Бате Серго на сергията на самохвалството и нарцисизма

Макар вече да написах за кандидатурата на Стефан Данаилов и би трябвало ( от самоуважение и респект към читателите) да се въздържа от скорошни коментари от същия тип, самият той ме провокира днес с интервюто си по Би Ти Ви, в което казва, че бил провокиран да се включи в изборите. То бива демонстрация на нарцисизъм, но това неговото си е направо болестно състояние…

От разказа му стана ясно, че вижда себе си като фактор, комуто се молят в партията и чак дори му ставало неудобно все да им отказва да води съпартийците си. Е, този път склонил на 9 самия септември ( трябваше да го знаем, кога точно му се е скършил хатъра и продиктувал сълзливото си писмо). Не се кефил ( така се изрази) да го моли Станишев, уточни той, с което унизи своя ръководен другар. Но не му е първица. На 28.04.2010 пред БНТ той го „отстреля” със следната препоръка, издаваща същото огромно самочувствие на върховен съдник:
“Георги Първанов определено има харизмата да бъде лидер на БСП. Той е подходящият лидер”,
Като го гледа и слуша т.н. обикновен зрител, няма как да не си рече: явно др. Данаилов кара трамвая и онзи клип със старовремския трамвай по нанадолнището беше пророчески: докато Сергей се правеше на ватман, Бате Серго скочи в движение като контрольор, изпратен от по-висшата инстанция- т.е. др. Първанов. Нищо, че сега Бате Серго ( аман- тук е страната на Батето, Тато и все този дух!) ни уверява , че сам си бил измислил сценката с писмото. Имам причина да не му вярвам и съм я написал в „Президент на РъБъ”. Данаилов, солидарно с Първанов, „спестява” истината и за прословутата конгресна реч, с която убедил делегатите да сложат в гащите си таралежа НАТО,. Така на практика прикрива мотивация за преобръщането на самия Първанов, който му възлага ролята на рупор на конгреса. Да припомня още веднъж: преди конгреса, през пролетта на 1999 г. , в София пристига пратеникът на германските социалдемократи Гернот Ерлер. Разярен от линията на Първанов срещу НАТО в разгара на финалната фаза на войната в бивша Югославия, той буквално го заплашва в присъствието на президента Петър Стоянов, че фондация „Фридрих Еберт” ще му спре субсидиите. Заради онези пари Първанов се превръща мигновено в натовец. Съответно Данаилов получава задачата да използва артистичните си умения, за да излъже правдопободно партийната аудитория с призиви за необходимото зло НАТО като стъпка към приемането на България в ЕС.

Хайде да видим, дали някой ще се осмели да пита Данаилов по този въпрос и ако той се направи , че не знае, евентуално пък някой колега да си направи труда на пита тогава Петър Стоянов дали е вярно! Не че подстрекавам Стоянов да си го върне на Първанов за номера с бягството му ( след като е бил информиран за намеренията на Стоянов от предател от обкръжението на президента – твърдя това и се надявам все някога да се появи нещо повече от косвени доказателства за този български „Уотъргейт”)) от фаталния за самия Стоянов телевизионен дебат през 2001 г., но би било коректно да информира обществото за истината, ако не иска цял живот да го карат да се оправдава защо е крил това „досие” за позора на тогавашния лидер на БСП, на който е бил свидетел.

Година и половина по-късно след като Данаилов буквално бламира по националната телевизия партийния си водач, неподходящият, нехаризматичният Станишев с треперещ от вълнение глас драматично изигра написаната му от Данаилов роля под формата на писмо, което актьорът, както вметна днес, бил диктувал. Защо? Да не би да се притеснява да се види отново на телевизионния екран, че пише „сбогом” със „з”? Само че такива неприятни припомняния няма да чуете по адрес на Любимеца от страна на любезните му домакини в телевизионните студиа.
.

Данаилов дотолкова се е взел за месия, че изглежда искрено си вярва. Само обсебен от себе си може да изрече откровението, че точно неговото кандидатиране най-после може поне за минута за усмихне българския народ. Ами ако не го изберат? Да плачем ли? Или останалите, които не го славят, не са част от народа?

Изобщо , това самочувствие вече е минало границата на актьорската грандомания и гази в територията на нахалството. Някой от доброжелателите му трябва да му каже, че вече надминава самия Борисов в това отношение, макар да се бил провокирал тъкмо от нескромността на премиера, за да ощастливи народа със собствената си кандидатура.

