“Стандарт” вади с(л)ух от водата

Отварям медийната чешма и потичат слухове: френска банка съсипана от британски таблоид чрез пуснат слух; Кадафи щял да бяга (пак); Кунева щяла да бъде спряна от конституционния съд…Избирам обаче слуха за стоплянето на отношенията между Костов и Доган. В него си има всичко- от сюжета с яхтата, който изплува отново като кораб-призрак в мътните води на слухознанието, до съзаклятието с проклятието ( Доган), както Костов го нарече и както Борисов се съгласи предизборно с него преди повече от две години.

В платната на интригата духа в. „ Стандрат“ ( орденоносецът Батков уж го продал, ама явно ще да е на някой друг от ордена на слухопроизводителите, близък до раздавача на ордени Първанов и побратима му Борисов):

“Костов и Доган в опасни връзки”, обобщава още в заглавието в. „Стандарт“ и започва с малка ретроспекция: „новата дружба започнала с тайна среща между Командира и Сокола преди вътрешните избори за президент в Синята коалиция, признават депутати и от двете страни. “

Ей тази фльонга с признанието ми е любима стандартна глупост, по която може веднага да познаете производителите на слухове. Веднага си представям Батков (или изпратена от него репортерка) с камшик да налага бедните депутати, хванати в политическо прелюбодеяние на местопрестъплението от бдителните вестникари. При първите няколко удара депутатите стискат зъби и мълвят мъжествено : „няма да издам партийната тайна за нищо на света, дори и пред вас, изверги такива“. Но и те душа носят- накрая, окървавени и пред припадък, молят за милост и си признават всичко пред безмилостните инквизитори:

“Според слуха Костов се договорил с Доган ДПС да не се намесва във вътрешното гласуване. В замяна му обещал подкрепа при вот на недоверие към кабинета, внесен от ДПС. “

Сега обяснявате ли си причините за гласуването на ДСБ в подкрепа на вота срещу управлението по казуса с министър Цветанов , което се превърна в мантра за тезата на ГЕРБ, че наистина всички са маскари, щом не вярват в непорочността на Борисов? Ако още се съмнявате, „Стандарт“ ще ви срази със съкрушителни разкрития, известни само на тези смели следотърсачи на интриги- дълбоко законспирирани, но не и за опитни и самоотвержени гмуркачи в тинята на  политическата безпринципност. Като е тайна, как така са узнали? Моя милост например, когато пише за тайна тридневна вечеря на Борисов и Първанов в хотела на Златеви в Правец през март няма проблем да уточни, че въпреки армията от охранители, частни и на държавна служба (офицери, превърнати в лични слуги на Първанов), информацията за яденето на чевермета за сметка на руския олигарх тече поради невъзможността да бъде скрита- много са впрегнатите да хранят двамата (уж) скарани началници на държавата, не са само охранителите. А откъде пък „Стандарт“ са успели да надникнат на въпросната сватба чак край Босфора? Че отгоре на всичко и са дочули какво точно са „бистрили“ там набедените съзаклятници!

“Сега обаче има нова мълва за заверата между хората на Костов и Доган, която била бистрена на яхта край Босфора. На нея представители на двете партии обсъждали на кои места в страната да си преливат гласове, за да победят ГЕРБ.
Асен Агов (ДСБ) и Юнал Тасим (ДПС) наистина са се видели на яхта на 24 юли, но поводът не е бил партиен заговор, а сватба, обясниха за “Стандарт” участници в събитието. “, съобщава ни доверително „Стандарт“.

Както виждате, имало нова мълва, признава си „Стандарт“ , който си признава, че разпространява слухове. Понеже  нямам телефона на Кадафи да проверя мълвата за предстоящото му бягство, реших да звънна на един от споменатите заговорници на яхтата, за да проверя поне тази мълва. Още щом участникът в нея уточни, че не ставало дума за яхта, а за туристическо корабче, загубих интерес. А и се разсмя на твърденията за „бистренето“ на „заверата“ между ДПС и ДСБ.  Нямам камшик и не мога да изтръгвам признания. Но да ви призная-напоследък такъв камшик ми размахват разни коментатори в личния ми блог, колчем си позволя критика срещу властта, че ако знаех нещо повече щях да го споделя с вас и без допълнителен бой.

