А(мне)зия в главата на европеидния ни ( на вид) президент

Първанов е бракониер със закърняла от усещането за собствено величие памет: дотолкова е свикнал да лъже и да си вярва, че се оплита в собствените хвалби. Досущ като наквасен ловец, разказващ край огъня старите измислици. Свикнал е насреща му да се хилят раболепно угодници, които дори не смеят да му припомнят, че тази лакърдия я разказва за стотен път на пияна глава. В резултат на което е загубил напълно връзка с реалния живот- включително със собствения.
Има нещо символично в това в.„24 часа“, символ на вестникарското обслужване на президента Първанов, да го обяви за манипулатор. Но мандатът му изтича и времената, както и линията на всекидневника, се менят. Заедно с главната слугиня( да не й споменавам името) от „24 часа“ си е отишъл явно и слугинажът спрямо недосегаемия за каквито и да било критики към него в това сринато бившо величие на тиражната преса. Сега там четем следното:
Британски шпионин “осветен” от президента още през 2007 г.

Президентът Георги Първанов заблуди водещата на bTV Ани Цолова, че й съобщава за първи път важна новина за ролята на мистериозен британски разузнавач по случая с медиците в Либия.
“Трябва да спомена много важната роля на един британски разузнавач, на когото сигурно още не мога да спомена името”, каза Първанов. На уточняващ въпрос дали това е казвано досега, държавният глава отговори: “Някъде в чуждия печат излязоха два реда, в които се намекна нещо такова, но досега в ефир, публично, в България това не е казвано.”
Първанов обаче лично “освети” въпросния британски шпионин още през 2007 г. Това стана на специална среща за Либия в резиденция “Евксиноград”, на която държавният глава говори пред всички медии, включително и пред камерата на bTV.
Тогава той дори съобщи името на британския разузнавач, с какво се занимава и какви са заслугите му.
Става дума за сър Марк Алън, бивш шеф на “Глобални операции” в британското разузнаване МИ6, който след пенсионирането си стана консултант на нефтения гигант “Бритиш петролиум”.
Казаното от Първанов преди 3 г. бе широко отразено във всички български медии, а пълна стенограма от срещата може да се намери и до днес на официалната страница на президента. Специално по въпроса за британския разузнавач Първанов казва: “Винаги е съществувал канал за информация във времето, в което аз съм президент, но все пак най-активно този фактор заработи някъде от пролетта на 2005 г. Георги Милков беше хванал една следа – информация за сър Марк Алън. Това не е измислен герой, това е действително съществуващ човек. Разбира се, във времето, в което той влезе като един много активен, напълно вписващ се в представата ни за доброжелателен посредник, той вече не беше част от МИ6, беше в пенсия, но изигра много активна роля. Той беше човекът, който даде редица идеи, който според мен в една или друга степен внуши на британската дипломация необходимостта от една много по-активна роля. Това беше човекът, който по силата на онези пътеки, които беше прокарал в друго негово качество, при решаването на друг случай, активизира контактите и с Триполи, и със съответните служби.”
Преди това в. “24 часа” бе публикувал голям материал за срещите на Марк Алън със Соломон Паси, както и интервю с шефа на българското разузнаване ген. Кирчо Киров, който също разказа за него и дори показа снимка с Марк Алън и Георги Първанов в Банкя. (24часа)

Дано колегите от изданията, които бяха приковани към колесницата на боянския кон, наричан на руски още и троянски (в Брюксел), споделят сценки, на които са били (мълчаливи до днес) свидетели. За начало имам предложение: да разкажат за пътуванията с президентския самолет на неговите околос(ъ)ветски пътешествия. Знам, че е срамно да си признаеш, че си бил част от тази летяща кебапчийница, но пък е пречистващо да преодолееш срама и да станеш свободен човек и евентуално- журналист.

4 мнения за “А(мне)зия в главата на европеидния ни ( на вид) президент”

 1. Бат Иво статийка подробноразяснителна да драсниш.
  Що и туй жевотно “журналист”.Никак не се знай за него по наши земи бе бате.Да н земе някой от кебапчийницата след дрямка да стане свободен човек и евентуално .В смисъл да се освободи в храстите.
  Та да има развлекателно четиво с биричката.

 2. Поздравлявам другаря Гоцето Първанов с песничката “Изкарай Гано говедата”
  рече един истински Българин по случай живковите празници.Истински “простичко” по народно му приказката.
  Разбираема и за 6-годишно Българче.
  Другото са празни приказки,хартия залудо се харчи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.