От детството си спомням един „лаф”, който „кефеше” хората в случаи, като демонстрациите на Данаилов: „чрез нахалство, към прогрес”, беше въпросният коментар за онези, които пред нищо не се спират в саморекламирането си. Явно др. Данаилов е най-прогресивният кандидат за второто място, за което се бори – като вице и самоходен виц.

14 мнения за “Бате Серго на сергията на самохвалството и нарцисизма”

 1. Това на Данаилов е инфантилна демонстрация на месианство и старческа общественическа хипер-активност.Това,че БСП си присвояват за нещо като ”политич. предизб.платформа” или даже идеология-чрез треторазряден сериал със инфантилно-патетична и сълзлива емоционална естетика едва ли някого може да учуди и това е тревожното.Като наблюдавам реакциите на вече сенилните бесепари в квартала,явно старческо-егоистичния мегаломански патос на Ламбо оживява дементната популация до жизнерадостно превъзбудени коментари от рода на .-”Ти знаеш ли как Ламбо бил казал на Борисов,че няма да му позволи да предопределя диктаторски изборите” и т.н.псевдо-сантиментално-героични постановки типични за нарцисите-били те от мазохистичния тип на Азис до най-садистично жадното за контрол над всичко и всички дс-ченге.-Сълзливата патетична театралност е много характерна в постановките на нарцисите и единствената и цел е да извлича материални девиденти в суматохата на евтиния театър.-В уикилийкс този театър го наричат цирк-може само да се добави,че е психиатричен и е от сферата на напредналата вече съветската психиатрия у нас .

 2. Още преди много години си въобразяваше,че е Ален Делон.Сега си въобразява,че е спасителят!Между другото хората,които правят правописни грешки е възможно да имат заболяване,което се нарича легастения и в Гемания не се зачитат,като грешки в училище ,ако е доказано,че детето страда от този дефект. Отвратително е човек да гледа този театър на сенки и привидения ,който се разиграва в България.Артистите,които участват в него са лицемерни,а суфльорите им са от КГБ.

 3. Иво! Съжалявам, че не съм в темата, но бихте ли могли да се върнете към историята с изрисувания паметник на съветската армия;)))))))))))

  Ето, че се появи най-накрая и интервюто със създателите на този проект! Явно съм бил от малкото, които е разбрал точното послание и социална позиция на създателите му;))))))))))))))))))))))))))))))) Може би защото са ми бъдещи колеги, или внуци на онези, които на времето построиха този паметник;))))))))))))

  Това, което писах в моя коментар беше, че този проект символизира “новите зависимости на България” – нищо друго и вместо от Позитано да започнат да ръкопляскат на талантливите си деца и внуци – те се втвърдиха;)))))))

  Още веднъж се извинявам, за отклонението от темата, но съвсем не съм безразличен към този паметник…, както и Вие, разбира се.

  А ето и интервюто с извадки на български от днешното издание на Вести:

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4118171

  http://edno.bg/en/archives/koy-e-v-krak-s-vremeto/

  “Основната ни идея беше да покажем, че когато Съветският съюз е бил на власт, сме се борили да бъдем най-добрите комунисти, а откакто живеем в демокрация, се борим да бъдем най-добрите демократи, американци”, обяснява един от художниците.

  “Това, което изобразихме с изрисуването на паметника, е българската политика, която се нагажда винаги спрямо посоката на вятъра, без значение дали това засяга пряко интересите ни”, казва друг.

  “Както навремето родителите ни са израснали с героите на Червената армия, така ние израснахме с американските комикс герои”, добавя той.

  Художниците казват, че за тях паметникът не е символ на комунизма.

  “Избрахме този паметник, защото той се беше обезценил до голяма степен. Има много хора, които искат на негово място да се построи нещо друго, а това е най-голямата глупост, която може да се направи”, обясняват те.

  “Част от провокацията да се случи това нещо беше, че този паметник отдавна не символизира това, което предишните поколения свързват с него. Той отдавна е загубил значението си като символ на руската армия.

  Около паметника могат да се видят подпийнали младежи и всякакви други неприятни гледки, но също така той е и свърталище за младите артисти.

  Това е място, което заради разположението си се е превърнало в зона между центъра и Борисовата градина, двете места, които са важни за хората около нас”, казват авторите на проекта.

