Внимание: канибал ни кани за вечеря!

Борисов им предложи да си вземат чинията на Бузлуджа и от БСП си я пожелаха наистина.

Трайчо Трайков им предложи ( на началниците на БСП в Русия) да си платят за старото оборудване, отмъкнато от тях от площадката в Белене и руснаците са готови да го направят на цената на самата АЕЦ „Белене“.

Много трябва да се внимава какво им предлагаш. Има голяма опасност да се съгласят! Не само нямат нищо против да им подарят държавна собственост, като ненужният ( освен на тях) бетонен комунистически бункер в Балкана, но и настояват за това. А и от тях да мине- готови са да платят цели 61 милиона за ненужното ( освен на тях) старо желязо от Белене, но само срещу (незнайно колко точно) милиардната поръчка за строителството на ядрената централа.

Как се преговаря с такива преговарящи? Имат особеното „чувство за хумор“ на човекоядец, който те кани за вечеря и ти предлага сам да се намажеш с олио и да си носиш любимите му подправки, за да го улесниш.

Човек трябва да си преговори историята преди да се захване да преговаря с тях. Защото те разчитат на невежеството и евентуалната наивност, когато твърдят, че имат основания да са горди с партията, защото от 1944 г. никога не била „против“ а винаги „за“, както заявява младежкият соцлидер Явор Гечев. Ако примерът с човекоядството ви се вижда абстрактен, ето нещо по-конкретно: след въпросната 1944 г. под ударите на национализацията попадат стотици хиляди българи и още толкова – в концлагерите и на онзи свят, изпроводени там от гордите предшественици на Гечев с куршуми, мотики, лопати и живи клади. Сега той и шефовете му твърдят, че тези хора са били „за“ и са нямали нищо „против“.

Историята учи още, че по метода на насилствено налаганата дружба България беше осеяна с доказано убийствени за природата и икономиката гигантски предприятия, като ГОРУБСО, Кремиковци и т.н. Но сега отново искат да всяка цена да продължат традицията с АЕЦ „Белене“, каквато нито една друга страна от ЕС не си и помисля да строи с руска технология и пари на своя територия. И били готови да платят евентуално 61 милиона, за да направят пробив и да създадат прецедент в ЕС на стойност за милиарди.

Същевременно активираха съвместно най-новата си идеологическа кампания: „не на (фа)шистите“ защото България си позволява да преговаря с друг по този въпрос. И не с кого да е, а с американци. Ако Русия беше разработила технологията за добив на шистов газ ( а не се съмнявам, че в обстановка на типичната за тях секретност там ревниво бързат да наваксат изоставането), лозунгът сега щеше да е обратен: „смърт на фашистите, които не признават шистите“! Другарят Калфин, кандидат за наследник на др. Първанов на поста главен наместник на руското енергийно лоби в България, вече изнесе пред скоби тази кауза. И в интернет я пренесе. Дори и авторът на този блог, без да бъде питан, е „приобщен“ към нея като член на група, която се бори срещу (фа)шистите.

„Чрез нахалство, към прогрес“ – имаше такъв шеговит израз, обобщаващ подобен манталитет още по времето, когато да си търсиш правата се смяташе за нахалство, поради което всички търсеха „връзки“ и процъфтяваше философията и практиката на „втория начин“. Явно и днес така ни работят: с „връзки“ в рамките на Петата колона и по „втория начин“. Канят ни вечеря с наточения нож зад гърба си.

18 мнения за “Внимание: канибал ни кани за вечеря!”

 1. Господин Инджев,
  В днешния брой на Газета.ру научаваме, че руснаците възобновяват следствието за бракониерския лов на архари. Дали няма да привикат Гоце поне като свидетел, ако не и като обвиняем.

 2. „Росатом“: Или АЕЦ „Белене“,или съд за българите http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4029571 Шантаж, петро-газо (рубли)долари за Петата Колона в Бьлгария, газови (рубли)доларови дарения против проучванията на CHEVRON – колкото повече котировките на нефта и газа падат толкова по-бесни и озверели ще стават „освободителите“.

