Новият виц(е): Серго номинира батеСерго за калфа на Калфин

Сергей Станишев, наречен в ефира на БНТ на 7 октомври 2009 г. от видния си съпартиец Румен Овчаров „зайчето на Първанов”, извади заек от партийния каскет: номинира за вицепрезидент актьора Стефан Данаилов за вицепрезидент и така потвърди, че „драматизацията на най-високо ниво” ( по израза на бившия американски посланик Джеймс Пардю) в България не се отнася само до управляващите днес и театъра им с показното „притискане” на руския гигант „Лукойл”.

Драматизация е едно, но драмата си е истинска. Залаганията веднага се завъртяха на бързи обороти. Данаилов не е кой да е в червените редици и вече веднъж обърка едни сметки, когато с мелодраматично обръщение към партийния конгрес убеди съпартийците си да подкрепят линията на тогавашния лидер Първанов БСП да преглътне най-сетне едно членство на България в НАТО. В книгата „Президент на РъБъ” съм посочил, че истинската причина за преобръщането на Първанов е заплахата от страна на германските социалдемократи да спрат субсидиите за БСП, ако остане единствената соцпартия в Европа, противопоставяща се на западната линия в полза на Милошевич. Припомням, че на скандала в кабинета на президента Петър Стоянов гостуващият пратеник на германската социалдемокрация буквално е заплашил Първанов с въпросната финансова санкция. Делегатите на конгреса не са могли да знаят това и са се чудели как така изведнъж ще стават „натовци”, но прочувствената изява от трибуната на любимия им Стефан Данаилов ги убедила да подкрепят това трудно смилаемо искане.

И ето, че „бате Серго”, както с умиление го наричат носталгиците по партийното изкуство от времето на единствения достъпен за публиката телевизионен „шедьовър” , сериала „На всеки километър”, отново излиза на сцената в съдбовен за партията и нейния Серго Станишев. Всички заинтересовани от червено продължение на статуквото на държавния връх са във възторг. Номинираният Калфин също:

„Стефан Данаилов е политик, Стефан Данаилов е патриот. Стефан Данаилов е държавник. Аз се радвам, че с него заедно ние ще поведем битка за това България да върви по-добре”, заяви на свой ред Ивайло Калфин.” ( Vesti)

Ден по-рано Калфин обясни на събор на русофилите, че който обича Русия, обича България. Ерго- патриот е „бате Серго”. Не случайно като министър на културата отчете успехите в своя ресор в края на 2008 г.,т.е. Годината на Русия в България, именно като низ от прояви на дружбата с подробно описание на бройката на актовете на братската любов и регистрираната посещаемост на сеансите от страна на русофилите.

Писал съм го, но да припомня пак един виц за номинирания вице. Не съм го измислил аз. Разправяше го на маса покойният актьор Кирил Варийски, който пък беше заклет монархист (интересно, дали щеше да остане такъв, ако беше доживял да види „бате Серго” или Ламбо в ролята на министър в съдружие с величеството Сакскобургготски).

Вицът, който Кирчо убедено разказваше като автентична случка, гласеше следното: една сутрин на тежка глава му звъннал телефонът и гласът отсреща претендирал да е н.в. Царят. Кирчо невярващо му теглил една, но като поизтрезнял го загризало съмнението и така цял ден се тюхкал. На което „бате Серго”, чувайки терзанията му, подхвърлил пренебрежително, че не си струва да се кахъри толкова заради подобно предположение за пропуснат шанс да си поговори с някакво си величество. И тук настъпва кулминацията на повествованието : „Ламбо, ти не разбираш – това е все едно на теб да ти звънне Ленин”, завършваше Кирчо.

Истина или не, тази история си я бива заради нейната правдоподобност в сравненията и оценките. Пък и кой знае – може и наистина този път да му е звъннал някой, който работи срещу мавзолея на Ленин.

4 мнения за “Новият виц(е): Серго номинира батеСерго за калфа на Калфин”

 1. Номинацията на Ламбо ще повиши шансовете на Ивайло Калфин да се пребори на първият тур с кандидатката на Слави Трифонов – Меглена Кунева. И като че ли това работи по-добре за ГЕРБ……., а ние ще гласуваме отново за най-малкото зло;))) Ей на това му викам аз “предефинирана” демокрация. Имаш право на избор – гласувай;))) За кого? Ще разбереш по-късно. Българския избирател винаги разбира нещата “post factum”…

 2. В главите на националните-социалисти на България и на “опонентите им” мутро-милиционерите от БЕЕРБ винаги “звъни” един “червен телефон с директна връзка с Москва”.

  Та затова и МОЧА си стърчи, и атоманта бомба в БеляНЕ се достроява (уж замразена), а строежа на връзките с газовите тръби на Турция и Гърция ( дето ще ни гарантират поне малко независимост от руския Г@З) не тръгва и не тръгва.

  Горното е “Гарантирано от ГЕРБ”!

 3. Г-н Инджев,вица автентична случка ще да е.Г-н Стефан Данаилов като политик,държавник и най вече патриот на линия с Ленин явно е.С него заедно ще поведе битка за това България да върви по-добре.
  Въобще въпрос на себеуважение!
  Идва ми да се изхрача върху себе си заради това че съм от тук.
  Г-н Ннджев извинете ме за тона,но ако знаете какво са ми причинили и продължават да ми причиняват – дори съм нежен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.