Би Ти Ви се подмаза на Путин отново

Би Ти Ви най-после потвърди, макар и косвено,че се подчинява на официалния руски прочит по темата за убития в Лондон бивш руски агент Литвиненко. В книгата си „Течна дружба“ написах, че руският посланик в София Владимир Титов е повикал за обяснение представители на Би Ти Ви, сред които шефката на „Новини и актуални предавания“, Люба Ризова, за да им се накара за интервюто на Георги Коритаров с избягалия в Лондон от дългата отмъстителна ръка на Путин бивш негов колега от руското разузнаване Литвиненко, който разобличи началниците си като организатори на атентати в Русия, приписвани на чеченци.

Литвиненко се противопостави с открити изявления в самата Москва срещу изгряващата звезда на руското самодържавие Владимир Путин. Обвини го публично още на руска територия (преди да бъде арестуван) за организатор на масови убийства на руски цивилни граждани, мобилизирал по този начин общественото мнение на своя страна за смазването на Чечня като геройски акт по пътя си към президентската власт. Прилича ли това самоубийствено посегателство на бившия офицер от ФСБ Литвиненко към репутацията на вбесения Путин на постъпка на „двоен агент“? Не е ли малко прекалено (тъпо) Путин да позволи подобна инсценировка с „двоен агент“ с цел да си развали отношенията с Лондон за 6 години заради убийството на Литвиненко?

В централните новини на Би Ти Ви тази вечер обявиха обаче Литвиненко за „ двоен агент“ и така се подмазаха на Путин. Буквално:

“Знакова визита в Русия на британския премиер Дейвид Камерън. Посещението е първото от 6 години насам. Двете държави изостриха отношенията си след смъртта на двойния агент Александър Литвиненко в Лондон през 2005 година.”

Ако не вярвате, разходете се сами из информационното пространство и ще се убедите, че обявяването на жертвата на руския режим Литвиненко за „двоен агент“, с което се опитват да я умъртвят и морално, е специалитет на руската официална пропаганда, диктувана от традицията на КГБ да обявява за предатели и чужди агенти индивидите, дръзнали да се опълчат срещу миналото си на продукт „сделан в СССР“. Може и да намерите изключение, но сред информиращите за събитието в България няма как да не изпъкне с категоричната си позиция тъкмо най-гледаната телевизия в страната.

На имащите достъп по чужди медии, за които посещението на британския премиер в Москва естествено е сред водещите новини, също предлагам да ме опровергаят, ако не съм прав. Но ще им бъде трудно да намерят уважаваща себе си медия в демократичния свят , която да се мазни така на Путин: да наречеш „двоен агент“ убития по особено мъчителен начин Литвиненко ( и така да профанизираш жеста му), чиято съпруга вече многократно се противопоставя на кремълската пропаганда, очерняща паметта на съпруга й, е същото като напъните да ни убедят тук, че американците сами си били организирали 11 септември, а българският писател Георги Марков всъщност бил убит от британците защото бил…двоен агент.

Нищо ново под кагебисткото слънце!

28 мнения за “Би Ти Ви се подмаза на Путин отново”

 1. Да първо жертвата трябва хубаво да се охули и очерни преди да се ликвидира,а също и след това.Не е зле още приживе да я изкарат некомпетентна и луда-с прилежащи факти от творчески колективи и ”интелигентно” звучащи психиатрични диагнози.Нещо пикантно или перверзно за личния живот на жертвата.Междувременно бавно тровене- и буквал но и преносно,индуциране на враждебно отношение на работното място и в квартала,провокиране на умишлена агресия у жертвата в улична среда,за предизвикване на уж случаен побой и конфликти над нея и за дескридитацията и .Всичко това са прийомите преди физическата ликвидация.После тези ”факти” и ”събития” от живота на жертвата само ”обективно” се припомнят чрез медиите.А това е за неудобните-за олигарсите и то удобните -само хубави думи до разстрела,а после може и мемориал да му финансират с рестото от изпраните му пари.Специално на мен наистина ми липсва в медиите журналиста Коритаров-така и не намерих негов сайт при търсенето преди време.Неговото-на Коритаров и вашето очерняне и елиминиране от медиите са единтични като активно мероприятие и доста еднакво по стил и обвинения с това за двойното и тройно агентство на Георги Марков и Литвиенко и т.н.неуборими изфабрикувани доминанти на болни киминални мозъци.Не е странно и че налудните конспиративни теории за 11 септ-съвпаднаха с конспирациите за Литвиенко ,а по същото време и у нас с неуморимото до патология оплюване на Г.Марков -всеки път -вече 33 год след смъртта му.-Явно системата още действа паралелно и у нас и ги е страх да не направиш логическа връзка,но лудите престъпници умора нямат-КПД му викаха-”коефициент полезно действие на професионалисти”.

