори)Не е на Бузлуджа!!? Останал е да следи ефира. Не се отказвайте, г-н Инджев. Явно им бъркате в … цметките. 🙂

 21. Има един прелюбопитен момент в историята на БСП/БКП – задочен спор между Д.Благоев (а.к.а. Дядото) и Захари Стоянов. Вярвам, ще успеете да го намерите ако пожелаете. В този спор, З.Стоянов е обвинен едва ли не в предателство на народа, защото поддържал Съединението, за разлика от Дядото. Това е доста показателно за Партията, не смятате ли ? В този смисъл е направо цинично тези ‘люде’ да твърдят, че ще продължат делото на Ботев и Левски.

 22. Малък цитат.
  Говори Дядото :

  Всичко това ясно ни показва, че г. Стоянов още от първата минута когато си тури за цел осъществлението на тълпаджийския идеал за съединението, друга сила, на която да се опре, не виждаше освен авторитета на Княза и при помощта на военната сила . . . защото той е патриот шовинист, защото иска да си имаме „свое урра” и „свой герой”.. . В заключение да кажем няколко думи за политиканстването на г. Стоянова … че то излезе смешно, детско и глупаво то вече е ясно като бял ден. Поведението му от 6-й Септемврий насам показа, че той в политиката разбира толкова, колкото разбира свинята от кладенчева вода. Сега вече е доказано, че 6-й Септемврий е изцяло работа на принца Батенбергский, извършена за достигане на свои цели, че този принц се подигра с народните чувства за своя лична изгода, че пехливанина 3. Стоянов послужи в ръцете на принца Батенбергския за маша, че 6-и Септември е дело направено против интересите на българский народ

 23. Че то в коя страна комунистите не са интернациолисти и национални предатели?!

 24. БСП от 20 години се крепи само на това, че противниците й сме разединени. Ако всички нормални българи във и извън България станехме демократи за силна България, ония щяха да видят Бузлуджи, кебапчета и Миро от Каризма през крив макарон!

 25. Събрали се на връх Бузлуджа потомците на Едип цар и тропнали хорце! После си получили премиите, а ние се чудим защо е тази прокоба над клетото ни Отечество!

 26. БСП от 20 години се крепи само на това, че противниците й сме разединени. Ако всички нормални българи във и извън България станехме демократи за силна България, ония щяха да видят Бузлуджи, кебапчета и Миро от Каризма през крив макарон!

  Точно това им беше целта на комунистите-да се потулят,да се скрият,да поствят навсякъде техни хора,да излъжат антикомунистите и пак да са на коня-ЗАВИНАГИ!

 27. Паметника на Бузлуджа олицетворява партията майка, има здрав фундамент, но покрива нещо тече значи трябва да има ремонт на покрива /тоест на ръководството/ . От стените са изкъртени портретите на идеолозите, тъй като пречат на олигархията и те очакват в по късен момент техните лица да грейнат от мозайките.
  Докато петолъчката се издига невредима от времето на прехода както идеала за по добър живот в България когато имаш безплатно образование , безплатно здравеопазване стабилна икономика но липсваше демокрация и свобода насловото / която и в момента е заменена с автокрация и слугинаж на словото/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.