Пантомима в Белград, фантомима в София

Казусът със скандала, предизвикан на 16 септември напълно съзнателно от руския посланик в Белград Александър Конузин на международна конференция в сръбската столица привлече вниманието ми с една подробност: Русия се кара на сърбите, че не били достатъчно сърби, докато у нас петата колона на Русия прави точно обратното:бори се да се докаже като по-руска от руснаците.

„Руският посланик в Сърбия Александър Конузин предизвика дипломатически скандал на международен форум в Белград, посветен на регионалната сигурност. Конузин се обърна към участниците във форума и ги попита “има ли сърби между вас и защо не поставяте въпроси, свързани с действията на мисиите на ЕС и НАТО в Косово, които в този момент застават на страната на Прищина”. След това руския посланик в Белград заяви, че Москва единствено подкрепя Сърбия по отношение на Косово, след което демонстративно напусна конференцията.
Стандарт Нюз”

Клип с нападките на Конузин, който гримасничи, кълчи се и прави истинска клоунада в нещо като обвинителна реч срещу неблагодарните, според него ( което значи –според Кремъл) сърби, обикаля интернет като някакъв куриоз, защото поведението му е крайно неприсъщо за един дипломат. Държи се грубо, агресивно, влиза в пререкание с водещия на конференцията, прекъсва го, размахва пръст, „изпитва” аудиторията дали не е съгласна с него и накрая иска всеобщо разрешение да продължи в същия дух, но получава гръмогласен шамар: ехото от залата откликва единодушно и шумно с „не”. Именно така и тогава Конузин напуска залата.

Скандалът му съвсем не е солова акция не само заради парадигмата, че един посланик не говори каквото си иска, а действа по заповед, особено по приоритетни външнополитически въпроси за неговата държава, известна с болезненото си честолюбие на претендент за велика сила. Както и друг път е ставало дума, в руската дипломация има казармена желязна йерархия, която е немислимо да бъде разводнявана с импровизации. Доказва го и фактът, че по същото време на обсъждане по същата тема в Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк руският представител Виталий Чуркин също разиграва цирк.

Още при първата си публична изява на посланик в Белград Конузин прави заявката за такава линия на менторско поведение спрямо неблагодарните сърби. На 10 април 2009 г. на кръгла маса по темата за „ Външната политика на съвременна Русия” с участието на местни и чужди анализатори и дипломати, Конузин търси сметка как така в Сърбия имало несъгласни с Русия с въпроса ( който няма да превеждам, хубаво и разбираемо си звучи в оригинал):

“Почему в Сербии, наряду с дружественными, есть партии, которые не дружественные к России? Есть социальные слои, которые не дружественно относятся к России? Почему это происходит?”

Особено е разтревожен Конузин от вероятността Сърбия да замени кирилицата с латиницата, сякаш кирилицата му е бащиния:

„Если сербы откажутся от кириллицы (а такая опасная тенденция существует) и перейдет полностью на латиницу, мы потеряем сербскую молодежь, а значит будущее между нашими странами, заявил докладчик.”

Но Конузин има и други конкретни упреци във връзка с които използва трибуната да изрази протест- позволявали си по сръбските телевизии да показват „антируски филми” ( лична аз не съм виждал по антиамерикански филми от американските, но това е друга тема, да не изместваме акцента, нали!):

„ ТВ в Сербии показывает антироссийские и антисербские фильмы и в связи с этим посол РФ должен выразить протест”.

Всъщност именно на тази конференция натякването срещу сърбите, че били по-малко сърби от руснаците, е „спуснат” от важен московски емисар. Това е основният докладчик на форума , заместник-директорът на Департамента по печата ( ще рече- пропагандата) на руското МвНР Игор Евдокиев.

„Критикуя позицию нынешнего сербского руководства докладчик, видимо, выразил общее мнение присутствующих, а именно РУССКИЕ НЕ МОГУТ БЫТЬ БОЛЬШЕ СЕРБОВ, ЧЕМ САМИ СЕРБЫ.”