 2. По същия начин,по който съпругата на Литвиенко се ори срещу очернянето на смъртта на съпруга си-по същия начин се осуетяват опитите и на вдовицата на Г.Марков да търси и да пита за делото,след като миризливи десари пускат слухове,че и тя била шпионка и му изневерявала и детето му не било негово-за да изпита срам и погнуса повече да се рови в смъртта на съпруга си Г.Марков и да не стъпва в страната.Всичко това-това посмъртно активно мероприятие продължава с деситилетия с психопатна упоритост и неуморност до пълно изтощаване на нормалната човешка психика -в неизгодно положение с безчувствеността на лудите криминали наричащи сее си професионалисти с желязна психика-”не човек ,а желязо”-не социопат-милиционер.

 3. Бьлгарската ТиВи (БиТиВи) най-руската ТиВи и по-мальк брат на Руските ТиВи.Вечна дружба, мляс-мляс

 4. бТВ не е телевизия. бТВ е морална клоака и тумор, който унищожи и последните остатъци от зрителски вкус, за да разяжда до същия резултат и без това умиращото обществено съзнание у нас. Само че за разлика от другите нейни кабелни и ефирни подобия, бТВ има наглата претенция да бъде точно обратното на същността си като пераческо-ченгеджийски-мегаманипулационен проект със стратегически задачи. бТВ държи да се смята за върховна институция, мандарин на вкуса, проповедник и блюстител на морала.Всичките тези салички, цолички, петровки, бенатки, баксанки, шикерки, пиперки, милиционерки и т.н. са не само метреси на мутри и слугини на властници с микрофони и диктофони пред устата и камерамани зад задниците. Саличките и цоличките държат да определят какво е благотворителност, как, кога и за кого да я правим. Те ни посочват кой е добър (ще рече-гоцэ) и кой- лош(то се знае- Иво Инджев!). Учат що е то социална солидарност и леят безутешни сълзи за сирачетата, но само час след това друсат кючеци със спечелените SMS-чета от чувствителни наивници.Над саличките и пр., обаче, се извисява техният идол, върховното божество, непостижимият образец- учиндолският простак с голата тиква и с “хумора” си, плагиатствуван от хамалите и каруцарите. Това е бТВ. Моралното й мародерство пролича в последните дни и в трагедията с Пресиян в Шумен (там една от изброените пачаври- В.П. се прояви особено), а сега и с Литвиненко. Какво друго да очакваме?… Просто да не ги гледаме. От хигиенни съображения.

 5. Добре изпитаната практика на комунистическите служби за компромати, очерняне, заклеймяване няма да бъде изоставена и те я прилагат непрекъснато защото парите, властта и почти всички медии са техни!
  Какво е Путин – дребен(на ръст), злобен, отмъстителен КГБ-ист.
  Руснаците си го харесват(както и Ленин, Сталин) което не говори добре за тях.

 6. Гн.Инджев, по време на описаното събитие с Люба Ризова и Титов, Вие май пребивавахте в БТВ и тя беше ваша шефка. Или греша? Не е ли сега малко позакъсняло това откровение?
  За да си офицер от фСБ, трябва да си откровен престъпник! Ние много удобно забравяме, че подполковник Александър Литвиненко е с дългогодишен стаж в тази структура, без да си задаваме въпроса, какво е вършил през цялото това време и как е заслужил висшо офицерско звание. Едва ли е току-така. Но давай! Щом е критик на Путин, значи е добро момче! А той стана оръдие в ръцете на друг престъпник, Борис Березовски, също възприеман като мъченик и герой на Путин, щото видите ли, критикувал го! А как е натрупал състоянието си, никой не пита. И много други като него.
  Според законите на тези служби, Литвиненко – добър или лош, е предател. И го убиват не защото е разкрил кой знае какво, а за назидание на останалите евентуални кандидати за слава.
  А от страна на Великобритания, освен приказки, не очаквайте никакви действия с последици по отношение на Русия. Така постъпиха и със случая Марков. Да не би да са предприели някакви мерки срещу българските ченгета, които винаги са се чувствали като у дома си на британска територия?