 3. Тази прословута чиния не е строена от БКП,чийто наследник БСП с готовност се хвали с “постиженията” на Партията Майка и се прави на умряла лисица за всичките и безумия и престъпления.
  Аз бях ученик във втори или трети клас,когато учителите ни задължаваха да събираме по 50ст. за строежа на Монумента на Бузлуджа.От възрастните не знам къде и по колко са събирали,но строежът на това архитектурно безумие бе широко рекламиран няколко години,като “общонародно дело”.Такива “доброволни” но задължителни събирания на суми бяха редовни заедно с “бригадите” за “доброволен” труд по полета и строежи.А след това Тато,бившият работодател на Бате,(да не се бърка с Батето),режеше лентите пред камерите.

 4. Та във връзка с горенаписаното се обръщам към господата-другари:
  – Уважаеми товарищи,ако ще си искате Монумента,аз нямам нищо против но си искам и аз своите 50 стотинки.С лихвите за 35 години.

 5. Ne me uchudva. Bolshevikite sa mnogo nagli kopeleta. A ruskite bolsheviki bezsporno darjat rekordite. Vijte Goce sirishtnika -a nai-naglo laje i vaobshte ne mu puka. Vijte Maslarova, vijte Jeni Jivkova – prezident iska da stava. Vijte Onzi deto go hvanaha s valutata na srabskata granica. Vijte Boko, vijte Cv Cv, vijte glavnia prokuror, vite shefa na sadiite. Aide da spra do tuka che she svarshi miastoto….

 6. Петата колона има огромен късмет ,че демокрацията не дойде през 70-те години ,когато много хора още помнеха зверствата на бащите на настоящите социалисти.
  Може би затова вече и в църкви влизат и се кръстят ,и се молят,и свещи палят.
  Много ми е интересно дали влизат и в “Света Неделя”?

 7. Вино Борисов излезе на пазаря ….
  След като Чалгаджия №1 – мутрата Бойко Борисов бе възпят от няколко чалга певачки, дойде ред и на мутрите да го турят на бутилка, по подобие на КГБ-иста товариш Путин !!!
  Нискоалкохолно вино „Борисов”, 5.9 процента, точно за подрастващи и туристи !!!
  Така младите ще запият още по-яко, опиянени от успехите на ГЕРБавата мафия !!!
  България, чалга и алкохол – юбер алес !!!

 8. Малко сложно си го написал.От тв.,
  аз разбрах,че те ни съдят за дого-
  ворки,а ние за заплатено от нас им
  мущество,което те са продали втори път.Дума дупка не прави,но на нас на два ката.
  Най-тъжното е,че заради дивите бол
  щивишки ръководства замразваме цели
  народи.

 9. “Стотици хиляди попаднали в концлагери”.Поне един път дайте една точна бройка.Вярно е,
  че и един да е вкаран в лагер,си е престъпление,но боравенето с хиляди просто олекотява истината.

 10. Предварително искам да се извиня че не е директно по темата,но има много силна релация; Колкото повече котировките на нефта&природния газ се смькват толкова по-изобретателни, манипулаторни и агресивни ще стават атаките с/у шистовия газ.

  [1] http://bakerinstitute.org/publications/EF-pub-DOEShaleGas-07192011.pdf
  [2] За откровенните фалшификации които ме сьмнява че са платени с руски пари за пропаганда вижте:
  http://nwpoa.club.officelive.com/Gasland.aspx
  http://www.scribd.com/doc/33377903/Gasland-Debunked

  Искам да опровергая и 2 откровенни льжи:
  1. в Канада НЕ Е ЗАБРАНЕН добива на шистов газ – всеки с достьп до Интернет може да прочете
  2. Френската фирма ТОТАЛ и ЕЛФ сьвместно с италианската ЕНИ оперират активно в Полша.
  3. Средно ЕДИН кладенец носи 7-5 – 7.9 милиона долара ползи + 60 работни места

 11. До Дени.Уважаема г-ца,или г-жа.Как да Ви обясня,че двамата ми дядовци,единият ми вуйчо и баща ми изгниха в комунистическите лагери.По техни думи са били много,много,много.Никой не знае колко много,а Вие искате точна бройка.Това е долно и нахално,както от ваша страна така и от страна на комунистите.Лично аз ще им търся сметка докато съм жив.И бъдете сигурна,че и такива като мен са много,много,много.И за тях ли ще поискате точна бройка.Точната им бройка ще разберете на изборите.

