Физическо лице успокоява химическите двуличници

Павел Тинков:

Искам да успокоя силно тревожещите се, от категорията на Веселина, баба Пена от Долно Нанагорнище и дядо Пульо от Мало Къртожабене. Бъдете спокойни, проучванията и добивът на шистов газ са много по-безопасни и ще причинят много по-малко щети на селското стопанство и в частност на земеделието от:
– колективизацията;
– методите на Мичурин;
– методите на Лисенко;
– квадратно-гнездовия способ;
– ломските ямки;
– ДЗС и АПК;
– повсеместното прилагане на сярно-киселия метод за извличане на уранов сулфид, по време на социализма;
– комплексния технологичен подход на добив от „Редки метали“, Смолян и мини Бухово, за нуждите на „мирния съветски атом“;
– добива и обогатяването до меден и оловно-цинков концентрат от съответните находища в Средногорието и Средните Родопи, под мъдрото ръководство на БКП /чийто следовник се явява палячото Калфин/;
– „голямата химия“, която ни натресе „Големият брат“, по линията на СИВ!
Що се отнася до крещящо пропагандния филм на уж зелените червени американци – на подобна сугестия могат да се поддадат само безнадеждни наивници, с първосигнално мислене и абсолютна техническа неграмотност.
/Само един елементарен пример – НЕ СЪЩЕСТВУВА НА ЗЕМЯТА ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС, В КОЙТО ДА УЧАСТВАТ 596 ХИМИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ!/.

21 мнения за “Физическо лице успокоява химическите двуличници”

 1. Уважаеми, г-н Инджев!
  Чувствам се особено поласкан!
  Желая Ви здраве и успех!
  🙂

 2. Пред неистовите напъни на радетелите на руското енергийно робство в България всякякви разумни доводи са безполезни. Тяхната истерия знае само едно – България трябва да продължи да бъде почти 100 % зависима от Русия в доставките на газ и не само на газ. Не знам дали има по света народ, който така самоубийствено да върви против собствените си интереси, против собствената си държава, против собствената си Родина. А шмекерите, окопали се в бастионите на властта, доволно потриват ръце и гузно-тарикатски хихикат!

 3. Браво Тинков.Допьлнения:
  1.Черното езеро край НЕФТОХИМ сьществуващо от самият пуск на рафинерията
  2.Стотиците (ако не и хиляди) декари сгуроотвали на рудниците Марица Изток
  3. Брикетна фабрика край гр. Гьльбово
  4. Десетките хиляди декари ЧЕРНОЗЕМ превьрнати в лунен пейзаж за 45 години Марица Изток (рекултивиране на земите се извьршва от 15 години насам, а рудниците работят вече почти 60 год.)

 4. Верно е че изброените (+допълненията) са все пагубни за българското селсто стопанство! Но не съм съгласен че добива на каквото и да е от недрата на замята ще остане без последствия на повърхността! Дали няма да видим стотици декари унищожени? И кой може да даде гаранция че няма да се случи? И као се случи как ще се възстановят? Да хубаво е да си по-малко зависим от чужди енергийни източници, но не трябва ли да гледаме напред към нови технологии и възобновяеми източници?

 5. Че кой ти пречи, бе СТАН, гледай напред колкото искаш.
  Не се напъвай обаче, да откриваш топлата вода! Разбира се, че не съществува добив на полезни изкопаеми, който да не нарушава в известна посока и степен екологичното равновесие /изключително важно, едва ли не определящо, е как и до каква степен/, но въпреки това човечеството от дълбока древност извлича полезни изкопаеми, по простата причина, че в противен случай още щяхме да живеем по клоните на дърветата!
  Всичко е въпрос на разумни компромиси и прецизен баланс.
  А пропо – и възобновяемите енергоизточници влияят негативно върху еко-равновесието.:)

 6. “да се знае какви са „аргументите“ на „опонентите“…” …
  Така е, аргументите им са от фашисти и експлоататори/паразити на трудовия народ до антикомунисти и ековредители. Тия думи са имали в средновековието, пардон във времето на социализЪма ако не е едно и също, силата на фетва или папска була.
  Но най-важният им аргумент за истерията и злобицата е дълбоко скрит. А той е ИНТЕРЕСЪТ им.Всичко което може да застраши финансовия интерес на работодателя им е лошо. Не са олигофрени, както мислят някои, просто са безкруполни ПАРАЗИТИ НА ТРУДОВИЯ НАРОД!

 7. Хора, като сте толкова в час със всичко, защо според вас във Франция забраниха тези проучвания за се почват, а във Великобритания ги спряха ? Те ли са толкова заблудени и искат да останат в руска зависимост ? И като твърдите, че всичко било измислица в този филм и добива не бил, чак толкова опасен, може ли някой да ми каже къде ще се изхвърля този воден разтвор на токсични елементи ( умишлено няма да споменавам точна бройка, защото смятам, че и наличието на един е достатъчно вредно ) ? И още един въпрос,относно икономиката ни. Някой знае ли колко струва по себестойност добития газ и дали не е в пъти по-скъп от всеки един друг газ ?