  Но в едно сте прав: убиват го за назидание. Суворов е описал в “Ледоразбивача” как става това в ГРУ: чрез изгаряне жив в пещта на ведомството, заснето на филм, показван на новопостъпилите на служба. За такива, като вас, това сигурно би било чудесно видео за разтуха.

 7. Ашколсун бе Стамбо! Напълни ми душата с твоя постинг…браво!

 8. Отвратителни и гнусни мерзавци.Ако тази телевизия имаше лице,то сигурно щеше да прилича на страхливо-злобната физиономия на Путин…

 9. Към martin zahariev:

  Доста мракобесно подпечатвате “правото” да бъдат убивани “предателите”. По тази логика трябва да бъде убит и Виктор Суворов, бивш офицер от съветското ГРУ, който в книгите си разказа игарта на бившите съветски служби с информацията и с нейното интерпретиране. Но и това не е най-зловещото във вашата позиция- по лошо е какво си мислите за човешкия живот изобщо и допустимостта да бъде похарчен заради “правилата”, създаде от убийци на човешкото в човека с цел да служат на нечовешка система. И не ми казвайте, че така правели всички подобни служби – не ме интересува в случая и не приемам такова оправдаване.
  Явно сте от хората, които ( вероятно съдейки по себе си), не допускат вероятността някой да прогледне, да се развие, да се промени, да стане човек въпреки, че е бил част от безчовечна система .Литвиненко е между милионите продукти на въпросната система, които не са избирали къде и кога да се родят, но е сред единиците, дръзнали с цената на живота си да избера да бъде човек в неравна схватка с машината за убиване, която в крайна сметка го смаза. Което явно ви “кефи”.
  И по същия начин смятате, че ако съм бил в Би Ти Ви по онова време, би трябвало да се разбунтувам на момента? Ами ако не съм знаел ( каквато е истината, защото за конкретния случай научих от сигурни източници малко преди написването на “Течна дружба”). Само че не допускате такава хипотеза, с което не ми оставяте възможност за други изводи, освен два: или се заяждате гадно, или имате проблем с мисленето. Но най-вероятно става дума и за двете.

 10. Vă mulţumesc, Domnule Vlaesku! Благодаря за добрите думи по повод скромното ми писание! Не съм казал в него нищо, освен банални и гадни истини.

 11. Гн.Инджев, не разбирам защо сте дописвали моя пост? Надявам се на техническа грешка, а и е очевидно, че текста не се връзва!
  Не съм “подпечатвал права” на никого! Това са ваши интерпретации на едно обяснение! И то не се връзва. Да прогледнеш след 15 години няма стойност. Наясно си от самото начало! Хубаво е че сте чел “Аквариумът” на Суворов. Но пропускате разговорът след прожекцията! “…На влизане рубла – на излизане две…”! Смисълът на този филм е ясен – ти ставаш ЕДИН ОТ НАС!
  А от телевизия имам известна представа. Добре! Не сте знаел! Но би трябвало да познавате Ризова. Много хора не са я изтърпявали!!

 12. Между Суворов и Литвиненко има една твърде голяма разлика, която май някои не забеляват. Въпреки всичкото си книгописане, Суворов нито веднъж не вдигна ръка срещу бащицата, не заговори директно срещу “родината” и не казва дефакто нищо кой знае колко конкретно и компрометиращо. Затова и е жив още, и той самия го знае прекрасно!

  Литвиненко направи точно обратното, ама на 100% Затова и умря бавно и мъчително. И мисля че няма толкова голямо значение какъв си бил, а какъв си сега и срещу какво си се изправил. Трябва да има повече смели хора като него.

 13. Г-н Инджев, благодарности за това че защитихте Литвиненко!

