Приятел на Борисов и министър в кабинета му допусна “свалянето” на съветския паметник

След всичко, което изприказва срещу премахването на паметници, сравнявайки днес сутринта самата идея за това с поведение на племе, което изяждало миналото си ( или нещо подобно), министър Рашидов прогледна часове по-късно за друга хипотеза по време на откриването на Музея на социалистическото изкуство ( в названието липсва само „всепобеждаващото”, „прогресивното” или „славното”). Ето какво изпусна изведнъж същият този министър, допускайки друго:

Ако паметникът на съветската армия бъде свален, ще се намери място и за него в новия музей“.

Та нали ние, презрените от него туземци от племето на несъгласните със съветската окупация, пледираме тъкмо за това, но досега той яростно се противопоставяше на най-малката вероятност нещо подобно да се случи!

При нивото му на мисловност в употребата на думи, понятия и исторически факти ( той веднъж дори „изобрети”няколко абсолютно несъществуващи имена на „световно известни творци”, правейки компилация от няколко такива), човек не би трябвало да се хваща за думата му. Ами ако не е наясно и с условното наклонение в българския език и под „ако” има нещо друго на ум ( да не кажа на „акъла си”)?

Дори и нещо да се е объркал, все пак той не изневери на себе си и побърза да отправи отново комплименти към Монумента на окупаторската червена армия. Това показва, че не е бил нито слънчасал, нито пийнал ( като онзи руски пилот,  в „леко пияно състояние” близо 50 души).

“Като скулптура, паметникът е много добре изработен. Само като махнем болното съзнание на хора, които политиканстват, защото демокрацията и социализмът са в ума на хората”, продължава пред журналистите разсъжденията си специалистът по малката пластика, готов да посегне към скалпела за махане на „болни съзнания”.

Честно казано лично аз съм готов да се подложа на операция по махане на болното ми съзнание, каквато фелдшерът на нашата култура Рашидов препоръчва, ако това е условието България да си върне поне малко самоуважението, „сваляйки” онзи монумент с много добре изработените съветски окупатори. Надявам се поне да го правят с упойка, защото не съм сигурен, че ще издържа на болката отново да ми махат съзнанието, както систематично правеха с цяло поколение българи във времето, пред чието тоталитарно изкуство се прехласва днес г-н министърът!

36 мнения за “Приятел на Борисов и министър в кабинета му допусна “свалянето” на съветския паметник”

 1. Здравей Иво
  Право да ти кажа,притеснявах се за
  съдбата на ПСА. От всички веста го
  атакуваха, че аз не знаех какво го
  очаква този паметник и какво ще го
  сполети.
  Но сега,след като разбрах от Рашидов,че мястото му в музея е
  подсигурено вече съм спокоен.
  Само там му е мястото.

 2. “Като скулптура, паметникът е много добре изработен.”

  1. Това може да бъде изказване на занаятчия-леяр, но не и на творец.
  2. Доколкото съм чувал Атанас Далчев е един от скулпторите, участвували в този паметник и, както се казва “злите езици така говорят”, преди да почине е помолил след смъртта му да се премахне това, което е направил;)))

 3. Тоталната реабилитация на т.нар. “социализъм” -зрял, развит и с какво ли не лице, който започна да прокарва уважаемия ни премиер от година и нещо насам е толкова стряскаща, че хората се стряскат дори да коментират. Време е вече да обявим новата Септемврийска революция в нещастното ни отечество. Дано последствията да са повече в сферата на комичното, макар че се съмнявам да ни се размине само с това.
  Един шарж:
  Световните информационни агенции съобщиха, че в Берлин е открит музей на Национал-социалистическото изкуство. В музея са експонирани произведения на монументалното изкуство, възхваляваши превъзходството на арийската раса, както и живописни платна от известни художници на победилия национал-социализъм, най-вече картини на любимия вожд и учител Адолф Шикелгрубер. По време на рязането на лентата г-жа Мергел заяви, че този музей ще бъде световна атракция. Тук ще се събират почитатели на идеите не национал-социализма, най вече от Полша, Съвецкия съюз и държавата Израел. За съжаление, добави г-жа Мергел не можахме да построим един мавзолей на любимия вожд, тъй като не намерихме останки, подходящи за мумифициране.
  На многолюдното множество, придошло да се поклони пред таланта на любимите творци на национал-социализма беше дадена възможност да изгледат документални филми отразяващи ежедневието в трудовите концентрационни лагери, както и еженощието, а също така и рязането лентите на хиляди килкометри аутобани, известни на изток от линията Сегет – Белград -Солун като магистрали. Желаещите хиляди посетители, както и членовете на кабинета, неприкрити почитатели на славните и градивни национал-социалистически години можеха да закупят сувенири, като преспапие, под формата на арийски череп, изработени от естествени материали, запалки с формата на ракета V-2, сребърни, леко попречупени в краищата молитвени кръстчета, и стотици милиони Райхсмарки, за които все още тъгуват притежателите на милиони Евро.
  В заключение г-жа Мергел заяви, че с откриването на настоящия музей се надява признателните поколения 200 години напред да помнят кой възстановява величието на онези славни години. Тя заяви още, че не се притеснява за бъдещето си, защото достатъчно е да къса билетчетата пред вратите на музея за да си осигури заплата по-висока от настоящата.
  Да живей!