А сега да се замислим за миг, че това се е случило през 2009 г., точно след триумфално отчетената от министъра на културата в София Стефан Данаилов „Година на Русия в България”. В Москва пърхат от радост ( няма и следа от недоволството, както спрямо неблагодарните сърби), а в София – от щастие, че им е била дадена възможност отново да се покажат като най-верният сателит на Кремъл.

Да сте забелязали по българските телевизии „антируски филми”? Или пък да има „слоеве от населението” в България, които да предизвикват правоверния гняв на руския посланик- само ние,някакви си „маргинали” , по наглия израз на посланик Исаков, сме искали да им махаме паметника ( един единствен от общо 130 съветски паметника в страната на нито едната съветска жертва) в София, но това нямало да стане – дълъг списък от имена на раболепни служители на култа към Кремъл стои в негова подкрепа под декларация в този дух, която претендира да се противопоставя на нас, „маргиналите” от името на всички български архитекти, художници и т.н.

Така че клоунадата у нас също се вихри, но участниците в нея са „българчета”. На руския посланик не се налага да прави циркове. Той просто си мълчи като един фантом, направо го няма нужда да прави никаква пантомима ( пуснете без звук Конузин в Белград и ще видите какво значи да заклеймяваш и без думи, само с физиономия) пред камерите защото нищо не налага да се обажда при толкова гласовите глашатаи от български произход.

39 мнения за “Пантомима в Белград, фантомима в София”

 1. Иво,що не си ебеш пичката майчина,курво?Скимти свински ташак мазен.

 2. Много е смешно това, което е станало в Сърбия. И автора с присъщия си майсторлък го е обрисувал съвсем забавно. А в родната ни страна – съвсем наопаки: тъжно и потискащо.

 3. Превъзходителството Конузин греши!
  Русия никога не е подкрепяла Сърбия. Тя подкрепяше комунистите на дебелата кратуна Милошевич и така се опитваше да защитава свои, собствени интереси, използвайки Сърбия като контрапункт на западната политика в района. Тази на САЩ, Европа и НАТО. Бяха направени и опити да се въвлече България в тази нечиста игра, особено по време на косовската криза, слава Богу неуспешно!
  В Сърбия има и много демократично мислещи хора, разбиращи съвсем ясно, че естествения път на страната, е към европеското семейство, а не към Балканско-Азиатската клоака! А за Русия не искат и да чуят! Сърбия, като част от Югославия, винаги се е смятала за европейски ориентирана страна! А сега между Словения, България и бъдещата Хърватска, едва ли се чувства комфортно! Това го дължи на сръбските комунисти и техните руски приятели! Този посланик явно не познава и сръбския характер(коренно различен от българския), за да си позволява подобно поведение, което със сигурност ще има точно обратен ефект в бъдеще!
  А за кирилицата да не се грижи! Демонстрира незнание или игнорира факта, че латиницата много отдавна е официална азбука в тази страна(наравно с кирилицата) и се използва по най-различни поводи, особено в международният културен обмен!
  А ние освен да наведем засрамено глави, нищо друго не ни остава. Исаковци са нашата съдба! Това сме ние – маргинали.

 4. За разлика от много български т. нар. политици, които се чувстват повече руснаци и преди да направят нещо,казват :”Първо да питаме Москва”, в Сърбия политиците от каквито и да било партии са преди всичко сърби и умеят да отстояват достойнството на страната си. Затова името на Тито се уважава и споменава в цял свят, докато името на Г. Димитров ще остане като това на човека, сляпо подражавал на азиатския болшевизъм и наложил тоталитарната диктатура по съветски образец в България. В Сърбия и днес знаят как да оттговорят на недопустимото за един дипломат поведение, пък бил той и руски. Докато у нас

 5. Докато у нас хора, като Калфин, които днес искат да седнат на най-високия стол в държавата, позорно мълчат, когато същите безпардонни и нагли т. нар. дипломати наричат нагло,предизвикателно и съвсем умишлено България “Троянски кон на Русия в Европа”. И не се ли дължи тази наглост точно затова, защото днешните руски управници знаят, че в България има хора, които са готови да слугуват слепешката на интересите им и да изпълняват заповедите им – каквито и да са те.

