Борисов разтвори целофана край колектор за фекалии

Очаквам обичайната реакция на критиката си, поради което от самото начало изтъквам за изтъкнатите поклонници на Борисов: проблемът не е в самото резане на ленти на новопостроени ( с парите ни и по проект, започнат от предшествениците във властта) колектори – знам, че ще възкликнат пак: „какво лошо има”! Акцентът ми е върху употребата дори на пречиствателните станции за фекалии за самореклама и безогледна пропаганда. Това намирисва предизборно на вътрешна политика. Позволявам си да припомня, че тъкмо на мой въпрос в телевизионното студио главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви, че вътрешната политика е екскремент в целофан, поради което не смятал да се занимава с нея.

Прогнозата му за собственото бъдеще се оказа абсолютно невярна, но пък от нас се иска да повярваме, че Ванга правилно е предвидила как тъкмо той ще ни става премиер. Че и президент дори, но не през тази година, а друг(ия) път – както прогнозира вече няколко пъти самият Борисов.

Силно се надявам, че по аналогия Борисов няма да се провали и в най-новата си констатация за развоя на събитията по света и най-вече – у нас. Там си палели градовете, но било дошло времето ние да градим ( колектори за нечистотиите, например). Доста херостратовско изказване по адрес на съюзниците на нашия Нострадамус от Банкя!

Ами ако е сбъркал отново? Защото „паленето” на Лондон е овладяно и местните „пожарникари” във властта вече готвят процеси със събрани от полицията доказателства, а нашият главен пожарникар на републиката събира политически загар под слънцето на отпускарското затишие преди избори и се грее на чуждото нещастие в името на надеждата за щастлива за него изборна развръзка. В платната на пропагандата му духат социолози. Руският печат (косвено) го героизира като труден противник в преговорите ( за пълно енергийно заробване на България) и дори агенция Ройтерс му понапомпа този специфичен мускул на „мистър Пропър” като борец за енергийна независимост, целият в бяло. Изглежда, че половината свят се е съюзил за го „бута” в правилна посока, както се изразява в разсекретен доклад на един от американските посланици в София.

Изглежда…Но не всичко, което изглежда очевидно, е истина. Фокусът с разгръщането на целофана издайнически припомня този факт.

37 мнения за “Борисов разтвори целофана край колектор за фекалии”

 1. Откриийте разликите м/у социализЬма и сегашното управление (аз не мога):
  “За републиката родна крепнем в градове села,
  а над нас властта народна е разперила крила…”

 2. Като същински целофан е прозрачен самият Борисов, а от вътрешността му като мумифицирано лайно наднича бай му тошо!

 3. Въобще милиционерът Бйко ни прилага сугестия в будно състояние.Въобще-Гъзъ си с рози , Ванга и руски медии закичи,че е насран да не личи!

 4. Разлики разбира се има. Една от тях е, че като плюете срещу правителството, не ставате врагове на народа със всички екстри от едно време, дето ходят с тази титла.
  Въобще, българинът иска да го управлява нобелов лауреат, лингвист (с поне 10 езика и поне 4 мъртви такива), писател с поне 10 написани книги от който поне 2 са бестселъри.

 5. Eй Николайчо,искам да ни управлява човек, който говори правилно български език. Този не е такъв.

 6. На николай му се приискали екстрите на Живков за враговете на народа. Това искат, но все още не си го признават, и всички днешни милиционери на власт. Но ще дойде време и ще започнат ПАК да го практикуват.
  И знаете ли кое е най-ироничното – че първи от тях ще пострадат именно най-големите радетели за тези мерки, най-силно любещите Правительството.
  Запомни това, николай.

 7. An American:
  – We have Obama, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash.
  A Bulgarian:
  – We have Borisov, no wonder, no hope and no cash.

 8. Изключително оригинален повод за разкриване липсата на каквато и да е ерудиция у ББ.Човекът не знае къде е.

