Имаме новина: Борисов няма да е президент!

Бойко Борисов не се кандидатира за президент, макар косвено да става ясно сега, че много му се е искало. Това е новината, закодирана в първите публични изяви на самия Борисов и ( на вече самия- не подлежащ на уволнение от началника си) Плевнелиев.

Борисов явно е обмислял да се катапултира и сега твърди, че „гроздето е кисело“- не го интересувал постът. Ако е така, защо е предлагал на Росен Плевнелиев да става министър-председател, както научаваме днес? Нима се е канил насред мандата да се върне в пожарната или на златна карета в каратето? Щом е обмислял друг да го замести на премиерския пост, значи е гледал нагоре към единствения възможен по възходяща линия пост, който му липсва в колекцията. Много е искал, но нещо го е възпряло…

Освен това в предаването „На четири очи“ той сподели пред хиляди пъти по толкова очи, че много пъти е искал да подаде оставка. Някой вярва ли, че би го направил без да си е подсигурил компенсация, каквато би могла да бъде само церемониалната, но престижна длъжност на президента?

Не бива да се връзваме толкова лесно, защото всичко се връзва по тази логика, но се къса някъде причинно-следствената връзка. Нещо по силно от мерака му е попречило да осъществи мечтата си за венец от президентски тръни на морното чело. И най-вероятно това е чувството му за оцеляване в политическата джунгла, която би оставал зад гърба си, контролирана в момента от него. А това е негласно признание за опасностите, които е надробил за себе си по пътя нагоре и за страха от хлъзгането надолу.

И друг парадоксален ( на пръв поглед) извод може да се направи от разкритията с днешна дата, според които Борисов е предлагал всевъзможни постове на Плевнелиев. Оставям настрана изкушението да го заподозра в завист към растящата популярност на министъра. Това е прекалено проста сюжетна линия, за да бъде вярна. По-скоро излиза друго: не Борисов е нужен на Плевнелиев с неговия успешен бизнес, отлично материално и финансово състояние, както и завиден статус на щастлив семеен мъж с трима наследника, а обратното: Борисов черпи ползи от позитивите, които му носи успешният технократ. Ако това е „протеже“, дай Боже повече такива във всяка партия, но, както се видя, не се виждат!

Има и трето, подсъзнателно ниво, което подсказва какво става в кървящата душа на „силния човек“- това е слабостта му да се шегува издайнически. Не друго, а президентския пост след пет години си пожела в сюблимния момент на номинирането на Плевнелиев. После уточни, че се е пошегувал. Ако бях Алберто Моравия бих допълнил нещо от света на еротиката за помислите на бащата на младоженеца при вида на апетитната булка. Не е да не се случвало в живота, а в средновековието на Европа дори е било норма за правата на феодала над крепостните му.

Колкото до самия Росен Плевнелиев, ако бъде избран, предстои му да покаже, дали от строител на магистрали може да стане Строител на съвременна България. В това отношение има едно голямо предимство пред несъстоялата се кандидатура на Борисов , който щеше да се съизмерва с Георги Първанов в спомените за детство със скъсани гуменки и неспособността да общува със света на никакъв език, освен на руски. На такава база Плевнелиев и нищо да не прави, само да разговаря учтиво със световните лидери на техния език, пак е осъден на успех.

26 мнения за “Имаме новина: Борисов няма да е президент!”

 1. Това е доста абсурден извод. Плевнелиев сподели, че са се обсъждали всякакви варианти, както и очевидно – какви са потенциалните плюсове и минуси на всеки един сюжет. Това е абсолютно логично и нормално. Само малоумниците скачат напред, без да проверят колко е дълбоко.

 2. Бойко се страхува ,че няма да го изберат , за туй бута друг напред…
  Хитра лисица е.