Имаше една песен на Висоцки за слуховете, които летели като мухи. Случаят е точно такъв – мухите кацат на онова, което се появява след разтваряне на целофана с онова изпражнение,споменато така елегантно от г-н Борисов в годините, когато се кълнеше, че няма да разтваря целофана.

32 мнения за ““Стандарт” вади с(л)ух от водата”

 1. Господин Инджев, един “арменски” виц гласеше: “Радио Ереван съобщава: радостна новина – Гарабед е спечелил лека кола от лотарията.” На другия ден следва “уточнение”: “Във връзка с вчерашното съобщение поясняваме -1.Не е лека кола, а мотор, и 2.Гарабед не е спечелил мотора от лотарията, а мотора го е блъснал вследствие на което Гарабед е в болницата. Поднасяме извинения на нашите слушатели.”

 2. Г-н Иво, знам много добре че пак няма пуснеш моето коментарче, защото не те хваля. Ама със сигурност знам какво на вид(визия) са българските власи, какви амбиции имат и какви служби заемат. Цвъцко не е изключение.

 3. Чували сме за подобни слухове. Такъв слух например е Костов и Сапио. Друг такъв слух е Костов и Нефтохим/Лукойл. Трети слух е Костов и Марица изток 1/3.
  Четвърти слух е Костов и БГА Балкан.
  Пети слух е Костов и еднодоларовите сделки.
  Въобще, слухове …

 4. Не може да се отрече системността и методичността на цетровете за дезинформация, интригантство и клеветене. Особенонно постоянство в това направление се отчита по-посока ДСБ и най-вече неговия лидер. Защо ли?

 5. Към Горчо:

  Наистина не пускам коментари, в които някой лъже какво (не)правя и така ме поставя пред невъзможния избор да го опровергавам ( т.е. да му играя по сценария да бъда въвличан в разговор с лъжливи натрапници) или да го публикувам без възражения и това тържествено да се тълкува като мое съгласие.
  Така че, г-н Горчо, твоята лъжа тук и моята реплика са само повод да обясня това на лъжците като теб.

 6. Много сте изнервен напоследък г-н Инджев.Горчо е лесен. Защо не репликирате Николай например?

 7. Към: мелеагър:

  Вместо снизходително (незнайно от каква “висота” в анонимно качество) да ми лепите диагнози, пишете сам ( създайте си трибуна).
  Не приемам наставления от надменни анонимнници.
  От претенцията “напоследък” звучите като претендент за редовен следовник на текстовете ми.
  Винаги се чудя (срещу) колко трябва да е ангажиран един интернет копой, за да чете редовно омразни текстове. Критикувайте тях, ако можете, а не състоянието на нервната ми система.

 8. Напоследък в блога на Иво Инджев много повече се коментира той самия вместо темата, по която е писал. И днес така е станало. Но съвсем по темата си е всъщност – слуховете, които вървят в общественото пространство, на които жертва понякога е и самия автор. И слагането му в калъпи, изваяни по нечия поръчка. Всъщност какво захранва такава упорита атака към човек, който от 5-6 години не работи за никого, на практика няма никаква обвързаност и зависимост, няма шеф, изкарва си сам парите като пише книги, които очевидно има кой да чете, щом се преиздават и работи “блогър”, без никакъв достъп до възможност да влияе, служи или обслужва някого срещу пари, за разлика от други негови “колеги”. И Костов така – от 10 години няма нищо общо с властта, ама мероприятията срещу него не спират и особено преди избори. Много важен явно човек е той, много страшен, за да му обръщат все още толкова внимание. Към автора: благодаря ти, че пишеш! Трябва да има за четене из мрежата. Иначе ще чоплим семки…