 9. Всички са се съсредоточили върху рязането на лентите и режещия лентите. Има нещо далеч по важно. С чии пари се прави това, зареди което се режат лентите.
  Че крайбрежните води в много райони са повече отпадъчни – канални и не стават за къпане се виждаше с просто око. Че в презастроените с хотели райони водата е повече воняща чорба от водорасли, жабуняк и Бог знае каква микрофауна и микробиология, това се и вижда и мерише, па и се усеща по кожата на туристите. “Туристическия бизнес” строи “Паласи” “ Марини” “Парадиси” , местни хора строят и надстрояват за да дадат някоя стая в повече за туризъм, та и обеднели магистрати се включиха в строителството. Крайбрежието стана пренаселено като ж.к., застроено като кв. Лозенец, но се оказва, че почти всичко това е законно, разрешено от местните общински съвети и администрация и никой , ама никой не е знаел, че в морето ще се излива помия и смрад. По точно, знаели са , но на всички е било удобно да си мълчат и да чакат общински, държавни или европейски пари за да се оправи очистването. Сега никой не си отвори устата да предложи, че тези които са по-големи замърсители, и не са строили пречистване е редно да поемат част от тези инвестиции. Дори и да не са били задължени, е редно да участват с по-голям дял в изплащането им. Защото какво излиза? Държавните, по-точно нашите пари, отиват да оправят “туристическия бизнес” и да увеличават печалбите им , па и тези на обслужващите ги общественици и общинари и всички, които са чакали да засмърди и да се разчуе, на не са си и мръднали пръста да строят и да се охарчат за нещо, което няма да даде преки и незабавни печалби. Парите уж отиват да оправят “националния туризъм” и “местната икономика”, но май повече отиват за “наднационалните бизнесмени” и местните администратори. … Това си е харчене на пари по формулата “национални разходи за приватизирани доходи” !
  Хубаво е да се мисли и прави нещо за чистотата и екологията, хубаво е да се чуе и да се види какво е направено, маже и лента да се отреже(ако е сигурно, че съоръжението ще работи нормално в обозримо време) но в случая това трябва да се съчетае с ясно определени ДАНЪЧНИ ИЛИ ФИНАНСОВИ задължения към тези, за които и ЗАРЕДИ КОИТО са направени разходите. Още не е късно, може да се направи ако не веднага, то за следващата финансова година. Иначе това рязане на ленти ще прилича на “помен с чужда пита” и ще заприлича на ПР акциите при тройната.
  Защото не е важно кой реже лентите. Важно е в чия полза се режат и с чии пари. Ако не проумеем това и не искаме да се промени, разликата след време ще е само в личността на режещия. А печелившите ще са си същите и губещите ще СМЕ си същите.

 10. ГОГО, ами да турим да ни управлява Местан??!! Той говори правилно езика…

 11. Днес по Нова телевизия Симеон Дянков каза, че 200 митничари продължават проверките на Лукойл. По мои сведения от 14.08.11. дори е закрит митническият пункт на нефтопристанището в Росенец. Г-н Инджев, можете ли изясните случая. Благодаря.

 12. Явно иронията в поста ми ви е убягнала.

  Гого,
  на улицата се говори точно така, както говори ББ. Не виждам проблем в това. Виж, Гоце си говори много добре, приспивно и накрая нищо не си запомнил, но е останало едно ‘удовлетворение’ от това колко добре може да говори прези.

  Някой,
  ироничното е, че това с което ни ‘плашиш’ няма да се случи в обозримо бъдеще.

 13. Илиянчо, ако се наложи (недай Боже)да избирам между Боко и Местанчо, то без колебание ще заложа на втория.

 14. Гогенце, много, ама мнооого се радвам, че от теб не зависи това…

 15. Ако това ти са радостите Илиянчо,мноо, ама мноо те съжелявам.

 16. “Chovek ot Naroda 2, what else?” bi kazal Goerge Clooney v potencialna reklama na Boiko Borisov po BTV.

 17. до Николай: Пьрвата грешка е там: “бьлгарин иска да го управлява еди-кой си”.
  1. Не искам да ме управляват, а да се сьздадат правила и механизьм за спазването им.
  2. Не искам да ме управлява ЕДИН човек,а искам да имам ПРАВИТЕЛСТВО т.е. екип от хора; като (почти) идеален вариант правителство: Стамболов,Вазов,Цанков,Буров,Луков – естсествено не са били в едно правителство вьпроса е в примера
  3. искам правителството да е БЬЛГАРСКО, а после всичко останало: “…исти”, “…фили” и т.н.Искам министьр-председател който да говори ПРАВИЛЕН БЬЛГАРСКИ език и да не се налага 100 човека след него да обясняват какво е казал (независимо интелигентно или цинично&вулгарно).
  4. Искам президент който да бьде НАЗНАЧАВАН от Народното Сьбрание ть-йкато в нашите условия това е някаква парадна фигура, с почти нулеви официални пьлномощия,която при сьздаването на институцията беше плод на една сделка м/у Луканов и Жельо. Такава парадна фигура няма нужда и смисьл да бьде ИЗБИРАНА,а просто назначавана от НС
  и на последно (НО НЕ ПО ЗНАЧЕНИЕ МЯСТО) НЕ ИСКАМ министьр-председател който обяснява че няма пари за пенсионерите – нашите родители, а в сьщото време е приготвил 40 МИЛИОНА (бяха 30 допреди месец) за летище в Балчик което да обслужва 100-200 макс.500 човека и за който ще ни друснат глоба от Европейският Сьюз за “недопустима дьржавна помощ”

