“Бре, Бойко, изкарай другарите от овеса”!

“Държавата върви в грешна посока. България се връща назад”, заяви социалистическият лидер Сергей Станишев под ръкоплясканията на съмишленици, събрани да си спомнят годишнината от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд през август 1944 г. , когато ранени извън България ( и безпомощни) германски военни, настанени в санаториум край Жабокрек, стават обект на героизирана и до днес масова екзекуция, организирана под формата на „бойна операция“ от български партизани.

Прав е др. Станишев. Др. Станимир Флоров потвърждава правотата му със самия факт, че вече два дни оцелява на поста си като началник на Главна дирекция за борба с организираната престъпност ( ГДБОП), без да бъде уволнен за изявлението си по Би Ти Ви, че само ако си върнем тоталитаризма сме щели да си върнем и реда в държавата. Оставането му на този пост е ярко доказателство за връщането на България назад. Ето какво заяви упълномощеният да пази държавата от мафията ( създадена също от едни другари) др. Станимир Флоров:

„…Единственият начин да се оправят нещата, е ако се върнат нещата отпреди 1989 година. Това е единственото решение на проблема. Друг… решаване на проблема няма. Колкото и добре да са службите, колкото и добре да работят… В смисъл, че само тогава имаше ред и дисциплина в отношение на престъпността, защото всички наркозависими, всички криминални лица бяха известни…”

Ако имаше демократичен ред и произтичащата от него дисциплина в управлението на страната след такова самопризнание за професионално безсилие в изпълнение на служебните задължения, което стоварва вината за престъпността върху демокрацията, Флоров би трябвало да се раздели с ключовата си позиция на охранител на демокрацията. Само че главният телохранител на републиката Борисов едва ли може да бъде впечатлен от този начин на мислене, след като самият той и до днес превъзнася самия диктатор Живков.

Мащабната обърканост на ценностите в главата на главата на антимафиотите е достатъчно впечатляваща с идеологическия си реваншизъм, но не по-малко забележителен е примитивизмът на примерите, който той даде пред телевизията за това колко бил хубав животът при комунизма ( настоятелно, с хъс, с плам!). На него лично тогава не му се налагало да заключва колата на баща си на село! Ами да си беше останал там- и днес аз не си я заключвам на село! Но явно човекът си е останал наистина някъде там – в онова социалистическо село, в което беше масова и обичайна практиката да ти свият чистачките на съветското возило. Тръгнех ли път из китната соцродина, винаги си носех резервни, за да не изпадам за пореден път в ситуацията както веднъж в Балчик- свиха ми ги и се наложи доста да попътувам ( с трите ми деца), докато намеря тази дефицитна, но задължителна част от сигурността на пътя.

Битовата престъпност при социализма, за сведение на др. Флоров, беше масов, национален спорт. Всеки влачеше каквото му беше достъпно- чиновникът хартия за пишеща машина: селянинът фураж от ТКЗС-то за прасето: работникът „консумативи“ за своя „частпром“ за заварки или нещо друго: лекарите „легално“ влачеха дамаджаните от „доброволните“ дарения на борещите се за повече внимание пациенти ( в болниците се плащаше на ръка на чистачката, да подмете на твоя близък болник). Ако Флоров е „пропуснал“ да забележи кога и как се формира манталитетът на цял един народ, гледащ благосклонно, ако не и завистливо на крадците, явно е от Червената планета на чудесата, в която и до днес пребивават подобните му мисловно. А помни ли поне, като дава пример с кражбата на автомобили, че нямаше ( защо ли?) кой знае какво за крадене, защото същата тази държава се беше погрижила да осигури равенството на гражданите пред н.в. дефицита- криминогенен феномен, който генерираше черна борса и масов рекет на имащите достъп до дефицитните стоки, спрямо милионите просители на елементарни битови блага?

Върху плодородната почва на това чудно наследство и с организационно-партийната ръководна роля на другари по възгледи на Флоров, в браздите на подарената ни свобода избуяха бурените на съвременната престъпност. Тя не дойде от „нищото“ и не е рожба на демокрацията, а е наторявана от десетилетна традиция на презрение към публичните лъжи, облечени в униформата на закона и на усещането у хората, че е най-добре сам да се погрижиш за замогването си с всички възможни средства. Стига да не те хванат. За което ( да не ги хванат), се грижат кадри, като др. Флоров, както сам признава той, без обаче да съзнава какво говори.

