Рев(л)олюцията на президента

Комунизмът може и да си е отишъл- на уютно място в музея на неговото прославяне, наречен със стандартното за времето си ( което явно се повтаря) название „Музей на социалистическото изкуство”). Но и уроците по комунизъм („научен” при това!), явно не са отишли напразно- поне що се отнася до държавния ни глава (… тар на комунистическото наследство).

„В страната назрява ситуация, близка до революционната. Това каза в Сливен президентът Георги Първанов, предаде Радио „Фокус”-Сливен. …управляващите не могат, а управляваните не искат да бъдат управлявани постарому”.

Освен Първанов, още един публичен човек издига този лозунг в синтезиран вид днес ( във в. „24 часа” ) . Музикантът Светльо Витков, който пародира изборите с кандидатирането си за президент, си е избрал като подигравка изречението : „Низините не искат, висините не могат”, майтапи се авторът на популярното парче „Скакауец”, пародиращо съответно простотията като такава.

Това е класическата ленинска формулировка за обосноваване на кървавия, предателски спрямо самата Русия болшевишки преврат на шепа екстремисти от 1917 година, осъществен с подкрепата на воюващата срещу руската империя германска държава, когато болшевиките активно работят за поражението на своята страна в Първата световна война, за да задоволят авантюристичния си нагон да срутят държавността в империята и да осъществят „цялата власт на съветите”. Др. Първанов не само помни тези уроци по „научен комунизъм”, но и явно нищо не е научил от тях поради простата причина, че е прекалено прост, за да схване причините за простотиите на подобните му управници, макар те да се определят за „десни”.

Първанов и Ленин: какъв „симбиоз”, както би казал на българско-руски език др. Станишев ( нали така се изрази вече веднъж в парламента)! Явно др. Първанов се превъплъщава все повече от благ баща на нацията в разлютен кандидат за левичарска атака за замитане на следите от собственото му управление. Май се надява да сложи точката над „и” –то в издайнически паникьосан напън да оглави „дневния ред на обществото”.

За Леонид Брежнев и за Ленин в СССР имаше виц, че в Москва ремонтират мавзолея на Вожда ( наистина го бяха затворили за освежаване на мумията), за да сложат над буквата „е” над мавзолея две точки, след което да се чете „Льонин”, т.е. на Льоня, на Леонид принадлежи.

Ето, че и Първанов се изяви като истински ленинец. Той прилага наученото в института по история на БКП, където е пропълзял като млад кадър. Това е неговата неосъзната рев(л)олюция на чужди гробища, избухнала в разнеженото му съзнание на рев(л)олюционер. С наближаването на края на мандата му, той все повече се връща към корените си (раздава милозливи интервюта, в които буквално си проси да бъде припознат като „тих и скромен другар”, както пишеше навремето в препоръките за кандидатстване в комсомола), което е доказателство доколко е разтревожен, че го изтръгват от комфорта на върховната си недосегаемост.

Май е доста уплашен от очакванията за разкритията, които ще го връхлетят, за да посегне на такъв коз, като заиграването с откровено болшевишките сантименти- „менти, менти – включително за едни апартаменти”, ще отвърне скоро ехото.

12 мнения за “Рев(л)олюцията на президента”

 1. Не е Първана, за мегдана.
  Първана е за казана!

 2. Формулата на Ленин е непълно представена – в този си вид тя дефинира само ситуацията, а не и движещите сили. Пълната формула на предпоставките за Революцията е: Масите не могат да живеят по старому, върховете не могат да управляват по новому, сатрапите не могат да живеят повече в кротост, а тарикатите се нуждаят от много повече от наличните. Учись, тов. Парванов!

 3. A Goche ot Sirishtnik dali si spomnia za edin ot prinicpite na dialekticheskia materializam che kolichestvenite natrupvania se prevrashtat v kachestveni izmenenia. I che narastvashtoto nedovolstvo na horata shte se prevarne v moshen shamar v chengedjiiskata mu sura i v surata na vsichkite DS mutraphoni koito sa se okopali vav vlastta.

 4. Дано да има разкрития.
  Дано да има и тежки последствия за Гоце.

  НО “историята” учи, че НИКОЙ в България НЕ ПОНАСЯ отговорност за предателства, кражби, лъжи.

  Само ако си позволи волността да сподели факти за Гоце и ‘гражданина” МУТРА може да го сполети “инфаркт”, независомо дали има или не нелегална пивоварна!

  Да очакваме МУТРАТА и не-умния физкултурник да потърсят отговорност на Гоце е нелепо.