 12. до Дени: и като дадем точната бройка – какво? В Русия преди десетина години цинизма и наглостта на комунистите стигна дотам да твьрдят че НЕ 65 МИЛИОНА били жертвите на комунистияеският режим а 60 МИЛИОНА.
  Ето едни точни цифри: 30 000 ЗВЕРСКИ УБИТИ в периода 10.09.1944 до Народния Сьд; убити без сьд и присьда, много от тях убивани с мотики, тояги; давени и удушавани.
  Отврат и цинизьм.

 13. до Дени: от дядо ми бивш концлагерист в Белене знам че е виждал с очите си как са ХРАНЕЛИ ПРАСЕТА в Белене с трупове на концлагеристи. И ЗА ТРУПОВЕТЕ и ПРАСЕТАТА ЛИ ИСКАШ ТОЧНАТА БРОЙКА?!?

 14. На всеки от участниците в похода от Ком до Емине на 07,08,2011г. направи отблъскващо впечатление картината под връх Бузлуджа, седмица след сборището на комунистическата сган. Сборището е оставило след себе си същинско СМЕТИЩЕ – бутилки, пластмасови “тарелки”(отвратителен русизъм, не ли?)от кебапчетата им, всякакъв друг отпадък от пластмаса и неизбежно натрапваща се метафора на това, което оставиха след половинвековното си управление в България – да, комунистическото управление направи България от китна градина – сметище. Откъдето и да го погледнеш – аналогията със сметището се натрапва немилостиво. Но от сметището пак ще стане градина!
  Въпрос – защо не изпратиха шпицкомандите си да почистят след сборището? По-мил им е обаче съветския паметник МОЧА – него ще лижат и смучат сладострастно. Боклуци. Правят само боклуци.

 15. До т. нар. Дени.
  Соц виц: За престижна длъжност на Запад кандидатстват издънка на активни борци и учено българско момче без връзки. Комисията първо изпитва “нашето” момче. Въпрос: “Между кои държави през Втората световна война се водят най-кръвопролитни сражения в акваторията на Тихия океан?” Нашето момче поглежда отговора, изписан отвърте върху дланта му и със запъване отговаря: “А-ме-ри-ка и Яп-по-ни-я”. “Отлично! Нямаме повече въпроси”.
  Към втория каднидат подходът е по-сериозен: “Кои са жертвите от атомната бомбарировка на Хирошима?” Отговор: “Над 100 000 души непосредствено след взрива и над 200 000 – през следващите години.”
  Комисията: “Тя и баба знае, че са над сто хиляди! Поименно, ако обичате…”

 16. Към Симеон:
  В грешка си, приятелю: изпуснал си една нула. 30000 са според комунистите.

 17. Има една френска пиеса играна и в България – “Официалната вечеря”, в която се организира прием в чест на африкански президент, от когото се очаква да допусне домакините до разработка на залежите на страната му. Пикантерията е във факта, че гостът е канибал, поради което месото за гощавката е от личните му запаси. Не това обаче създава проблем на французите а обстоятелството, че и те ще бъдат принудени да ядат от него, за да не обидят височайшата особа и провалят преговорите. В българския вариант, нещата определено са представени (о)простено – имаме си всеядни представители, които не се спират пред никаква вина, когато тя е съпътствана от достатъчно мезета.
  Обезпокоително обаче е нещо друго. С предоставянето на Бузлуджа се създава предтекст, с който нечия тиква утре може да реши да предложи за “стопанисване” и МОЧА-та насред София и по този начин завинаги да узакони канибализмът на държавно ниво.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.