 8. до ПЕТКО КОЛЕВ:Обясненията не са трудни:
  1. Франция не забранява проучвания, а забранява ДОБИВ чрез ХИДРАВЛИЧЕН УДАР,след като и бе отказано да получи консистенцията т.е. ПРОЦЕНТНОТО СЬОТНОШЕНИЕ на използваните химикали. Американците поумняха вече и не раздават индустриална собственост и ноу-хау особено при положение че ГАЗПРОМ бясно тьрси откьде да разбере(да открадне) точно технологичните детайли.
  1.1. за Великобритания решението е времено до завьршване на проучвателния процес за ВЬЗМОЖНИ ЕВЕНТУАЛНО странични последствия
  2.Водата използвана вьв всеки един технологичен процес подлежи на пречистване и затова си има ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ, а това че дьржавните контролни органи трябва да следят за спазване на безопасен технологичен и екологичен режим е наше задьлжение и отговорност (нито на американците,нито на европейците,нито на марсианците)
  2.1. Остатьчната утайка от такива химикали подлежи на консервиране (метални варели в бетонни блокове например).Има си достатьчно начини да подлежи на контрол – вьпрос на желание от наша страна е само.
  Като си толкова много отворен имам 2 вьпроса:
  1. Уравнение за ученик от 5и клас:
  Декларирана себестойност(да не се бьрка с цена за продажба)за щата Пенсилвания специално: 214$/1’000 м3. Посочвам този щат по 2 причини:
  *За там има изнесени данни и
  *В този щат дьлбочината на добив е сравнима/сьпоставима с дьлбочината на залежите в Бьлгария.
  При положение че формиране на себестойност в САЩ трудови вьзнаграждения&осигуровки социални и здравни е около 40% за единица продукт можеш ли да калкулираш доколко е сьпоставимо с цените на руския газ франко хранилищата на БУЛГАРГАЗ?
  и правиш разлика м/у стойност на трудови вьзнаграждения&социални и здравни осигуровки в САЩ и Бьлгария,нали?
  Вьпрос 2: Полша и Чехия не са ли по-добра база за сравнение? Не са ли и те както икономически така и екологично загрижени?

 9. Този Инджев е абсолютен идиот,за едно потупване по рамото от Уорлик ще ни даде без пари, дори не и като колегата си за 30 сребърника.Как го търпи земята, а не вземе да се отвори и да го погълне-да се къпе до насита там долу в шистов газ.Също се чудя как са взели такава измет за сътрудник на легендарната Държавна сигурност, мислех, че поне малко са си подбирали хората, срамота за пагона!То пък може би точно такива стават за доносници, зер не са го взели за разузнавач или анализатор.

 10. Г-н Инджев, Вие пишете за всичко друго в тази статия, но не и за хидравличния удар или така наречения фракинг, който се използва при добива на шистов газ. Бихте ли ни демонстрирали техническите си познания по въпроса, за да успокоите тревожещите се наистина? Междувременно, ето връзка към една статия, която макар и да не стига до най-големите технически тънкости по въпроса, дава добра представа какво представлява технологията: http://www.earthworksaction.org/pubs-others/HydraulicFracking_Wiseman2009.pdf

 11. Господин Павел Тинков,

  Вашето изявление звучи като това на бай Ганьо “…ех аз що свят съм изръшкал…”. Вие като запознат с изредените от вас безумия не сте готов да се противопоставите на поредното такова. За разлика от вашия овчи манталитет и неуважение към старите хора, днес младият българин не желае да бъде съсипвана прекрасната природа с която е благословен.
  Г-н Инджев,
  Приложеното от вас изявление е необосновано за разлика от филма за който се говори. Предлагам ви да посетите прожекцията му:  ул.Гурко 27 (сградата във вътрешния двор), София, 6:00ч. събота, 6 август.

 12. Г-н Тинков, Вие в това изявление говорите за всичко друго, но не и за хидравличния удар или така наречения фракинг, който се използва при добива на шистов газ. Бихте ли ни демонстрирали техническите си познания по въпроса, за да успокоите тревожещите се наистина? Междувременно, ето връзка към една статия, която макар и да не стига до най-тънките технически подробности, дава добра представа за това какво представлява технологията:http://www.earthworksaction.org/pubs-others/HydraulicFracking_Wiseman2009.pdf

 13. Към Деси:

  Опитайте се първо да четете, а после пишете. Аман от желаещи да ме поучават ( за нещо, което не съм написал)…

 14. Към БС2003
  bstaykova2003@yahoo.com

  Шистофренията яко яко те друса, др. Стайкова, щом едновременно си активен борец срещу (фа)шистите и заклеймител на ДС. Кое от двете ти лица е истинското, че си тръгнала да търсиш опората в темата ДС?

