Бай Борисов – социолог!

В предаването “Акценти” по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов обяви подслушването като гаранция за демокрация:

“Какво, като са ме подслушвали? Подслушването е гаранция, че има демокрация, няма недосегаем.”, заяви той невъзмутимо по повод скандалните аудиозаписи, от които се чува как нарежда на шефа на Агенция митници Ваньо Танов да прекрати проверка на бизнеса на Мишо Бирата. Изводът от този демократичен факт, направен от Борисов, е:

“При нас демокрацията цъфти. Аз си имам социология. При откриването на залата оня ден от 12 хиляди 10 хиляди са си купили билети. Хората ме поздравяват по улиците. Това е моята социология.”

И още примери за цъфтежа на демокрацията:

“Сега си хапват…ръцете, като виждат спортната зала. Хората ще разберат, че 22 г. са лъгани, като са гласували за Костов и за Станишев. А след мен всичко мога да покажа с пръст – Южната дъга, северният тандем, Дунав мост 2 – абсолютно провален проект. Лесно е да се прави първа копка – вземам една мотика, разкопавам цялата държава и толкова. А аз откривам, когато е осигурено финансиране, проектиране и всичко останало.”

Откритие е наистина, че откриването на спортна зала и събирането на (почти) всички спортуващи българи в нея, е социологически представително явление. Та нали социологията работи с представителни извадки. При само 6 процента спортуващи българи ( според последните данни на колегите му социолози), не е много трудно да ги прикъткаш (почти) накуп на едно място! Просто и гениално. Кой ти помни, че проектът за залата е „изобретен“, гласуван, наложен от правителството на тройната коалиция, а поради кризата беше съкратен ( както и пистите в залата поради тази причина) от кабинета „Борисов“.

Цъфтежът на герберовата демокрация под напоителните аплодисменти на спортните фенове на премиера е не просто социологически, но и социален феномен. Той направо ражда блага. Например цъфналият и едвам вързан бюджет беше одрусан с едни 30 милиона лева, напъпили вече на 40 миналата седмица, заделени по личното настояване на Борисов за преобразуване на военното летище край Балчик в гражданско. Така ще бъде обслужван голф комплексът на медийния магнат Красимир Гергов. А има ли по-важно нещо в навечерието на изборите от медийното обгрижване на властта! И как само го е сметнал- няма шанс да му се пречка опозицията, гузна за собственото си фаворизиране на същия този олигархичен кръг на принципа „на гол(ф) тумбак, чифте пищови“.

Ей тъй на Бай Борисов прави избори!

51 мнения за “Бай Борисов – социолог!”

 1. Поздравления!!!
  Поздравления за Тато Бойко…

 2. Тоя е напълно и тотално нагъл, нагъл, нагъл! Тодор Живков пасти да яде. Неговия наследник за 2 години постигна такива исторически висоти в политиката, за каквито на Т.Ж. му трябваха 35 години.

 3. От news.bg:

  Казусът с превръщането на военното летище в Балчик в гражданско и заплахата от санкции от страна на ЕС е сред най-отразяваните теми в съботните вестници.

  „Правителството трябва да уведоми Европейската комисия за намерението си да инвестира средства за превръщането на запустялото военно летище в Балчик в гражданско. Причината е, че за целта държавата планира да даде средства на новосъздаденото държавно дружество “Летище Балчик” ЕООД, което според правилата на Европейския съюз е непозволена държавна помощ. За проблема предупреждава министърът на финансите Симеон Дянков по време на последното заседание на кабинета, става ясно от неговата стенограма.” – информира в. „Дневник”.

  „Преди два дни министрите решиха да се създаде еднолично дружество с ограничена отговорност “Летище Балчик” ЕООД с капитал 390 000 лв. Той ще е разпределен в 390 000 дяла по един лев всеки, които ще са собственост на държавата.” – допълва всекидневникът.

  „Премиерът съветва да се каже на Брюксел, че изграждането на алтернативно летище на Варна е антимонополна мярка, тъй като над 60 000 автобуса преминават от аерогарата през центъра на града за Северното Черноморие.” – пише по същата тема „24 часа”

  „Дори заплахата от глоба от ЕК не отказа Борисов от летището в Балчик” – обобщава в. „Сега”.

  „Упорството на премиера Бойко Борисов летището в Балчик да стане гражданско ще вкара правителството в поредната процедура за предоставяне на държавна помощ.” – пише всекидневникът.