 9. Коля, Николай не звучи по социалистическе, пропусна още един слух, че за експлозията на военните складове в Челопечене е пак Костов. Дали не е слух, щом сам президента го бил казал! Казаха го по БНТ днес на 3тата година от експлозията.:)))
  За къщата дето се срути в центъра и уби хора, че била на костов и това можеш да цитираш, като неслух!
  За безкрайните поля в разградско, за които казваха че “от тук до хоризонта е на костов” и това можеш да цитираш Оказа се верно , ама не били на костов, а на едни дето не го траел….
  А бе може да напълниш страници с такива приказки. Само един въпрос имам. Толкова ли продължава да ви е страх от него? Няма нужда!
  Още едно ваше участие в управление (С пряко участие, а не с маши НДСВ /ДПС ) и дори вашите хора – партийците, ще почнат да се замислят за слуховете за бонусите на вашите спонсори и велможи. Щото за разлика от горните техните пари май не са слухове!

 10. Как ми се иска да споделя на всеослушание една справка, намиращата се в т.10 на Литерно дело 1025, създадено от ДС по линия на “българомохамедани”, от която ясно личи страхът на комунистите от консолидиране на това население около Демократичните сили в България. Далеч след 10-ти ноември – през лятото на 90-та г., сякаш нищо не се е променило, са “документирани” от ДС разногласия и разцепления в ДПС, но подпомогнатото чрез отстраняване на конкуренцията налагане на Доган, с цел да бъде постигнат пълен контрол над електората в този регион. В друга Справка, датираща от 30.7.90г., се съдържат точки с препоръки и предложения за пълно овладяване на обстановката, като 5-та точка гласи: “Необходимо е създаване на мощно движение на патриотична основа…т.6…да се оказва постоянно влияние в български дух, като се изтъкват онези лица и авторитети от миналото, които и сега могат да служат като пример за родолюбие и патриотизъм. т.7. Да се използват активно радиото, телевизията и пресата за въздействие и се преценят възможностите за създаване на нов вестник с конкретна насоченост.”/пълно съвпадение с най-срамната партия у нас и по Света/ Към днешна дата директивите на ДС са преизпълнени и дават отровните си плодове.

 11. Николай е природно тъп или само се прави? Николай съвсем предвидимо не помни в какво състояние беше държавата в 1996 г. Кой трябваше да направи приватизацията според Николай:
  а) Андрей Луканов;
  б) Жан Виденов;
  в) Сергей Станишев.
  Горните три отговора носят по нула точки.
  Но, ако Николай е от младежкото БСП (от тези, които ги хващаха с пълни куфарчета до сръбската граница), най-вероятно смята, че той самият трябва да е приватизирал.

 12. Nikolai,

  drug sluh e BG v hyperinflacia, zaplata 6$ i pensia 3$ i Kostov izmakva BG ot tresavishteto, kadeto e vkarana pod madroto rakovodstvo na Partiata. Nali taka?
  I oshte edin sluh – da ne stane pak da vikame Kostov sled porednoto madro rakovodstvo na partiata koeto nabljudavame? A?

 13. С.БОРИСОВ
  Не Ви се получава хумореската. Препоръчвам Ви повече четене, здравословна храна и по малко телевизия.

  По повод идеята, че съм комуноиден :)))) Това са пълни глупости.
  Но пък да припомним кой скри досието на Гоце ? Да, познахте – Костов.

 14. Пламен Иванов,
  Виж, човече, никой не отрича и положителните неща на управлението на Костов. Трябва да си умрял кон, с превръзка на очите обаче, за да се правиш, че другите ‘слухове’ не съществуват.

 15. Доко
  Всъщност, измъкването на България от хиперинфлацията беше започнато от Софиянски. Процедурата по влизането във валутен борд беше започната също от служебното правителство на Софиянски.

 16. Единственото по-лощо от комуноидите са комсомолците: по-вресливи са,по-нагли и като не могат да отговорят на елементарни вьпроси затварят разговора с фразата “абе вие що си биете негрите”

 17. Господин Инджев,
  само едно е загадка за мнозина от нас. Дали комунистическите копои като НИКОЛАЙ получават заплащане за да висят по цяли денонощия в нета или са на принципа на доброволните отрядници? При всички положения тези хора са чиста проба мъченици на собствената си глупост и скудоумие.