 3. Добре,че изборите са сега а не преди година когато Цвь Цвь почти сигурно щеше да спечели и фарса ставаше жива трагедия.
  За анализа на статията няма смисьл да се коментира-казано е толкова ясно,разбираемо и реалистично че няма накьде повече; повод за размисьл
  е единствено репликата,че Плевнелиев и Попова вьв вьзможно най-кратко време ще подададт оставки като министри.Само внушаване на 100% сигурност за успех или просто начин за елиминация на тези двама кадьрни и можещи (за нашите географски ширини) министри?

 4. Единствено се опасявам, че Плевнелиев е поредната кукла на конци. ББ няколко пъти заяви, че искал силен президент, който да не си мълчи. А как го виждате Росен да се опълчи на създателя си ББ? Това никога няма да стане. Друго притеснително е, че качвайки ГЕРБер на президентския стол, все повече управлението заприличва на тоталитарен строй. Управляващата ГЕРБ ще си прави каквото си иска по какъвто начин си иска и дори президентът няма да смее да им се опълчи.
  Друго си мисля, че това е поредната тактическо изиграна правилно политическа игра. Силните на деня (които дърпат конците на ББ) много добре са си направили сметката. Така както я направиха и за самия ББ – подготвяха го отдалече, вдигаха му рейтинга, набиваха го в очите на хората като най-праведния сред праведните. Накрая стана премиер.
  Същият сценарии днес виждаме с Росен. Изтъкваха го по всевъзможни начини – това беше неговата роля, да изпъкне пред всички досегашни министри като сериозен, целеустремен и изпълнителен политик. Обра всички рейтинги и накрая хоп – кандидат за президент.
  Честно казано всичко това е много хитро изиграно. Вече не се разчита на губещата стратегия да се издигне някой абсолютно неизвестен никому и да се гласува само по партийни убеждения. Вече се изграждат личности, в които хората да виждат истинския държавник.
  ББ няколко пъти спомена, как тяхнта двойка била най-независимата, защото виждате ли всичко се финансирало от Партията. Е каква по-голяма зависимост от това, питам аз? Ако утре ББ и ко. внесе някой безумен закон за обнародване, Росен дали ще посмее да го върне на поправка, след като ББ му е платил от-до за президентския стол?

 5. Като чета статията, чак ми се прииска да съм Плевналиев! Елегантно, убедително, ненатрапващо се позитивно представяне на стойностен човек! Несъмнено, фонът на един разколебан “супермен” допринася за убедителността. И все пак, като човек отдаден на техниката, ми се искаше повече Плевналиев да е Премиер. Но съзнавам, че донякъде така му мисля злото, защото потенциалните му човешки ресурси за “оправяне” на страната са не повече от 300000 души на 6,5 милиона мечтаещи за оправяне. Е, с интелект, чар и езици паро от ЕС може да осигури, но парите не могат да създадат, сами по себе си, нищо. Могат да се крадат или да дадат енергия на продуктивните хора, едното от двете.

 6. До Simeon:

  Да, това го пропуснах. Наистина доста е съмнително – що за убеденост (или сигурност?) трябва да имат герберите, за да освободят министрите още преди изборите дори?!
  Гоце доколкото си спомням стана президент и седмици по-късно “напусна” БКП…

 7. Очевидно е едно нещо. ББ е заложил на силна и сигурна карта. Може би има електорални нагласи, който са доста по-различни от официалните социологически проучвания. Може да се предположи, че ББ и ГЕРБ не са така силни както им се иска или като те твърдят. Макар и с президент на ГЕРБ, следващата година хич няма да е лесна за управляващите. Не бяха извършени необходимите реформи и като следствие обществото и бизнеса ще бъдат много разочаровни от нищо неслучващото се в държавата. Високи монополни цени на елементарни стоки и услуги от първа необходимост и безпътица пред много от младите хора не са неща за пренебрегване.

 8. edin komentar ot predi nqkolko godini – ne si spomnqm ot kade go kopirah – govori dosta za tova koi ste e badestiq prezident na BG!