  “Това е изключително важно – летище Балчик на 1 май трябва да работи”, казва премиерът, който прегърна проекта след среща с бизнесмени при откриването на нов голф комплекс край Калиакра.” – допълва в. „Сега”.

  news.bg
  http://news.ibox.bg/pressreview/id_1606217711

 4. Тъй е било , тъй и ще си остане ! Демокрацията на Байо . Бай Тодор , бай Димитров , бай Бойко , бай Х.. (Хрушчов).Докараха ни преди време един дето не би трябвало да има връзка с калпаците , които се наричат ” Байо” . Цар бил . От друго тесто бил . Други ценности имал . И там пълен провал . Явно всичко е скрито в самите нас . Байовци сме си и такива ще ни управляват . Не можем да станем естонци или норвежци . За съжаление ! Такива са ни и социологията , и социализма .

 5. Бай Борисов – енциклопедист!! ТОЙ всичко знае и може! Какъв срам за нацията, Боже!! Но освен срамно е и много тъжно, че изобщо е възможно. За такова изказване в нормална държава ще изхвърчи като тапа от шампанско и никога няма да помирише повече държавна служба! А е възможно и да отнесе някое и друго гражданско дело – от неправителствени организации например. Инересно ми е дали ще има изобщо някаква реакция и от кого? Че и неправителствените ни организации са като всичко останало. Издигат глас отделни журналисти и това е всичко. А за казване и размисъл има много. За последици да не говорим. Този хомункулус, пръкнал се от социалистическия инкубатор на кадри, верен последовател на бай Тодор(не го крие, напротив, гордее се!), не за първи път прави изказвания от подобен характер. И обществото го търпи, нещо повече, ръкопляска му. Още като главен секретар говореше глупости, а ние допуснахме да стане кмет и премиер. Може като Гай Калигула да поиска и да стане Бог. От нас си зависи! Аз съм запомнил(според мен)най-скандалното му изказване като гл.секретар в отговор на обвиненията че сме изнасяли престъпници в Европа – ами най-добре е да се въведат отново ИЗХОДНИТЕ визи!!! Какво може да се роди в главата на простия милиционер не е трудно да отгатнем, но липсата на последствия за него – ето това е напълно непонятно. Сега пък да се подслушва е нормално! Предлагам да се въведе боят като основен следствен метод! И да се възроди доносничеството по места! Така ще защитим още повече демокрацията!! Имам и една молба! Ако някой знае нека ми обясни с два-три реда, защо прехвалената зала се нарича АРМЕЕЦ?? Да не се възражда и мухлясалата соц-доктрина за величието на социалистическия спорт? Като не можеше с друго и това вършеше работа. Колко народна пара потъна в пара за свирката на спортни зали, стадиони, спортни училища, дружества, олимпийски надежди(където пребиваваха и братята Илиеви), милиционерски и армейски клубове! Е-ех, минало незабравимо! Жалко ще бъде, ако отново позволим грандомански проекти да се очитат за изключителни обществени успехи. И разбира се платени от нашия джоб!!

 6. Бай им Боко е усвоил добре типичния стил на бай си Тошо, както и маниерите да се фукаш с някоя грандоманщина, а в същото време да представлява за пред Света държавна и военна тайна животът на обикновените хора, или пък – доказано с документи от 1973г. от Москва на ДС-КГБ – животът на малцинствени групи като циганите, непроменен и до днес. А какво би казал “премиерът” за непридвижването на строежа на училищния физкултурен салон в двора на 9-та ФЕГ в сърцето на София, за който има проект, но така и не се намират пари. Междувременно часовете по физическо възпитание провеждат на 5-тия (!!!) етаж на училището в пригоден и обзаведен за целта кабинет, обикновено по два класа, като се “стараят да са тихички”. Ефектът е – целодневно думкане, което се чува до партера и цялата сграда се тресе. Забавянето на проекта блокира дори асфалтирането на двора, което било скъпо и парите нямало смисъл да се дават, защото предстояло строителството на салона в необозримо бъдеще. Оградата на училището също се руши опасно, но и за нея се изчаква първо “новия салон”. Това се случва в едно от най-елитните и реномирани училища в центъра на София, което се радва на постоянни посещения на делегации, стажанти, преподаватели и общественици от Канада, Швейцария, Франция и др.

 7. Бай Борисов – енциклопедист!! ТОЙ всичко знае и може! Какъв срам за нацията, Боже!!

  Боже Митко,а този запъртък,нация ли е?

 8. ББ е голям хитряга-САМОВНУШЕНИЕ -му е майката!