 18. Секи има сайт,секи има блог и секи д.иска квот си иска…

 19. до Симеон.
  1. На практика си е управление. Този, който създава правилата и следи за изпълнението им, обикновено му викат шеф/директор/управляващ/…
  2. Искаш колективна безотговорност или искаш един отговорен за екипа си ?
  3. Обикновения човек разбира много добре какво казва ББ. Може би обаче не си чувал за шум при предаване на информацията ?
  4. Това го искаш ти. Какво иска народът е друга тема. Колкото за пенсиите, питай Тато и БКП/БСП що към ’89 г нямаше пенсионни фондове. За летището в Балчик нямам достатъчно информация, но не смятам, че летище до морето ще обслужва 100-200 човека макс (както и да си решил, че това са цифрите).

 20. до Николай:Отзад напред:
  4. Летище обслужващо голф игрище (този исконен бьлгарски спорт откраднат от нас от англичаните)без прилежаща инфракструктура.Ако беше толкова нужно и печелившо има си достатьчно потенциални концесионери да го изградят и експлоатират и да посрещнат милионите посетители както ти си решил.
  3. Бай ти Тошо го питай ти заедно с този дето му е разтривал ушите и льже че бил треньор на отбора по карате,а той бил администратор.
  Аз отговора го знам,само че ти не го знаеш и предпочиташ да се изказваш неподготвен: Пенсионният фонд в размер на около 32 МИЛИАРДА златни лева,заедно с ОЩЕ ТОЛКОВА Здравно-Осигурителен фонд е национализиран 1949
  2. Екип и колектив не означават безотговорност, има си министьр-председател но нито Стамболов, нито Цанков, нито Муравиев са били
  “сльнцето и вьздуха”, а просто са носели отговорността за това как да ги мотивира и стимулира да дадат най-доброто от себе си.
  Горките те трябвало е да се засрамят че са образовани и не говорят като гаменчета,да си скрият дипломите и лингвистичните познания и да не остават в историята като ДЬРЖАВНИЦИ, а да правят всичко да са УПРАВЛЯВАЩИ
  1. Тоя дето му викат така е шеф/директор/управляващ в една частна или публична икономическа структура. Нещата са маааалко,ама много малко по-различни на дьржавно ниво.
  Тези на вьрха им викат дьржавници – нещо като разликата м/у “чиновник” и “служител” – единият клати крака зад бюро и имитира дейност,а другия служи на хората които му плащат заплатата.
  “Ивайло не е трябвало да става цар-дал е много лош пример”

 21. до Николай: Послеслов: Пенсионният фонд&Здравно-Осигурителният Фонд сьстоящ се от ЗЛАТНИ лева е бил използван за безумията КРЕМИКОВЦИ, “долината на Химията”,АТЗ Ст.Загора, ОЦК Кьрджали и прочие идиотщини целящи да приютим сьветските машинарии. Ако ти убягва приликата с това да хвьрлим 40 милиона (досега толкова) за да обслужва голф игрището или игрищата кьдето една бльсканица голфьр до голфьр, е приликата е натрапваща (само мащабите и златното покритие на парите са различни).

 22. Nikolai,

  samo molia ti se nedei sravniavai Stambolov s Boko magistralata. Daje i po poemaneto na otgovornosti. Shtoto Kogato Boko prochete vsichkite knigi deto e chel stambolov togava ela pak da si govorim. I TEAM’ovete sa ti vkravta molia ti se ni zombirai s tehnite mutri.

 23. Симеон
  Не знам защо си решил, че летище Балчик ще обслужва само голд игрище. Съвсем наблизо (например) до Балчик се намира един от великолепните български курорти – Албена. Там не почиват 100-200 човека. Може би не знаеш, но на северното черноморие също се развива успешен туристически бизнес. Казва ти го един варненец.
  Това с ‘разтриването’ на ушите, нали разбираш колко глупаво звучи ?
  Пенсионният фонд може да е бил 100 млрд преди ’44г. Това не променя факта, че към ’89 го няма и за това нито ББ, нито ГЕРБ имат някаква вина.
  Сравнението със Стамболов го правиш ти :), не аз. Все пак, по бледи спомени от историята, Стамболов в изказа си е бил далеч от префъцунения изговор на Гоце (за пример). Да съдиш по един човек как говори е доста дебилно. Напомня ми на вечната глупост на една част от софиянци за ‘миякането’.

