“Руска звезда” за български имоти

Опитайте се да познаете кои чуждестранни притежатели на имоти в България си имат организация и дори конкурс за най-заслужилите между тях.
Китайците ( с многобройните си магазини и ресторанти)?
Арабите ( които също въртят активна търговия от доста време)?
Британците ( които бяха сред най-масовите купувачи на недвижимости у нас до неотдавна)?
Познахте. Не са те. Братушките са, разбира се, нищо че не въртят нищо, а просто си купуват имоти. Но когато нямаме Година на Русия в България, се намират други форми на братушкване:

Най-добрите български предприятия бяха удостоени с награда в конкурс “Русская звезда”

4 август 2011 г.

На 29-ти юли приключи конкурс “Русская Звезда” 2011 (www.rus-star.info) – обществена инициатива на рускоезичните собственици на имоти в България. Конкурсът се стреми да даде позитивна насока и допълнителен тласък в развитието на българо-руските делови контакти и културни взаимоотношения, да съчетае очакванията по отношение на пазара на стоки и услуги от страна на руските клиенти, почиващи и живущи в страната, с тези на българските компании, предоставящи стоки и услуги в редица сфери на икономиката.

На заключителната тържествена церемония на конкурса бяха удостоени с награди и сертификати 20 български предприятия от цялата страна. Резултатът – една наистина красива гала вечер в хотел “Приморец”, по време на която се проведе церемонията с награждаване на победителите в 17 категории.

Официалните гости на гала вечерта споделиха пред медиите своите очаквания за конкурса като ежегодно събитие:

Областният управител за Бургаска област, г-н Гребенаров, поздрави журито и организаторите с “поставяне на началото на една дълга история на конкурса”.

Максим Альошин, Вице-консул в генералното консулство на Руската Федерация у нас, прогнозира повече участници догодина и прикани публиката да аплодира събитието с “На добър час!”

Почетният консул на РФ в Бургас, г-н Фотев, заяви: “Подобни събития създават допълнителни възможности за развитие на взаимноизгодното сътрудничество между българския и руския бизнес.”

Най-аплодирано бе словото на г-н Рагин, председател на БХРА, който припомни културно-историческата нишка, свързваща българи и руси: “Позволете ми от името на българския туристически бизнес да се обърнем към нашите руски гости със словата – Здравствуйте, братушки! – топли думи, изказани от нашите деди преди стотици години, смисълът на които знаем всички. Туристическият бизнес гледа с широко отворени очи към руския пазар. Руския турист е обявен за турист номер 1, със своята душа, сърце, а също и с платежноспособността си.”

На церемонията по награждаването присъстваха и членовете на журито, в чйито състав бяха включени руски и български бизнесмени и дейци на науката и културата, с председател – народната артистка на Русия, Лидиея Федосеева-Шукшина. Между официалните гости на вечерта бе и Лариса Голубкина, известна актриса на руското кино и театър.

Конкурсът се проведе за първи път тази година. Основна цел на организаторите – Асоциацията на рускоезичните собственици на недвижими имоти в България “Альоша” и издаваното на руски информационно-развлекателно списание “The Sea”, е да се обедини и изтъкне опита на най-добрите български предприятия за стоки и услуги, ориентирани към пазара на руско-говорящите клиенти у нас. “

Разбрахте ли защо са ни отворени очите ( широко – как иначе): заради душата, сърцето и платежноспособността на руския турист. Така че, отваряйте си очите (на четири)!

29 мнения за ““Руска звезда” за български имоти”

 1. Нищо лошо!Нека се сдружават!
  Да ги знаеме!
  Ретрограден,ретардиран народ!
  Да се надяваме че ще се цивилизоват в България!

 2. Уважаеми Инджев,
  създаването на подобни дружества и асоциации от руска страна е поредния начин и метод на руското КГБ да внедри в България своето влияние и агентура. Средствата с които разполага КГБ след идването на Путин са огромни. А в България дори тези руски агентурни клетки се самофинансират на местно ниво чрез Лукойл и др. Така че вместо да се помайва и танцува на концертите на Веско, нашата полиция и специални служби да се хванат за работа и да изгонят някой руски агент-разузнавач.

 3. Такава простотия по времето на комунизма нямаше,впрочем и сега си е комунизм,ама капиталистически,не марксистки

 4. Къде спят нашите политици сега? Не виждат ли, че ще ни изкупят! Преди години чудо направиха за да ни предпазят от изкупуване! Що оферти отблъснахме, що ползи пропуснахме само и само да не се “дадем”. И не се дадохме! Ряпа ядем, гулии ядем но не се дадохме на мръсните капиталисти! Е сега на “братушките” е друга работа. “Ша съ дадем, как тъй няма! Нъл затуй ги ручахме жабетата!”