 9. След 09.09.1944г.,в БГ бе установена “НАРОДНА ДМОКРАЦИЯ”,в името на която бяха избити,хвърлени в затворите,изпратени на концлагери,обезправени милиони българи.Всичко,в ИМЕТО НА НАРОДА!И официално с афишираше споменатото,а агромната част от нас,българите,трудно преглъщахме тази демокрация.Ама нали сме си българи….Нищо не се случи от сорта ,като в Полша,Чехословакия,Унгария,дори и в ГДР!И няма защо да се очудваме,че един “отличник”от школата на Живков и Кобурготски,използва приоими,при които в държави като споменатите по-горе,няма и да си помислят за втори мандат на съвременен КУМАНОИД,КАКЪВТО СЕ ОКАЗВА Б.Борисов.И обърнете внимание:когато изсипва жлъчта си спрямо предходни на неговото правителдство/на Костов и Санишев/този хитрец/не може да не му се признае ,че е такъв/,НИКОГА НЕ СПОМЕНАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВТОРИЯ СИ МЕНТОР-МАДРИДСКИЯ МОШЕННИК!Защото личнотой,Б.Борисов, се е убедил,че “мат,риала”е кофти като качество и че с него може да се прави каквото е необходимо….!

 10. Г-н Инджев,
  Възхищавам се на словесната Ви еквилибристика в някои от статиите.
  За съжаление тази не е от тях. Много пошло ми звучи. Не заплашвам, но още няколко като тази и няма да Ви чета. За съжаление това отдавна се случи с e-vestnik. Моля Ви преодолейте нашата българска завист и бъдете обективен. В този стил не сте нужен на България-поне според мен.

 11. ЗНАНИЕ БЕЗ РАЗМИСЪЛ Е ПОЛЕЗНО , РАЗМИСЪЛ БЕЗ ЗНАНИЕ Е ОПАСНО !!! Конфуций .

 12. Братя, аз вече твърдо съм решил. Ще гласувам за г-жа Кунева! Щом Негово Величество застава зад нея, значи тя е най-достойната. Да, аз вярвам на нашия Цар. Той е мъдър, благороден и добър. Царят е светлината, която все още грее над нас, Царят е надеждата ни, последната надежда . . . Царю, ще гласувам за г-жа Кунева, заедно с целия си род! Да, всички ние те обичаме и ти вярваме. Само ти ще ни спасиш от злото, тъй както ни отърва от Драгалевския Българомразец преди 10 години. Само Ти, Царю!!!

  Ваше Величество, не издържаме вече на тези мъки! Плачем, плачем горчиво, о Царю наш, но самите ние сме си виновни. Защото който не почита своя Цар, все едно се отрича от баща си. Виновни сме, Царю, не те защитихме от лумпени и безродници, които те обругаха. Отрекохме се от Теб и затова сега страдаме. И още по-големи мъки ни очакват, ако не се покаем. Царю, прости ни и ни помогни. Спаси ни, както ни спаси от Костов преди 10 години! Молим се, Царю наш!!!

 13. За 9-та ФЕГ нещата ги осра оня хубавец министърь на не-образованието в страшната тройна коалиция. Отмастителното копеле разби хубавото училище. Изгони директорката и читавите даскали си тръгнаха вкупом. – Отмъщение за шестиците на 12-ти клас по време на учителския протест. Продадоха и част от двора на ФЕГ. Сега същото лайно е шеф на предизборен щаб, познайте на кой кандидат президент!!!! Омръзна ми да виждам плуващи лайна в морето на БГ кирортите и същите на политическата сцена.

 14. Добър или лош, без ББ не може да има дясно управление. Сините трябва да го удържат в дясно, иначе ако ББ се първанизира ще загубим всички ние, десните.

 15. С изказването си, Бойко Борисов на практика показа, че “демокрация” е едно условно понятие, което може да бъде експлоатирано по най-различни, дори противоречиви начини, стига да има подходяща публика и послушници-изпълнители да клатят утвърдително глава. Ако има и аплаузи, още по-добре… а съм сигурна, че има.

 16. Страх ме е. Не от нещо сложно. Страх ме е от прост фашизъм. Още по ме е страх от стария комунизъм.

 17. Г-н Василев,
  рядко пиша в коментарите, но понакога ми е мъчно, че българите имат критика към единствената “власт”, която има право и е нейно “задължение” да бъде критична към всяко управление. Пошло пък на мен ми звучи изказванията на мин.председателя, но си мълча и чакам някой да ме опровергае… . От друга страна ме радва, че споменава И.Костов и с това го приобщава към неговите опоненти, които уж май няма да минат само 5% бариера, но и ще стигнат много повече. Времето ще покаже.

