Бате Бойковата колиба

Не знам дали сам си измисля подигравките или му ги подсказват добри съветници, но в този случай е ясно, че премиерът Борисов не импровизира, т.е. намислил си е да ни се присмее и поема инициативата да го направи без да чака специална покана. Това е видно от следната част от интервюто му за БГНЕС:

“БГНЕС: Какво липсва според Вас, в политическия дебат сега и кого смятате за достоен политически опонент?
БОЙКО Борисов: Ами ние сме първата партия, която вече сме издигнали своя кандидат за президент за следващите президентски избори.
БГНЕС: Вие?
БОЙКО БОРИСОВ: Ние – ГЕРБ. И аз се удивлявам, защо продължават да ни питат за толкова тесногръдо и кратко нещо – кого ГЕРБ ще предложи за президент, когато след един месец са президентските избори. Ние гледаме с такъв мащаб. Нека другите партии си обявяват кандидатите за президент и за не тези, за следващите президентски избори. Аз съм казал на 4 септември ще кажем нашия кандидат, защото искаме първо да имаме офис.

…Ние сме първата партия, която ясно и точно е определила, че за следващите президентски избори съм кандидат аз. Ето. А другите нямат кандидати. Не било честно към избирателите, че ние сме казали 4 септември. Ами аз казвам, честно ли е към избирателите да не казваш кой ще е следващият президент, който ние сме посочили. Нали виждате как можеш да манипулираш с приказки дебата, в посока, която ти е изгодна.

…Искам да знам кои са кандидатите на партии за следващите президентски избори. Ние сме първата партия, която ясно и точно е определила, че за следващите президентски избори съм кандидат аз. Ето. А другите нямат кандидати. Не било честно към избирателите, че ние сме казали 4 септември. Ами аз казвам, честно ли е към избирателите да не казваш кой ще е следващият президент, който ние сме посочили. Нали виждате как можеш да манипулираш с приказки дебата, в посока, която ти е изгодна. “

Не му е лесно да надскочи себе си на Борисов, след като оприличи сънародниците си на кучета, които трябва да бъдат държани здраво. Но трябва да му се признае, че спортният му хъс не го подведе и този път: засили се, рипна яко и се надскочи! Сега си заслужава аплодисментите за постижението да обяви гражданите за неблагодарници, че е благоволил да им обещае да им стане президент ( не кандидатпрезидент, а направо президент!) на всяка цена и когато си поиска-например след 4 години.

А другите, които нямат дори кандидати ( да не говорим за гарантирано избран отсега президент) за след 4 години, а изостават в това отношение с някаква си кандидатура за някакви си актуални предстоящи избори, да се засрамят, да се покаят и направо да се саморазпуснат заради тази разпуснатост на политическите(си) нрави!

Разбирам, че става дума за особеното чувство за хумор на Борисов. Но от това, кой над какво се надсмива, си личи кой колко е сериозен – в случая, в намерението си да ни държи на каишката колкото си пожелае в Бате Бойковата колиба.

22 мнения за “Бате Бойковата колиба”

 1. Той даже не се усеща колко е смешен и ще продължава да плещи подобни мъдрости!

 2. Най-голямото желание на ББ е да стане президент – да си почива, да рита топка, да ходи на лов, да се появява всеки ден във всички медии. Много добре знае, че трябва да се кандидатира сега, след 5 години – няма шанс. Неговото его не му позволява да допусне друг до това мечтано от него място. Представям си омразата, която ще го обземе, ако например Плевнелиев стане президент – всеки ден ще говори, че на него дължи този пост. ЦЦ и неговото лоби от ГЕРБ не искат ББ да се кандидатира, точно те го спират и не са съгласни с кандидатурата му, защото без него те си “отиват”, може да се стигне до вариант предсрочни избори. Не е трудно да се сетим и с какво го държи ЦЦ. Борбата за оцеляване е между ББ и ЦЦ. За това се бавят и не казват кой ще се яви на президентските избори.

 3. Преди :
  …Искам да знам кои са кандидатите на партии за следващите президентски избори.

  Съществува едно :
  Мене ме питат две години предварително – “Ще се кандидатирате ли за президент” и преди като бях кмет, от две години преди това започнаха, и сега.

  Така, абзаца придобива много повече смисъл, не смятате ли ?