Да се чудим ли, че мафията си има държава, щом начело на (уж)борбата с мафията стои човек, който мрази днешната и обича онази, тоталитарната държава?

Изглежда безнадежно това да се изясни на „когото трябва“ и ще се опитам да му го преведа на разбираем език. Взимам пример от героя, участник в масовия разстрел на ранени германци край Жабокрек, който с умиление си спомнил за паролата за нападението срещу безпомощните обитатели на санаториума: “Бре, Йоване, изкарвай воловете от овеса”. Това заявил, според в. „Труд“, бившият екзекутор на сакати германци и днешен академик Никола Попов. Учен е човекът, хвали се с голямото постижение да хвърляш гранати срещу приковани към кревати.

Време е да призовем Борисов да изкара от овеса неадекватните другари, които преживят с носталгия глупостите за реда и дисциплината като непреходна ценност на тоталитаризма.

48 мнения за ““Бре, Бойко, изкарай другарите от овеса”!”

 1. Когато един човек и ръководител на толкова важна и значителна служба, като др. Флоров, говори по този начин, това означава ,че държавата ни е тотално пропаднала. Иска му се на другаря, да арестува когото иска, да го държи колкото си иска, да го осъди, колкото пак той реши, да бие, и да мачка когото му падне. Абе другарю, събирай доказателсва по законен начин, доказвай престъпленията, и съди, ако не можеш така, махай се и остави хората които знаят и могат, да работят.

 2. Според мен фактът, че г-н Фролов мрази днешната и обича тоталитарната държава в голяма степен е производен на факта, че освен архаичната методология за справянето с престъпността в тоталитарната държава главата му не може да поеме, а майсторството му на ръководител да приведе в ефективна практика, нищо адекватно на ситуацията в новата държава. Това направо звучи като оплакванията на пенсионираните учители, че децата някога били по-морални от сега.
  Достатъчно е г-н Фролов да си спомни думите на идола си Т. Живков, че българите просто няма как да преживеят без социализЪма – само слепци не биха видяли в днешно време смисъла на това “велико прозрение” – тогава, кой повече, кой по-малко, се издържахме от крадене на “народното” имане, а днес с това се занимават малка част богоИЗБРАНИ, докато целокупният народ, масово болен от създадената преди клептомания, се “самозадоволява” чрез познатите актове взаимно, кой както и когото изпревари.

 3. Тук не си обективен Иво!
  Напълно прав е Фролов, че само един тоталитарен режим може да пресече организираната престъпност.
  Доказателство за това е липсата на демократична държава в Запада, която да се е справила с организираната престъпност.

  Аргументът с битовата престъпност е само журналистически похват, на който тук му липсва оправдание.

 4. Благодаря за ясния изказ на едни истини, които уж всички знаем ама не обичаме да си ги казваме. В допълнеие, едно от нещата заради което няма да подкрепя на предстоящите избори кандидатите на ПП ГЕРБ е и това, че въобще не започнаха реформата в МВР. А липсата на реформиране на цар Тошовото МВР, води минимум до изказвания като горното, което прекрасно си коментирал.
  Здраве и късмет!

 5. Към по-горния ми коментар:
  … че и за вас нема да остане (доверие, де). То не че българинът не е свикнал да гледа как на другите все им се оттелват набуталите се в държавната ясла волове, ама чак пък и да му я хвалят и представят тая работа като непреходно, отпреди прехода, българско чудо, май множко му идва.

 6. Към Никола Попов
  Може да си академик, може да си професор,
  но си без капка морал, но си със сбъркан процесор!!!

 7. Г-н Инджев, съвсем лека корекция, името е Флоров, а не Фролов. Което не променя фактите. Поздрави!

  П.С. Днес се зачетох в поредната драма (простете, грама!) в Биволъ, отнасяща се до опита на земеделския министър и правителството да “преметнат” обществото на тема ГМО. Би било изключително интересно за мен да споделите и вашата оценка на желанието на американския посланик да обогати българското общество с едни $30,000 за публикации (интересно къде!), пътни и хотелски разходи, хонорари и т.н.

 8. Инджев, Флоров каза каквото каза, но думите му касаеха само МВР и е прав, защото тогава имаше ред и сигурност, а сега сме бабаитска държава. Той иска по-твърдо отношение към престъпниците така както е в Сингапур, ШВЕЦИЯ, Германия и т.н всички развити страни. Това прави ли ги тия държави комунистически, не.

