9 септември: за(д)никът на боговете

Много подходяща илюстрация на днешния 9 септември като спомен от миналото е цъфналият в Несебър билборд с огромната официозна снимка на един от участниците в кървавия преврат с надпис: „ Сто години от раждането на другаря Тодор Живков“. Появата на тази реклама на скодоумието, която била платена с лични средства от поклонник на диктатора, е симптоматична с две неща: че се пръква в най-богата българска община, която би трябвало да е пример за удовлетворението от раздялата с аскетичния комунизъм, но и с факта, че не дразни управляващите. Ако си спомняте, в качеството си на софийски кмет Бойко Борисов обяви лична война на задника на Азис и нареди да бъде свален негов билборд в столицата. Но когато някакъв задник рекламира в същия размер охранявания от него рушител на съвременната българска независимост, завещал фалиралата България на поколенията да се оправят с дълговете му, Борисов никакъв го няма. А подобните му тържествуват над същата тази унизена България.

Да, както казват американците, „мнението е като задника-всеки си го има“. Не бих пледирал да се забранява някому, да обича надзирателя на своята част от (соц)лагера. Но какво е мнението на Борисов за подобни назадничави прояви? Или ги смята за прогресивни, понеже Живков си имал и положителни страни ( сякаш и Хитлер, който е бил например сносен художник на младини, си няма!), както заяви по повод рождения му ден нашият премиер?

Така е, разни хора на различни задници се кланят. Истинската им физиономия се разпознава по за(д)ника на боговете им.

По света склонността да намираш хубавото в това да те държат на мушка, както беше с цял един народ при режима на Живков, се нарича „шведски синдром“ .У нас си е съветски и както се вижда е жив по отношение на Живков. А как е в бившия СССР? Какво мисли за онова минало човекът, натоварен с най-много власт в Кремъл ( и по тази аналогия е „техният Бойко Борисов“)?

Ето какво, за ужас на правоверните русофили и съветолюбци е заявил в навечерието на 9 септември руският президент Медведев:
Медведев определи учението на Маркс като есктремизъм

Президентът на Русия Дмитрий Медведев определи учението на Маркс за класовата борба като екстремизъм в изказването си на Световния политически форум в Ярославъл, предаде РБК Дейли.

“Прогресиращото имуществено разслоение, което може да е по-слабо изразено в условията на икономически растеж, в период на криза води до открити конфликти между богатите и бедните. В много райони по света се възраждат, струва ми се, едни напълно екстремистки учения за класовата борба, създават се улични безредици и терористични нападения”, каза руският президент, цитиран от РБК “Дейли”.

“Звучат призиви за използване на сила, за защита на традиционната култура, нравственост и т.н. В същото време съществуват и призиви за противоположни действия, които се свеждат до това напълно да се намали ролята на бюрокрацията, да се позволи на обществото да се развива изключително на принципите на самоорганизацията, саморегулацията и самоуправлението, изолирайки държавата от обществения живот”, каза още Медведев.

Президентът заяви още, че смята за опасното прекомерното имуществено разслоение в руското общество.

Той призова борбата с бедността да се превърне в приоритет за руската държава.

По думите му 10% от най-богатите руснаци получават доходи, които са 15 пъти по-високи, отколкото доходите на 10% от най-бедните и се равняват на една трета от съвкупните доходи на руските граждани, докато доходите на най-бедните са едва 2% от общия показател.

“Бедността се превръща в мощен катализатор на междунационални противоречия. Именно сред бедните социални групи бързо се разпространяват ксенофобията и нетърпимостта”, подчерта Медведев.

Според руския президент неприкосновеността на частната собственост в Русия трябва да бъде гарантирана. “Навремето се опитахме да създадем общество без богати. Резултатът от този експеримент бяха стагнация, нищета, разпадане на държавата”, каза Медведев на Световния политически форум.