 6. Във всяко общество, във всяка държава и всеки народ се раждат всякакви хора, без значение на техния пол, вероизповедание, етническа принадлежност и т. н. Така е и у нас. В голямото си мнозинство се раждат хора нормални. Световните статистики показват, че съществуват малки, незначителни като процентно отношение отклонения от общата тенденция. Съществуват общоприети норми за величината на тези отклонения, зад която те се приемат за недопустими. Така например в обществото има незначителни проценти на родените с малформации, недъзи и други отклонения, в които се вместват имбицили, дебили, идиоти (в медицинския смисъл на думата) и други умствено увредени и изостанали хора. За тях се полагат специални грижи от цялото общество и държавата, според ценностите им.
  Има обаче и един, също неголям процент, хуманоиди с отклонения основани на една чужда на ценностната система на българския народ имперска пропагандна лъжа,че някога, “в светлото бъдеще на комунизЪма, “обществените блага ще потекат като пълноводна река и всеки ще работи колкото може, но ще получава колкото му е нужно”.
  Тази незначителна прослойка, получавайки държавата ни на тепсия от руския окупатор,яхна властта и побърза да отклони тази “пълноводна река ” в собствените си бездънни и ненаситни търбуси, а за простолюдието пускаха само по празниците я портокали, я банани, и ги караха да чакат с десетилетия я за москвич, я за панелка. Това извратено малцинство продължава да “управлява”, а в същност да смуче държавата ни и до сега.
  Крайно време е да се каже ясно и разбираеми на онези отрудени хорица, които и досега гласуват за тях, че лъжата за “пълноводната река” не може да се сбъдне, че такова нещо никога не е имало, няма и не може да има, защото безплатен обяд под небето няма, и че демокрацията е СВОБОДАТА сам да решаваш Съдбата си и да подреждаш Живота си, както ти можеш. А онези 2-3% лентяй, готованци и алчни крадци, с най-пагубната малформация, наречена безродие, тези руски подлоги, тази пета колона на имперските мераци на Кремъл, ги има. От огромното мнозинства на нас, обикновените хора зависи дали и утре ще ги има. Тях просто трябва да сложим на полагащото им се място, защото те съсипаха нашия Живот. Нека не им позволим да съсипят и този на децата ни.
  И накрая, благодаря ти за брилянтния анализ, задочни ми приятелю Иво, който провокира тези мои мисли. Благодаря ти, и че имах възможността да ги споделя в твоя, най-често посещаван от свестните хора блог.

 7. Не, не, не, не … Този клип кърти мивки! И в същото време е най-добрата “реклама” на руската външна политика, както и на отношението на другите страни към нея.
  Нашите … т.нат. политици има мнооооогоооо да се учат от сръбските си колеги.

 8. Представяте ли си г-н Уорлик да “реагира” по подобен начин в България?Боже опази го!Петата руска колона веднага ще влезе в бой.Но това никога няма да се случи,защото САЩ са най-демократичната страна в света и за разлика от “братята” руснаци никога не са имали апетити да окупират страната ни.