 18. За тези които ги мързи да четат всичко, само цитат: Борисов не само е човек на Прехода, той е възпитаван и обучаван в редовете на БКП и в милиционерската школа в Симеоново. Така че тоталитарните прийоми и похвати са му известни, той обаче не знае значението и не разбира смисъла на думи като свобода, справедливост, граждански права. Затова, горкият, няма идея какво да прави с властта в една демократична държава и единственото, което му идва на ум, е да я узурпира цялата, просто това е учил.

 19. До CHAVO:
  Вярно е написаното от Вас, но скодоумното решение за разполагането на физкултурния салон на училище на 5-тия етаж на сградата, над кабинетите, е “изобретение” от “тошово време”, а в двора има достатъчно място за допълнителната постройка, но не и заинтересованост от настоящите отговорни институции.

 20. НА ВТОРИЯ СИ МЕНТОР-МАДРИДСКИЯ МОШЕННИК!-Maджаров

  Маджаре,има един-единствен “мадридски мошеник”. Фразата е пусната от комунистите можду впрочем,но е само един. Не е ли по-добре да се насочиш към по-многобройните мошеници,например,”московските”. Един мошеник срещу няколко хиляди( може и десетки хиляди да са),нали правиш разлика. Книги четеш ли на тема Москва,”дружба”,братушки и др.

 21. Валери,Прав си за баиовците но последния байо (поне за сега) е най добрия.

 22. Да LIMITED, имате право!! Особено с маргинални индивиди като този Петър Велев, нация не може да се постигне в завършен вид! Мижитурското и нищожествено съзнание е така добре изразено у този носталгично настроен към азиатския вождизъм субект, че какво да мисли нормалния човек? Да, ние май сме обречени! Липсата на проницателност и интелектуален потенциал у себе си, той нарича словесна еквилибристика у друг. А какво е обективност – не казва. Равносметката е много тъжна! Квинтесенцията на общественото състояние е изразена чрез един дебил на върха на държавата, а други дебили изпитват от това социално-мазохистично удоволствие и изразяват телешки възторг от просташкия език, държание, елементарен ум и благоговеят пред бащиците със уж силна ръка! Това уродливо азиатско разбиране за обществено устройство не предвещава нищо добро в бъдеще!

 23. Защо Бо Бо иска непременно да има летище (гражданско) в Балчик? Отговорът се налага сам по себе си : “казва премиерът, който прегърна проекта след среща с бизнесмени при откриването на нов голф комплекс край Калиакра.“
  За да могат собствениците на комплекса да си канят тузари от цял свят на голф оргии. Разбира се игрището и печалбите от него , са частни, но разходите за летище – държавни (данъкоплатеца ще му е “спонсора”).
  Спортната зала в София -лошо няма. Волейболът е преместен от Варна в столицата. Спортната зала в Морската столица фалира , остава без доходи и мероприятия, а точно до нея Мишо Бирата и сие вдигнаха огромен хотел с казино за руснаци: “Димят”. Можем да очакваме в близко бъдеще произнасяне на смъртната присъда – теренът е изключително апетитен и доходоносен, а общината усложливо ще го преотстъпи на тия , които са спонсори на “Арена Армеец” -ТИМ.
  Всеки медал си има две страни. Хубаво е , че метрото се строи, но пък подизпълнителите са винаги шуробаджанаци по някаква си линия на премиера.

 24. Към LIMITED.Господине,ако наистина сте толкова добре информиран,би трябвало да правите разлика между въпросната персона,лично от мене титолувана като МАДРИДСКИ МОШЕННИК ОЩЕ КОГАТО ОБЕЩА ДА НИ”оправи” за 800 дни,когато в интервюто взето от Кеворкян ,мошенника се пулеше и твърдеше че няма никакви претенци за имоти в БГ и т.н,когато искаше да назначи Бриго Аспарухов за шеф на сигурността в БГ,…а днес съди България в Страсбург И онези мошенници и престъпници,агенти на Москва,които се друсаха и продължават да се друсат на главите ни персонално и чрез лица от сорта на Бойко Борисов.В първия случай се касае за човек,облъчен от ореола на покойния си баща/справедлив или не/но без морал,който не се присъедини към опита за заклеймяване действията на т.н НАРОДЕН СЪД,КОЙТО ПОСЕЧЕ НЕ ДРУГ,А ЧИЧО МУ!Човек известен по света не само с връзките си по кръвна линия с короновани особи в Европа,но и със комарджийската си страст,както и със съмненията,че е креатура на КГБ. Така че,опитайте се да понаучите нещичко и от такива като мен,без претенции на историк,но достатъчно дълго ровил се в различни источници на различни езици ,по въпросите на историята България през последните 100-тина и повече години.