 9. Абе колкото и да плюете соца, тогава деца не са се клали за пари.Както стана преди 10 дена.А вчера жена уби баща си за 50 лева.
  Хаиде майната Ви гъзина.

 10. Към Кrasi:

  “Соца” създаде социопатите, наричани за благост “мутри” ( както ти наричаш комунизма и тоталитризма със смекчаващото “соца”) и ги пусна по утъпканите канали на потисническата държава да кръвопийства и да накарат хората да съжаляват за всеобщия страх от държавата в миналато. В резултат децата на България търтиха да бягат по света, което е детеубийство на Майка България в особено големи размери. Само че на болшевиките, като теб, които псуват злобно различните от тях, масовите убийства не им правят впечатление, те са част от налагането на “фисолофията” им за живота на онези, което оцелеят от терора им.

 11. Трагедия! Имам чувството, че на нас тоталитаризъм не може да ни се случи единствено поради членството ни в ЕС. Ако не беше това, и като виждам колко закърняли са здравите рефлекси на хората към отсяване на доброто от злото и на демоктаричното от тиранията, според мен без да се усетим, щяхме да се докараме до преди 1989 съвсем скоро. Но да разчитаме на нормалност постоянно отвън не е нормално. и скоро и този ресурс ще бъде изчерпан.

 12. Към Gefrgi:

  Милиционерската интерпретация какво “касаят” ясно изразените тези на Флоров не ги правят по-малко милиционерски нито по принцип, нито конкретно ( Сингапур е практически еднопартийна диктатутара от китайски тип, а Германия и Швеция нямат нищо общо с милиционерщината).
  Ако в Германия шефът на антимафиотите спомене как Мусолини е смазал мафията ( факт!) и че само така трябва да се действа днес в една демократична страна, моментално ще изчезне от службата и никога повече няма да получи държавна такава!
  Много , много слаба защита на милиционерщината си избрал!

 13. Иво, В Германия няма да го кажат, защото относително са се справили с престъпността. А какво ще кажеш за това което се случи в Бразилия?

 14. Аз пък си спомням, че в София през осемдесетте караха цивилни да обикалят по цяла нощ квартала с ленти “ОТРЯДНИК” заради масовите кражби по колите.

 15. Вие не сте нормални. Човека изрази лично мнение. Да, и аз не съм съгласен с мнението му, но това не значи нищо !Ако вие смятате, че един човек не може да изрази собствените си идеи добри или лоши , то вие не сте по добри от ония !

 16. Медиите трябва сега да направят бойкот на Флоров и да заявят, че няма да отразяват никакви новини от МВР докато той не се извини официално, или да си подава оставката, ако това му е стратегията за борба с престъпността. Много силна реакция е необходима, като гръм и трясък.

 17. За всички желаещи тоталитаризъм има още няколко острова на “свободата”- Куба ,Северна Корея,Венецуела,Русия.
  Навярно там ще бъдат добре дошли.
  Само не знам защо, на никой от носталгиците децата не учат в горепосочените диктатури , а в омразния им демократичен Запад ?
  Липсата на професионализъм ,окаяната материална база ,разсипаният разследващ апарат и срастването с престъпността водят до това трагично състояние на полицията.
  Изявлението на Флоров е напълно логично и е в резултат на горното , а не изненада.
  Комунистите и криминалните винаги са били дружки.Още от зората на социализма в Русия.
  Там криминалните са използвани в лагерите и етапите за допълнителен тормоз върху т.н. наречените врагове на народа.
  Т.е. били са съюзници.
  А срещу съюзници не се воюва.
  Още по-трудно е с демократични средства.

 18. Др.Флоров е искрен.Бравос.МВР било деполитизирано-смях в залата.Нали и др.Лилов в късна доба прекръсти комунистите в социалисти-смях в залата.Бат Бойко напусна МВР,защото не искаше да се деполитизира-членската му книжка на член на БКП си я къта,Може да му потрябва.Е какво искаш,бре,Иво-др.Флоров да се махне.Няма да стане тая работа може би и едвали не.Нещата са прости и пределно ясни-президент-комунист,премиер-комунист,председател на НС-комунист,гл.прокурор-комунист и.т.н до края на света.Иво,чядо наивно,както няма бивш негър,така няма и биш комунист.Народ който спи си заслужава управниците.Това е положението Минке.