 15. до Васил Цанов от София: Любимите ми вьпроси кьм “природоориентираните” са:
  1.Колко дрьвчета си посадил в живота си? Отговора не че не го знам. Нула
  2.Защо не слезете от автомобилите си и не трьгнете пеш (и не ми говорете за велосипедите: що нефт и метали отиват за производство на частите и агрегатите за тях) – доказано е че нищо не сьсипва природата така както автомобилите.
  или пак евреите са виновни

 16. Веднъж вече писах за СТАН, сега ще повторя за ВАСИЛ ЦАНОВ и ДЕСИ:Не съществува добив на полезни изкопаеми, който да не нарушава в известна посока и степен екологичното равноресие.Изключително важно, дори определящо е как и до каква степен.
  Не съм запознат в детайли с разработените технологии от типа “хидро-фракинг”. Същите, доколкото знам са все още обект на патентно право и ноу-хау с ограничено приложение.
  По принцип извличането чрез инжектиране на разтвори не е от най-безобидните методи, но факт е, че продължава да се прилага широкомащабно, както при проучвания, така и при промишлен добив. Що се отнася до предизвиканите “хидравлични фрактури” , на мнение съм, че те в никакъв случай не биха предизвикали по-сериозни катаклизми от ежесменните взривни работи, които са неизбежен технологичен детайл при всеки рудодобив. Да не говорим за т.н. “камерно изземване”, при което в земните недра се отварят каверни с размерите на малко село, пренасочващи понякога незнайно къде цели подземни реки и предизвикващи размествания, поглъщащи цели хълмове /справка ГОРУБСО-Мадан/.
  Не по-малко опасен е /както знаете/ и добива на петрол от плаващи платформи-сонди, респ. – сондажите в морския шелф.
  Питам се обаче, защо гореизброените широкоприлагани технологии не предизвикаха до сега вашата паника? Какво предизвика тази истерия срещу проучванията дали разполага страната ни с находища на шистови петропродукти?
  Каквото и да си говорим,всички вие “ревете за нероден Петко”. Защо?
  Според мен човечеството след не повече от десетилетие ще овладее добива на шистови петропродукти /при приемлива степен на риска и на конкурентна цена/, тъй като тривиалните природни ресурси са ограничени/и на изчерпване/, при това географски твърде локализирани и като така, пораждащи сериозни геополитически зависимости /напрежения и конфликти/.
  Въпросът ми “защо?” естествено е риторичен. Всички нови енергийни източници ще предизвикват бесен отпор от страна на страните /политиците, финансовите магнати и мафията/, монополизирали добива и продажбата на петрол и петропродукти.
  Така за страна като посткомунистическа Русия, със задълбочаваща се екстензивна икономика,крепяща се изцяло върху износа на природни богатства, подобна диверсификация е сравнима със смъртна опасност. Защото за момента само износът на газ и нефт са, които и дават възможност да влияе върху Обединена Европа и особено върху бившите си сателити, претендирайки /все още/ ако не за глобален, то поне за регионален диктат.
  Положението с Франция, принципно не е много по-различно. Но вече рискувам да отегча останалите участници в блога, поради което ви препоръчвам да прочетете например Збигнев Бжежински /защо пък не и Анна Политковская/.
  Г-н Цанов, “Овчият манталитет” те издава. Сдържай си нервите.
  🙂

 17. Желязото замърсило Струма е екокатастрофа
  Сайтът News.pernik24.bg прави собствено разследване и задава въпроси на ръководството на фирма „Стомана Индъстри“, но засега не получава отговори http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4018611
  До Васил, Деси и всички загрижени за добивите на шистов газ:
  1. Кьде са филмчетата за това бедствие и ОТКАЗА на замьрсителя да даде информация?
  2. Кьде са протестите с/у екокатастрофата?
  3. За да не ви мьча с чак толкова сложни вьпроси един лесен: Кьде са коментарите ви вьв форумите по този вьпрос?
  Няма ги,така както и няма 6 или 7 цифрена глоба от страна на контролните органи.Защото и на тях чиновниците и на вас които питам просто ви мьрзи.
  Или е по-лесно да наречеш CHEVRON еврейски генезис и прочие откровени идиотщини, да даваш акьл и вьзмущаваш от „световния жандарм“ & „мрьсните капиталисти“?за нашите т.нар. „бизнесмени“(кавичките изобщо не са случайни)- те са си наши могат да ни тровят,да ни алкохолизират, да ни АЕЦоват но са си наши Бьлгарската еко-катастрофа най-хуманната еко-катастрофа на света и по-мальк брат на братската сьветска/руска еко-катастрофа“.

 18. Господин Инджев,по-голям сте от мен,аз съм на 35 години и определено мога да Ви кажа,че след приватизацията и разтурването на ДЗС и АПК селското ни стопанство умря!!!Не знам какво е било преди това,преди комунистите да конфискуват земите,но след,като сините продадоха всички-трагедия.Ядем вносни лайна с изтекла годност.Явно не сте ходили скоро по селата или Ви се плаща доста добре да пишете подобни постове

 19. До ХМ!?!
  Крайно време е да разберете, че земята е частна собственост и собственика решава какво да прави с нея. Безсмислени призиви от тип ‘селското ни стопанство умря’ са от едно друго време, когато всичко беше общо и никой нищо не притежаваше. Ако сте толкова загрижен за селското стопанство, имате възможност да закупите/вземете под аренда/ ниви и да възродите въпросното стопанство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.