 5. Това представление като да е извадено от някоя новогодишна програмка – много глупаво, удивително не на място, но преливащо от ентусиазъм и бездарие. Казаното от Гребенаров и Рагин сигурно е преписано от някоя непубликувана версия на Великият комбинатор, остава да допълним в същия стил – каждая сабака скачает според тоягами.

 6. Вече няма народен съд ,с който да ти вземат имотите,но пък има не по-малко ,а даже и по-ефикасна система на българо-руската имотно милиционерска мафия да вземат имотчето на човечеца и да го преследват ,ако имотчето е на хубаво местенце!-Случйно да сте забелязали и да ви стиска .А текста е страхотен точно поради тази причина,че не на всеки му стиска да го изрече,камоли напише!

 7. България е станала една огромна пералня на руската имотна мафия и нищо нормално не се произвежда!

 8. Браво ! Приветствам инициативата. Наистина руските туристи са много повече за предпочитане от западната паплач, която се изсипва тука и пада от балконите на хотелите. До сега не съм чул Руски турист да е паднал от балкон, да е разбил главата на български гражданин или да е участвал в сбиване с охраната на бар пълен проститутки. Руснаците са много по-платежоспособни и много по-възпитани, и най-важното – не са тръгнали на развратен туризъм, както бедното съсловие на европейските държави.

 9. Нещо против ли имате г-н Инджев?!Подобна вечер биха могли да организират и американците, ако желаят.България е член на ЕС,какво лошо виждате да подържаме добри отношения с Русия? Може би Вие щяхте да сте по-доволен,ако бяхме част от Османската империя?!!

 10. Най-трудното обаче в Болхарската Задунайка е да се учреди и даде подобаваща награда под името “Пръв в парада на кремълските лакеи”. Жестока, силна и безмилостна конкуренция, това не ти е Полша, както отбеляза др. Калфин. Естествено и по право такава награда се полага на гоцэ седефчович, но и на по-долни равнища бъка от сериозни кандидати. Като тези перачи на руската имотна мафия. Гнус!

 11. Към angro:

  Ама Вие дори и да се иронизира вкараването на братушкването като елемент от туристическия бизнес ( с отворени очи джобове) не ми позволявате- то бива русолюбие, но чак пък толкова…Това поведение до такава степен повтаря мляскането уста в уста със съветските началници на НРБ , че само извънземен ( или извънбългарин) не го забелзява.
  Колкото до предположението от какво бих бил доволен- това е Вашата представа за Вашия свят, обитаван от добрите руснаци и лошите ( останали). Доста примитивно…
  Явно по тази причина не можете да схването примитивизма на лигавенето в рамките на съвременния туристически бизнес с аргумента (лъжата) за “стотиците” години “здравствуйте, братушки”. Ако бяхте чели Раковски с изнесените от него факти за стотиците години разорение и откарване на ( вероятно стотици хиляди сумарно) българи за насилствено заселване в руските степи след всеки поход на руските войски през българските земи срещу Турция, щяхте да разберете. Може би…
  Освен , че ме поставяте в примитивна си схема на мислене с предположението какво би ми харесвало, правите лъжливо обобщение, че съм бил против добрите отношения с Русия. Такова нещо не съм писал никога, но за такива , като Вас, е краят на света да не се подмазваш на колонизаторите си. Уникални сте – такива като Вас няма нийде по света!

 12. Към Stamoff:

  Наскоро имаше дописка за вечно пиян руснак, арестувана от полицият по молба на съседите си в един жилищен блок в Бургас: напивал се и тормозел хората, след като не го пускали да се прибере вкъщи в свинско състояние…
  Направо сте смешен с опита да представите руснаците като примерни въздържатели- това е нацията, която измира от алкохолизъм както никоя друга. И сте поредният, който “нещо не е чул”, но смята това за меродавно…

 13. Да им имам имената – може да е дребнословие да обръщам на това внимание, но просто е за филм, скеч, карикатура, направо е гениално: г-н Гребенаров – областен управител на Бургас;
  организатор на конкурса: Асоциацията на рускоезичните собственици на недвижими имоти в България „Альоша“ /що пък Альоша, чудя се аз/;
  http://e-vestnik.bg/8270
  докато в Берлин ще правят изложба и ще има алея на позора, с изложени паметници на Ленин и други човеколюбци от миналия век, ние още сме на “Здравствуйте братушки”.