 19. Вчера си говорихме с брат ми по повод изказването на този екземпляр (Флоров). И много ми хареса коментара му. Брат ми каза: “Няма какво да иска да се върнат нещата отпреди 1989-а. Те (МВР) са си още там… много преди 1989-а. Това е единствената система, в която няма и помен от реформа. Просто не е мръднала. Дори в съдебната система нещо, макар и бутафорно като реформа е започнато. Но при милиционерите – нищо.”

 20. А-бе, Krasi, ти от къде знаеш, че през “соца” не е имало такива престъпления? Чел си вестници ли, а? И не си прочел за нито едно престъпление? Е, елементарно Уотс…, Краси, елементарно! То за нито едно престъпление не пишеше в родната соц-пропагандна преса по онова време. Ама дали помниш как един боклук, син на офицер през 1976, мисля, че беше хладнокръвно разстреля чуждестранни и Български студенти в Студентски град. Ама никъде не писаха по вестниците. После за Жоро Павето също не пишеше във вестниците, ама доста жени бяха със смазани глави… После имаше и един Жоро-Шилото, дето ги убиваше с такова… И за него не писаха… Пък един Янчо Таков си се занимаваше официално с незаконна търговия, па после го снеха от ефир и го вкараха в Сливенския затвор, ама и за това нищо не пишеше във вестниците… Недей така и ние живяхме “соца” и добре помним, недей минава с тия номера, на които могат да се вържат само червено-зелени главички на тийнейджъри!

 21. Докато има търсене (на наркотици) ще има и предлагане освен ако режимът не е тоталитарен. В това Фролов е прав, макар че изказът му е потресаващо неграмотен като за висше ченге.

  По едно време обаче в “публичното пространство” витаеха доста сериозни съмнения доколко въпросният Фролов е читав професионално. Затова не е правилно да е шеф. Иначе да си вярва в каквото иска.

 22. Николай, или Коля, Флоров има право на лично мнение, но при такова мнение той не става за службата, която изпълнява. Пардон, на която е назначен.
  Е гат ти и професионалиста, за който е важното да се контролират -разбирай прибират, наркоманите, а не тези които ги зарибяват и снабдяват с дрога. Впрочем наркомани имаше и по неговото време, но и тогава както сега не се е чуло да има осъдени дилъри, а само окаяни хлапаци, с което се отчитаха успехи на “професионалистите”. И най-срамно и страшно е, че точно дилъри и катили обикалят училищата, знаят се от всички включително и от “професионалисти”, но те не могат да ги заловят, а предпочитат да се позовават на “добрите практики” от преди 89 г. Лъжливо и лицемерно или некомпетентно и безпомощно? Изберете си!

 23. Проблемът не е конкретно в тъпото ченге Флоров и малоумните му разсъждения.Идиоти в МВР колкото искаш! Огромният проблем е,че самото мислене и манталитет на МВР е милиционерско на нивото отпреди 20г.И новите реалности ги правят безсилни и жалки.
  Малцината съвестни и с модерно мислене полицаи се чувстват нежелани и мразени в тази милиционерска система.И бягат от нея.А остават удобни на системата индивиди като въпросният Флоров. И ресорният му министър…..

 24. Борисов разрушава малкото останала демократичност на България.
  Реваншизмът на Борисов, който спонтанно се прекланя пред диктатора Живков, се разпространява.
  Това е очаквано и според мен целенасочено.

  Наметнат с мантията на “гражданин за европейско развитие” Борисов натрапва идеята, че диктатурата на “соца” има и добри страни. Вероятно за него всяка диктатура има “и добри страни”.

  Изказването на умствено немощния милиционер само демонстрира растящата сила на реваншизма.
  След “празненствата” за раждането на тиранина Живков следва и “тъга” по тиранията, като средство за справяне с престъпността.

  Отново се връщам на паралелите с Германия.
  Всички занем колко абсурдно е да се мисли, че немски полицай може да твърди, че практиките на Третият Райх са единственото решение за борба с престъпността.

  Виждаме, че в България обаче вече няма страх да се търси “доброто” в диктатурата.