“Няма да допуснем това да се повтори, каквито и популистки лозунги да издигат отделни политици”, обеща президентът.( Дневник)

Тъжното е, че май пак ще трябва да разчитаме да ни освобождават – от себе си този път. Но пък ще е забавно да гледаме русофилите и съветолюбците с бригадирски плам в очите първи да хукват с кирките да събарят омразния им Монумент на окупаторската червена армия ( МОЧА) в момента, когато им свирнат от Москва да спрат да бранят монумента!

26 мнения за “9 септември: за(д)никът на боговете”

 1. Пьлната известна фраза в американския бит е: “Мнението и оправданието е като задника-всеки го има,но не всеки го показва”.
  Комуноидите,както и Азис не само си умират да си показват задниците,а и го считат за гордост и колкото по-нагло успеят да си наврат задниците в нечия физиономия толкова по-удоволетворени се чувстват.
  Т.нар.партизани в Бьлгария са си били едни обикновени престьпници;няма друго определение за хора чиито подвизи се заключават в това да ограбиш мандра за да се наядеш с кашкавал и сирене, да запалиш 5-10 купи сено с което да лишиш някого от зимна храна за животните или да изгориш нечий полицейски архив в село Долно Нанадолнище.
  В Сьрбия в определени области през войната само танкови и бронирани части на Вермахта са се осмелявали да влизат.Вьв Франция Сьпротивата е ангажирала националсоциалистическите войски пльтно и що влакови композиции са били взривени,що висши наци функционери са били разстреляни, що локални вьстания са били вдигнати.В Норвегия сьпротивата е успяла да попречи на Хитлер сьздаването на атомна бомба чрез пльтен саботаж и накрая потопяване на ферибот пьлен с “тежка вода” – суровина за производство на експериментална атомна бомба. А бьлгарските партизани си имат “врьх на сладоледа”: Нападение над болни&ранени немски войници и медицински персонал в Жабокрек.
  Пьлна отврат.

 2. Изказването на Медведев е абсолютният връх на болшевишката наглост, с която ние иначе сме свикнали и не очакваме кой знае какви изненади! След като повече от 90 години експлоатираха безогледно марксизма, водиха войни срещу човечеството по целия свят, убиха десетки милиони, а на други съсипаха живота, сега демонстрират политическа зрялост и току виж се превърнали в защитници на човечеството от неправди и неволи! Другарят Медведев също така да не се тревожи за “…много райони по света…” и какво се възражда там, а да си гледа ЗадУралската кочина, че трудно може да се посочи по света друга такава! Да каже нещо за Чечня, никакъв го няма! Тази тема е табу. Но за това пък забелязъл бедните и много се разтревожил за тях.
  Отвращение предизвиква станалото правило, дежурно дърдорене на тема социална справедливост. На всякъде по света! Всяко политическо говно добрало се до определен пост, се чувства задължено да се упражнява на тази тема – бедност, разслоение, пропаст между бедни и богати. Откривайки топлата вода, прави бомбастични обещания или отправя препоръки за “главна задача” пред еди кое си управление. Подхвърлят се цифри, които трябва да предизвикват възмущение. И … накрая нищо!!!
  Русофилството е особен вид духовен мазохизъм и при него няма логика! Ако им кажат, ще събарят и пушек ще се вдига. Това не би ме учудило!
  И едно уточнение! СССР НЕ беше изграден върху основите на марксизма! Медведев да бъде спокоен! Един мизантроп, масов убиец и сифилитик, пренаписа марксизма до степен да не остане нищо от него, именно за нуждите на “революцията”, която трябваше да победи в НАЙ-ИЗОСТАНАЛАТА страна от нормалния свят тогава! Лъжа е “опитът за общество без богати”! Разпадането на държавата е било целенасочен акт, и фактът, че Медведев говори в първо лице – множествено число за тези събития, причислявайки себе си в героичното дело, е много показателен!!!