 14. Към ‘:

  Според мен най-големият екологично-правен-национален имотен скандал е построеният в резервата “Камчия” огромен руски комплекс “Радуга”, открит тържествено миналата година от премиера Борисов и московския кмет Лужуков на 9 септември дни преди самият Лужков да бъде позорно натирен от президента Медведев. В момента датата 9 септември е изписана с големи букви на входа на комплекса, на който , от двете страни на пътя ( за не пропусне някой) е декларирано на транспаранти от няколко метра, че тук се говори на руски език.На фасадата да хотелите!
  Комплексът “Камчия” е систематично унижощаван вече второ десетилетие и е превърнат в декор за филм на ужасите с обраслите като в джунгла в горатата някогашни механи, магазинчета и бунгала. Наемите за търговците са непосилни ( познайте, дали е случайно). Вероятно така по-лесно продължава трансформацията му в руска собственост. Сега се строи грандиозен спортен комплекс към копрусите на “Радуга”. За целта години наред местната, централната и съдебната власт са “съдействали” на московската мафия, чиито виден шеф накрая излетя от цитаделата си в руската столица, но наследството му разширява метастазите си в един (доскоро български) резерват. И няма сила в България , която да постави въпроса , камо ли да инициира разследване как така беше променен статутът на земята, за да може с нея да се разпорежда един чужденец, уволнен от собствените му началници заради копурция – т.е. официално е признат за нарушител в родината си, но не и тук.
  Най-поддържаното “нещо” в целия унищожен комплекс е паметникът на подводничарите, стоварени на това място за диверсии от обучени в СССР български диверсанти ( напомням – България е поддържала пълноценни димпломатически отношения със СССР през цялата война). Добавен е голям надпис: “Вечная память”, което е подходяща епитафия за българския статут на този уникален природен кът.
  А после някои питат и се чудят, защо било важно да се “занимаваме” със съветските паметници. Ами и по тази причина: те не само не “отмират” , но и продължават пълзящата си символична агресия на бетониране на старите ни замисимосатти в наши дни.

 15. до Angro: Русофилията,социализма и алкохола не прощават никому.В най-тежките случаи: доживот
  до Stamoff: каква диагноза е заболяването да кажеш че най-алкохолизираната нация (дори според официалните изказвания на Медведев и Путин) е вьздьржателна.
  Бьлгарските перачи на мрьсни пари наричащи се хотелиери в комбина сьс знайни и незнайни бьлгарски винпроми от години налагат точно алкохолния и развратен туризьм с което успяха да отбльснат “семейния сегмент” т.е. нормалните,непиещи и идващи на почивка туристи.Затова нищо чудно че след като такова предлагаме това и идва: паплач западна и руска

 16. Смеят ри американци и европейци да си направят подобно здружение,като инвестициите и имотите им не само,че са беззащитни от към неприкосновеност според закона.-Само руската мафия може да инвестира в БГ-,защото тука действат нейните закони

 17. Като човек пребивавал 12 години в туризма,спокойно мога да кажа,че от руснаците няма по-голями свине в този бранш! Видял съм какво ли не,но тук не бих написал това от уважение към автора на блога и читателите. Само ще кажа обаче,че от запад пристигат определено пролетарии-хора с нисък социален произход и положение и за тях е донякъде разбираемо,още повече,че те знаят,че тук биха могли да правят каквото си искат,което пък не говори никак добре за нас като държава,не мислите ли? А от русия идват и такива които се смятат за елит,а всъщност се държат като последни селяндури!! А защо като?? Прочетете за изпълненията на Лужков и съпругата му в Китцбюел-Австрия и възмутената общественост и тогава говорете за руснаци!!!

 18. Г-н Инджев,нямам намерение да се надговарям (надписвам)с Вас. Вие сте журналист,аз съм инженер,предимството в писането е на Ваша страна.Не изпитвам само русолюбие,а човеколюбие към всички нации,които могат да бъдат полезни за България,за нашето развитие.В последните десетина години на своето управление Т.Живков подобряваше отношенията на България със западния свят.Имахме добри отношения с Австрия,със Западна Германия.Спомнете си връзките с провинция Бавария с лидер Щраус.Тогава аз се радвах на подобряването на отношенията със западния свят.Сега ние сме част от този свят,като член на ЕС.Няма лошо да подържаме добри отношения и с Китай,Индия,Турция и тн.Няма лошо да запазим и добрите си връзки с Русия.Останете си със здраве!

