Българските антифа(шисти) любят Русия партиотично

За да докажа, че в България русофилите разбират патриотизма като проява на любов към чужда държава написах „Течна дружба“, в която само книгите, на които се позовавам с цитати ( без да се броят сайтовете, периодичния печат и електронните медии като цяло) са 98. Първоначално се бях разлял до 650 страници, та се наложи да съкращавам доста. Накрая компресираният текст ( включително чрез шрифта, затрудняващ читателя, уви) се стигна до окончателния вариант от 383 страници. Но др. Калфин успя да потвърди смисъла на моите многословни съждения само с едно изречение. Според в. „Труд“, той е заявил на събора на русофилите край язовир Копринка: „Който е русофил, той обича България“!

Казано от друг, този алогизъм можеше да бъде подминат като поредния нашенски крайпътен камък, изпаднал от каруцата на псевдопатриотизма, запрегната пред коня. Само че Калфин не е кой да е. Той беше вицепремиер и често управляваше България, замествайки премиера Станишев. Беше лицето на външната политика на страната в периода, когато България беше приета в ЕС. А сега се е устремил към върха на държавата, насочван от руското лоби в България, оглавявано от такива видни дейци на русолюбието, като Първанов ( също аплодиран на въпросния събор) и Станишев.

Попаднат ли в русолюбска среда, тези чеда на чуждопоклоничеството оставят задръжките и дипломатичността. Започват откровено да ругаят …чуждопоклоничеството, за да се харесат на онзи манталитет в Русия, който по последни социологически проучвания там говори за ширеща се ксенофобия. В Русия тя означава преди всичко омраза към Запада, насаждана от векове. Станишев я демонстрира на същия този събор пред телевизионните камери, когато с яростно изражение на лицето заклейми виновниците за забавянето на руските енергийни проекти като изпълнители на „чужди поръчки“.

Калфин също дефилира с войнственост, която няма нищо общо с грижливо поддържания му образ на дипломат. Влетя в кандидатпрезидентската кампания с антиамериканска реторика, превръщайки още в зародиш вероятността някога в България да бъде открит шистов газ от американски компании в политическа платформа на своята кампания.

Станишев е почетен член на Съюза на българските антифашисти, макар фашисти, срещу които да се бори, в България да няма. Калфин пък атакува шистите, от които няма и капка добит газ, а и не се очертава нещо подобно за доста години напред. Сега, след откровението му, че русолюбието означава да обичаш България, очаквам обаче да доразвие агресията на внушенията си и да обяви, че който не се хвърля в атака срещу несъществуващия добив на шистов газ ( или дори срещу проучването на евентуалните залежи) трябва бъде обявен за американец, изпълнител на „чужди поръчки“. По липса на фашисти и добив от шисти, русолюбците разиграват антиамериканизма и троянския си кон като продължение на „антифашизма“.

Като ги гледа човек как се пенявят в този собствен русолюбски сос, мислено се пренася във времето на обесването на Трайчо Костов, низвергнат от партийния пиедестал и екзекутиран по скалъпено обвинение за антисъветизъм. Не обичал достатъчно СССР, т.е. е бил направо национален предател по най-важния „патриотичен“ показател. И днес виждаме този партиотизъм в действие!

21 мнения за “Българските антифа(шисти) любят Русия партиотично”

 1. moje bi skobite tryabva6e da ograjdat samo sri4kata “fa”,
  dokato drugoto si e absolyutno taka

 2. Моите почитания за Иво Инжев и в този ред на мисли- не е ли време да се потърси по-широка подкрепа за пресичане дейноста на 5-тата колона в БГ и създаване на официалност и организация, защото сега много си муслят че, нещата са едвали не, на лична основа и с цел политически дивиденти от другият /нов/ брат САЩ.

 3. Абе не разбрахте ли, че който не е комунист, е задължително Фашист?? Вие също, гн. Инджев!! Това е то!
  Дегенеративната психопатия съвето-русофилия, обаче, категорично изключва категорията любов. Това е недоглеждане от страна на Калфин. Става дума за съветска република Булгаристан. Нищо друго.
  А Трайчо Костов е убит по внушение на Сталин и Берия, заради няколко контакта с английски представители в България, по време на така наречената “съпротива”. Сталин е държал яко нещата в ръце и е дал още тогава на англичаните да разберат, че тук работите са вече решени! За по-сигурно убиват Костов по подозрение, че е агент. Югославски вариант е кошмар за Сталин.