  Ето коментарът: ange 26 07 2009 г. 21:23:07 Напоследък се тиражира предположението,че„е по строителство на офис сгради и магистрали” Росен Плевнелиев ще оглави строителното министерство. Титлата „експерт по строителство на офис сгради и магистрали” предизвика у мен възмущение. Както аз, така и още много граждани възлагаме много надежди към новото правителство и намерението да поставят нови, чисти хора-професионалисти на постовете в него, е прекрасно и единствено правилно. Познавам г-н Плевнелиев от 1993 г. Като изявен комсомолски функционер от Благоевград и едновременно партиен активист на БСП, той в съдружие с един музикант, понастоящем винопроизводител, без да отговаря на нито един от критериите за кандидатстване за квота по спогодбата с Федерална Република Германия за обмен на кадри в строителството, бе получил такава квота и бе един от първите, които изнесе работници в Германия. Как се получаваше квота по това време от „Министерството на труда и социалните грижи” и нейния министър г-жа Масларова ( да, същата Масларова, която бе отново социален министър), без да си строител, без да си направил и 1 лев строителна дейност в България, без да си поставил 1 тухла дори и кои хора получаваха тогава квота ??? Криеха се истинските трудови доходи, данъци. За проверяващите органи се правеха официални трудови ведомости с невярно съдържание. Парите, които изкарваха работниците се деляха на 3- 33% за заплати на работниците, 33% за двамата собственици „Ирис интернешънъл”ООД и 34% за комисионна на другарите от „Министерството на труда и социалните грижи”, подсигуряващи ги с квоти. Още на втората година работа в Германия фирмата „Ирис интернешънъл”ООД бе разследвана от тайните служби на ФРГ, митницата и трудовата полиция. Обискирани бяха офисът им в Ruesselsheim, квартирите на работниците,обектите Плевнелиев е завършил специалност „ Електроника” и никога не е разбирал и му липсва желание за разбира от строителство. Като съуправител на Бизнеспарк София, той се провали още след първите 3 месеца като ръководител, на който г-н Hans Lindner бе възложил задачите по организирането на проектирането и строителството на обекта. Появиха се и сигналите за корупция при покупката на някогашните ниви, попадащи на сегашния терен на Бизнеспарка ниви, които тогава струваха 2-3 $/м2 се купуваха официално за 15-20 $/м2 и инвеститорът – г-н Lindner и четирите му дъщери-получаваха тези сметки за плащане. Само 3 месеца по-късно бе назначен съуправител от Германия, който да контролира тези процеси. Всички задачи по проектирането, търговете за строителство, организацията и контрола на строителство бяха иззети от Росен Плевнелиев на 100% и възложени на немския съуправител. За Плевнелиев бяха оставени само представителни функции, подобни на тези на президента Първанов. Той притежава дарбата да говори сладко и в словата си да скача от тема на тема, без по нито една от тях да има задълбочени познания и опит. Липсва му умението да ръководи хората от екипа си, да ги мотивира. Нерешителен, флегматичен, изпитва страх да взема каквито и да е решения. Особено проблематично при него е вземането на важни решения-колебанието е огромно, продължително и трае седмици наред.Опитва да се консултира с много хора по повод вземането на решения и покрай това създава интриги и противопоставя хората. Той не е в състояние, страхува се да тропне по масата , да защити собственото си мнение. Каквото и да е решение, което понякога, макар и безкрайно бавно да е взел, го съобщава винаги зад гърба на тези, за които се отнася и никога директно „в очите”. Поради това партнъорите, съдружниците и служителите му изпитват незадоволство от работата си с него и скоро го напускат. Не може да наложи волята си,тъй като му липсва такава. Липсва му силата на лидера, на водача, на човека, който ражда идеи и ги довежда до край. От моята няколкогодишна работа, наблюдения и анализ върху него стигнах до извода, че основна причина за това е, че на него му липсват както фундаментални, така и практически познания в областта, в която той се опитва да се изживява като експерт-строителство И това, в комбинацията с човешките слабости в характера му, създава проблем. Може би като съветник с мнения, съвети, становища ще бъде полезен. 8 години продължиха експериментите в строителното министерство, което оглавяваха последователно: -уч от Благоевград Костадин Паскалев-виден строител от БСП по партийни дела; -машинният инженер от Русе по времето на Сакскобургготски –некадърник; -иконо и специалист по партийно строителство Асен Гагаузов, който доведе в министерството цяла орда некадърници от сливенско-пловдивски регион, включително и Батко, Братко,Нели Йорданова…… Поради непрофесионализма и некомпетентността на тези министри вече трети мандат недосегаеми и незаменими останаха другарите Калин Рогачев, Димчо Михалевски, Савин Ковачев.

