“Група граждани” срещу честването на групенфюрера

Коалиция за честно управление, Център Хана Аренд – София, 
Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”, Движение „Граждани срещу ДС”, 
Център за подкрепа на хора преживели изтезание –АСЕТ, Асоциация „Горяни”

Съобщение за медиите:

Масовият убиец Тодор Живков, когото ще честват в Правец
Граждански организации против двуличието на правителството

  Честването на 100 годишнината на комунистическия диктатор Живков е повод да припомним убийствата, в които е участвал:  

  През септември 1944 г. Живков заедно с убийците Лев Главинчев и Мирчо Спасов организира в сградата на читалище „Славянска беседа” арести и изпращане на стотици хора на разстрел в мини Перник, където и до ден днешен стоят безпаметни масови гробове, които правителството не иска да разкрие, защото днешният ни министър-председател Бойко Борисов е почитател на масовия убиец Живков.  

  Когато Живков става първи секретар на комунистическата партия, в Ловеч по негова
инициатива е създаден най-бруталният комунистически концентрационен лагер, където младежи, арестувани на улицата, са убивани с тояги. Организатор е верният копой на Живков Мирчо Спасов. Жертвите са 151 човека.  

  Българското правителство ще чества в Правец чрез софийския си областен управител годишнината на палача Живков, но и до ден днешен това правителство не прави нищо за паметта на неговите жертви от лагера в Ловеч.  

  При управлението на Живков в Пазарджишкия затвор са убити в килиите им правозащитниците Володя Наков, Георги Заркин, Борис Арсов. 

  На 7-ми септември 1978 г. в по нареждане на Живков в Лондон е отровен писателят Георги Марков. ДС организира убийството в чест на рождения ден на диктатора. 

  Живков е инициатор на смяната на имената на българските турци, при протестите им срещу преименуването от Живковата милиция и от ДС са убити десетки хора, включително деца. 

  По границите на комунистическа България, прeвърната в затвор на 8 милиона души, по времето на Живков са убити десетки бегълци от социалистическия лагер. В страната са вербувани повече от 200 000 доносници. 

  Правителството на ГЕРБ уволнява агените на ДС – посланици, за да заблуждава западните демокрации, че е като тях. Честването на убиеца Живков в Правец показва истинското лице на това правителство. 

  Младите българи не трябва да хранят илюзии, че в страната ни има демокрация. 

  Защото съвременната демокрация не е само право на гласуване, а е също и зачитане на човешките права и изпълняване на международните договорености в това отношение, които включват наказване и заклеймяване на извършителите на масово потъпкване на човешките права, каквито са както нацистките ръководители, така и комунистическите, предвождани в България от Тодор Живков.

  Докато правителствени служители като областния управител на област София Красимир Живков, покровителствани от министър-председателя Бойко Борисов, организират чествания на кървавия диктатор, на всички следва да е ясно, че в България няма демокрация и ако искаме да сме свободни, трябва тепърва да я създадем. 

За контакти: 

  Васил Къдринов, „Граждани срещу ДС”, 0878 201 863
  Петър Пенчев, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”, 0887 525 032
  Крум Славов, Коалиция за честно управление, 0887 333 356
  Евгений Генчев, Център за подкрепа на хора преживели изтезание –АСЕТ, 0898 397 880 

20 мнения за ““Група граждани” срещу честването на групенфюрера”

 1. Ако не искате да живеете-а може и да умрете във единствената средноазиатска съветска република във рамките на Европа-то напуснете и посъветвайте близките си да го направят!
  По чисто обективни причини няма шанс да се случи нещо нормално в рамките на следващите две поколения!
  Тук е подземното царство на Хадес!
  Не бъдете като Орфей -не се обръщайте назад!
  Ако искате да спасите Евридика!

 2. Ето за допълване на мрачната картинка с честването на 100-годишнината от рождението на диктатора с държавно участие, как се отнася настоящата власт и към най-яростните критици на режима на Живков, какъвто беше поетът, сатирик и дисидент Радой Ралин, срещу когото ДС води дело-разработка ДОН “Козел”, с обвинения по чл. чл. 108, 273 и др. от тогавашния НК на НРБ, отпаднали едва с отмяната им от Конституцията, а делото бива унищожено с протокол 29 на 29.01.1990г., заедно с досието на Георги Марков. На 23.04 идната година се навършват 90 години от рождението на поета и при участие в конкурс за подпомагане издаването на книги към Министерството на културата, беше изцяло отхвърлена кандидатурата на книжка от стотина страници с негови епиграми и карикатури на Борис Димовски, прекалено актуални и днес – включително и визуално, беше отхвърлен проект за юбилеен тритомник със събрани съчинения и удовлетворена едва една трета от исканата сума за издаване на избрани изказвания пред медии…

 3. Би било добре да организираме протестно контрачестване на 7 септември.