  Истината е, че огромното мнозинство от българите все още нямат, за съжаление, ясни ориентири какво НЕЧОВЕШКО, ПРЕСТЪПНО зло е т.нар. “социализъм”, бил той на болшевика Сталин или на националния-социалист Хитлер.

  Българското общество е болно, защото и до днес НЯМА окончателно и безвъзвратно осъждане на окупационното ни минало.

  Лечението ще започне когато се признаят поне три факта!

  Русия е ОКУПАТОР, по чиято вина България изостава и до днес от действително развитите държави.

  Живков е тиранин, директен изпълнител на престъпните, анти-български нареждания на ОКУПАТОРА Русия.

  И най-важното:

  ТИРАНИЯТА НЕ Е РЕШЕНИЕ НА НИТО ЕДИН ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ!!!

 25. Длъжен съм да подчертая, че с твърденията в статията на г-н Инджев съм на 100% съгласен: това, което пише, е самата истина. А истината, макар и непризнавана, си остава истина – и все един ден ще се наложи. Казано е: “На лъжата краката са къси!”.

  Е, вярно е, лъжите на наште български социалисто-комунистически лъжци са явно по-дългокраки, но и това няма да ги спаси…

 26. С. Борисов или Боря,
  Както вече споменах, всеки човек има право на грешно мнение и това не е повод за генерални простотии.

  Явно Вие ги разбирате тия неща с преследването на престъпниците. Изглежда, просто трябва да Ви изберем за министър на МВР и тутакси и съвсем демократично ще решите проблема с престъпността.

 27. Към Arthur:

  Не случайно отделям толкова внимание на каузата с демонтирането на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА).
  Докато поне на терминологично ниво не си пробие път в България терминът “окупация” и “колониализъм” за съветския период в историята ни и за последиците от него, няма да има прелом в израстването на българското самочувствие и усет за национална гордост и независимост ( в рамките на европейското съвременно разбиране за това, в което доминира уважението към човека в центъра на света, комуто държавата трябва да служи, а не обратното, както е в СССР, Русия и подобните места за въдворяване на народите).
  Дори в Русия има политици ( като Немцов), които говорят за поробването на други народи от СССР, но у нас такъв няма- поне сред наложилите се през последните две десетилетия. С което не упреквам никого лично сред демократите, но посочвам доколко инерцията на табуто е наложена и обгрижвана от заинтересованите от това колаборационисти, протежета на въпросния колониализъм, на когото се кланяме с “Годината на окупатора в България” – понеже са ни малко другите досегашни години и годишнини.
  Този анализ на миналото като метод за изясняване на “странностите” от настощето ни не е на “дневен ред” и това удобно се употребява за бетониране на съществуващия наложен ред на подчинение на “големия брат”, постигнат с брутално насилие и продължаващ днес с “други средства” – с много средства…
  С Русия може и трябва да се общува активно, но след “изясняване” на отношнията, в които на България е отредена ролята на многократно изнасилвания “партньор”, скандиращ благодарно “Вечна дружба”- което в Русия основателно си превеждат като “искаме още”!
  Примиряването ни с този факт е сред най-позорните явления на нашето съвремие и говори много за уж необяснимото “волско” търпение на “българина”: който се е отказал от честта си, губи и самоуважението си ( и уважението на околните народи).
  Справка: Полша никога не се примири и успя да се изправи такава, каквато е днес- уважавана, млада и едновременно горда с историята си европейска сила във възход. Сега е готова да рискува ( да, рискове има, но в коя ли добивна индустрия няма!) дори с шистовия газ само и само да устои на шантажа на вековния си поробител.

 28. Nai-gadnoto v cialata rabota za men e vnushavaneto u balgarina na nostalgia kam socializma, kogato jivotat bil lek, siguren i shtastliv…
  Gadno e, zashtoto tezi, koito se opitvat da ni vnushavat takiva neshta, znaiat mnogo dobre, che samite te dokaraha socializma do krah i si “postroiha” tehen tertip mutrokapitalizam, niamasht nishto obshto s pravilata na zapadnata civilizacia.
  I che socializma, kam koito triabva da imame nostalgia, nikoga niama da se varne – zashtoto toi dori samite tiah ne gi ujstroiva!
  A imat naglostta da tvardiat, che vsichkite ni problemi dnes proizlizat ot demokraciata (koiato ne e idvala v Balgaria ot 67 godini).
  Shto se otnasia do idilichnia jivot “bez prestapnost” po vreme na soca – samo edin primer: koreniak sofianec sam i pomnia mnogo dobre desetinata izvestni na men mesta v centara na Sofia, kadeto chovek mojeshe da si nabavi droga (naprimer na tramvainata spirka na ploshtad “Vazrajdane”).