 4. Предполагам,че фурнаджийската лопата и профан Вежди под ”много добре изработен паметник” има в пред вид стремежа на изпълнителите на паметника към реалистично изображение на човешките тела,което не само ,че не е достатъчно условие една пластика да бъде изкуство,а и ако това и е единственото достойнство си е чист пример за кич-при това без да вземаме в предвид идеологията ,с която този кич е натоварен.Като дипломиран специалист по изкуствата-най-голямата изненада за мен е как може един уж не самодеен склуптур като Вежди да няма основни познания в критериите между кич и изкуство след като има две художествени образования,за талант няма да коментирам.Очевидно трябва да си с кучешко сърце по Булгаков,а не със сърце на творец за да си кривиш така душата и експертните критерии.После световнопризнатия Вежди не е известен в чужбина с нищо друго-освен с направеното от него лъвче-емблема на мултигруп пред централата му в ню йорк.А междувременно като министър явно единствено се опитва да завърже връзки за собствената си и на сина си популяризация в чужбина като автори.Това,че нещо е ”не зле изработено” не е критерий за изкуство!!-то трябва да носи и душа .Има страшно много майсторски изработени скулптури по света,но те не се считат за особена художествена ценност.-Определението за това-що е изкуство -според световно приетия критерий -справка в уикипедия е-,че в изкуството-/независимо дали е пластично,литература или т.н./ -най важното е субективният критерий на автора-неговата специфична гледна точка и неповторим стил.-Къде Вежди вижда авторско отношение и авторски стил в този паметник-купчина от реалистично наподобени човешки фигурки.-Какъв е стила на паметника-соц.реализъм.Има ли въобще признат в историята на световното изкуство стил-натоварен с идеология-няма!

 5. Ако паметникът на съветската армия бъде свален, ще… Ако има пари в бюджета, ще…За съжаление акото при това управление все не се получава за да го има и щето. Апропо, точно Борисов забрани „думичката ще“.Остана само напъването. Ако излезе акото ще настъпи такъв живот, че само си викам дано, дано, дано…

 6. Иво,Иво,моят съсед ми вика тия дни:комшу,положението вместо да се влошава,става по безнадежно!Бих добавил-тъжно и срамно.Къде са правозащитните организации,где го,бре,гражданското общество.Търпи народът наш, има 500 годишен стаж/Р.Ралин/Абе стажът ни е много,ама много по голям и продължява да расте неудържимо “от тук докрая на света”.” И няма край на шир и длъж”

 7. Прекрасно си го казал! Аз няма да пиша повече, щото ще ти се наложи да ме цензурираш, псува ми се. Но ти си го написал супер точно.

 8. Целия масраф, струва 3,5 мил. лв. на бълг. данакоплатец платени от бюджета на Министерството на културата, което се оплаква ежедневно от липса на финансова подкрепа!!!? Изчислете, колко хонорари могат да се дадат на бълг. художници, скулптори и др. худ. дейци с тези пари. Евала на Рашидов и Б. Борисов за тоз музей. Дано скоро се сетят да направят и на фашизма, както са ни учили по татово време за периода преди 9-ти септ. 1944г. Могат да оценят билета и по високо от 6лв.

 9. Вот ето товарищи называеться-ОБЛОМОВЩИНА!!