  Да очакваме българите сами да инициират преследване на предателя Гоце също е невероятно – тъпоумната инертност на чалгосаните ‘граждани” е факт.

  А за “независимостта” и “ефективността” на прокуратурата просто не е нужно да се говори.

 5. Комунистът от болшевишки тип си остава комунист дори когато бъде качен на най-високия стол в държавата – президентския. Първанов вече изгуби всякаква мярка, а и не желае да спазва никаква такава в злобата и яростта си от вероятното ново поражение, което очаква БСП на изборите. Типично по болшевишки хвърля поредната пропагандна мантра, надявайки се, че кукловодите от Държавна сигурност ще свършат това, което колегата им агент Гоце желае. Чудя се само докога ще се търпи този човек, който, самообявил се за “успял” президент, нарушаващ флагрантно президентските си правомощия и потъпкал Конституцията, ще обикаля страната, вършейки яростна пропагандна кампания в полза на БСП с държавни средства. Гоце си остана такъв, какъвто дойде на президентския стол – партиен секретар,а не държавен глава! Докога този човек ще се гаври с Конституцията, погазвайки елементарни морални норми?!

 6. Г-н Инджев,

  Не съм чел Вашите книги, но повидому има изобличаващаи твърдения срещу Гоце. Факт е, че постъпиха така с Вас. Сега сте публицист.
  Не мисля, че прокуратура се самосезира. Тя не раздава справедливост, не защитава.Това е сбирщина от корумпирани коите трябва да си изкарат парите за да наваксат предплатеното от тях.
  Твърденията може и да са фактите описващи крайния резутат от действията на някого, но още от 1990г.основното отношение на българина към частната собственост е- “Докажи, че съм откраднал това което имам. Аз не съм длъжен да давам обяснения, защото съм по презумция невинен.”
  Капитализмът не съществува благодарение на горната тъпа мантра, а благодарение на строгата фискализация и данъчно облагане.
  Така, че тепърва ще трябва да доказваме, че Гоце е крадял.
  С Уважение: Б. Илиев.

 7. Повярвайте, Иво и колеги, вече наистина не мога нито да чуя, нито да прочета, нито да напиша гнусното именце г о ц е с ы р ы ш н ы к а без физиологични реакции. Какво да се каже още за този мерзавец? А дали няма повече да го смъдне бъбрека, ако изобщо престанем и да го споменаваме?

 8. Г-н Първанов, Вие явно не помните какъв сте – Вие сте СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ.Интересно, след като сте такъв защо считате, че Ленинските
  определения за революционна ситуация,
  не се отнасят за “успешното ” Ви президентстване.Този бъдещ бивш президент от коя страна на
  барикадата счита ,че се намира.Явно,
  след като не успя с АБВГоце,след като не му дадоха БСП е решил да вземе БКП.Ама БКП го няма, така ще изчезне и Гоце, както изчезнаха Ленин,КПСС,СССР,ГДР,научния комунизъм,революционната ситуация и т.н.Збогом Гоце, както би написал друг комунист кандидат за вицепрезидент.Бог да пази България от безбожници!

 9. На умрял нож вадиш и се кефиш. Смешник си, Инджев, смешник. Добре, че имаш 20- 30 клакьора, та да осмислят труда ти.

 10. Към:

  zelezni
  zelezni@abv.bg

  Така е, доста смях предизвиквам. Тук идват да се посмеят ( включително на глупостта ти) близо 7 милиона посетители за три години и половина, както се вижда от статистиката ( за десетките хиляди коментари през този перод няма да ти се “отчитам”, някак си не заслужаваш чак такова внимание).
  А за”умрелият”, не си прав. Не само шава, но и хапе като настъпана пепелянка, с която, за твое сведение, съм в открит конфликт от доста години,което е известно поне на онези десетки хиляди ( при продадени 11 000 тираж книги) читатели на “президент на РъБъ”.
  Можех да те трескоча като паднали гащи със скъсан ластик, както обикновено правя с ексхибиционисти, показващи си изцапаните неприлични части на мисленето, но се изкуших от възможността да те пусна в коша за боклук, където ти е мястото. Неприятно е, но малко хигиенизиране на околната среда понякога се налага.

  Blog Stats Summary Tables

  Total views: 6,460,235

  Busiest day: 30,467 — Tuesday, March 9, 2010

 11. Към моралния изрод, наричащ се ZELEZNI:

  Не си от железните, а по-скоро си от дървените и бетонни болшевишки глави,които за щастие са на изчезване.А тези, които наричаш “клакьори”, за твой ужас и за ужас на държащите повода ти, все повече се увеличават. Ще разбереш това по резултатите от изборите. Ако си способен да ги разбереш…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.