 3. Едно време ни бяха натрапени граници, рамки, железни завеси и съветски медии и всичко зад тях беше забранено и заглушавано, спирано и преследвано. Тези граници се поразмиха малко но безсрочният и също така натрапен АБОНАМЕНТ ЗА СЪВЕТСКО-РУСКО ОСВОБОЖДЕНИЕ остана непокътнат и непоклатим.
  И сега какво? П пак трябва да чакаме да се промени нещо по трасето на течната българосъветска дружба? Къде е тогава разликата?
  С две думи – Иванчо може да се похвали че освен ТАТО и ДЕДО МУ ИВАН обещал да му купи колело, ама ДРУГ ПЪТ.

 4. „Който на 20 години не е бил комунист няма сьрце,но който след 30 продьлжава да е комунист си е просто идиот“ Сьр Уинстьн Чьрчил

 5. BG mozhe da ostane poslednia ostrov na komunizma v sveta. Boiko Borisov – komunist pod prikritie, samo za slepeca tova ne e vidno.

 6. Ами, като не се намери нито един да плисне кофа с помия върх въпросният билборд, така ще бъде! И няма какво да виним Бойко Борисов или който и да е друг за тази липса! Пак стадото ще чака да го освободи овчаря. И докато чакаме отново да ни освободи Русия, този път от себеси, да ни е честита сто годишнината от рождението на другаря Тодор Живков! Специални поздрави на Несебърци!

 7. Един от финалните изрази на статията: “Тъжното е, че май пак ще трябва да разчитаме да ни освобождават – от себе си този път.” ме накара да изпадна в крайно любопитство – какво ли е мнението на г-н Медведев за ролята на евентуално реализирания проект АЕЦ “Белене” върху социалното разслоение в България – ще го намали ли или обратното? И как това ще се отрази на здравето на Троянското добиче?

 8. Не бих могъл да нарека бай Тошо “Тато”, да не говорим пък за “Първия”. Употребявайки ги без кавички или сарказъм, човек несъзнателно се поставя в ролята на невръстен син, храненик или пък някъде “по-долу” в една странна партократска йерархия, която напомня съветските КПСС-овски гъзоблизания…Името на правешкия тарикат е достатъчна обида дори и за частицата “бай” в българския език, която предполага симпатия и уважение.

  Колкото до Медведев- Според мен той продължава да се прави на “доброто ченге” в така нареченият “Кремълски дует на джуджетата”. /Или по-скоро на доброто джудже в дуета на ченгетата/. В своето изказване той главно успокоява олигархичните руски феодали -“неприкосновеността на частната собственост в Русия трябва да бъде гарантирана”.
  А простият мужико-пролетарият е успокояван от другото джудже- Путин, който казва “в обиду не дам”.

  Аз не мисля, че някога, когато и да е, средният руски мужик, или типичният руски олигарх ще престанат да защищават МОЧА-на такова себеотрицание и честност са способни само единици във “великата” руска страна..

 9. Мисля, че коментари са излишни! Ние сме обречени! Това е!
  До този момент (17:45), по тв “Европа”, на “Въпрос на деня” – Липсва ли ви социализмът?, отговарят с ДА 60 % от обадилите се! Да ви е честит 09.09.!!

 10. ” И ПРИ НАЙ-СВОБОДНАТА КОНСТИТУЦИЯ, ПРОСТИЯТ НАРОД ЩЕ СИ ОСТАНЕ РОБ”

  ЖАН-АНТОАН ДЬО КОНДОРСЕ

 11. 9-ти Септември пак влезе в нашия дом !!!
  В таен кръг, със сигурност, Бойко Борисов ще отпразнува тази “светла” дата !!! Защото след нея започва възхода на фамилията комунисти, а бащицата БОЙКО става и придружител-охранител на сатрапа Тодор Живков…. Нищо, че мутрата ни баламосва с уж пребития си дядо от същите тези комунисти, които Бойко-тиквата и досега почита….. Бащата на Бойко Борисов е бил шеф в МВР. Самият БОЙКО – член на БКП, при това отказал да се деполитизира. Сигурно и дасега се води член на комунистическата партия, като същевременно се държи и като действащ агент на ДС, сега ДанС. Питайте Бригадир Аспарухов – той е негов ментор, той ни го натрапи като щеф на МВР, и ….. така започна възходът на ИПОН-еца мутра.
  След като Бойко Борисов обича и цени Тодор Живков, няма как да не обича и 9-ти Септември, нали ?????