 19. За сведение на Stamoff, именно градските власти в Китцбюел предложиха нещо невиждано никъде – да бъдат въведени квоти за руски туристи!! До такава степен им е дошло до гуша от свинщините им!!!

 20. Сега пък какво измисли комунистичекста паплач-сдружения на “рускоезични”. В България си имаме различни етноси,които говорят различни езици. Има и арменци и евреи,които не гоиворят арменски и иврит,значи не могат да се сдружават на базата на владееенето на даден език. Има турци,които говорят руски,румънци,които също говорят руски и др. А какво да правят многото български комунисти,които не говорят руски,те не се класират з асдружението. Е,няма по-тъпа държава и народ от България. Само простотии. Стамов е уникален пример за това. какви наивни думи,каква простотия луха от този човечец. Турсити могат да бъдат всякакви,никой не ги избира какви са платежните им възможности,нито какви езици говорят,нито дали се напиват,има всякакви инциденти,които не с асвързани с етноса и езика. Ама,нали трябва да всичко болшевишко,….

 21. не разбирам как след като ,,Записките…”на Захари Стоянов са задължително четиво в училище има хора които още повтарят тази огромна манипулация с ,,братушките”,четете бе хора!Поне задължителната литература…Галоши! А за Камчия много жалко,уж е защитена тритория,но за кого и от кого нашата държава мълчи.То там имаше един пребит кмет,една бивша комсомолска принцеса работеща за руските интереси(за нейните си най- вече)

 22. Другарю ANGRO, Тодор Живков и болшевишката върхушка у нас НИКОГА не е ПРЕКЪСВАЛА добрите отношения с която и да било страна по света! Естествено неофициално! Изключение – Израел (по нареждане от Москва)и Кампучия при червените кхмери. Ограбените от българския народ червени капитали можеха да се открият във всяко кътче на света,а другарите си пътуваха безпрепятствено когато и където си пожелаеха! Дипломатическите мисии бяха огромни и много повече от нужното! За това моля оставете неадекватните примери!! А от Русия ние НИКОГА не сме видяли нещо добро и няма да видим!!!

 23. Поне четирима от членовете на така нареченото жури в една нормална държава щяха да са в затвора.

  “поздравляем Юрия Абашева с присуждением премии в номинации “Общественное признание” на конкурсе “Русская Звезда”!” И това за собственика на един от най-антибългарските форуми…

 24. до Angro: Какво означава “добри отношения”? да ни бастисват природата или да ни бьркат в джобовете (АЕЦ, цените на горивата, газа и т.н.) затова че изкупили бетонната джунгла по морето?
  до Stamofff: “съветските(руските)пияни най- трезвените пияни в света”. Ура,вечна дружба, мляс-мляс.

 25. До Цветан Димитров Видях клипчето.Мерси. Сволачи има навсякъде.Трябва ли да мразим държавите заради това?

 26. От всичко, което прочетох дотук показвва колко силна е омразата и колко е голяма простотията на такива като автора на блога. Русия е опиянчена, 30 хиляди млади руснаци умират годишно от наркотици, Русия продължава да има комунистически рефлекси, да е агресивна когато трябва да защити интересите си, да носи на “гол корем чифте пищови”, народа й да е беден. Но тя е чужда на западната цивилизация и западната демокрация, тя е различна, особена… Е, какво от това? Защо трябва да крещим до изнемога срещу същността й. Няма да я променим. Както не можем да променим и себе си. Остава единствено разумното – да търгуваме взаимноизгодно, да общуваме. Все пак принадлежим към една цивилизация – православната. Омразата никога не може да бъде добър съветник. А такива като Иво Инджев, които я сеят, дълбоко грешат. И правят света, в който живеем отвратителен….

 27. Към Пенка Кирилова:

  Що щеш, Пенке ле, в този враждебен и неразибраем свят?
  Сей любов в твоята си среда, а не омраза към омразния ти автор на блога…
  Или простащината, която вменяващ другиму, ти пречи да не се изявиш?!

 28. до Пенка Кирилова: “Сьветската/руската култура най-културната на света, Сьветските/руските православни най-православните на света, а сьветския/руския славянин най-славянския на света.” А най-културното, славянско и православно богугодно дело е да си открадеш авторството на азбуката и да обявиш Светите братя Кирил и Методий за небьлгари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.