 9. Без съмнение,Плевенлиев ще спечели изборите,ако не на първия тур,то-след балотаж.От тук нататък,обаче,почти съм убеден,че крайната цел е “вся власть советов”,завършване на този мандат на Борисов и евентуално-втори.Пък след това….и потоп.При това народонаселение,от което познавам иначе грамотни хора,да повтарят като папагали:Борисов направи много повече от всички,след 1989г.,без да могат да уточнят какво именно.Те,пък и медиите,изпускат из предвид,че 80% от онова ,на което се режат лентичките,като проектиране и начало,е започнато преди мандата на ГЕРБ.В никакъв случай без коментар са десетките случай при които от тройната коалиция бяха откраднати много пари,бяха спрени европари и т.н…Веднага следва въпроса:какво направи правителството на Борисов ,за да даде справедливо възмездие на споменатите безобразия.НИЩО!И тука ролята на Плевенлиев като евентуален президент:ще инициира ли енергични действия,за да ПРИНУДИ правителството в тази посока.Още повече,щи има за свой вице,известна юристка.Впрочем,като става дума за Попова,мисля си,че тя не случайно бе извадена от правителството с тази кандидатура,тъй като, каточели в него, само тя и Дянков успяваха по някякъв начин да са противопоставят на Цветанов!

 10. Напълно споделям опасенията на г-н Пламен Димитров. Според мен Боко би трябвало да бъде пълен идиот, за да пропусне възможността да се измъкне от кашата /предстоящото неизбежно падение и обругаване/, окичвайки се с последния незавоюван приз от властовата колекция. Още повече, че с екип като настоящия, след подобен ход не би загубил нито на йота възможностите си да се разпорежда и като премиер.
  Очевидно, тези кадрови въпроси не ги решава той.
  А Плевнелиев е просто удобният човек.
  Въображението ми изнемогва, но не успявам в образа му да провидя един нов Стамболов!
  Как много ми се иска да не съм прав!!!!

 11. Успях да изгледам “интервюто” с Борисов в предаването “На 4 очи”. Струва ми се, че този път лъжите ми дойдоха в повече. Абсолютен популизъм и прах в очите на хората. Особено когато обясняваше как нямало пари в държавата. А като погледна как охолно си живеят доста хора в България и лъжата лъсва на мига.

 12. След дълбоко непочтения и идиотски ход на Мартин Димитров и СДС се радвам, че нама да се наложи да гласувам “с отвращение” за Румен Христов.
  Но няма да гласувам и за Плевнелиев. Не му отричам достойнствата, но те са подходящи за там, където си беше. Освен това, и президент от ГЕРБ ще ми дойде твърде много. Вярно е само, че ако стане президент, няма да важи за него, както за премиера, приказката на Тони Филипов, д-р, “По-глупаво нещо на по-високо място не сме имали”.