 9. Eto go linkyt kym klipa v Youtube:

  http://www.youtube.com/watch?v=WtdM5u2dqGk

  Toq posol s negovite zaplahi za izchesvaneto na drujbata mejdu dvata bratski naroda (ruskiq i srpskiq) mi napomni za onzi gnusen komunist rektora na SU s negovite razigravki na katinari i sindjiri i repliki i izkazvaniq vse edno e izvaden ot ’70s ot nekoi partien plenum. Mnogo dolna mutra e tova momche rektoryt (makar i da e na dedo mi na godinite). Ama komunistyt si e komunist, bez znachenie dali v Sofia ili Beograd, dali bulgarski “uchen” ili ruski “posol”, toi si razigrava maloumnata elementarna igra i chaka maloumnite elementarni zagubenqci da mu plqskat i da mu se radvat. Shto do glasuvane, te religiozno glasuvat za nego i bez zabavlenie. Ne moga da ponasqm komunisti, be! Tupi, kuhi leiki, na koito NE MOJESH da im naleesh akyl.

 10. Към:

  Krasi
  ninov@abv.bg

  Макар и анонимна,мутрата просташка, която си показваш по този начин гузно, е потвърждение и обобщен образ на засегнатите в тази статия!

 11. Kum Nedko Stefano,

  Dobre napisano, Nedko, no ako mi pozvolish, bih napravil edna malka promena. Ti pishesh: “Това извратено малцинство продължава да „управлява“, а в същност да смуче държавата ни и до сега.” Az bih smenil vtorata chast na izrechenieto na: “a vsyshtnost da NI smuche i do dnes”, poneje durzhavata ne e nekoi si treti subekt sled naroda i upravlqvshtite,narodyt e drjavata (ne sluchaino amerikanskata deklaraciq na nezavisimostta zapochva s WE THE PEOPLE). Ot tazi gledna to4ka, mi e mnogo smeshno, kogato Bai Boiko prikazva za “spestqvane pari na drjavata” i t.n. Ne, aivol (kakto kazvashe baba mi), ne “spestqvash” pari na drjavata, a si vurshish rabotata, za koqto ti se plashta, kato ne prahosvash parite MI.

  Kum: Krasi,

  Shto ne se skriesh nqkude, a?!

 12. Толкова са нахални и заблудени от ‘петата колона’ у нас, че последната глупост, която чух от техен представител и привърженик едновременно на БСП, ‘Атака’ и ДС беше, че АКО НЕ БИЛ КГБ, АЗ СЪМ ЩЯЛА СЕГА ДА БЪДА ХАНЪМА…

 13. Псуващите простаци от една страна и мненията на умните и порядъчни хора от друга много точно показват разделителната линия:

  дебило-русолюбо-комунисти срещу мислещи хора-европоцентристи-демократи.

  В този смисъл, г-н Инджев, псувнята на простака е комплимент като добрата дума на умния човек. Означава, че “биете в целта”.

 14. коментара ти е добър комуномаймуните си мислят че от тях по добро няма милия даже и за сърбин се именува и кат го отсвирват бяга ми те това могат да лапат и да бягат политика се прави трудно има няколко човека дето могат в световен мащаб другото е шменти капели само се замислете в русия ще бъде назначен дипломат не от кариерата е те това е ярко доказателство колко далеч и колко високо стигнаха в русия ако скоро ще може да се говори за такава държава може гоце да я търси со свещичка със щродер из европа белким им просветне някои пък било то със член пардон шлем поздравления за коментара на г-н стефанов дано повече такива хора по нашите земи на тая комумаймунка краси нямаше даже и смисъл да пишеш те още не знаят че има букви лошото е че няма и да станат хора нали никой не вярва че от маймуните може да стане човек най много комуномаймуна ама и това е под въпрос много голям

 15. Към Краси
  Краси, цели единейсет думи, без да смятаме името на автора на блога!!! Плюс две запетайки и една чуденка. От къде научи толкова много!?
  Забележителен напредък!!! А като си помисля, че на такива като теб именно разчитат братята руснаци … и петата колона! Дерзай, че скоро и политически пост може да ти предложат. С това темпо ще стигнеш само до ГЕРБ, а няма да те приемат в БСП. К`во пра`им тогава?
  Учи, приятелю, учи! Още думички трябват.