 29. Инджев, твоята борба срещу Русия ми е смешна, след като обиколих районите около Добрич, Провадия, Разград. Майчиният език се чува навсякъде. Ако не беше окупаторът сега щях да ти викам Инджев бей.

 30. Изявлението на милиционер Флоров е симптоматично. Коментарите по-горе осветляват почти всичко, особено този на Arthur. Бих искал само да добавя това, че говоренето и реабилитирането на соца и Бай Тошо в стил “Боко”, задава тон и поставя нагласи в обществото. Това е опасно, защото би довело до публична реабилитация на един изродски режим от съветски тип. Официалната подмяна на истината с милиционерска носталгия е взривоопасна. Има още един нюанс, според мен, и той е следният:

  Дали хитрото по селски ченге, заговорило “по Боковски”, ще бъде “приласкано” и ще постигне кариерен скок, или напротив- архи-тиквата ще го скастри за “издънката” че издава колко малко е мръднала напред полицията? Допуска ли главната тиква други, по-малки тикви да ползват сакралния “Тиквен” език, или той е запазена марка само за СуперТиквата? Това е важно, защото показва доколко обществото ни е обхванато от Боковизацията.

 31. Съдбата на Големия европеист Стефан Попов и неговото “Трето поколение” е обяснение, но не и оправдание, за омърлушеното, ошмулено дезорентирано ежедневие.
  Не е в липсата на първите “седем”, а в тази на последните “двеста” .
  “”гоцетата”, елитарната посредственост, от една страна и “Трето поколение” от другата…проблемът е глобален.

 32. МВР ги мързи да си гледат работата.Всички са назначени по селска,приятелска и партийна линия открай време,така че там реформи няма и няма да има.Цветанов нищо не прави и полицаите не искат нищо да правят.Навсякъде има чадър върху по-големите престъпници.Иначе те всичко знаят и за всички тартори имат достатъчно информация,но я търгуват.Не може пред училищата да се продава дрога и те да не знаят.Нямат интерес,защото ще им секне кранчето,но май си мислят ,че техните деца са недосегаеми.Дано!

 33. Към Марин:

  Това “ако” го остави за собствените анонимни гащи.
  АКО разровим “ползите” от окупацията наистина ще се окаже, че Левски и особено родоначалникът на българското национално освободително движение Раковски са били прави в никакъв случай да не се позволява на Русия да ни “освобождава” с цената на руско заробване. Но това на раболепните мужици с български имена дори не им идва на ум: на такива като теб им дай да се кланят на батюшката и да целуват благодарно ръката му ако ще и да е цялата в “ако”.
  За твое сведение: в историята има многобройни примери за народи,придобили свободата си с чужда помощ, но няма никъде нищо подобно на тукашното робско величаене на чужда държава, както в България. За което основна “благодарност” дължим на такива, като теб.
  “Ако” си в състояние да ме разбереш. Защото не си разбрал най-важното- нямам “борба срещу Русия”, а срещу такива като теб, които й се слагат по най-отвратителния начин, макар тя ( и) в днешно време да не може да бъде пример за каквото и да било за когото и да било по света.

 34. На другаря Флоров искам да кажа ,че преди 1989г имах синьо Жигули СД6987 ,откраднаха ми го пред блока като счупиха стъклото.По-важно беше ,че един месец от МВР не искаха да го включат в бюлетина за издирване,че имали лимит-могат да публикууват определен брой само крадени коли .

 35. Към Маринчо
  Бас държа ,че си милиционер.Аз съм учил в Москва.Изпили сме в общежитието много бутилки троянска сливова с моите съветски приятели в откровени разговори. Те си позволяваха в ония брежневски години да не приемат всичко така по матросовски като вас българските близачи-всичко що е руско значи е правилно и да се брани до кръв.А до твоята антитурска политика си признавам имаш някакво право,но при много посещения в европейската част на Турция съм си мислил дали те не живеят по-доре от повечето българи.Така,че намали малко педала за газ….

