Ех, гербери, веднъж да дойде 4-ти септември!

Време е да си припомним вица за партизаните, които въздишали замечтано край казана с качамака” „ ех, другари, веднъж да дойде 9-ти септември”!

В този виц живеем и днес. Датата на сбъднатите въздишки е 4 септември. Двамата говорители по темата за кандидата за президент на ГЕРБ, Цветанов и Борисов, мълчат кой точно е избраникът, но се редуват ден по ден, час по час в интервютата да наблягат на сакралната дата. Ще научим името на бъдещия президент ( най-вероятно, ако чак пък толкова им е в кърпа вързан като победител) именно на 4-ти септември. И толкоз. Това е служебна информация за служебно ползване по повод очакваната служебна победа.

Ех, гербери, веднъж да дойде 4 септември! Ще си отдъхнем от напрежението, което цари около митичния и незнайно защо скриван като партизанин от полицията кандидат на ГЕРБ. От догадките на догаждащите им се догади, че има само двама избираеми с големи шансове за победа: министър Плевнелиев и началника му. Набралият скорост по магистралата на популярността министър напусна за малко експертната писта в края на миналия месец и се изказа в стила на партийността, че БСП и сините били добре работеща коалиция. Звучеше като старт на политическото му преобразяване в кандидат за президент, но след това натисна спирачките и се прибра в основното платно без да изпреварва ( събитията). А ние останахме да тръпнем напрегнато, следейки знаците на ограниченията на скоростта край пътя към изборите…

Напористият състезател Борисов междувременно притисна до мантинелата бавно движещите се по криволиците на мисълта му избиратели и имитира остър завой с риторичния въпрос: „защо пък да не се кандидатирам”. Всички можели, само на него ли да забраним, възмути се той ( почти като в друг виц за оплакванията на Иванчо, който не можел да спи с грозната си жена и репликата на селянина, че това са глезотии: цяло село може, само Иванчо се дърпа).

За малко да минем вдясно след клаксона на Борисов и да го пуснем да продължи с бясна скорост към президентския хоризонт, но …вече знаем: няма как, днес не е 4 септември!

Толкова години сме чакали да ни съобщят какви ли не полагащи се на едни граждани информации, че и този път няма да се посрамим. Ще си чакаме реда за поредното благоволение, пък макар и седмица за размисъл да (не) ни оставят.

18 мнения за “Ех, гербери, веднъж да дойде 4-ти септември!”

 1. Братя, винаги ще помним, че преди 10 години Драгалевският Българомразец беше прогонен от Негово Величество. Ако не беше Царят, всички щяхме да загинем бавно и мъчително, органите ни щяха да бъдат взети и продадени, а имуществото ни заграбено. Ето това ни готвеше Драгалевското Чудовище!

  Царят осуети този пъклен замисъл и прогони Кръвожадния Вампир. Само благодарение на Негово Величество все още сме живи!

  Но ето, че Българоубиецът отново надига глава, иска още народна кръв да пие. Братя, да се помолим отново на Царя за спасение! Той ще ни прости, за това че се отрекохме от Него, и ще ни спаси! Да живее Царя, да живее Отечеството!!!

 2. Цели 500 години сме чакали, а можем и още толкова под “мъд(р)ото” ръководство на Боко. То и да чакаш е вид работа за нашего брата и в това е житейската му мъдрост. А през това безвремие еволюцията на милиционерите продължава: вчера-милиционер, днес-премиер, утре -президент, а може и светец православен на магистралите да бъде канонизиран … Жалко за Св.Димитър…

 3. Няма да се изненадам, ако се окаже Сергей Игнатов.До преди два-три месеца този министър се беше превърнал в медийна звезда и не слизаше от екран.Това медийно пропадане е подозрително!Не се е чувало нещо да е сгафил, че да е изпаднал в немилост.А и профилът му е доста подходящ- с научна титла, спортен, представителен, нито десен нито ляв, приемлив и за Изток и за Запад и най-вече нищо не правещ, което е най-важно за Борисов.

 4. Добра аналогия сте открили г-н Инджев. Добро сравнение. Приятно за четене. Успех. 🙂

 5. Струва ми се това е най-добрата политика срещу опозиция като нашата. Нестандартната опозиция – нестандартно отношение към нея.

 6. Разсмях се от сърце на вица за Иванчо,гдето не можел да спи с грозната си жена и селянина,който казал:цялото село спи с жена му само Иванчо се дърпал.А забавянето с обявяването на кандидат президента на ГЕРБ мисля,че ГЕРБ не пчели,а губи.

 7. Все си мисля, че бъдещият ни президент ще бъде по професия пожарникар. Селският хитрец Боко не може да не е наясно, че ако пропусне този шанс, след още един мандат в изпълнителната власт и за селски пъдар няма да може да се кандидатира.
  А и твърде самолюбив е, за да пропусне да покори и “последния връх”.
  Ако въпреки всичко прогнозата ми се окаже невярна, за мен това ще значи или че е пълен глупак, или че не разполага със свободна воля по въпроса.

 8. Едва ли нещо особено ще се промени, ако така чаканото име бъде съобщено утре (например). В крайна сметка, хората гласуват партийно а не мажоритарно за президент. Пък и на кой му пука за президента – една кукла овластена да раздава ордени.
  Не вярвам някой да си загуби съня заради това. Колкото за това, колко често Борисов споменава 4ти септември, очевидно се случва точно толкова често, колкото пъти го попитат.

 9. Не се знае само кой ще е новия еврокомисар от България. Кристалина Георгиева ще замести ББ, а той ще се кандидатира за президент

 10. Президента Бил Клинтан е върнал дарение от 1000долара от Дарина Павлова дадено за кампанията му поради неясен произход, а МВР не мможе да върне даренията от хора, които са следствени защото да не се прави по голям светец и от папата демек Бил Клинтан?!?

 11. Към иво:

  Беше Хилари Клинтън през есента на 1999 г. в навечерието на посещението на Бил Клинтън. Стана по сигнал на американец от София ( когото след това Петата колона се опита да унищожи, включително физически). Описал съм подробно случая в “Течна дружба”…

 12. Може и да греша, но с тия ларж ваканции, Игнатов струва ми се скрито стартира кандидат- президентската си кампания.Целта е гласовете на абитуриентите.

 13. г-н Инджев,
  Моля за Вашето съдействие, лицето ЖЕКО по спешност да бъде настанено в реномираната болница находяща се в гр. София – четвърти километър. Това се налага, тъй като здравословното състояние на пациента е крайно обезпокоително и всяко забавяне може да бъде фатално за неговия разум или мозък (ако има такъв). Това много добре е забелязано и от г-н MITKO. Състояние му се дължи на крайното пристрастяване и коленопреклонничество към “Мадридският крадец”.

 14. Жеко, имам адрес на добър психиатър, драги! Имаш нужда от СПЕШНА помощ!!

 15. Мили ми Жеко,защо толкова държите всички хора в България да са като Вас – толкова семпли!?! Дано да не сте болен поне…

 16. Нормалните хора, Жеко, не харесват лъжци и мошеници! Хубавото е поне, че любимецът Ви няма капчица българска кръв, та унижението да си българин е по-малко!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.