 25. “Подслушването е гаранция, че има демокрация, няма недосегаем.”

  Това е така.

  Но е истина също, че средствата на МВР и службите се ползват най-вече за политически цели и неравномерно шпиониране и тормоз на обикновени граждани.

  В случай на незаконна и неправомерна употреба обаче, няма средство на МВР или спецслужбите, което да не може бъде неутрализирано без особено затруднение.

  Следенето в Интернет може да бъде пресечено. Както и подслушването на телефоните и залагането на скрити проследяващи устройства. СРС-тата могат да бъдат откривани и заглушавани и то с подръчни и законни средства, достъпни за всеки.

  Тайните сътрудниците на МВР и спецслужбите, които работят в цялата страна, могат да бъдат разобличавани и компрометирани. Тези хора би трябвало да инфилтрират само престъпни групи, но те са налице във всяка ключова група на нашето общество, с цел налагане или запазване на властта. Доносници и провокатори.

  Работим за информиране на максимален брой хора относно как да противодействат на беззаконията на властта. Как да неутрализират СРС-та, как да пресичат подслушването на телефони и интернет, как да разпознават тайните сътрудници на властите и как да се държат с тях.

  Когато всеки гражданин знае как сам да се защити от беззаконията на властта, тези злоупотреби ще станат чисто и просто невъзможни.

  Такава е насоката, в която работим.

 26. НДСВ бе създадено аварйно за няколко месеца за да замести центристката роля на ДПС. Всички помагаха на това движение заради страхът че ДПС може да се окаже управляваща партия и от там последствията които можеха да провалят положителното направено от СДС. За нещастие нещата станаха сериозни и НДСВ спечели изборите с 44%. Те не са очаквали такава победа но в случая трябваше да съставят правителство без да имат необходимите кадри. НДСВ реши да направи коалиционно правителство като запази работещите кадри от предните правителства. За огромно съжаление Костов се направи на ощипана мома и забрани на бивши десни министри да участват в новото правителство. Лично Симеон покани “хубавото Наде” поне два пъти и не само нея.В последния момент докара юпитата поради липса на друга алтернатива. Къде бяха тогава партиите радетелки за просперитета на родината, къде? Тук бяха ама не заради гражданите а заради възможноста да ловят риба в “мътната вода”…. е уловиха я, сега веч с топ неможеш ги разби. В последните избори гражданите на тази държава гласуваха за лидер който да изчисти “Авгиевите обори”, те дори ще му простят ако някъде сбърка. ББ не е виновен че предприятието за боя в Русе неможе да изнася продукция защото клиентите му са станали неплатежноспособни заради кризата в строителния сектор в цяла Европа. Не е виновен че цяла една строителна индустрия и съпътстващи производства създаваща над 15% от трудовата заетост спря да работи заради насищане на пазара и спирането на финансиране от страна на банковата система. От криза не се излиза със стоене и чакане за подобряване икономически показатеи а със капитално строителство и обединяване на бизнеса в по големи дружества.
  “Бай-Бай На Избори” съществува навсякъде по света не е патент на БГ, избори най-лесно се печелят с парични знаци но мнооого по трудно с доверието на избирателя.
  Когато местната администрация не работи централната държавна администрация неможе да хармонизира своето управление по никакъв познат начин…Е,сега на есен ще разберем првилно ли са насочили свойте усилия към местната власт управляващите. Към по горе писалите: В политиката думата морал има само пожелателен характер а демокрацията като начин и състояние на обществото е също някакъв вид потъпкване на личната свобода поглеждайки от ъгълат на нашето его.

 27. Лично според мен, живея в Люлин, летище Божурище е по-важно от Балчик, ама… нали е до Банкя! От пусти срам. Освен това трябва да му се построи и магистралка до голфа на Долна Баня. За другата петилетка. А за господин Петър Велев…От какъв зор влизате в този сайт?

 28. Продължавам към LIMITED.Темата на статията на г-н Инджев са проявите на Бойко Борисов.Вие доста наивно се опитвате да акцентирате върху “втория ментор”/първия,знайно е Тодор Живков/,използван от мене за сравнение,изпращайки ме към останалите хиляди мошенници,рубладжии и т.н.ТЕ СА ЯСНИ!!За публиката обаче,в голяма степен остава скрита фигурата и нейнато влияние върху най-новата ни,от последните години,определена от мене ката “втори ментор”.