 10. Учени ора ми се пишете ,а как никак не ги разбирате нещата.
  нямало такова изкуство,а това какво е а?.Не е ли реалити соц реализъм а?
  Е света незнаеше,но нии нали за това сме да му покажем.Засл.Мулт.Рашидов изнедади изважда,една след друга.Какво си мисли тоя свят,я !Ма пак угодия няма,др.Първанов -“що пък Музей на социалистическото изкуство”.Иии,е нали да се покаже що е баш изкуство.Другото настрана ,там в някъкъв мозей на изкуствата.Изваждаме ново чудо те пари седнали да ми броят.Нема угодия,нема.
  “Къде са правозащитните организации,где го,бре,гражданското общество” – е как къде,ей го бе “шистово”.Е малко подкрепнато(подпомогнато де),а и общински съвет единодушен самоуправил се.Въобще дойде най после демокрацта.Молко тоя г-д Шенген нещо претенции,но ще му декнем и !

 11. Само да уточним, че не днес, а през юни загинаха 47-те души, при разбиването на ТУ-134 с пиян щурман в кабината. (Освен ако днес не се е случила друга аналогична по алкохолно опиянение и брой на жертвите катастрофа, пази Боже!)
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=778072
  Което не променя горчивите и натрапчиви изводи.

 12. Ако имаше как да видите до какво животоневъзможно състояние съм докаран най малкото желание псувни ще дае.Ако имаше как !

 13. Цитат от изказването на Вежди Рашидов – Министър на културата /с извинение/ в предаването на БНТ “Денят започва”, по повод откриването на музея на тоталитарното /социалистическото/ изкуство:
  “…Реставрацията стана чудовищно хубава…”
  Без коментар.
  🙂

 14. Боже кога ще свърши тоя кошмар. След Гоце, Детската градинка и оня от Четвърти километър сега и този радетел на монументално недоразвития социопатизъм.
  Ма кво да праиш, криза е. За няколко левчета повече са готови на всичко душичките.

 15. Рашидов и всички все още живи негови колеги яко плюскали до 89-та на соц хранилката, че и след това при новите (пак същите господари)защо не се бръкнаха да платят 3,5 мил. лв. за прослава на собствените си поръчкови “произведения на соц. изкуството” ами харчат от мизерния държавен бюджет?!
  Лично аз не съм съгласен да дам и стотинка за този музей обратно – бих дал и последния си лев от пенсията да бъдат натрошени на чакъл(желателно от авторите) и вградени в пътища та следващите поколения да ги тъпчат!!!
  Не ни ли стигнаха 45 години тоталитаризъм?!

 16. Да погледнем на нещата от друг ъгъл (всяко зло за добро)- сега вече има къде да бъде преместен МОЧА – така че да удвоим и фокусираме усилията си в тази посока.

 17. Към Росен:
  Не поетът Атанас Далчев, а брат му – Любомир Далчев.

 18. “Целия масраф, струва 3,5 мил. лв. на бълг. данакоплатец платени от бюджета …. “Министерството на културата отказа да подкрепи с 800лв сборника с епиграми на Радой Ралин “ДеСеландия. ру”, въпреки предстоящата годишнина на автора

 19. Имам още едно предложение към новия “музей”:
  Нека и останалите варианти на паметник на съв.армия да бъдат свалени, а Веждито да им намери място в новия “музей”.Става дума за паметника в центъра на Бургас.Също и за този на тепето в Пловдив. Все “достойни реликви” за тоя нов “музей”. Така де,нали са похарчени 3-4 млн.лв. за “музея”,поне да си оправдаят предназначението тия разходи!

 20. Тези приятелчета министри(единият – премиер)да не бяха такива хюмнета, досега да са “свалили” паметника, но явно фалическият символ на върха ги вдъхновява!

 21. Да не забравяме,че Рашидов не е министър на културата, а на МУЛТИкултурата!

 22. Откъде изникна сякаш изневиделица този “Музей на социалистическото изкуство”? Някакси тихомълком, зад гърба на народа и на уж демократичната творческа интелигенция се пръкна този прехвален музей за реклама на комунизма и неговите престъпни командири.Спите ли, демократи? До кога ще търпите да се подиграват с нашата толерантност и търпение?!