  Разликата между частна публична компания и държава не са толкова много, ако пробваш да се замислиш по темата. Управляващият АД служи на акционерите, точно както ‘държавникът’ служи на народа.

  Доко
  Сравнение между ББ и Стамболов не съм правил.

 24. до Николай:
  1.Колко месеца е туристическият сезон в Бьлгария за да е натоварено това летище? Хората които живеят там имат нужда от пьтища за придвижване и всеки който иска да е ДЬРЖАВНИК а не УПРАВНИК, изгражда прилежаща инфраструктура и чува малко от малко министрите си че като е тежест за дьржавата летището се дава на концесия. Просто и Елементарно;а още по-просто и елементарно е какво значи+колко струва една наказателна процедура за недопустима дьржавна помощ задействана от ЕвроСьюза – за Пенсионният фонд ’49а може да не е виновен,но за наказателна процедура която ще плащаме всички е ясно кой е виновен-просто и елементарно.
  2.Стамболов никога не е бил президент на Бьлгария така че би трябвало да е наясно човек че несравними величини просто не се сравняват.
  3.Едно АД има двустепенна с-ма на управление и управляващият без гласовете ДА на Надзорния и Изпьлнителният сьвет на дружеството управляващият може да си управлява колата и бюрото само

 25. до Николай: в интерес на истината ако БьБь стане президент ползата ще е огромна: на президента (поне) официално,юридически и конституционно не му се позволява да прави скьпоструващи безумия

 26. Съвсем близо до Албена има съвсем нормално работещо летище, което тази зима ще бъде много сериозно ремонтирано, при това не с пари от бюджета, ами с пари на концесионера. От какъв зор трябва да се хвърлят БЕЗУМНО много пари за строеж на летище, което не е ясно кого ще обслужва?
  На всичко отгоре в Балчик летище НЯМА, има летателна площадка (виж в сайта на ГВА). Трябва ли да се стига до ситуация както в Испания с летището Ciudad Real?

 27. Симеон,
  По тази логика, няма нужда да се строят хотели по морето, щото то сезона колко е – 2 месеца.
  За държавната помощ нищо не си разбрал. Летището става 100% държавно, влагат се пари и се дава на концесия. По подобен начин в Западна Европа си помогнаха на бизнеса.Държавите изкупиха фалиращите предприятия, банки .. вложиха пари в тях и ги продадоха обратно. Стига да искаш, вратички много.
  ЩЕ ПОВТОРЯ – Не съм сравнявал ББ със Стамболов! Вие го сравнявате, бог знае защо!
  Колкото за АД и двустепенното бла бла дрън дрън, да ти напомня, че в България все още сме парламентарна република!

  По някаква причина приемаш управлението на ГЕРБ за лошо и го приемаш лично. От моя гледна точка не е така. Според мен, ти си се вторачил в дървото и не виждаш гората.

 28. vladimorka
  Изглежда имаш информация, която аз нямам. Би ли ни разказал, къде точно до Албена има летище и то не в Балчик ?
  Ако визираш летище Лесново, което е притежавано от Албена АД, държа да отбележа, че то се намира в община Елин Пелин. За твоя информация, Елин Пелин НЕ Е на морето, освен ако за теб едни 400 км са нищо.

 29. до Николай:
  и ти и твоя БьБь като не можете да отговорите на прости&елементарни вьпроси и се изприщвате на “бла бла,дрьн-дрьн” и т.н. Хотелите са от частни капитали и кой кьде си влага парите не е като да бьркаш в бюджета – просто в бюджета на дьржава не са частни капитали.
  Онези в Европа много добре ги знаят вратичките и затова затвориха кранчето на тройната. Отдавна имаме славата на тьрсещи вратичките,а сега особено силно покрай ситуацията с Гьрция. А за дьржавната помощ точно ти не си разбрал,както и твоите любимци. Перифраза на една реклама:”Само с плямпане&художествена самодейност не става-трябва и мааалко от малко акьл”

 30. Simeon
  Струва ми се, трябва да прочетеш малко за публично АД, за да схванеш аналогията.
  Изглежда имаш и неясноти какво точно е държавата.
  Както и да е, не си длъжен да го знаеш.

  Ще повторя, съвсем не си наясно с казуса ‘Държавна помощ за летище Балчик’. Държавата не може да бъде глобена за оказване на държавна помощ на държавна фирма/предприятие/….