 13. Жалко, ако това е фаворитът в изборите за президент, както се усеща от прочетеното в БГ медиите.
  Няма да се съглася с “обречеността му на успех” заради предложената база за сравнение. Не възприемам “говорещ западни езици президент” като обратното или различното от “говорещ само руски президент”. Просто защото ако единият е незабележим затова че не говори западен език това не означава че другият ще бъде забелязан само защото говорел техния език.
  Не може отрочета на БКП, закърмени с една провалена идеология и възпитани от една престъпна практика, но напарфюмирани съвременни мутанти, даже и да са перфектно говорящи западни езици да са критерий или база за сравнение в съвременния свят. Едно време им викахме натегачи, не знам как е сега. Да не говорим пък че ако тази база е предишният президент тогава нивото е отчайващо ниско.
  Защо е определен за “успешен министър” също не разбирам, за съжаление не забелязах никакво “регионално развитие” в редките ми пребивавания в БГ през последните години а по-скоро изоставане и регрес. Не намерих информация за него че нещо е променил, нещо е въвел, нещо е предотвратил – само това че бил успешен министър.
  За мен колкото може да се определи като “успешен пилот” този на един безпилотен самолет (всеки манекен може да изпълни тази роля) или пък по-скоро самолет на автопилот, каквато е българската комуно-пилотирана икономика, толкова и него мога да го определя за успешен министър.
  Е, някои естествено ще го оценят като много успешен щото не посегнал изобщо към щурвала по време на целия полет, при това успешно комуникирал с всички и то на чужди езици….
  Такива хора са били и ще бъдат само преятствие за съвременото преобразяване на България. Да си спомним колко пъти сме били възпрепятствани от такива в нашия живот –за мен в съдбовни моменти от живота ми те са били само такива, от най-ранна възраст дори, във вид на «непреодолимото препятствие – млад член на БКП още на 20г??!!» или по-късно когато подобни елементи нахлуха да секат със секирата и в територията на личните ми взаимоотношения.
  Мисля че в Европа и в света за нас, предвид на това какво се случва с държавата ни в последните 20-тина години базата за сравнение ще е “независим/зависим от Русия президент” и затова неговото поведение ще бъде забелязано и в двата случая, без значение от това какви езици говори и колко е бил успешен като министър. И неминуемо ще бъде оценен по този критерий още от самото начало.
  Такъв , способен да преодолее вътрешното препятствие “Русия” явно в България не може да се намери, камо ли от редиците на БКП.
  Не виждам как този човек ще може да промени нещо в курса и съм твърд песимист по този въпрос.
  Как ще стане като те я възприемат като модел или двигател а не препятствие? Как ще стане когато за да се произнесат по някакъв въпрос неизменно първо наострят уши и слухтят няколко дни за да чуят какво ще каже Москва и после или мълчат или смънкат нещо неопределено като “позиция”? Как, като погледът им за света е единствено през кривия макарон който прави чупка пак там?
  Наскоро посетих една държава в далечна Азия, видях силно диференцирана икономика, толерантно мултиетническо общество, модерна инфраструктура и комуникации, приветливи и отзивчиви хора, приток на работна ръка от съседните страни и от цял свят, прогрес, възход и национална гордост, постигнати за същите тези 20-тина години по времето на управлението на един наистина успешен министър. Попитах един таксиметров шофьор дали не ги е тресла комунистическата треска, защото имаше учудващо за мене много и наистина разностранни познания за света. Отговори ми – да, имаше но беше имплантирана и така си отстана в джунглите и се разсея там. Пиша това защото искам по този начин да се противопоставя на тези които използват термина “азиатщина” , а в БГ такива има много и тази азиатщина за която говорят, точно обратното на изброеното по горе като че ли си остана само у нас и вместо да изтласкаме комунизма в джунглите, той ни натресе джунглата.

 14. Ето ви го господин Росен, надеждата на прогресивното човечество, интелигентното лице на Герб, скритата лимонка на здравите сили, В ПЪРВО ЛИЦЕ, ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО, ЗА СЕБЕ СИ.

  сп. ТЕМА брой 11 (230), 20-26 Март 2006

  (това напълно съвпада с казаното от REALIST по-горе)

  РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ :
  “…По образование съм компютърен инженер, СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛ в строителството и инвестиционния бизнес, БЕЗ ДА СЪМ УЧИЛ за това. Но в момента съм може би най-сериозният играч на риъл естейт пазара, ПРЕДСТАВИТЕЛ на най-големия чуждестранен инвеститор – немската фирма Линдер. В този смисъл се вслушвам постоянно в съвети. Имам около себе си стотици строители и съм управител на строителна фирма, НЕРАЗБИРАЙКИ самия процес строителство. В инвестиционната фирма имам около 20-30 служители, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО взимам решения за стотици… още милиони инвестиции, БЕЗ ДА СЪМ УЧИЛ нищо подобно”.
  “Имам късмета да работя с уникални специалисти като МОЯ ШЕФ г-н Шефер, КОЙТО МИ ДАДЕ идеята за бизнес парка И МЕ ПОДКРЕПИ. Той, разбира се, осигури и ЦЯЛОТО ФИНАНСИРАНЕ от Германия.”