 4. другите като си казаха кандидатите какво стана социолозите си заеха местата журналистите излязоха на пазара и един седи отстрани и им се смее хората живеят живота който имат и търпеливо чакат всички да се наприказват и на 23 да дойде и техния ред да кажат нещо

 5. Бибко се ебава, но не с избирателите си, а с цялата политическа класа.

  Нека се ебава. Подкрепям!!

 6. ББ – представителна извадка на средностатистичния грамотен и мислещ избирател. Това е! Друго засега няма!
  Лумпените са в опозиция.

  А опросачената част на журналистическата гилдия?

  Или това нещо наричщо се Независима Съдебна Власт?

  ББ да ни е кусура.

 7. Напалм.

  Това е решението.

  В особено големи количества и над особено големи райони, в които има популация от Червено банкянско, Кафяво ямболско, Крайбрежно тимовско, Безчело сирищническо, …, абе много говеда за прочистване.

 8. Имам чувството, и то се засилва с всеки изминал ден, че обичният ни премиер или изобщо не знае какво прави, или – дай Боже – много добре знае, но прави всичко възможно никой друг да не може да се досети, та да му ръкопляскат по-възторжено, ако вземе, че уцели верния ход!

 9. Защо ли имам предчуствието, че боко тиквата след 5 години ще бъде (ако бъде изобщо) независим кандидат, издигнат от инициативен комитет – аналогия с Меглена Кунева и удържимия възход на Величеството Му!

 10. Ако титулуваме дебелашката липса на мярка и вкус на ББ, като “осбено чувство за хумор”, то ще се наложи да възнесем кумира му Тодор Живков до върховете на комедийното изкуство…

 11. Az BB ne go slusham nito go gledam. I ne me intresuva negovoto mnenie. Kakto nego ne go interesuva moeto. No e intriguvashto i zabavno tova koeto kazva. Za po-goliamata chast….

 12. Фразеологията на Б.Борисов са неадекватни за аудоторията на този блог. По-дбре е да не се обръща внимание на неграмотни и недодялани хора. Когато стане изискан,образован,фин човек,тогава с охота да го коментираме,засега не би трябвало да се губи време за посредствени хора.

 13. Пак е пръднал. Усещам как Галевите ще му видят сметката. Аверите от Влас и сол-ташаците от Тим , Маргините и другите герои от гората останаха недокоснати.
  Горката бира.
  Амин на всички ни.

 14. Тая работа /да си хем бате, хем “премиер”/ не е като “оная”, макар на малоумници да е доказано, че не спори ни тая, ни “оная”, нито никаква работа.

 15. Бойко с всеки изминат ден оглупява, доуглупява , изкуфява.
  Управлението му няма ясни цели. Твърде много PR, твърде малко действия. Всичко в действията на Герб се свежда до крилатата фраза: Българи, разберете няма пари заради световната финансова криза.

 16. Бе майната им на всички…
  имах колега дето псуваше:Да е.. нашта мама!Викам :Що така бе?
  щото,вика , ако кажа вашта -ще ме биете

 17. Селски цар имахме,СЕЛАНИН президент-тоже/дядо му Иван Маринов -председател на най крупното ТКЗС в бЪлгария-34 села/го накарал да обрули ореха и той стана дисидент..
  ЦАР-КОМАРджия имахме -взе каквото НАДвзе и се смота/ко му тряя вечи българия/,пожарогасител -Батман имаме,следващият трябва да е Ватман-за да знаем къде ни водят релсите-никаква самодейност повече

 18. Някога –
  Попитаха го един път селяните от Софийско, дето той устройваше трескаво комитети:
  – Бай Василе! Когато се освободи България, кого ще си турим цар?
  – Ако се бием с турците само за цар, то сме глупци. И сега си имаме султан. Нам трябва не господар, а свобода и човешко равенство – отговори Левски навъсено.

  Сега –
  Попитаха го един път гражданите от Софийско, дето той устройваше трескаво партийни комитети:
  Бате Бойко! Когато се освободим от всички маскари, кого ще си турим за президент?
  – Ако се бием с турските депесари, червените измикяри и сините костовисти само за президент, то сме глупци. И сега си имаме и ще си имаме техен човек на власт. Нам трябва не триглава коалиция, а свобода за европейското ни развитие – отговори Бат(ман) навъсено. …
  Вервайте Ми! Президентството ке падне след още четири години, както прочее лелята Ванга и господинът Кипрова са го предрекли!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.