 16. Поздравления,г-н Инджев.Дали съществува възможност да оповестите тук,как може да бъде видян въпросния клип.Освен описателната част на случилото се ,доста добре би било тя да бъде онагледена с картина и звук.

 17. Към krasi
  Давай смело Красньi,няма как да получиш инсулт-за това е необходим и мозък.

 18. Изключително силен,смислен и родолюбив информационен анализ,г-н Инджев,какъвто никъде не можеш другаде да намериш освен тук.Имаше един лаф при соца-Там-в Москва като пръднат-тези Тука се н*сират-Та нищо не се е променило от тогава ,макар и формалното закриване на служби-симбиозата е още по-безотказна в смисъла на този виц.

 19. Ха-ха!!И аз го гледах видеото-евала на сърбите !!!Докарали са го руснака до тотална хипер мимика в театрално-хистеричния си монолог.Проповед по тема що е патриотична емоция и вменяване на вина и подчинение на чужда суверенна държава.Умопомрачителна мимика и патология в жестикулацията,като в сюрреалистичен моноспектакъл.Кефф!!За съжаление Исаков тука никога няма да бъде докаран до такова откровение публично-имат си толкова родни яничари,че биха шантажирали или убили тихомълком всеки изпречил им се на пътя без да се стига до такава публично декларираща хипер-мимичност на посланник Исаков.

 20. Към Иво Инджев:
  Г-н Инджев, просто не обръщайте внимание на подобни хора като мутрата, нарекъл се Krasi. Тези хора имат в мозъка си само плюнка и знаят само да плюят и да убиват по поръчка на този, който плаща. За друго просто не са способни.

 21. До ELENA.Z:
  Поздравления за бележката Ви! Подкрепям констатацията за едновременната употреба в Сърбия на кирилица и латиница едновременно. Чел съм в-к “Политика” на кирилица, а вестника на югославските комунисти, не си спомням името му, беше на латиница.За пръв път четох тези вестници в Белград през 1975 г. Югославските вестници тогава бяха забранени в България, мисля че това продължи до 1989 г.

 22. Niama po-golemi shovenisti ot rusnacite. Narod ot pianici, more ot nekadurnici. S resursi kato tehnite drugi durzhavi biha postroili kolonii po okolnite planeti, a muzhicite mechtaiat da napraviat volga deto prilicha vunshno na mercedes. Ta v tova olicetvorenie na socialen apokalipsis narecheno Rusia sa vlubeni poveche ot 90% ot BG plemeto – tochno tezi kato drugaria Krasi po-gore. Surbite vinagi sa bili puti po napred ot nas gore dolu vuv vsiako otnoshenie i osobeno po tova che sa nacia otstoiavashta svoite interesi nezavisimo ot vsichko. Eh, matriale, matriale…???

 23. Открай време сърбите си играят игрите така както смятат, че им диктуват националните интереси. Понякога, както беше по времето на Милошевич официалната сръбска политика имаше безрезервната руска подкрепа. Нали е срещу САЩ и НАТО, другото е без значение. За тогава си спомням, че в отчаян опит да спре въздушната война сръбският парламент дори символична се “присъедини” към РФ. Сегашният руски посланик е замръзнал в него време. При всички положения сравненията не са в наша полза. Едва ли има отговорен сръбски политик който да сложи знак за равенство в любовта към Родината си и Русия.
  Г-н Инджев оставете ги боклуците на мира. Откровените им псувни са най-яркото доказателство за безсилието да кажат каквото и да е за поредният ви блестящ коментар.

 24. Не, знам, защо се впечатляваме от братята сърби с техния руският посланик Александър Конузин, след, като тук отдавна ни управлява руската машина/Лукойл, Овъргаз, Булгаргаз-Димитър Гогов и т.н./. Защо, още не можем да се освободим, от икономическата зависимост на тези паразити, би трябвало да каже премиер-министъра Б. Борисов. Засега дава фира, дано да не е за дълго.