 18. Вьобще факти:
  * Андрей Луканов -глад,купонна с-ма при положение че дори през Втората Световна Война не е имало купонна с-ма за хранителни стоки; Жан Виденов – 7 долара заплата, 5 долара пенсия, икономика несьществуваща; Станишев и Со.-спрени Еврофондове, имотно-кредитен балон+АЕЦ Белене=технически фалит в края на мандата и увеличен вьншен дьлг с няколко милиарда ЕВРО
  * ДПС – достатьчно е да посочим Любен Беров и участията в предишните 2 правителства
  * БьБь-Обявяване на война всички естествени сьюзници,”зануляване на календара”,рязане на лентички за всичко започнато по-рано;”избори 2в1 спестявали 8 милиона,данни от миналата седмица:изборите оскьпени с 9 милиона”,Нулеви преки чуждестранни инвестиции,по данни на Евростат втора година Бьлгария на опашката по усвояване на Еврофондове+Загубени почти 1 Милиард Евро за земеделците и Малките&Средни Предприятия;Оскьпени магистрали с 33 милиона досега,76 милионен фонд за финансиране на отхвьрлените от Брюксел некадьрни&корупционни общински проекти;Ключови закони “отлежаващи”в канцелариите, Опасност от Наказателни Процедури от Европа за Екология и Недопустими Дьржавни Помощи.

  Вьобще факти

  1 вьпрос с олекотена трудност за всички които се надприказват и “договарят” Еврофондове – Коя година и при кое правителство Бьлгария получи покана за присьединяване кьм Европейският Сьюз и получи достьп пьрво по Предприсьединителните фондове,а после и по Оперативните Програми?

 19. Кой се хвърли да защитава сътрудниците на ДС в МВнР? Кои са радетелите за съпер скъпия нерентабилен и вреден за България проект -АЕЦ Белене? Кои пречеха чрез КС и МВР за де се стигне до лустрация?
  Коля, ако имаше данни щеше да си служащ в някоя от корпорациите на първите 100 /словом сто/ най-богати бизнесмени все спонсори и близки на БСП. Но не би!
  Спамаджиите са си спамаджии, агитпропчици дори не стават. :)))

 20. ОFF-TOPIC

  СОТИРОВ

  Обикновено нещата в реалния свят не са бели или черни. Обикновено те са сиви.
  Приеми, че не съм комуняга/социалист/комсомолец…
  Да прехвърляш собствените си демони/представи върху напълно непознати, помага за профилирането на собствената ти личност.

 21. Simeon
  :))) Много си забавен :))
  Сега ще изкоментирам само едно от твърденията ти в поста (колко и разхвърляно да пишеш, мисля, че това го схванах) : имотно-кредитния балон.

  Приятелю (ако ми позволиш този израз),
  В дъното на икономическия възход на България през 2007/2008 е точно имотният балон. Огромните инвестиции на английските спекуланти в БГ имоти спомогна за бума на строителния бранш и всички свързани с него (никак не са малко). Милиарди свежи пари в БГ икономиката без никакви инвестиции от правителството е направо мана !
  Огромна част от общините попълваха бюджетите си точно от такси и данъци по повод покупко-продажба на имоти, факт.

  Ироничното тук е, че се случи въпреки БСП. Все пак, не сме забравили, че точно БСП бяха против продажбата на имоти на чужденци. Помним как реваха, че щели да продадат България и дрън дрън бла бла.
  По този начин БСП ‘успя’ да събере рекорден излишък, който не пропусна да похарчи (в червените обръчи). Края на 2008- резерв от около 13 млрд. Началото на 2009 – 8 млрд ! 5 млрд потънаха (не)известно къде….
  Та, приятелю, точно имотния балон не е минус на БСП, ако щеш вярвай :))

  Следобяд (като си свърша другата работа), ще изкоментирам и другите ти ‘доводи’.

 22. що не видите че нефта пада, пък комбайнерите още не са видели, а се занимавате с кой какво.пълно стадо сме

 23. С. БОРИСОВ

  Не се различаваш особено от разпенен партиен секретар, громящ загнилия империализъм и капиталъзм, чрез задаване на ‘риторични’ въпроси, чийто отговори би трябвало всеки да знае. Дефинирай ясна теза и можем да поспорим, ако има за какво.