 23. ДАЙ БОЖЕ ИВО! И ТАМ, в тази градинка на мястото на ПСА да направим к-с “ВЕЛИКА БОЛГАРИЯ”, в който гости на СОФИЯ и ДИПЛОМАТИ да ПРОУМЕЯТ ВЕЛИКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД!ЧЕТЕТЕ безплатния в-к ВЕЛИКА БОЛГАРИЯ! ЕТО И ЛИНК НА вестника бр.№1,№2,№3! Малко просветление е нужно и да се попрочетат книгите на ДЕ ГРООТ, от ФРЕНСКИте АВТОРИ, пък и защо като д-Р Ганчо Ценов не се ползват библиотеките на ВАТИКАНА, като него през 1908 г., пишейки за праезикът на българите! Но на първо време НЕКА БРАТЯТА ни МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИ в Македония ДА прочетат първите три броя, излезли до момента на в-к “Велика Болгария”! http://mail30.abv.bg/app/servlet/getdata?fid=20&mid=10733407537&eid=4&charset=UTF-8&ac=s&fn , http://mail30.abv.bg/app/servlet/getdata?fid=20&mid=10733407537&eid=5&charset=UTF-8&ac=s&fn , http://mail30.abv.bg/app/servlet/getdata?fid=20&mid=10733407537&eid=6&charset=UTF-8&ac=s&fn ! ОСТАВАМ с ПОЗДРАВ към всички достойни българи, милеещи за скритата ни история – БОРИС

 24. Добре е, че го има този музей! нека там отидат всичките скулптури с мемориални плочи в един кът наречен “ПСА”, който да приюти всичко свързано със СА на територията на БЪЛГАРИЯ, защото е обидно за най-древния народ и род на планетата ЗЕМЯ – БЪЛГАРСКИЯ, съхранил своите достойнства и с прочутата си толерантност да търпи изземването на историята ни от ГЪРЦИ, МАКЕДОНЦИ, СЪРБИ, РУМЪНЦИ и РУСИ! НЕ ОСЪЖДАЙТЕ ВЕЖДИ РАШИДОВ! НАПРОТИВ създадения от неговото министерство музей е изход в правилна посока. В ТОЗИ МУЗЕЙ Е ШАНСА ДА СЕ ПРЕМЕСТИ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С СОЦ-КОМУНИЗМА И ТЕХНИЯ ГРЪБ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! РАЗЧИСТИ ЛИ СЕ ГРАДИНКАТА ОТ БРОНЗОВИТЕ СКУЛПТУРИ НА СА и бронзовите плочи, ще се открие реална възможност там да се оформи градинката на к-с “ВЕЛИКА БОЛГАРИЯ”!

 25. към Севделин Панев

  Благодаря за забележката. Грешка на езика;))) Да Любомир Далчев, който избяга в Австрия по татово време, т. нар. български Хенри Мур!

 26. Предполагам, че повечето са прочели от Кафене.нет коментара на Франс прес от днес. Комунизмът наисина се връща, а ние само наблюдаваме. Както някой написа. това трябваше да бъде поне музей на тоталитарното изкуство, и то без възхваляващи филмчетс, снимки и клипове. Позор за цялото правителство, макар че и ние мълчахме в последните две-три седмици/ а особено притежателите на блогове, както и асоциацията за Политковская/. Позор за всички нормални хора!

 27. Уважаеми г-н Инджев,
  уважаеми съмишленици,
  Добра вест: “Общият съд на Европейския съюз постанови във вторник, че символът на Съветския съюз не може да бъде регистриран като търговска марка на общността заради обидния му характер в страните, които са били под съветска власт, предаде ДПА.
  Компания, свързана с руски дизайнер, беше обжалвала пред съда решение на службата на ЕС, отговаряща за търговските марки, от 2006 г., с което беше отказана регистрация на герба на Съветския съюз.
  Съдът обаче потвърди решението, тъй като според законодателството на ЕС символите, които “противоречат на държавната политика” и на “общоприетите морални принципи”, не могат да бъдат защитавани.”
  Край на цитата! Каква стана тя? Символ, който противоречи на общоприетите морални принципи и на държавната политика на страните от ЕС, стърчи в центъра на София. И въпреки, че НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЩИТАВАН, разни серГЕЙчета, че-геварчета, веждита помпиер-питеци и прочее червена ИЗМЕТ все още нещо обяснява, лъже, маже и ни препраща към филанкишията. Но положението се смарангяса, както казват в Северозападнала България. И няма бронебойни патрони, които да спасят паметника на армията-окупатор, “изработен” от партията-българоубиец!
  Предлагам при следващото събиране около МОЧА да носим надписи “Тук ще се танцува!”. Както нявга са направили парижани на мястото на Бистилията.
  Графиньо, запазете ми полката!

 28. Искат да объркат хората, да не могат да различават доброто и злото! Тогава ще настъпи разпада на цивилизацията! Числата ще изгубят смисъл, + и “-” ще се разменят!