  Толкова за “перфектния мениджър”, за “прекрасния експерт”, за самостоятелния играч, за новия лидер, за принципния политик…

  А, да не забравим – кой ще намери истинската информация за това в какво качество и на каква длъжност е бил другарят Плевнелиев, родом от Гоце Делчев, в Окръжния комитет на ДКМС в Благоевград преди 1989 г? И какви ги е вършил!
  Не е трудно, само трябва да се попитат архивите и произволен висшист от Благоевград на възраст над 45 години. Пробвайте и ще останете изненадани от резултата.

 15. Да, намирам в нета още неща (това е от e-vestnik), които потвърждават като фактология написаното по-горе от REALIST, който (както изглежда) е пряк свидетел на това, което прави Р.Пл. Ето част от ОФИЦИАЛНАТА биография на другаря Росен:

  Плевнелиев се занимава с бизнес от 1990 г., когато прави първата си фирма „Ирис Интернешънъл” АД. Фирмата получава разрешително и работи на строителни обекти в Германия. По-големите обекти на фирмата му в България са: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др. Плевнелиев е съдружник в бизнеса с Иван Тодоров, собственик на винарна „Тодоров”. От края на 90-те участва в управлението на подразделенията на германската компания „Линднер” в България, която се занимава със строителство и недвижими имоти. Тя проектира и строи Бизнес парк София.”

  Много ме дразнят ченгетата, когато се опитват да ми пробутват за чисти и неопетнени фигури стари техни питомци!!! (Така беше и с ББ, ако някой си спомня)

 16. И последно от мен по темата – достатъчно е да се поровя из нета за 5 минути и съмненията ми се потвърждават и засилват все повече. А какво ли би било, ако някой се захване сериозно да обработи наличната информация и да я анализира.

  Ето какво още любопитно може да се открие за 5 мин:
  – кой е бащата на другаря Росен и как този другар и други другари са подпомогнали стремглавата бизнес-кариера на отрочето;
  – коя е втората (сегашната) съпруга на Росен, и дали случайно не е била главен редактор на Дневник (което обяснява как Росен изведнъж стана министър – от квотата на тогавашния олигарх Прокопиев, скоропостижно интерниран в братския Сингапур. И е един възможен отговор на въпроса защо ББ иска да го отстрани от кабинета, след като крилото на Прокопиев (подкрепяно от Щатите) отдавна е в немилост. Това може и да е ключ към бъдещата (след изборите) ориентация на ББ към Путин…)

 17. Naistina mnogo mu se iskashe na Borisov da e prezident, no ne se kandidatira, zashtoto nai-veroiatno shteshe da bade bit na balotaja, dokato Plevneliev veroiatno shte bie oshte na parvia tur.
  Vse pak apeliram kam vsichki, koito ne sa za Plevneliev, da ne mu ulesniavat tolkova neshtata kato prosto ne otidat da glasuvat, zashtoto Andrei i Mira sa kazali, che pecheli na parvi tur s 80%.
  Ne viarvaite na manipulativnite im “prognozi”, a GLASUVAITE!

 18. Ако се опитваме да намерим кандидат за президент,който е можещ,знаещ,достатъчно популярен за да бъде избран и в същото време чист като сълза,такъв просто НЯМА!В тази връзка Плевналиев е приемлив вариант,особено сравнен с Кунева и Калфин

 19. Има едно много просто и логично обяснение. Бойко Борисов се учи на политика не от Меркел и Берлускони, както недодялано твърди, а единствено от силния човек в Русия. Така както лилиПутин еднолично избра безхарактерния Медведев (не ти ли прави впечатление колко много Медведев прилича на Николай II?), така и Борисов си избира комсомолеца Плевнелиев, за да може избранника да го слуша и да му върне жеста след 5 години. Новото поколение чекисти. Козината си менят, но нрава – никога!