 24. до Николай: Балона затова е балон,защото без развитие на другите сектори на икономиката доходите на хората не растат и покупателната способност е “замрьзнала”. Втория аспект на балона е че БСП вместо да са ДЬРЖАВНИЦИ решиха да са УПРАВНИЦИ и не направиха най-елементарното: прилежаща инфраструктура.Отделен вьпрос е че тази инфраструктура пак е вид строителство.

 25. “точно имотния балон не е минус на БСП, ако щеш вярвай 🙂 ”
  За гласуващите за БСП не е минус , а+. Знаем го!:)))))

 26. Симеон
  :))) Балон е по друга причина, но нейсе.
  Твърдиш, че БСП са ‘лоши’, защото не са изграждали инфраструктура и едновременно с това, ГЕРБ са ‘лоши’, че строят инфраструктура ? Доста объркващо :))

 27. С.БОРИСОВ
  Нямам представа какво мислят феновете на БСП/БКП за добро/лошо. Нямам ‘честта’ да съм от тях или да съм бил от тях. Направих ти кратък разбор, разбирай го както искаш.

 28. Коля, не си от феновете на БСП, защото си вероятно от някоя по-хард групичка от тези дето лелеят за пагоните и превилегиите си. )Само не ми казвай че баща ти /дядо ти/ бил царски офицер, репресиран и т.н. Няма кой да ти повЕрва!
  А за Костов и страхът ви от него http://zaw12929.blog.bg/politika/2011/08/19/sreshtu-quot-normalnite-quot-sreshtu-oniia-deto-vse-se-nagaj.804639

 29. Просто и елементарно е,единственото което не сьм добавил е че е балон тьй-като бюджета на Бьлгария се формира около 49% от даньци и такси. Всяка една нормална икономика не надхвьрля 22%-27%.Много дьржа на хигиена в контактите си,както и на това някой да ме приятелосва-приятелите ми могат да бьдат единствено и само стойностно,читави и компетентни хора.Спамери,”балалйки”,комсомолци и милиционери нямат дори и елементарното право да са между приятелите ми (дори и виртуално)

 30. Никакво противоречие няма но “изказване неподготвен” понякога преминава в диагноза-освен ако не е предизборна агитация в комсомолско/милиционерски манталитет който може да се използва и без да е професия.
  Инфракструктура е нужна и много закьсняла,Казах и повтарям просто и елементарно: Необходимо е акьл и “правене на сметката” т.е. да не оскьпяваш магистралите с 33 милиона ДОСЕГА или да прикриваш некадьрници и корумпета с фонд за 76 милиона които ще плащат отхвьрлени от Брюксел проекти,а в сьщото време да си отново на опашката с изпуснати САМО за тази година около 1 МИЛИАРД евро.
  Каква е разликата м/у това да направиш “Цанков Камьк” за 400 милиона и да не може да си изплати 60 години и да хвьрлиш 40 милиона за летище което ще се изплаща горе-долу пак за такьв период от време (и като капак да не му построиш прилежаща инфраструктура която ще се използва интензивно целогодишно за разлика от летище с 3-4 месечна нормална натовареност ЕВЕНТУАЛНО).
  И да не мьча комсомолско-милиционерски всезнайковци с такьв прост вьпрос отговора е:Разликата е единствено в главните букви пред партийното заглавие

 31. Разликата между Цанков Камък и Летище Балчик е проста. Договорът за Цанков Камък не е принос на ГЕРБ, за сметка на това, Балчик все още е проект.
  Колкото за оскъпяването, би ли бил малко по конкретен от едни цифри ?

  Прочие, един малък съвет. Крайно време е да се научиш да излагаш ясни и последователно описани тези. Читателите не са телепати и не са длъжни да знаят, какви точно мисли се точат из главата ти.

 32. По повод формирането на бюджетите … Би ли ни обяснил, освен от данъци, такси, акцизи,концесии, … от какво друго се пълни бюджета на една нормална държава ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.