 12. Ако марксистите-екстремисти решат да си съборят МОЧА ще е дежавю.
  Пример паметниците на Сталин.

 13. Да, така ще стане. Ще разберат (отново) от Москва, че трябва друго да правят и ще си подвият опашките, а може и наистина с бодра песен и кирки да разрушат чучелото. Въпросът е кога ще сменим почвата.

 14. Повече от (не)естествено е излиянието на др.Медведев,в защита на т.н. частна собственост на вероятно дори по-малко от 10% олигарси в Русия-заграбили по марксистки ресурсите на страната. Но да се цитира този класик в подкрепа на каквато и да е теза е доста йезуитско. Колкото до останалото, забъркването на неговото име с това на Бойко Борисов, Тодор Живков и задника на Азис в един безвкусен сос е постижение за един не много Добър Сосиер. Май се получи абривиатура, но както също казват в Щатите-нищо лично.

 15. Ами този Медведев като е толкоз голям демократ, що търпи мършата на най-големия марксит-екстремист за всички време пред канцеларията си.

 16. Що ядете безвкусен сос?
  Пълно е с манджи всякакви, ама да се хапва моята май е важно, а?
  И още нещо: като имате грандоманската анонимна претенция за добър вкус ( а четете някакъв си презрян “не много Добър Сосиер”), сгответе вкусно, подпишете се гордо и накарайте дори отвращаващите се да я консумират.
  Само че тази житейска рецепета не важи за “нищоличностите”.
  Глупавият каламбур ( с елементи на самопохвалване за “постижението” при забъркването на буламача) със соса е всъщност издайнически SOS на безсилието да кажеш нещо смислено в калабалъка с надежда на чужд гръб да си начеш егото отзад ( като става дума за Азизс).

 17. До Simeon:
  “Any man who is under 30, and is not a liberal, has no heart; and any
  man who is over 30, and is not a conservative, has no brains.”
  W.Churchill

 18. Г-н Инджев, при пускането на коментар понякога се получава така че той не се появява с пояснението ”awaiting moderation” а изчезва. При повторно пускане се появява съобщение че не може да се приемат два еднакви коментара. Случвало ми се е и други пъти да става така. Може би е чисто технически проблем който Вашият IT спецалист може да отстрани.
  Аз исках да изкоментирам споменатите 15 кратни различия в доходите на руснаците загатнати от Медведев. Не държа да се появи непременно този коментар а реших да направя проба пренаписвайки го по смисъл и изпращайки го отново.

  Медведев пак го е избило на нагло безочливо комуняшко лъготене и е хвърлил прах в очите на участниците във форума с тези неопределени понятия за “10% най-богати” и “10% най-бедни”.
  Мислех да напиша че е сбъркал с една нула но ще бъде грешка.
  Нулите са две и диспропорцията е 1500 пъти. Говорим за заплати разбира се, за хора с трудови договори, не собственици и бизнес магнати.
  375 000 – 500 000 $/мес.(за ръководителите известно кои са) са точно 1500 пъти повече от 250 – 300 $/мес. които обичайно явление за масовия освободител.
  Двете нули ги е скрил навярно за да не се размирише много.
  http://www.forbes.ru/rating/zarplaty-rukovoditelei/2010
  А минималната заплата за страната в която “дышится свободно” и “жить стало веселей” cе оказва че е 4611 руб = 165 $/мес , но това са цели 55 бутилки (0,5л) водка по 3 $. По-евтината не я препоръчвали, била опасна за здравето. В сравнение с 30-те бутилки които са могли да купуват по време на СССР си е двойно подобрение на стандарта.
  http://www.mojazarplata.ru/main/minimumwages/minimalqnaja-oplata-truda-mrot-v-subektah-rf-na-2011
  Ето тук трябва зорко да следи другарят Медведев, че ако се вдигне водката нетърпимостта наистина ще се разпространи светкавично бързо. Но той това си го знае и внимава.
  Сега отчитат че пиели по-малко – 15л/год отпреди 3 г. когато пиели по 18л/год на човек.(пак средни величини замъгляващи истината). А в други източници се споменава че общата продажба на алкохол се увеличава с по 3-4% на година.
  Значи понижението на консумацията е нагласено.
  Споменатите литри са чист етилов спирт а не бира.