 29. Г-н Маджаров,Цар Симеон е жертва не толкоз на Мадрид,а на Москва и по-точно да бъде нбаречен “московски”. Защото духовно,чрез КГБ-ДС е свързан с руснаците. Мадрид е измислен от комунистите,за да се отклони реалната посока,нали знаете,че точно пък испания не би могла да направи нещо непочтено към България,чрез личност като Царя. Налице е една голяма,разностранна игра,в която участва и той. Тези 800 дни,интервюто на Кеворк,формирането на републикнакс апартис монархическо собствено име,всичко това е театър.Комунистите са толкоз хитри,че просто са за пример в това отношение. Те и само те движат нещата в България.на народеца беше представена една вечеринка с това интервю,в която участва не само един мошеник.Нали си спомняте,че нямакак БТелвизия и един водещ да знаят къде живее царя и на своя отговорност да пращат екип за интервю с наследника на семйстов,което е било “фашистко” и работило за Германските “интереси”.

 30. Г-н Маджаров,аз само допълвам вашия коментар,а не се противопоставям. що се касае за ментори,мисля,че думата е неуместна. След Десети има нови реалности,които се осъществят отново от комунистите,преди Десети. За тях няма никаквозначение,кой е на поста”главен разбойник”. Дали Червенков,Димитров,Живков,Младенов или Лилов.Те биха се съюзили и с дявола,само и само да не паднат от коня. И съвсем не Ви препращам никъде,защото едва ли убежденията ни са различни.
  Що се касае за публиката,за голямо съжаление такава у на с,няма. Защо ли????-защото няма нито държава,нито народ,нито общество,нито пък личности,които могат да издигнат глас против комунистическата върхушка. Народеца беше успан,завинаги. Няколкото стотици нормалномилсещи и нормалнопишещи у нас не са сила,те са индивидуалисти ,а без организиране на хората,които не желаят комунистите да ни съсипват повече,нищо не става. Ние не можем да се преборим с премахване на възможно най-обидните атрибути в държавата,аквито не са познати никъде по света,та ще играем тънки игри.В коя страна има десетки паметници на армия-окупатор. Само в България, САМО българчетата се въодушевяват от тази наглост. Превърбнали са се в мазохисти. Какво ли щяха да построят,ако действително страната е била освободена.Нали си спомняте през последната година какво се направи за ПСА. Само в България хората наричат символите на агресията “изкуство”. Да,тоталитарно,ама изкуство,аз пък казвам,нито един символ на насилие,жестокост,окупация,издевателства,преврати и др. може да бъде отнесен към какъвто и вид изкуство,още повече “тоталитарно”.Над град като Пловдив стърчат автомати и ботуши на войници от чужда армия-агресор и това българчето определя за “изкуство”. Ама че сме напред с изкуството.Но това беше извън нашия разговор.

  Ако някой у нас е недоволен от властта и държавата,като цяло,единствената посока към добро е борба срещу комунистическия гнет,осъществяван от комунистическата банда,всички други заигравания са безполезни и удължават агонията на народа. Без освобождаване на страната от комунистите,нищо не може да се направи,не в НАТО да сме,ами да сме лидер на НАТО,нищо не помага.

 31. Питам се, какво направиха “нормалните” личности с тяхната проницателност и интелект? Защо те не съзнават своята роля в това, че група дебили са избрали друг дебил за премиер.
  Когато азиатското рабиране за обществено устройство и простащината са факт, какво направихте вие, хората на перото? Унесени в сладката надпревара да пишете възвишени слова, дали усетихте как ставахте все по-неразбрани?
  Когато стадото се пръсне, овчарят вика: “рррррррр”, а не рецитира Шекспир.

 32. Тоя непрекъснато се чеша от оная работа на Костов,а забравя, че в ония далечни времена нямаше държава и той с неговите другарчета вървяха с бухалките и де що имаше пари ги прибираха.Забравил е, че комунизма беше много жилав и около нас имаше войни/близо до София падаха бомби/, Не работеха никакви социалистически предприятия, само трупаха загуби по 100 млн. дневно. Работниците получаваха по 6 долара заплати, пенсионерите по 3 долара пенсии.
  Костов изгради фундаментите на държавата и я обърна с лице на запад/нещо което никога няма да му простят бойковите другарчета/.
  И накрая едно сравнение, понеже обича да се сравнява с Костов. Минималната работна заплата при Костов е променяна точно 10 пъти през целия период на управлението му, и от 41290 лв на 01.051997 г. е стигнала до 85 лв. на 01.04 2001 г./за пенсиите няма да давам пример/. Сегашното правителство, на този Бойко Борисов, се кани от една година да промени минималната работна заплата и все намира оправдания да не стане това. Сега след окончателното решение, това да стане от 1 септември се разбира, че почти всички плащания произтичащи от промяната на МРЗ, няма да се случат. Спирам да пиша, че стана дълго, пък и от писане файда никаква.