 4. Социализьм и националсоциализьм = двете страни на една монета. Неслучайно цял свят използва думите “националсоциальм”,само в соц.лагера (каква откровена перверзия – смятаха ни за лагеристи) се използва “фашизьм”. Да не би случайно да се направи врьзка с националсоциализма

 5. За Трайчо Костов се разказва нещо като легенда, или може би нещо като приказка с лош край. Имал среща със Сталин на която се опитал да защити по-високи (пазарни) цени на българските стоки за СССР. Сталин, след като го изслушал, му свалил очилата и ги смачкал с ботуша си. Все едно че му е казал: “Айде сега повтори каквото каза без очилата.” Този вид унижение го пародираше много добре Уди Алън в един от свойте филми. И си представям как след срещата Сталин със садистично удоволствие е казал на Берия: “Искам този български очилатко да изчезне от лицето на земята незабавно!” И Трайчо Костов е изчезнал. Но урока, който Сталин е дал на българските комунета (това е умалително, не презрително) още им държи влага. За българските комунисти (русофили е същото) или си верен на Совдепия, което значи и на България, или…въжето. За по-привилегированите може и случайна катастрофа или пък някоя специална отрова.

 6. Както осребриха любовта си към СССР,сега уж кэм Русия,сега следва да осребрят омразата си към шистовия газ,защото вяма да руски,нито доре американски,а наш си български.-Ще спекулират с уж екологични сълзливи емоции и ще ги осребряват в тръсти сметки.Криминалните престъпници много обичат да демонстрират всякакви емоции,вкл. и екологични,точно защото никога не са способни на емоция,любов или разкаяние.-Американците не плащат подкупи за сделки или за пропаганда в техен си интерес,а руснаците плащат и ги лицензират да ни брулят и управляват. Естествено,че емоцията на комунистите ще е опустошително ШИСТОфренна и театрална,а всъщност просто криминална.

 7. Няма друга държава в света, където така агресивно да се работи срещу националните й интереси – българи да работят така яростно срещу България, така както през есента на 1944 г. бащите на днешните “русофили” – комунисти, подпомогнати от звенаря генерал Иван Маринов, по нещастно съвпадение военен министър в правителството на Константин Муравиев /2 – 9.IХ.1944 г./ яростно съдействали за съветската окупация на България. Като казва Димитър Талев “Ах, какъв народ сме ние!”

 8. Спомних си откъде новоизпечения съветофил, пардон, “русофил” Калфин, който позорно мълча, когато България беше наречена от руския представител в ЕС “Троянски кон на Русия в Европа”. Нали преди десетилетия онези,начело с Тодор Живков, които искаха да ни правят 16-а съветска република, се провикваха по насила събраните митинги: “Който не обича Съветския съюз, не обича България!” А пък самите комунисти дотолкова обикнаха Съветския съюз,че днес не можеш да се разминеш от отрочетата им в западните държави – страните на презрения от тях капитализъм.

 9. Господин Инджев,
  скоро по американско радио чух че Путин е подписал договор с американска петролна компания, мисля си че беше Шеврон, за проучване и добив на петрол на дъното на руската част на Антарктика. Като се има предвид че половината от времето там е нощ и че ще се работи на дъното на океан под стотици метри лед и екстремни температури, не мислят ли нашите русофили да се обадят на Путин и да му обеснят каква грешка прави да работи с Империалисти. Господин Инджев, Бихте ли проучили темата и ако има нещо интересно да споделите вашето мнение.

 10. “„Който е русофил, той обича България“!”
  От където и да погледнеш по тъпо изказване
  не може да намериш от човек които се бори за президент.
  Не дай боже да вземат някога власта.

 11. Е показа се мимикрията на Калфин “социалдемократа”.С помоща на Петър Дертлиев унищожиха истинската Социалдемократическа партия ,за да могат да се представят за такива.Комунист може да бъде всичко друго но не и социалдемократ.Сатъната ги е превзела от всякъде.Тези дори и националсоциалисти неса.Националното отсъства при тях.За тях ,ако защитаваш Българските интереси си враг .Опасни за себе си и околните са.Няма ли учени да се заемат със случая.Всеки който мине през тази партия бива обработван и се превръща в чудовище.Това го пиша не със злоба,а с болка (близък на мен минал през тая обработка и станал чудовище неузнаваемо).

 12. Познавам и такива които твърдят ,че са комунисти и не желаят по никакъв начин да бъдат свързвани с БСП и компания.На времето им се налагаше при мен в клуба на СДС да се събират нелегално.Никак не бяха съгласни със смяната на козината.С такива комунисти може да се проведе човешки разговор.Случват се и изключения от правилото понякога.Само дето вече останаха отделни екземпляри изчезват.
  вид.