 29. НИКАКВИ ТАНЦИ В ТАЗИ ГРАДИНА! СЛЕД ДЕМОНТАЖА НА БРОНЗОВИТЕ СКУЛТУРИ ОТ ВЪРХА НА КАМЕННИЯ ОБЕЛИКС, същият да се превърне в паметник на българската многохилядна история, укрита именно от СССР и държави като ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и Гърция, като последната иззе всички български богове и светилища и си ги написа като свои! Кога са живели гърци на балканския полуостров пхреди 6 век? Няма такива. В края на 6 век и началото на 5 век преди христа те започвата да се заселват в АТИКА! А пък британците не могат да преживеят загубите от битката край дойранското езеро. Те и трите заедно преименуваха българските КАНОВЕ в ХАНОВЕ! Гърците преименуваха и ХУФУ от българското племе от БАКТРИЯ ХУФИ, построил най високата пирамида край р. НИЛ и край ГИЗА! ТЕЗИ ТРИ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ че БЪЛГАРИТЕ СПАСИХА ЕВРОПА от РИМЛЯНИТЕ в 452 година от н.е. и дадоха свобода на ГАЛИТЕ, създали на следващата 453 година от н.е. държавата на ФРАНКИТЕ! А днес и французи и холандци са против нас. Даже нашите братовчеди от БАлВАРИЯ се увлякоха по тях и не искат да вдигнат за българите желязната шенгенска завеса! НО БЪЛГАРСКОТО ВРЕМЕ СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ и ЕВРОПА ще го ПОЧУВСТВА с ПЪЛНА СИЛА!

 30. Вие софиянци сте сгрешени, не че сте болни или неспособни, но не се знаете, кой какво представлява. Не знаете кой от къде е, като какъв човек е- дали от БКП, ДС, СДС или от всички тях- като Герб да речем. Та искам да кажа, че ние по-простите хора, проблемите си ги решаваме по-простия начин. Вземаме решение и го правим. Вие , софиянци, имате решение взето много отдавна, но не Ви стиска да го изпълните.И сега само умувате,искате да се прецаквате един друг, кой да го стори. И не си давате сметка, че Цяла България вази гледа. Преди няколко дни бях в София за протеста на СДС срещу гадното решение на ЦИК за изборите в Плевен и Монтана и искам да ви кажа, че се срамувам заради вас. Народа ни има една поговорка: изтъка си платното и ритна кросното.София и софиянци си оправиха положението, а народът да духа супата, но смея да заявя, че народът се опомня и скоро ще има изненади дори и за вас софиянци.На селянин като мен не му отива да дава съвети , но ще споделя: Не ни оставяйте сами, гласувайте за тези , които ви донесоха просперитет и свобода, които дадоха всичко от себе си, живот , имот ,здраве , но не се дадоха на комунистическите сатрапи-милиционерите, които днес за съжаление ни управляват отново.Изпълнете решението на Софийски общински съвет и съборете натрапчивият комунистически монумент, както ние направихме в Карлово и Сопот още през 1992 год.Да си върнем славата и величието като народ. Само СДС и напред в името на България.