 33. “Добър или лош, без ББ не може да има дясно управление. Сините трябва да го удържат в дясно, иначе ако ББ се първанизира ще загубим всички ние, десните.

  Posted by Дакар ”
  По какво се познава че е десен? По това, че продължава АЕЦ Белене ли?
  По-полека с внушенията! Щял да се “първанизира”? Той е атакизиран, а на Атака и Първанов едни и същи им показват накъде да вървят и какво да одобряват.

 34. Добър или лош, без ББ не може да има дясно управление. Сините трябва да го удържат в дясно…

  Господине,а какво е това “дясно” по принцип и “дясно управление”,също. И кои са тези “сините”. Но кои са и “десните”. Или “десните” и “сините” са едни и същи. Ако е така,защо имат две названия.
  И кой определя кой десен и кой син.ББ за какъв се е определял,все пак,той нито е десен,нито син,той си е необразован,груб и недодялан човечец,изплувал във властта по чисто гнагстерски начин. Най-интересното кой ще бъде лсед него.Може би някой “червен”?

 35. Б.Б. май не следи световните новини. Тече скандал от седмици с подслушването в Англия. Има задържани, разследвания от Полицията, от Парламента, валят оставки, Камерън се обяснява, че може и той да си замине….Рупърт и той се яви. Хората в UK бойкотират Times, не го купуват…Но, не бат Бойко знае що е демокрация. А си мечтае за времето на Бай Тошо. Пропуснал е, че живеем вече в 21 век, за негово и Цветаново съжаление.

 36. Сигурен съм че в правителството на ГЕРБ има хора със самосъзнание и мъжество. Само трябва да се освободят от страха и да се опъват по-често на соловите акции на мутрата-премиер. Той няма да може вечно да ги държи в страх, особено ако почнат да му се опъват колективно. Тогава и бодигарда му няма да може да му помогне. Това ни е проблема на нас българите че позволяваме разни индивиди да вземат глобални за нацията ни решения без санкция на колектива. В бизнеса му казват работа в екип.

 37. Бойко Борисов е психично отклонен. Аман от луди!
  Мястото на лудите е в лудницата!

 38. Г-н Инджев, харесвате ми как пишете,но този път сте се уляли в менторството си. Започвамм да си мисля,че и вие не сте независим.Или пък гледате много черногледо. Искам да ви питам има ли алтернатива днес ГЕРБ? Аз не виждам. Костов е бита карта отдавна,а Мартин Димитров е изключително жалък като политик.Не мисля,че се нядявате отново господството на ДПС под различни форми на управление.

 39. Винаги ми е приятно,като има напи-сано от теб г-н Йнджев.
  Нека обърнем внимание на факта,че
  демокрация е същ.,което в повечето
  случай е съпроводено с някакво опре
  деление.При нас то е ИЗМАМА.
  Депутати от различни партий,но еди
  нодушно премълчават за парите в
  плик-измамници.Еврофондове-винаги се обясняват някакви измами.
  ДОБРЕ Е САМО ТАМ ЗА КОЕТО НЕ ЗНАЕШ
  ЧЕ СЪЩЕСТВУВА.
  За мадритския мошеник МОНИ ГАНИ с
  най-обикновен магазин/че в Мадрид
  с разпореждане на КГБ/дс беше при-
  веден у нас да стане милионер.
  Ив.Костов,да тогава правителството
  имаше всенарадна подкрепа с единст-
  вено желание да се отървем от кадри
  на БКП в каквото и да е държавно ръ
  ководство и да съзидаваме новата
  държава.Ядец.На онази среща при отс
  раняване на Ж.Виденов бяхме предаде
  ни в аванс.
  Тези вече изтъркани от употреба въ
  ведени понятия Леви и Десни.Звучат безкрайно глупаво в днешния момент
  на технологийте на 21 ВЕК.
  Боко,ми просто е типичин герой на
  безсмъртния Алеко.И аз гласувах за
  него-обеща,че ще разкърти всички баш крадци и да съзидаваме.И тук
  ядец.Той също почна по отъпканата
  пътека.Това е сходството му с ИК,т.
  е. по същия начин ще мине по допирателната.
  Има модел за тръгване на държавата
  ни в развитие,но трябвя да се забра
  нят високопарните слова.Когато плоч
  ките са наредени накриво,събарят се всички и се редят наново.