 14. Към martin zahariev:

  Като става дума за дописване ( каквото не съм правил, грешите) моля, да не ми приписвате неща, които не съм писал: не съм намеквал например, че не разбирате от телевизия.
  Реагирам обаче гневно, признавам и не се гордея непременно с това, когато с лека ръка се одобрява ( в този смисъл- подпечатва) едно убийство, защото такива били правилата на убийците. Още повече, когато очевидно става дума за смел човек, който си е сложил главата в торбата и се е разбунтувал срещу …целия свят ( да тръгнеш срещу ФСБ с публични обвинения срещу службата и Нейния Путин, е краят на света и на живота за човек като Литвиненко). За такова нещо се иска мъжество, дори и да е чак след 15 години ( а след 14 или 10 може ли, позволено ли е?).
  В България не се намери нито един такъв смелчага, който да си жертва живота заради принципи, както го направи Литвиненко, когото сега очернят като чужд агент, за да убият харизмата на стореното от него. Мълчат си солидарно, изпоизтрили са си досиетата на важните за тяхната комбина хора, а на непослушните и просто “отрепките” са оставили за назидание разсекретените четива, че да има над кого да издевателстват желаещите да го направят.
  Много благодаря, че ме потупвате по рамото задето съм чел “Аквариумът” – чел съм и притежавам всичките книги на Суворов. Но май вие не сте чел “Взривяването на Русия”, с автори Литвиненко ( посмъртно) и Филдщейн. Ако ли пък случайно греша, толкова по-зле за изводите след прочетеното, че е правилно Литвиненко да бъде убит.
  Литвиненко, каквито и недостатъци (със сигурност) да е имал- особено недостатъкът да е продукт на обстоятелствата от средата, в която се е родил и живял, е сред руснаците, които измиват лицето на нацията пред света и мислещите сънародници. Той се изправи с обвинения срещу най-могъщата руска служба с пълното съзнание, че ще бъде обявен за предател и ще бъде преследван до края на живота си. Мотивира се с това, че не може да се примири да бъдат избивани мирни хора ( сънародници при това) заради сметките на един диктатор, устремил се към едноличната власт.
  И какво от това, че Литвиненко е станал “един от тях”- толкова по-трудно му е било да извърви обратния път и това заслужава адмирации! Иначе излиза така: щом си цопнал ( по някакви причини, често пъти по инерцията на обстоятелствата) в кочината, нямаш прави никога да излизаш от нея, марш обратно в нея, така ли?!
  Ако на света има малко справедливост, някой ден ще има паметник на Литвиненко в Москва за тази негова постъпка.
  И последно, за Ризова: това, че доста хора -не знам какво си за нея знаели, включително и вие- не ме задължава да съм бил сред тях. А и къде е казано, че човек трябва да има лична представа за качествата ( или недостатъците) на онези, които го канят на работа?

 15. Мартин Захариевците и всякакви философи да палят по една свещ че не са се родили допреди 30-40 год.Ако не бьдат бити до смьрт с тояги,да бьдат пратени в Белене “за превьзпитание” и след това да ги питам какви дьрвени философчета ще продьлжават да бьдат и какви философии за “баланс”, “липси на идеологеми” и други продукти на напьни от мозьчни шисти ще произвеждат

 16. към Мартин Захариев, който казва:

  “А от страна на Великобритания, освен приказки, не очаквайте никакви действия с последици по отношение на Русия. Така постъпиха и със случая Марков. Да не би да са предприели някакви мерки срещу българските ченгета, които винаги са се чувствали като у дома си на британска територия?”

  Всичко това са глупости. Британските власти провеждат разследване, установяват отравянето с полоний 210, намират и къде в Русия е синтезиран, както и името на главният заподозрян – Андрей Луговой, сега член на руската “Дума”. Британският “Foreign Office” издава искане за екстрадицията на Луговой, но руската страна го отхвърля.

  Вие какво повече предлагате да направят? Да разстрелят или отровят всички руски и български шпиони по стар руски обичай? Не пробутвайте старата милиционерска теза, че запада е виновен за свинщините на нашите “ребята”.

  Пишете по-горе че “имате понятие и от телевизия”. Да не би да сте онзи Мартин Захариев, който не разбира и от издателство?