 25. Инджев, пали мотора и газ за САЩ. Щом те са идеала ти за човешки свободи, заповядай тук да видиш за каква полицейщина става въпрос.
  Престани да търсиш врагове като комунистите, а се концентрирай върху нещо позитивно, ако искаш да си полезен. Ако ли не- продължавай да пръскаш злоба и безсилие.

 26. И аз не съм единодушен. Съсечената глава и отрязаните ръце на Стамболов би трябвало да ни говорят нещо.Би трябвало да ни говори нещо историята ни.Би трябвало да ни говорят нещо Батемберг и Фердинанд, но не с гласа на петата колона, а с истинския, неподправен глас на историята. Само че, историята ни не се изучава в училищата ни. Блогът на Иво Инджев е страхотен, но той е блог предимно за хора, които мислят по един и същи начин. А и мислещите по този начин, колко от тях знаят защо мислят така? За да се получи нещо, не е толкова важно, а и считам за разпиляване на силите, усилията за събарянето или преместването на един паметник. По важно е да се учи историята, истинската история. Като начало, Симеон Радев да влезе в учебниците по история, Видрицата на поп Минчо Кънчев да влезе в историята, Стоян Заимов да влезе в историята. Иначе няма измъкване от повсеместното чалгаризиране на което сме подложени и отделните разумни гласове, ще си остават достатъчно самотни, за да не може да става и дума за сравнение между това, което са сърбите и това, което сме ние. В последна сметка, оказва се, че необразован народ лесно се прецаква. Имам, разбира се, предвид, образован, а не обучен по определен начин. Ерго, прост народ, слаба държава, всеки я яха така както намери за добре.

 27. Лудото комуне пробва дали ще мине номера…. Не мина, каза благодаря и си отиде.
  У нас понеже си имаме цело стадо луди комунета на рашките не им се налага да разиграват чак такива циркове.
  И у нас и в Сърбия отношението на власт имащите към рашката империя е адекватно: в спорта(Сърбия – Русия 3:2) и в по- голямата част от обществото.

 28. Иво, много си зле! Превърнал си се от журналист в анти-руски и анти-БСП журналист. Журналистът, Иво, се занимава не само с Първанов, БСП и руския посланник, но и с американския, НАТО, ЕС и т.н.
  Оставам с впечатлението, че някой те е взел на работа…

 29. Към zloster:

  Че се усещаш като “злостер” е хубаво признание, което можеше и да бъде лековито за теб, но е истинско зло да ровиш в нечии неразбираеми за теб мисли, да вменяваш свои ( какъв ми бил идеалът) и от злоба да гониш автора да живее някъде, където на теб не ти харесва.
  Лекувай се, вместо да четеш непоносими и неразбираеми четива! Пълно е с лековити (като за теб) текстове, кой те кара да се мъчиш с моите?!
  Много нещо мога да разбера, но мазохизмът ви, който явно ви вреди психически( ти си обобщен образ), е загадка за всеки здрав човек.

 30. Към Христо Диманов:

  Когато някой започне да ме поучава какво “трябва” да пиша( още повече, че се разминаваш в твърденията с фактологията за архива на моите статии, но нямам намерение да те образовам за собственото си творчество) просто го подминавам, както се подминава досадник на улицата, желаещ да се натрапва.

  Пиши ти, кой те спира. И не чети противни за теб неща. Това е нормалното поведение…Оставам с впечатлението, че не оставяш възможност за друг извод: или точно ти си наемник( нормалните хора не се тикат в лични блогове, за да ругаят автора), както мнозина, които се произнасят тук в този дух, или толкова си можеш: търсиш с кого да се заядеш, вместо сам да дадеш пример за “истинския журналист”.