 4. А нормалните граждани в страната няма за кого да гласуват. На тях впрочем, никога и не е отреждана подобна роля – те са консуматорите на благата. Т.е. тези, които плащат за бензина, за тока, за парното по европейски. И които имат право ( дотолкова, доколкото им се разреши ) само на рускоеквивалентни заплати и пенсии. За да слушат както руските си еквиваленти. И те слушкат – Герб, ББ, тра-ла-ла, сега Батето Серго, с другия Серго, Алтернатива, Съпротива и пр. Цяло боричкане се очерта, може би даже – балотаж ! Т.е. две серии кебапчета, а не само една като в някои други театри, пардон – избори.
  И двете крила на мутрагенската власт вече са консолидирани. В стегнати редици и с много кебапчета в ръцете. Като една партия, каквато са си всъщност. Какъвто е Калфин, такъв е и Плевнелиев – пионки. И безгласни букви. С разрешение само временно да пребивават на евнтл. завоювания пост. Точно като дядята Медведев. По “идея” на големия дядя Путин. И с подобаващи клоунади – Батето “На всеки километър” се бил изненадал от самочувствието тъпанара-мутра, който вече повече от 2 години ръси всекидневно такива смехории и тъпотии. И за кого се загвижил – за довчерашните още по-големи крадци и разбойници. Остава единствено чичко му Доган да го ашладиса и е на финалната права – продължителят на делото на Първанов( т.е. на Путин ), най-пошлият от всички президенти, който може да си представи човек в Европа !

 5. Към Росен:

  Предпочитам да науча повечко за художниците и техните представи, преди да представя и аз гледната си точка. Иначе рискувам да изпадна в положението да коментирам аполитичната политичност и монументалната немонументалност на казуса.

 6. Към Иво

  Прав сте! Благодаря Ви за отговора!

 7. Малко звучи като епизод от “Троянската война”. Гърците (или БСП) молят Ахил (Ламбо) две години да се включи в битката за крепоста (президенството) но той точно тогава не е в настроение (а и текат снимките на сериала “Стъклен дом”). После изведнъж негов голям приятел от армията на гърците пада смъртно ранен от Хектор (Бойко Борисов) и това вбесява Ахил (Ламбо). Той веднага моли за доспехите и копието си и хуква към крепостта (президенството). Той вече е готов да пролее кръвта си според пророчеството (и да забави снимките на сериала “Стъклен дом”) но и Троя (президенството) е обречена… Как да не се просълзиш от тази мелодрама. Подайте ми една кърпичка…

 8. Към ALEX:

  Много добре, по “О,мир” ( нали мирът е любимо прикритие, щитът Егида на комунистическата риторика, зад който крие копието на агресивността си).

  И сякаш най-добре ще да е римувано в “навсекикилометър”, вместо в хекзаметър.

  Предлагам да не забравяме обаче Ага Мемнон, който нещо се е смълчал в грабливата поза на сокол в очакване да паднат лесни изборни жертви.

  Войната може и да не е троянска, но конят Ламбо, определено е от тази порода, ЛАМБОрджинито на бесепето.

  И не знам дали е Ахил, но определно е слабост на силните с болшевизма си ( т.е. с болшинството си). Ахилесовата пета(колона).

 9. Браво,г-н Инджев,нямате равен при словесното си изразяване.Възхищавам ви се.Оано повече хора да прочетат и…да прогледат.

 10. Към Тони Б.
  Мила Тони, звучиш така:Не зная дали този Човек е грешник, само знам че бях сляпа, а сега виждам.
  Това познато ли ти е от някъде?

 11. Надявам се загубата на тази съвършено глупава двойка Калфин – Даниалов, да е толкова позорна и съкрушителна, че с дълбока въздишка на облекчение да им кажем едно голямо “ЗЗбогом!”

 12. Данаилов е глупав, самодоволен и суетен “народен артист” с чар на соцбохема, по която някога са си падали социалистическите труженички, а по-късно някои заблудени млади актриси. Градските легенди твърдят, че бил пич, но на мен ми мяза повече на соцпичовете, чието мъжкарство някога се изразявало в стоене по кръчми и кафенета, задиряне на мадами и яко кръшкане.
  Аз лично много се зарадвах на кандидатурата му – по-нелепа двойка от Калфин и Данаилов едва ли някога ще бъде открита – посредственият, гъвкав, послушен и амбициозен чиновник Калфин, говорещ английски, редом с разгащения народен артист бате Серго, който никога не е познавал българския правопис. Мисля, че тази двовйка е еманация на цялата бездарност и екзистенциална отчаяност на БСП, начело с Гоце и Сергей Станишев.

 13. Имате ли каалфи?
  Имате ли Каалфин?
  Имате ли руски калфи, дръжте ги за вас!
  Руски ли са те,руски или не?
  Щом се казват руски калфи, дръжте ги за вас!
  (в тон с песента)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.