 17. Боже, Боже! Ама аз къде съм казал, че е ПРАВИЛНО да бъде убит?? Казах защо е убит!
  Чел съм целият Суворов, “Лубянската престъпна групировка” на Литвиненко, “Взривяването на Русия” в съавторство с Филдщейн, целият Бунич, “Русия на Путин” от Политковская и много други! Вашите книги също! Ще припомня и едно позабравено име – Олег Гордиевски. От него се научават доста неща.

 18. Бай Илия,
  Виктор Суворов(Резун) не крие своите умерени симпатии към Сталин. Дори при гостуването си в България, в свое интервю пред(за съжаление агент Димитър)Кеворкян, той го обясни защо. Сталин е създател на СССР, а болшевиките са престъпници, разграбили и унищожили Русия, безполезни и зловредни за новата държава. Така е! Няма спор. Това е и тезата на Бунич, който пръв обясни смисъла на методичното унищожаване на “старите болшевики” от Сталин! А не само борба за власт!
  Защо смятате, че Суворов трябва да говори срещу родината си? Няма причини да се срамува от нея!
  Конкретните неща няма да ги каже на вас, не мислите ли??

 19. Г-н, Захариев,
  наистина ли сте толкова безнадежден наивник?
  Как си представяте сцената с “прожекцията” от “Аквариумът” и последвалия разговор с “предложение” за “влизане в аквариума”? Как мислите, дали едно такова “предложение” е допускало отказ? Да?! Инфантилно, уважаеми господине!
  Я, по-добре вземете и прочетете още веднъж “Аквариумът”. Този път, обаче- внимателно!
  Ето какво /например/ пише там Владимир Богданович Рязун:
  “Глупаците разправят, че има силни хора, които могат да издържат изтезанията и слаби, които не издържат. Глупости са това. Има добри следователи и лоши. В Аквариума” следователите са добри… ПОПАДНЕШ ЛИ НА КОНВЕЙЕРА, ЩЕ СИ ПРИЗНАЕШ ВСИЧКО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОНОВА, КОЕТО НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО.” /курсивът – мой/
  Декларираната от Вас позиция поразително ми напомня една постоянна рубрика във в. ДУМА от началото на т.н. преход – “Всички сме грешни г-н ….” Тази хватка в този блог не върви господине!
  🙂

 20. Не мога да разбера защо толкова много хора искат да покажат превъзходство със знанията и осведоменоста над стопанина на този открит електронен дневник. И да му натриват носа по всевъзможни поводи или да му се хващат и на запетайките… Ами все пак човека изразява СВОЕТО мнение и е нормално да има и инакомислещи ама то пък чак такова желание за победа и то на “чужд терен”. Явно има доста хора които нямат какво да правят и само избиват комплекси. Ама това е много извратен начин да си правиш кефа а като чета как някой тука говори за оправдано убийство ми настръхват косите. Този човек трябва да се прегледа при психиатър. Ако той оправдава такива политически убийства трябва да се сезира този отдел от полицията който прави психопрофили на потенциални престъпници и да да му направи един анализ на риска. Имам чувството че той е част от старата номенклатурна система щом е така добре запознат със приемния изпит в КГБ а може и да го е минал тогава нали имаше много обмяна на опит с нашите по това време. А за bTV няма какво да говорим – абсолютна клиентелистка телевизия. Неотдавна им пратих един материал за изсичане на няколкостотин дървета в градския парк на Ямбол но въобще не го отразиха, явно имат сключен договор за ненападение на кметове от ГЕРБ какъвто е и нашия кмет. Иначе тази сеч става по европейски проект за “Подобряване на жизнената среда в град Ямбол”. Само не разбрах как такава сеч ще подобри жизнената среда в нашия град. По скоро става дума за финално разпределяне на остатъците от “голямото четиригодишно кльопане” което е на път да свърши след месец и трябва да се прибере каквото е останало като “doggy bag”. Мисля че зад иначе на вид добронамерения проект стои желанието на някои местни и сливенски феодали да комерсиализират и яхнат и последната останала апетитна хапка в Ямбол – градския парк. Ако този парк се напълни с кръчми, паркинги и т.н. то е ясно че това вече няма да е парк а някакво шумно и мръсно място каквито си имаме в изобилие.