 31. От мен, софиянеца, чиито род живее в София от 1878-1879 г. поздравление за “СЕЛЯНИН В ГРАДА”, за окуражителната категорична подкрепа за решението на СОС от времето на управление на СДС! Приеми ПОЗДРАВИ от мен, но и напиши какво ти е мнението в тази голяма градина с размери 500 / 500 метра да се премахне бронзовия войник с шмайзера и компанията му и и върху не лошия с пропорциите си инак обеликс като се направи МЕМОРИАЛЕН КОМПЛЕКС “ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ”, като на върха на обеликса се монтира подобаваща исполинска скулптура на АТИЛА / АВИТОХОЛ / и ина мястото на всички входни скулптури на комплекса и бронзови плочи от страни на паметника се изработят и поставят плочи с илюстрация на древните български постижения най-малко за последните 17 хиляди години, включително и със рисунаци на гр. ЧАЛИДОКАН,главния град на АТЛАНТИДА от преди потъването й в периода на катаклизмът, поразил я от КОСМОСА през 11650 г. пр. хр. до окончателното й потъване през 9570 г. пр. христа и т.н.!!! НИЕ сме длъжни да покажем укритата истина за българския, единствен в света арийски род, чията история постепенно обсебвана от ЕЛИНИТЕ с отнемане на божествата ни: ЗИЕЗИ/ЗЕВС/, ПОСЕЙДОН, ДИОНИСИЙ, АПОЛОН и т.н.. Променяне името на на най високата в долна тракия /ТЕСАЛИЯ/ планина БИЛО/2917 м./ в ОЛИМП. ИСТИНАТА за името на ПЕЛОПОНЕС, ЗА МИКОНСКАТА/МИКЕНСКАТА/ КУЛТУРА от преди 3500 г. в период, когато на българския п-ов “БалКан/голям владетел/” не само не са живяли, но и не са стъпвали ЕЛИНИ! Защото елините идват тук повлияни от високата култура на ПЕЛГАРИТЕ/БЪЛГАРИТЕ ТРАКИЙЦИ/ пътуващи със своите кораби-гемии до земята на елините/о-в СИЦИЛИЯ и южен ПЕЛОПОНЕС, където преди повече от 3000 години пелгарите/българи тракийци основават село ГЕЛА, аналогично на село ГЕЛА, намиращо се под светилището на тракийско-българския БОГ ДИОНИСИЙ, намиращо се днес на едноименния връх ОРФЕЙ! МНОГО СА ЛЪЖИТЕ за древната ни измислена история и СЛАВА БОГУ на археолози като покойния Георги Китов и като най-успешния днес археолог проф.НИКОЛАЙ ОВЧАРОВ, които с откритието си практически развеначаха мита за древните елини, имащи принос към балканската ни история, особено за троянската война водена между две български племенни групи и за ОРФЕЙ, който според преданието от уста на уста е син на тракийския речен бог Еагър и нимфата Калиопа. Според елините той е живял поколение преди Троянската война и е сред аргонавтите,осъществили похода за Златното руно към Колхида. СВЕДЕНИЯТА ГОВОРЯТ за времето около 1380-1390 г. пр. христа! РЕДНО е да си върнем ОРФЕЙ, защото единственото нещо което показва признанието ни към този ГЕНИЙ на древността, песенния конкурс “ЗЛАТНИЯТ ОРФЕЙ”, днес окончателно закрит и непровеждащ се, за разлика от гърците, които са направили индустрия чрез която продават на чужденците статуйки, барелефи, картини, картички, марки на … българина ОРФЕЙ!

 32. ЗА ОРФЕЙ пропуснах да напиша най-важното, че според писателя НИКОЛА ГИГОВ,
  родом от ЦАРИБРОД, но живял в смолянския край,
  откривател на каменна плоча с 973 тракийски-български букви от 14 век преди христа, в района на най-старото селище в ЕВРОПА, запазило името си и до днес – село ГЕЛА, чиято възраст се определя на повече от 3330 г.,
  ОРФЕЙ е съчинителят на БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, на базата на коптската/коптите са от български произход/ азбука, по-късно послужила и за съставяне и на някои букви в гръцката азбука.

 33. Уважаеми господине, благодаря за поздравленията.По принцип не съм против издигането на монументален паметник ознаменуващ дълговечната история на българския народ, но не бих искал да бързаме. И не е работа на селянин като мен да преценя дали този монумент, както Вие желаете, да е точно на това място.Редно според мен е, подобен въпрос да се решава от идните поколения.Поздрави.

 34. УВАЖАЕМИ “СЕЛЯНИН В ГРАДА”, ще подмина, като Вие пишете че не е “ВАША РАБОТА НА СЕЛЯНИН” да изказва мнение както и че е работа на идните поколения с отговора си Ви казвам, че едва ли ще съм жив тагава, затова искам сега да направим нещо и да увековечим укритата от нас и излязла от бутилката наша многохилядна истори, най-старата на тази планета с първата цивилизация на планетата-ВАРНЕНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, създадена от нас българите след окончателното потъване на АТЛАНТИДА в 9570 г. преди новата ера, преди христа! ТАКА, че не утре, а сега му е времето! Така ще отговорими на ГЪРЦИ, и на ДРЕВНИ РИМЛЯНИ, и на РУСНАЦИ и НА АНГЛИЧАНИ, а и на ЕВРОСЪЮЗА, които се опитват да бъзикат най-древния народ на планетата с най-стария и точен до милионна част от секундата ДРЕВЕН БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР! ОСТАВАМ С УВАЖЕНИ все пак към ВАС – Борис Т.

 35. ОТ ВЪРХА НА ОБЕЛИСКА ТРЯБВА ДА НИ ГЛЕДА УСТРЕМЕНАТА В БЪДЕЩЕТО ГРАНДИОЗНА ФИГУРА НА АТИЛА/АВИТОХОЛ/!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.