 4. Няма смисъл милички -комунистическия карцином е разял България до последна фаза-Живеете във терминалния период!
  ДАЙТЕ ШАНС НА ДЕЦАТА СИ!!

 5. Безброй са престъпленията на Живков!Трудно е да бъдат изброени. Един въпрос обаче, за кратко и съвсем ограничено разискван след промените (разбираемо!), остана висящ! Най-строго пазената тайна, нещо в което много комунисти от висшия ешелон бяха УБЕДЕНИ! Беше ли Живков агент-провокатор на полицията в редиците на БКП преди 9.9.1944 г.? Имал ли е връзки с Никола Гешев? Той ли беше агент ЧУЧУЛИГАТА? Има ли убити комунисти, предадени от Живков? Дали някога ще се намери сериозен исторически изследовател, който да проучи сериозно този въпрос? Едва ли! А по-голям шамар за неговите почитатели не би могло да се измисли! 32 години партията се е подчинявала на един “фашист”!! Човек да се чуди кого точно и за какво да чества. Какво е комунист? Ще ви кажа. Такъв като Веселин Андреев, чиито брат е убит в сталински лагер, а той тук се изживява като полит-комисар и пише партизански стихове! Знаел е със сигурност истината за Живков и е мълчал цял живот! На човек да му се догади. Чествай народе! Ликувай! И Евгения Живкова избери за президент!!

 6. Доколкото разбирам, въпросният Красимир Живков участва като частно лице в инициативния комитет, а не като представител на държавата у управляващите.

 7. Преди 6-7 год,когато американци ми пишеха,че са напълно наясно,че нещата в България са като в Русия се обиждах ужасно и роптаех да отричам-все пак нали сме -2007 год- и вече 4 год сме в НАТО .-Но точно тогава открих невероятно зловещи неща в реалността ,които обаче са недоказуеми и само могат да дискредитират жертвата като некомпетентна и луда,което е все пак по-добре от мъртва.-Много по-зле сме и от другарите в Русия.Вече няма народен съд,но те унищожават всячески -без следи,като преди това те очернят до пълна гнус-така,че и ти си вярваш до тотален срив.Не е нужно да си мутра-просто някак си си неудобен в работатата си,като свидетел или за експеримента ,който никога не е спирал от убийствата от 44-та насам,но просто са станали ”невидими”. При соца имаше един лаф-Там-в СССР като пръднат -тука се наси*ат!-Та вече сме потънали в лай*а и няма толкова целофан за опаковка.

 8. Това обръщение е станало абсолютен приоритет в споделянето на информация във ФБ, вече е споделено по десетки и вероятно стотици профили. Това на мен ми говори, че има изключително силно възмущение у хората и че има “глад” за подобни прояви на несъгласие с подобни нечовешки и изродски мероприятия и то тъкмо на седми септ., когато трябва да сведем глави пред смъртта на Георги Марков.
  Освен Иво Инджев обръщението е отразено в сайтовете: Биволъ, Eurochicago и сайта на инициативата ЗА демонтиране на ПСА.

 9. Институт с име на еврейка нарича влашки циганин групенфюрер … направо ми объркахте представите за света ! 🙂

 10. Мисля, че следното видео би било интересно на четящите горе-изложената тема, дори и само като изказването на дадени аспекти от нея (интервю с Ген. Атанас Атанасов):
  http://youtu.be/ADIrGcqpe1I

  Един народ живеещ ден-за-ден, съществуващ, радващ се, че оцелява някак си – неможе да има свободна душа искаща истина и правда.
  Паметта на един такъв народ е кратка, от ден-за-ден. Храната в устата му е по-важна от някаква си истина – неистина.
  Има ли магистрали, има.
  Има ли многофункционална зала, има.
  Има ли усвояване на еврофондове, има.
  Кое всъщност се случва, как, защо и за колко(кого) се случва – за средностатистическият човек няма значение – “Карай да върви, нали се прави нещо – строим, градим, взимаме пари от Европата (някакво 3-то лице)…”
  При Живков гладни и жадни имало ли е, не.
  Имало ли е работа, имало е.
  И тук пак идва кое, как, защо, колко (и за кого) какво е…-е има ли значение? Имало ги е. Друго има ли значение – Не.
  Хората искат малко неща които сега виждат в Бойко и респективно го асоциират (както и самият той сам прави това) с Живков – и “оценяват” с днешна дата “хубавото” си минало..
  Така за човешката памет, “сложни” думи като свобода, истина, човешки ценности, морал и правда стават ненужни, а първо-сигналите нужди са по-нужни.