 21. “е същото като напъните да ни убедят тук, че американците сами си били организирали 11 септември”

  Не разбрах, г-н Инджев, това някаква ирония ли е? Защото ако не е, се опасявам, че тук не бих се съгласил с Вас. Има хиляди доказателства за това, че 11 септември бе нищо друго освен основите, които Белият дом изля, за да оправдае инвазията си в Афганистан, а по-късно и в Ирак.
  Сигурен съм, че аз нещо не съм Ви разбрал, защото не вярвам да има трезвомислящ човек, какъвто несъмнено сте и Вие, който да вярва на блудкавите измишльотини на янките за терористични атаки. Всъщност такива имаше, да. Но те са по-скоро геноцидни, отколкото терористични.

 22. БТВ, Нова … клонинги на БНТ в кадрово, интелектуално и духовно отношение. Верни партньори на властта в танца на покварната, пошлата и мръсна политика. Срещу което разбира се получават щедри подаяния под формата на информационни кампании покрай някоя държавна програма. Призовавам всички да бойкотират тези телевизии. Има къде къде по-добри медии.Впрочем, единственото на което се крепят са стари лаври. Мога да се хвана на бас, че аудиторията им е толкова малка, че вероятно Animal Channel или History Channel имат по-голяма публика. Аз лично предпочитам последните две или YouTube, вместо скодоумните и соц-вдъхновени инфантилни продукции. Е тук само Господари на Ефира правят едно огромно изключение – те са огромното изключение от общото блато.

 23. “В България не се намери нито един такъв смелчага, който да си жертва живота заради принципи, както го направи Литвиненко”

  Г-н Инджев,

  За втори път няма да се съглася с Вас. Не знам дали е съпоставим случая с този от ранга на Литвиненко, но Георги Стоев е точно такъв пример. Като при него дори е малко по-“чиста” историята, тъй като той само беше получавал мокри поръчки, без да е извършвал такава. И когато реши да свидетелства срещу един от най-страшните мафиоти на новото време, го предадоха същите тези, които уж трябва да ни пазят. И затова той плати с живота си.

 24. Г-н Инджев ,2001 г.зимата бяхте поканили комсомолеца Слави,а той дойде с милиционера Росен (подробностите мисля няма нужда).Тогава още ми беше ясно,че типично по “другарски” ще бъдете отзован така да се каже.С г-н Коритаров и масичката му (комсомолска шегичка).
  Несъм гледал това което коментирате несъм гледал (не гледам тази “телевизия” – много е зле стомаха ми не би понесъл това изтезание).Доверявам се на преразказа Ви,но си мисля казуса не е насочен към широката публика,а към определена личност да не збърка и айде в ъгъла при Костов.20 години всеки който мисъл му мине да работи в полза роду отлита.И все един и същи филм,сценаристи и изпълнители.И все минава.И никой не забелязва нищо.

 25. Към sir sven и П.Тинков

  Не, не съм онзи Захариев и е нормално да не разбирам от издателска дейност, но пък разбирам от идиоти!
  Излишно е да се обяснява какво могат да направят. Прочетете малко история на дипломацията и ще разберете! Или вземете пример от Израел, какво прави за своите!! Дори за един обикновен войник! Но евреите са велик народ, а вие сте тор! Великобритания ПОСЛЕДНА от нормалния свят прие закона за пране на мръсни пари – 1995 г., и то под натиска на САЩ. Милиардите на руската мафия и идват добре, пък и не миришат, нали?

  Тинков, вие не забравяйте, че Суворов е ПРИНУДЕН да бяга и то от СВОИТЕ! Сам си го е описал! Как ли би протекъл животът му при други обстоятелства? А отказ е възможен, но на по-ранен етап! Но на неграмотници няма смисъл да обясняваш! То такива като вас вярват и че ЦРУ толкова искало да компрометира България, че взело да убива Йоан-Павел Втори!!!

 26. Г-н Захариев,
  оляхте се с квалификациите /явно нервите Ви не издържат/. То не бяхме “идиоти”, то – “тор”, то – “неграмотници”…
  Остана да обясните Вие кой сте, г-н “синя кръв”.
  Толкова сте смешни с безплодните си напъни от каскетаджийското “работническо-селско” потекло към аристократичната осанка. И с височайшото си мнение – винаги истина от първа инстанция. Не проумяхте, че нетърпимостта към различното мислене ви издава.
  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.