  П.С. Известна доза уважение към непознати, въобще няма да ти навреди. Категоризирането на напълно непознати по един или два поста е :)… да речем, че не е много умно.

 31. Летище Варна, на 35 км от Албена, трябва ли друго според теб?
  Погледни който и да е курорт, където и да е по света (изключвам примерно Свети Мартин и от сорта. Кушадасъ си няма летище, а идват милиони туристи. И се пътува от летището в Измир (час и половина), или Бодрум (2 часа и половина). И никой не е тръгнал да излива някакви милиони в работещото (за разлика от площадката в Балчик) летище Ефес (на 15 минути от града), за да се спестят тези трансфери, просто защото не е изгодно. А малко ме съмнява да сме по-богати от турците, или пък туризмът ни да е по-развит от техния, че да си позволим да хвърлим едни 40 млн на вятъра.
  По същите причини като в Балчик – що пък не се излеят още толкоз милиони за площадката до Добринище, че да се спестят зимните трансфери от София и Пловдив до Банско?

 32. Опс, малко съм се объркал, онази площадка беше до Гоце Делчев

 33. vladimorka
  :)) Имаме напредък. Малък, но е повече от нищо. Нека да продължим с темата летище. Пътувал ли си от летище Варна до Албена ?
  Ако не си, ще ти кажа. Има два основни пътя. Единият е през Златните, другият е през Осеново до Кранево. Този през Златните е зле. Свлачища, проблеми колкото си искаш. Другият е селски- разбирай, още по зле. Според теб, 40 млн ще стигнат ли за изграждането на добър нормален път до Албена (и евентуално, до Дуранкулак – границата) ? Балчик от своя страна е съвсем близо до Албена. Буквално, на една цигара разстояние. За твоя информация, имаме великолепни плажове от Дуранкулак, та чак до Шабла. Километри плажове. Има дори дюни до Крапец. Не смяташ ли, че едно летище ще ги постави тези плажове на картата ? Защото ако си представиш 2 часа път от Варна до Шабла през разбити пътища, някак си не е същото като летище в Балчик и 20тина км само пътуване.

 34. Представата ясна и те потенциалните концесионери прости та не си вложат парите в такова бижу.
  Не е хигиенично някой като трьгне да раздава акьл (а е всеизвестно че човек раздава най-лесно това дето го няма) ПЬРВО да погледне себе си.
  1.”Вратичката” за която става вьпрос са гледани скьпоструващи филми: Преструктурирането на дьлга от Милен Велчев оскьпил вьншния ни дьлг с 30%,”Цанков Камьк” който ще се изплати след 60-70 години,зала Армеец в София която изтьрва “златната кокошка” т.е. леката атлетика; заради подобни вратички си заминаха RWE от Белене, BritishAmerican Tobacco се отказаха от Булгартабак и още хиляди знайни и незнайни “вратички” “врьтки” “селски тарикатльци”,които вьрвят само за пред бальци.
  Не смятатм да обиждам блога,автора и аудиторията с разни спамери които имат любимо занимание да се изказват неподготвени затова изяснявам просто и елементарно вьпреки че не сьм дльжен:
  1. Този филм с приликите м/у дьржава и корпорация е гледан,резултата му е ясен и са политически трупове от известно време
  2.От 15 години с моя екип сме сьздали достатьчно позитиви и доходи (и то не само за 5-10 човека) без да имам нужда от бронежилетки и сьдебно минало,а от месец и нещо с колегите си икономисти + инвестиционен фонд с финансисти,юристи и други “исти” се занимаваме точно сьс структуриране на Акционенрно Дружество и проект в РЕАЛНАТА икономика.
  Не е необходимо да знаеш дори и прости и елемнтарни неща,но меко казано ставаш смешен пред мен като икономист+пред колегите от екипа и от фонда като четем заедно “бисерите ти”.
  P.S.=Post Scriptum, бьлгарското Послеслов е една дума и не се пише отделно,не е зле да погледнеш граматика за началното училище.
  Много се смяхме всички 20ина човека,но щом все пак ти липсват и пьрвите 7 години не е зле да чуеш че има някакви елементарни правила дори и вьв виртуалното пространство спрямо блог,автор на блога,аудитория и спаменето не е едно от тях.
  Ясно е че до изборите “нахалство кьм прогрес” ще стига до истерия, но елемнтарни граници не е зле да не бьдат прекрачвани

 35. Simeon
  Когато критикуваш граматиката на някой, редно е да погледнеш собствените си писания и да си преброиш синтактичните и граматическите грешки.
  Всичко останало в ‘отговора’ ти е празни приказки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.