 19. Към Rossen Iordanov:

  Надяваме се, че не ме подозирате в някакво умишлено забавяне или спиране на коментарите Ви – публикувал съм Ваши текстове и с това съм доказал какво мисля за тях.
  За съжаление, не управлявам блога в смисъла, в който коментирате. Мога единствено да предпазя себе си и нормалните читатели от крайностите на ненормалници, които псуват, заплашват( което не е най-злокачествената агресия-пускам и такива да се види що за кретени имам насреща) . Задължтелно обаче се противопоставям на онези ( да го знаят и да не се оптиват!), които се мислят за много хитри и се опитват да прокарат някоя и друга лъжа, често позовавайки се на…мен ( “както пишете” или ” ти никога не пишеш”). Това обикновено е опит за натрапване на разговор по избрана от натрапника тема с елементи на манипулация, поставяща ме пред избора да играя ли тази игра на опровержение и човъркане кое точно от написаното е лъжа и кое да си “призная за истина”. Просто ги подминавам както нормалният човек подминава заяждаща се пияна глутница, търсеща повод да налети на бой. Това е причината да си усложнявам работата с редактирането на коментарите, което засегнатите нежелани гости наричат цензура, смятайки , че имат правота да идват “на гости” с бухалка и нож ( да ги видя как биха се натрапили да бъдат чути или публикувани в която и да било медия по света, където ги оценяват като натрапници- но тук смятат , че всичко им е позволено!).

 20. Припомням казаното от Илко Ешкенази – лека му пръст: “комунистите са като макаци – колкото по-нависоко се покатерват, толкова повече им лъсва голия червен задник”.
  Също така припомням, че Хитлер е построил доста магистрали и спортни зали, но не съм виждал в Германия билбордове по случай 123 години от рождението му.
  И една случка – снощи случайно попаднах на едно “парти” – несвързано с почитаната дата. Измежду кръчмарските песни изведнъж зазвуча химнът на СССР и след излушването му докрай присъствуващите френетично заръкопляскаха.
  Спасение от никъде не дебне, колкото и да е голям светът.

 21. Изказването на Медведев е емблематично за морала на комуниста. След като близо век проповядваха, че богатите са чорбаджии изедници и трябва да се води борба срещу тях, сега се обърнаха на 180 градуса. Станаха свръхбогати и веднага много се загрижиха за неприкосновеността на частната собственост и неприкрит страх да не би бедните да са станали прекалено бедни и да поведат класова борба против богатите. И в Русия и у нас разслоението между бедни и богати е ужасяващо голямо и това го направиха същите тези които до неотдавна проповядваха “братство и равенство”. Боже, какво лицемерие, какъв цинизъм, каква липса на морал.

 22. До ЕLENA. Z
  Казвате: “.. по тв „Европа“, на „Въпрос на деня“ – Липсва ли ви социализмът?, отговарят с ДА 60 % от обадилите се! ”
  Четете внимателно! Цена на отговора SMS е 1,20. Някои не могат да си го позволят. За други и нищо пара. За такива със служебни и фирмени ЖСМи пък съвсем безплатно. Това е анкета, показваща материалното положение на двете групи, но не и броят им.
  Социализма им липсва като начин на разправа с инакомислието, но не като материално битие. Не като са такива носталгици, защо за разните БКП партии (няколко на брой) не гласуват и по хиляда избиратели, а всички си седят при БСП и позитанските капиталисти? Нещо по-глупаво и по-заблуждаващо няма от такива анкети. Странното е защо ТV Европа прибягва до тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.