 31. Случилото се в Белград, напомня конфликта между югославската и съветската държави и компартиите след края на ВСВ. Описание за него е в книгата на Милован Джилас – “Общуване с Тито” . Джилас е бил втори или трети човек в Югославия (СФРЮ) след Тито . Причина да изпадне в немилост е книгата му от1953г. – “Новата класа”, в която разобличава изпълнения с привилегии живота на бившите “борци за социална справедливост” превърнали се в нова почти феодална аристокрация.
  В книгата си той свидетелства за причината за конфликта и разрива. Непосредствено след ВСВ в СФРЮ руските окупационни части и придадените към тях кгб-емисари започват политика както в България и завзетите страни. Започва се подменяне на ръководствата югославската компартия (ЮКП) с избрани и угодни на съветите хора и вербуване на агенти в редиците на “братската” партия. Целта е пълен и безпрекословен контрол и подчинение. Опитите да обърнат внимание върху поведението на окупационните войски се среща с надменност и назидателни закани на висшите емисари. “По това време ние имахме почти безгранично доверие в Сталин и СССР, но случващото се посрещаше с голямо изумление и разочарование от членовете на партията” – казва Джилас.”… “Ние им напомняхме, че бяхме дали огромни жертви и удържахме нашата независимост в цели райони през цялата война!” ( цитирам го по памет.) След обсъждане на случващото се ЮКП излиза с декларация, отхвърляща намесата във вътрешния живот на страната и партията. Това води до скъсване на отношенията със Сталин и СССР, като едва 3-4 % от партийците им верни.
  Каква разлика в поведението на едните и другите комунисти! Каква последователност и приемственост в поведението на представителите на “Големия брат”! Каква липса на памет и поука в същите тези представители!
  Дали българските комунисти/станали социалисти/ си спомнят за тези събития, причината и последствията от тях? Не ми се вярва. Защото е необходим манталитет на независим човек и чувство за национално достойнство. Не случайно, години наред хората имащи двете качества у нас бяха третирани като шовинисти и врагове. Както и не е случайно , че същите които тогава мачкаха тези чувства, сега се стремят да ги узупират.

 32. Do oponentite na Ivo Indjev – Krasi, Drumev i oshte edno dve riski leketa.

  DrugarE, shto ne si go nachukate?… A? Pitam prosto i iasno kakto go e kazal Krasi’to.

 33. Вече има отговор на посланик Конузин от сръбска страна – на следващия ден, 17.09., сърбите биха руснаците на волейбол на Европейското първенство! В отбора на Русия играят Мусерский – 218 см., Волков – 210 см., Хтей -206 см., Михайлов – 203 см., т.е серия “динозаври”, но сърбите (най-висок Милкович, 206 см.) показаха, че са повече сърби от руснаците и биха с 3:2 с едно съчетание от невероятен хъс и игрови интелект в невероятна драма. А, вярвайте, трудно може да се намери по-голяма болка за руснаците от това, да паднат в спорт, за който се имат за абсолютни фаворити (нещо като “кулак прямо в морду”). За справка, нашият отбор, който имаше серия победи срещу сърбите, в мача си срещу руснаците на 15.09., пак от Европейското първенство, загуби с 1:3 и отпадна, като след спечелен първи гейм демонстрира прогресивен спад в играта си. С други думи, кой е повече това или онова се познава единствено на полето на славата, а не на гръмки приказки, зад които прозират груби шантажи! А от това да кажеш на сърбин, че не е сърбин, по-голям шантаж не мога да си представя.

 34. До Борислав:
  Благодаря Ви!
  И искам да добавя, че сръбски език няма, както мнозина мислят. Казва се сърбохърватски и това за винаги предопределя използването на двете азбуки. А сръбската “кирилица” има и съществени буквени разлики от нашата и руската. Другарят Конузин е просто жалък! Не разбирам само това невежество ли е, или абсолютно самозабравяне??

 35. Яя, в един от горните постинги виждам, че се е изказал един истински комунист. Ще познаете веднага за кого говоря, няма нужда от насочване. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.