 20. Високорейтинговият Плевнелиев винаги ми е изглеждал на податливо,страхливо и некомпетентно мекотело в ресора, който оглавява и в това на някои им се привижда образа на благонрав и балансиран технократ – някакъв си положителен антипод на Бойко.

 21. ЧИЧАКА, нещо не си на ясно, май. Не съм фен на Плевнелиев и нямам информация за него, но като чета твоите “информацийки” смятам, че ти си елементарен дезинформатор.

 22. ББ допусна фатално огромна грешка с избора на РП за президент и МП за вице. Много е елемнтарна милиционерската им (с ЦЦ) заблуда, че това ги запазва в изпълнителната власт за втори мандат, докато си оплетат просташката олигархическа кошница и си подсигурят позиции завинаги. В Брюксел не пасат трева, еле пък московски сортове.
  Точно Плевнелиев и Попова ще са хората, които ще затворят капака на властовите мечти за посредствените простаци от герб, сдс, бсп и производни. Със слизането на лайното Гоце от поста ще завърши целия лайнян преход, дирижиран от неграмотните лайнари на ДС. За съжаление на ББ тази клоака ще отнесе и него.
  Надявам се, че звуча оптимистично, нали:).

 23. Би могло да има и още по-добра новина-Борисов да не е никакъв.

 24. До сотиров:

  Има си хас, сотиров!

  сотиров, ако наричаш “дезинформацийки” официална информация, която може да се намери в интернет, чудя се каква ли е разликата между теб и “Ал Бъндитата” – и те смятат, че истината излиза само от техните уста, а всичко друго е инсинуация и дез-информация.

  Ако имаш поне малко нормалност в съзнанието си – провери:
  1. Първият цитат е от ИНТЕРВЮ С ДРУГАРЯ РОСЕН, дадено от него през 2006 г. пред сп. Тема. Сайтът им е свободен, интервюто и днес си е там, ако искаш и можеш – прочети го цялото и се наслади.
  2. Вторият цитат е от ОФИЦИАЛНАТА биография на същия другар. Ако щеш, бе сотиров, това му е биографията – още росен-пресен през 1990 г. и момчето вече има фирма, която получава лиценз за износ на работна ръка в Германия. Пък после – ремонт на Шератон, на банка, на офиса на Крайслер, строителството на Бизнес-парка в София… Ами това е. Явно много кадърно момче е това, сотиров, нали?!

  А другото, което съм написал, са въпроси, чийто отговори разбулват истината за шеметния възход на това толкава кадърно момче – въпроси за това какво е правил в ДКМС самият другар Росен; кой е баща му и как така му е помогнал; и коя е сегашната му съпруга, която също му е помогнала чрез обвързаността си с един вече бивш олигарх, който държеше немалко “акции” от Капитала на правителството при създаването му.

  Истината, сотиров, в крайна сметка винаги излиза наяве. Разбира се, дотогава все ние плащаме сметката. Но в конкретния случай другарите зад милиционерите май са си направили грешно сметката. Без кръчмаря. А това винаги боли. Накрая.

 25. ШОПЕНБЕРГ
  Надявай се. Звучиш по зле от съчинение на сина ми. Бих ти казал, че си ужасно глупав ако не бях скромен и разумен тип. По тази причина ще ти споделя, че си ужасно тъп и глупав.

 26. Конструктивен въпрос към всички: кажете за кой от кандидатите ще гласувате и защо (с две думи) – ей така, за да си сверим часовниците. До тук усещам предимно настроения за наказателен вот а нали не бива така. Аз за сега не знам за кой да пусна глас а времето минава. Все пак не ми се иска да пропусна изборите понеже ще увелича шансовете на купувачите на гласове но засега нещата са така подредени че съм пълен пас. Помагайте със съвет!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.