 13. Препрочитам Симеон Радев и ми е чоглаво. Много се усложниха нещата. Навремето, след освобождението, по време на Съединението и след това е било по-ясно: русофилите са си русофили, българофилите са си българофили,т.е., обичащите България, само че после тези, обичащите България, ги назоваха националисти. Та, проблемът не е нов. Още тогава рубладжиите са се крили под крилото на русофилството и така, та до сега. Разбира се, има и неграмотници, които не са прочели нито ред от историята. Със сигурност Калфин не е от тях. Със сигурност е чел и знае историята. На това му поведение,му викат предателство. Интересно ми е, колко души все пак са чели Симеон Радев? Май че са по малко от тези, които са чели Достоевски. Хе хе, другия кандидат-ка за президент пък се изтъпани, че била чела Достоевски в девети клас. Малеей, аз взех да вдявам в писаното от Достоевски чак като прехвърлих шейсетте, ама сигурно съм си малко по прост.

 14. Към Маринов:

  Отгоре на всичко Достоевски, като участник в кампанията 1877-78 г.. на руската армия, се е произнесъл с горчивина по казуса за това, че е един несвободен народ е тръгнал да освобождава българите ( публикувал съм текста му в “Течна дружба”).
  Пак в “Течна дружба” давам примери за това, как Симеон Радев, най-големият авторитет по въпросите на съединението и онзи период от българския възход, е неглижиран дори от Тончо Жечев, да не говорим за откровените нападки срещу него от страна на червените историци Илчо Димитров и Андрей Пантев, които го заклеймяват като “русофоб”. Не им харесва, че е преди всичко български патриот и по тази причина гледа критично на руската роля.

 15. до Маринов: Достоевски е гений,а това че някаква “сльнчоглед партия” се е позовала на него си е перверзия като Пьрвановата да е сьосновател на фондация “Стамболов”.За Достоевски Булгаков казва: “Достоевски ще е нашият адвокат пред Бога в деня на Страшния Сьд”.
  Симеон Радев е бьлгарин,но не от тези които трябва “да обичат Русия за да са бьлгари” и точно затова никога не е бил удобен за русофилистици,комунист и други леваци

 16. Послеслов: Достоевски сьс силата на публикациите си е бил главен поборник за война с Турция,но от чисто идеалистични подбуди и сьпричастност кьм бьлгарския народ.Мотивите му са нямали нищо общо с имперските мераци за Задунайска Губерния

 17. Не съм специалист по Достоевски, но знам, че стоейки близо до нещото, което наричаме “шовинизъм”, той критикува още по-крайните руски “тънко-обидни” шовинисти по отношение на освобождението на България от “турско робство”. Г-н Инджев много удачно е подбрал и публикувал такъв откъс в “Течна дружба”. Позволявам си малък цитат:

  „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Финския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца…” /край на цитата/

  Ето тези оскърбени сърца на феодали и роби, тази плачуща славянска душа на руския пиянгурски народ “богоносец”, тази сплав на низкото с високата духовна претенция занимава Достоевски.
  Мен обаче /вече/ не ме занимава. Оскърбените сърца на руските дебилни мужици са си тяхна работа.

  Но пък според петоколонните наши плъхове, ние българите сме родени в дълг към руските мужици от поколения. Тази “оскърбеност” ни пробутват постоянно, десетилетия наред, като междувременно ни пришпорват за неизменна и вечна дружба между изнасилвача и изнасиления.

  Да, с две думи това е същината на родното русолюбие. Любов на изнасиления към изнасилвача. И затова, когато ни го пробутват, трябва да се пазим. То е “нечисто”.

 18. Почти оff-topic.
  В понеделник (12/09) петролният гигант Тотал съобщи, че ще търси шистов газ във Франция по способ, който не използва хидравличното разбиване (забранено от закона) на скалната маса.
  За българските анти(фа)шисти, предполагам, това обаче също е новина оff-topic, тъй като основаните на “на всеки километър” сондажи на предизборната им централа доказаха наличието на солидни запаси от носталгия, които ще са в състояние да мажат филИята на (русо)фИлията им достатъчно дълго, за да не се притесняват от някакви си там независими от собствената им зависимост енергиини източници.

 19. “— Уинстън, как един човек упражнява властта си над друг?

  Уинстън се замисли.

  — Като го кара да страда — каза той.

  — Точно така. Като го кара да страда. Подчинението не е достатъчно. Как можеш да си сигурен, че той се подчинява на твоята воля, а не на собствената си, ако не страда! Властта се състои в причиняването на болка и унижение. Властта се състои в разчленяването на човешкото съзнание и слепването му отново във форма по твой избор.” 1984

  ….

  “Няма да има никаква преданост, освен предаността към партията. Няма да има никаква любов, освен любовта към Големия брат.” 1984

  Не се сърдете на Калфин – той е жертва… Не всеки е имал късмета да се спаси от Големия брат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.