 11. Непризнателността на българските комунисти към Съветския Съюз
  Печатът в днешна комунистическа България,който е прокомунистически не отбелязва „най-светлата“ дата в историята на комунистическата диктатура у нас. Никой не празнува 5-ти септември. Никакво внимание към датата,на която Съветския Съюз обявява война на нашата страна,давайки началото на своята агресия и окупация. Както се знае,всички комунисти приветстват действията на Съюза в цялата му история. Особено по време на Втората Световна война. И най-много при навлизането на съветските войски на наша територия. Всеки комунист знае 22-ри юни 1941г. и 9-ти май 1945г. Това са датите,отбелязващи обявяването на войната срещу Съветския Съюз от страна на Германия и датата на завършване на Германо-Съветската война,когато Германия капитулира.
  И всичко е точно,има начало на войната,има край и всеки български комунист се захласва по двете дати. Но тук става въпрос за две други държави,които от съюзници,стават съперници. Същата логика българските комунисти съвсем не прилагат към собствената си страна,което е напълно необяснимо. Акта на обявяването на война срещу Родината им,комунистите не отбелязват,не почитат,не отдават никакво внимание. Защо пренебрегват така подло такова важно събитие,никой не знае. Странна е комунистическата логика,отбелязват само края на войната срещу България-9-ти септември,но началото на Съветско-Българската война упорито прескачат. Все едно съветските войски съвсем случайно навлизат в България,не е имало никакво обявяване на вона. По този начин ,българските комунисти застават на антикомунистически,антисъветски позиции,след като не отдават дължимото внимание към обяваването на войната,чрез Нотата на Съветското правителство. Признателността на българския комунист към съветско-болшевишката политика е избирателна. Българските комунисти не отбелязаха през април годишнината от скъсването на дипломатическите отношения на Съветите с Югославия и поздравителната телеграма на Сталин и Молотов до Хитлер и Рибентроп във връзка с напдението на Германия срещу Югославия и Гърция на 6-ти април 1941г. Повече от сигурно е,че и 17-ти септември няма да бъде отбелязан от българската комунистическа измет. А това е началото на започване на военните действия на Съветския съюз във ВСВойна. Интересни човекоподобия са българските комунисти. Не бива да се очаква,че ще отбележат и датата на започване на войната на Съветския Съюз срещу Финландия. И още повече,обявяването на войната срещу Япония на 8-сми август 1945г. Руското посолство в България и консулствата също не отбелязват 5-ти септември- важна дата в Българо-Съветските отношения. Стоят си паметниците на ЧАрмия-окупатор,стоят си разни плочи и надписи,искат българските и руските комунисти да продължават да строят такива,които са символ на съветската агресия срещу България,а никой не се сеща за основополагащия акт на окупацията на България. Тази комунистическа „принципност“ е непринципна за нормалните хора в България.Но и те мълчат и те не повдигат глас и те не искат обяснение….Докога?-ЗАВИНАГИ!!!

 12. Какъвто ни е народът, такава и дъжавата, такива и управниците. Много съжлявам, че оставяме България на такива хора, но аз също се опитвам да спася децата си – в чужбина.

 13. Огромно престъпление на Живков, което пропускат организациите в изложението си, престъпление хвърлящо сянка на неприязън към България и българите от много години е участието на български войски в окупацията ( а може би “освобождението”) на “братска” Чехословакия през 1968 г. Мисля, че основният акцент против тази извратеност, наречена честване, трябва да бъде Живковата политика за ликвидиране на българската държава и суверенитет и превръщането и в съветска република!! Той го постигна формално, но крайната цел беше да се осъществи и юридически. Генералните секретари на КПСС, чрез съветските посланици в София управляваха България, а не Живков. Той е национален предател, колаборационист, престъпник и садист. Това последното не е голо твърдение! Белезите на дегенерация са особеност на целия род Живкови и особено в неговото поколение! Алкохолизъм, насилие, агресия и маниакалност. Това е то! Тъжна история за България!

 14. Няма по-зомбирани от българските “комунисти”, не знам дали има и по големи национални предатели!
  А какво да кажем за техните идоли: Г. Димитров, В. Коларов, В. Червенков – затрили собствената си Родина!
  За Т. Живков – не честване а да гори в Пъкъла (ако има такъв)!!!

 15. По-правилно е райсхфюрер – групенфюрер е генерал-майор…

 16. Честването годишнината на Тодор Живков е в висша степен цинизъм, отправен към българския свободолюбив и демократично настроен народ. Организаторите просто се надсмиват на нашите усилия да изобличим престъпленията на комунизма, плюят насмешливо на приетия Закон за обявяване комунизма за престъпен!Защо м-р председателят го допуска?Срам!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.