Глупост без граница и гащи

РОЙТЕРС съобщи за нов писък на равноправието. Удостовери факта с надлежна снимка на мъже и жени, голи до кръста, тръгнали на поход по случай националния ден “Топлес”, посветен на женското равноправие, във Венис бийч, Калифорния.

На това му се казва сбъднат мерак на мъжете, които подкрепят равноправието: да участват наравно без сутиени с голи жени в подобна сластна протестна акция. Чудя се кое е в повече: женската глупост или мъжкото притворство, уж толкова характерно за жените? Доста мачовци по-света ще съжалят с потекли лиги, че не са поканени да попротестират барабар с голите чужди жени в името на правото им да бъдат голи в тяхната компания.

Сутиенът, както се знае, е символът на социалдемокрацията: притиска силните, подкрепя слабите и обединява левите и десните. Явно тази символика на равноправието си пробива път и в (уж) консервативната Америка, но с обратен знак: „не на сутиените“, „да живее консервативната свобода“!

Покрай голите акции на украинки и рускини ( стана мода руски девойки да си разкъсват фланелките за Путин!) вече си помислих , че само в (сексуално) разбудения Изток се чупят дълго окованите задръжки на закъсняла сексуална революция и така се компенсират многобройните останали комплекси на постоталитарното общество. Но явно греша: време е да се учреди неправителствена международна организация за мониторинг (през ключалката). Предлагам да се нарича „Глупост без гащи и без граници“. Има какво да наблюдава и с какво да възбужда общественото мнение под юргана на пуритана, за да го държи нащрък!

7 мнения за “Глупост без граница и гащи”

 1. Button your bra and calm down,Ivo. You could be funny. Miss it this time. Sorry.

 2. Без панталони имаше скоро. Справка Юзеиров. Сигурно следващата му стъпка ще бъде без гащи. И сигурно за пръв път в световната история кандидат-президент си внася документите за регистрация по гащи. Поне аз не съм чул за друг подобен случай.

 3. Ако чуете за такава инициатива наблизо, моля уведомете ни в блога. Вече съм се записал!

 4. Button up your mouth and calm down, Bisser. Your comment is not worth a button.

 5. Ние българите сме много по-напред от имириканците. Още по Татово време бяхме открили и дефинирали новата мода “трикини” – шапка, очила и обувки!!!

 6. “Сутиенът, както се знае, е символът на социалдемокрацията: притиска силните, подкрепя слабите и обединява левите и десните.”

  Ние и тук сме надхвърлили стандартите. Надуваме слабите със силикон, без да им обясняваме последиците от това.

 7. Надявам се г-н Инджев няма да има против да илюстрирам с няколко снимки атмосфетара на квартала Венис Бийч( Лос Анжелес-Калифорния). Мястото и крайбрежната алея е известна като бастион на хипи и гей либерализма в иначе консервативна Америка. Ежегодно през Август се провежда арт фестивал на уличните артисти, художници, кинематографисти и производните на тях алтернативни творци. Венис Бийч както и Уест Холивуд са центрове на гей и лесбиан ( LGBT) движенията за чожешки права в Южна Калифорния. Топлес културата не е популярна в Америка, както спомена и г-н Инджев по -горе, и демонстрацията й на публични места е наказвана от закона дори и по калифорнийските плажове. Изключения се правят когато културни или политически събития се провеждат на частна или на разрешена територия от публичното пространство за точно определено време. В случая цитиран от Ройтер – за времето на арт фестивала – “Venice Atr Crawl” – “Fresh Air,Fresh Atr” ( “Венис Арт Навалица”, “Свежо Искуство на Свеж Въздух”) който през Август отбелязва в програмата си и националния Топлес ден. Манифестиращите топлес гей момчета и лесбиан момичета използвуват артистичната сцена за да привлекат вниманието на обществеността в подкрепа на политическите инициативи за легализирането на браковете между гей двойките.
  Извинявам се , че не мога да предложа топлес фотографии , но с удоволствие споделям част от атмосферата на това кътче от Калифорния , което е символ на плажната култура и на либберализма в Америка.

  След като прочетох още веднъж материала намирам политическите инсинуаций на автора за забавни.

  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2355701218834.141221.1439317672#!/media/set/?set=a.2355701218834.141221.1439317672&closeTheater=1

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.