 36. Е и ти ли Бруте…, пардон, Милен Иванов (като Krasi) ръсиш простотии, замазващи истината от преди 1989 г.? За кое е прав комунягата Флоров, че не разбрах? Че има ли нещо верно, което някога комунист да е казал? Какъв “тоталитаризъм” бил пречел на наркотиците, бе, момко? Ами че “попа” си беше наркосборище далеч преди 1987 г. Аз лично научих за него още през 1981 г. То тогава к`во беше, май… соц-тоталитаризъм, а? Или беше соц-демокрация? Пък и още тогава наркотиците пак ги вкарваха и ги контролираха тези, дето и сега ги вкарват и контролират – ченгета (и техните дечица) или от “висшия ешелон” на властта – ЦК на БКП. А мутрите – те са просто едни нещастни селски момчета, вербувани от ченгета и често убивани именно от тях. Така че, тоталитаризмът, който си позволяваш да величаеш, на практика продължава у нас. Пък такива като Флоров и като теб, се опитват да припишат негативите и новите му престъпления на някаква илюзорна “демокрация”, която така и не се появи по земите ни…
  Та, недей и ти да минаваш с такива елементарни ментърджийства! Не на нас тия!

 37. Освен, че благодаря на г-н Инджев за чудесния пореден материал, искам дори малко да го допълня за едно от нелепите изказвания на Флоров. Досежно “незаключването на колите преди 1989 г.”. Само искам да вметна една стара поговорка от преди над 100 г. “Грък лъже за триста цигани”. Тя, според мен трябва да се допълни с “, а комунист – за триста гърци…”
  Г-н Инджев, искам да припомня, че покрай многото абсурдни закони на “соца” беше и милиционерската глоба за, забележете (!) оставена незаключена врата на автомобил. Глобяваха на общо основание, защото това, моля ви се, “било ПРЕДПОСТАВКА за кражбе”… Иначе казано, не само, че законността не е борила престъпността по онова време, ами вместо да хванат крадците (в случай, че някой ми открадне незаключеното возило преди 1989 г.), ами първата работа на милиционерите е да глобят първо… мен (окрадения)?!? Типично по комунистически. То нали по същата причина ни глобяваха и за изгубен паспорт? Това започна да отпада след 1989 г. Ама комуниста Румен Петков, набеден за Министър на Вътрешните работи в правителството на Тройната коалиция го върна обратно – това глобяване… Въпреки, че аз си плащам паспорта (личната карта), новата пак аз ще си я платя, но те още ми съдират кожата, като ми друснат, освен всичко друго и глоба, моля ви се, г-да другари-комунисти, дето възпавяте и превъзпявате “оня” строй. Тя поговорката, дето я казах по-горе май трябва да бъде допълнена с “и краде за шест стотин”. Т.е. “Грък лъже за 300 цигани, а комунист – за 300 гърци и краде за 600…”

 38. Към В. Алтънов:

  Освен, че краденето на чистачки беше толкова масово, че всеки си ги сваляше при слизане от колата, крадяха се и касетофоните от возилата, поради което се беше развил занаятът на сръчни монтьори,предлагащи т.н. “шина” – побългаряване на японските и германските ( по липса на руски такива когато и да било) касетофончета. Та заедно с чистачките хората си сваляха редовно и касетофоните, за да не им разбият автомобила заради тях.
  Но сред върховните идиотизми, свързани пак с масовите кражби, беше друг занаят: на заварчиците, които заваряваха решетки пред фаровете на ладите, за да не ги свият.
  Лично аз съм потърпевш и на трите вида ( масов, като масов като часовия соцспорт) вандализъм- за сведение на верващите на глупостите, че не се били заключвали колите на времето, щот нямало претъпност. Ами това не се смяташе за престъпност: Гепят ти чистачките и ти гепиш на съседа: равенство в нещастието, основен закон на “соца”!. Принцип, усвоен в казармата ( с кепетата например)Като , каквато всъщност си беше България…
  Но дори и всичко това да си го “измислям”, питам: откъде се навъдиха толкова много крадци веднага след преврата от ноември 1989 г.? Да не би да сме ги внесли от Америка или всъщност са минали школата на масовото крадене при “най-справедливия строй”, но се развихриха с особена страст по простата причина, че нещата за крадене станаха доста повече и по-привлекателни от ладите.