 40. И аз понякога наум си пожелавам бай Тошово управление!То бива бива, ама бивол курбан не бива, има една приказка!Отвсякъде се вижда, че моята България(ама май вече не е моя) е като разсъхнала се каца1И най-много ме е яд на тая толерантост към циганите!Преди 22 години ги съжелявах, помагах, но видях, че нищо не става от тях(каквото и да говорят в ЕС)! Но управляващите ги коткат, правят се че не виждат какво правят, оправдават ги, защото …идват избори!Много са, нагли са, за тях думата мое няма- всичко е общо!Боже, Боже,прибери си вересийте”!

 41. Старая се да следя коментарите Ви, господин Инджев, допадат ми, но май започнахте да се “оливате”. Та нали самият Вие казвате, че ще стане гражданско летище. Ех, щял най-много да го ползва Гергов. Ами да го ползва. Нали ще го ползват и гражданите. Хайде да не сме всички в тази страна против човека, който наистина работи много, успява да накара и другите около него да работят и всичко, построено ще остане. Нима Ви харесваше “биволското спокойствие” с което управляваха и царя и наследника му?

 42. Към dada:

  Брей, как само се лепите като гербова марка на неприятното ви четиво?
  Четете си официалната пропаганда, тя залива пазара отвсякъде и хвали вашия кумир, какво се лепите за някакъв, който се бил Улял?

 43. Не мога да не се учудя,как се ядосвате на изказването на ББ за подслушването и др.негови софизми.Толкова му е умствения багаж на бившия охранител.Така е обучен и толкова е научил.Що да се косим,както казват шопите.Верно е ,че в момента няма развито гражданско общество и друга подобна на Герб партия-нова неопетнена, тя би взела от ряз изборите.На народа му трябва партия защитаваща и развиваща обществото,не само магистрали и зали а и с дълбока социална политика ,стимулираща икономиката,образованието и реформираща здравеопазването.Законност и правосъдие Да, но не медийни изяви-как ние ги хващаме а другите ги пускат.Ти ги хвани с достатъчно следствен материал,пък тогава се оплаквай.Омръзна ми да слушам как тези магистрали към морето щели да увеличат туристите и от там доходите в хазната.Да ама не-през ден излизат в медиите констатации от НАП ,че голямо количество от заведенията по морето работят с фалшиви апарати,обороти и т.н..Те ли ще пълнят хазната?Нямам нищо напротив да се откриват нови обекти,които са полезни за обществото-преч. станции, спортни площадки и др..Следи ли някой какво е текущото състояние на новооткритите обекти и как се стопанисват или е важна само лентичката и бройката.Омръзна ми да слушам как някои политици вкюч.ББ ръсят мозък , че ще имаме светло бъдеще след тези инфрастр.обекти.23 години ни лъжат.Баста!Искам умен премиер и кабинет и не на малцинството,който да не се самозабравя откъде и кой е и смислена политика,тогава бих му повярвал може би до следващите избори.

 44. Г-н Инджиев,
  радвам се че сте чели моите мисли. Нямам навика да се лепя, където и да било, но вие не сте отговорли на нито един въпрос. Имам спомен обаче как вие се лепихте в ранните години на “демокрацията”. Вие превъзнасхте хора,които после продадоха синята идея. Така че,моля ви поне отговорете на въпросите. Много хора в това число и Костов разочароваха онези,които бяха на барикадите и вярваха! Вие фаворизирахте и издигахте кумири. А четивото не е неприятно,а симптоматично, пак се залагате на някой.

 45. За тези от вас, които имат ФБ профил, съжалявам, само там е тази снимка, предоставям следния линк. Той говори много сам по себе си. Селски хоремаг, 2009 г., на едно огромно пространство повече от среден човешки ръст, 4 снимки една под друга: най отгоре Тодор Живков, под него Бойко Борисов, под него Левски и най-отдолу Хр. Ботев. Това вероятно също е част от социологията на ББ. http://www.facebook.com/groups/238951279461855/#!/photo.php?fbid=2099453019307&set=a.2099452779301.115615.1634877016&type=1&theater
  Да се радва на такава народна любов! Чудо невиждано и нечувано! Карашик, манджа с грозде е в главата на хората. Социологийо, социологийо…

 46. Премиерът пред Парламента:
  – Преди нашето правителство да дойде на власт страната беше на ръба на пропастта. Но ние й помогнахме да направи крачка напред.
  Чрез Галина Славеева

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.