 39. Г-н Инджев ,аз също ОТДАВНА се готвех да опонирам на феодално-клановата , терористическо-колонизаторска и мафиотизирана банда БКП(БСП) с аргумета , че НЕ Е ВЪЗМОЖНО да се появи изневиделица престъпността след 10.11.1989г..
  Ясно е за всички ,надявам се, че ако преди тази дата НЕ Е ИМАЛО НИКАКВА престъпност , то и след нея нямаше да я има. Или поне би била в по-поносими граници.

 40. Г-н Иджев , също така искам да ви обърна внимание и на сходствата в структурата и “дейността” на МИЛИЦИЯТА и мафията , също и при терористическите организации и движения в арабския и останалия свят.
  Всички имат малко или много ВОЕНИЗИРАНА йерархична стуктура.
  В която заповедите се изпълняват БЕЗПРЕКОСЛОВНО ,а за неизпълнението им се носи оговорност , която се определя от даващия заповедите , който пък най-често определя наказанието ПРОИЗВОЛно според своето настроение , кръвожадност и манталитет.
  Така че, какви взаимоотношения могат да възникнат между МИЛИЦИОНЕРА и “обгрижванияТ” от него “гражданин”? Това оставям на всеки от нас да се досети САМ.

  Все пак има разлика в предназначението на ВОЕНИЗИРАНАТА милиция и НЕВОЕНИЗИРАНАТА полиция.
  А пък и милиционерите “обгрижват” и се ПОДЧИНЯВАТ на ВИШЕСТОЯЩИТЕ началници , а не на някакви си неовластени данъкокоплащащи ПОДАНИЦИ , които освен това се намират и под тяхно ПОДЧИНЕНИЕ!!!
  Докато НЕвоенизираната полиция все пак се намира под граждански контрол и “обгрижва” преди всичко данъкоплащащите ГРАЖДАНИ………..

 41. на др. Флоров и всички останали милиционери (в униформа или по форумите) може да им се каже,че преди 9.9.1944 кражбите са били рядкост,селският стражар е бил гарант на закона и то не на думи,а най-великият шеф на полицията за всички времена се казва Никола Гешев.Няма смисьл да сравнявам за колко дни е бил разкрит атентата в цьрквата “Св.Крал”, как Тодор Живков великия партизанин си е ходил на отчет почти всеки ден. И един вьпрос кьм др. Флоров:Кога е имало случай полицията на Бьлгария отпреди 9.9.1944 да “преговаря” или “осьществява срещи” с организирана или неорганизирана престьпност и да мрьнка че им пречи кишата, даренията или международното положение да свьршат за 5 лева работа?

 42. Не е лесно да си жив…дявол,когато всъщност си политически труп.Не е лесно и на нас-недяволите от преди и от днес да четем журналистическите трупове…Объркваха ни мислите преди-продължават и днес.Искам да ги уволня от моя избор.Жевейте си,но не ми се пречкайте с перченето си на…девствени,непорочни и неопетнени дяволици!
  Доносници и сътрудници на онова време от А до Я-
  И-
  Иво Инджев

 43. Към :Индже Хайдук
  ednavania@mail.bg

  Ваня, не чети, бре! А и си травестит, подписвайки се като мъж, макар да си другарка, наета да кълне на “чужди гробища”.
  Ядеш (четеш) “трупове”. Никой, който е нормален, не го прави.
  И като се харниш с “трупове”, повръщаш на същата маса ( на която някой те храни да доносничиш срещу обекта на поръчката, която “връщаш”.).

 44. ето че и от ГРАО пригласиха на Флоров:

  “Не е ли ясно, че държавните институции не могат и не трябва да следят милионите български граждани относно причините и времетраенето на тяхното движение по света и че ако самите ние не спазваме създадените правила и закони, не трябва и да негодуваме от тях?!”

  “Знае ли г-н Чобанов, че е нарушил чл.99, ал.1 от Закона за гражданската регистрация, който гласи, че всяко лице е длъжно в срок от 30 дни да заяви промяната на настоящия си адрес? Знае ли г-н Чобанов, че не НСИ и посолствата по света са органите, които съгласно законите в Р България се занимават с адресната регистрация на населението? Съгласно чл.98, ал.1 и чл.99, ал.2 от Закона за гражданската регистрация, промяната на адрес се заявява в общината или кметството. И разбира ли г-н Чобанов, че той (и др. като него) като не спазва създадените от държавата правила, а не самата държава, създава т.нар. “мъртви души”?”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.