Кой командва шоуто ( на големите пари)- идете и вижте!

Тази седмица съдът в Люксембург отказа да регистрира търговска марка с герба на покойния СССР с аргумента, че той противоречи на добрите нрави в ЕС. Съдиите се обосновават с владичеството на СССР над страни, членуващи днес в ЕС и изрежда няколко от тях, в които символиката на съветската империя предизвиква обществено недоволство. България не е посочена сред тях…

Тук „добрите нрави“ изскват точно обратното: да се изстиска всяка капка от насажданата с десетилетия любов към СССР, както прави БСП. На 24 септември нейният кандидат за кмет на София Георги Кадиев, който беше представен като такъв за първи път публично на 9 май пред Монумента на окупационната червената армия ( МОЧА), се връща декларативно на същото място, отправна точка за официално начало на кампанията му.

Богатите леви са си поръчали скъпо шоу по този повод- 3D светлинна атракция, която пвалят като пионерска- не е правено подобно нещо досега. А знам, че е скъпо, от опит.

Още на 12 август от името на Комитета по демонтиране на монумента Валентина Маринова започна проучване на възможностите за такова светлинно шоу, на което противниците на съветското плашилище да могат да го преместят поне виртуално. Ето какво пише тя в свой мейл до фирмата Lightwork:

Здравейте!
Изпращам ви нашия проект, както се разбрахме. Не знам дали точно това трябваше да напиша и по този начин, но това е много ново за мен. Изпращам ви и няколко снимки, колажи и плакати, които са правени от различни хора, подкрепящи преместването на ПСА.
Очаквам с нетърпение вашия отговор.
Приятна почивка през уикенда!”

Както се оказа обаче, чудесната идея се натъкна на финансов проблем- осъществяването на такъв проект е непосилна задача за бедняци ( каквито се оказаха всички, включително централите на десни партии, с които инициаторите потърсиха контакт). Бизнесът не смее да се конфронтира с руската пета колона чрез подобно обвързване, а за политическите партии…те си знаят. Упражнението струва десетки хиляди евро и просто няма такива спонсори!

За левите обаче явно няма проблем.

В България има само три фирми, които биха могли да осъществят замисленото от инициаторите на демонтирането шоу. И както се вижда, някой е „споделил“ информация с другарите и другарките, които нямат проблем с парите. Излизайки от пълната си конспирация, те сега ликуват:

За първи път в света на паметник и в политическа кампания 3D! Ела и виж! “Променяме София”, обявяват във фейсбук организаторите на зрелището, които имат претенцията да са автори на идеята ( интересно, какви ли картинки ще им прожектират?!).

Няма нужда да ходя и да видя- видял съм достатъчно. Живеем на територия, в която се смята за нормално и дори задължително правенето на политика на фона на съветската символика ( „Цялата власт на съветите“ – основопологащият лозунг на болшевизма, е изписан на едно от разветите чугунени знамена от монумента). Цялата власт тук е на съветниците ( в случая-общинските), като Кадиев, който формално е „беден опозиционер“, но всщност е сред управляващите съдбите ни. Властта е там, където са парите.

17 мнения за “Кой командва шоуто ( на големите пари)- идете и вижте!”

 1. няма да доидат хубави дни скоро за родината ни … ако доидат въобще!
  поздрави

 2. Паднете на нахалството и извращаването на истината:

 3. Орките опитват да превземат умовете на дебилите в свободното интернет пространство:

 4. Че разбира се че няма да попадне България.Кой е длъжен да се съобразява с 20 помияри реститутки ,които поради лична несгода искат да рушат.майната ви копеленца сини
  Кур за сдс и неговия сроден придатък-лефски софия.

 5. Другарите смятат на 24 септ. да градят паметника тухла по тухла и накрая целият да разцъфне в червени рози. “Ставай страна огромная, ставай на смертний бой….”

  “Gergana Aleksova: Диана ще бъде страхотно – ще има масово, караоке на живо, с най-любимите ни песни и никой не трябва да се притеснява, че не може да пее или, че от време на време някой тон му/й е фалшив, защото София е на всички! А в момента, в който стане съвсем тъмно, стартира 3Dто! Ще раздвижим каменните и метални фигури. Помниш ли това, което беше изрисувано? Тези герои, също са част от анимацията! Ще видите как се гради паметника – камък, по камък! А накрая целият ще обрасне в червени рози 🙂 Гледах го на екрана на компютъра, но на живо, триизмерно и 4-5 метра високо – ето това е грандиозно!”

  Някой ден, там, на това място ще има друго шоу, сигурна съм!

 6. “Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка…”

 7. Всеки българин, с чест и достойнство, е бил през определена част от живота си русофил, всеки българин, запазил чест и достойнство, впоследствие е престанал да бъде русофил.Изключение правят тези, които са си останали на ниво първична неграмотност.

 8. Ултрас ЦСКА,
  Този сайт не е за теб,братле!

 9. Ограбили комунистите дядо и баба,майка и баща.От ограбеното заделили за промиване мозъка на детето.Напълнили му промития мозък с чалга и фашизъм.Подхвърлили му наркотик да се надруса и ето ти Ултрас.Пращат го да излее насипаното му в главата с обещанието ,че ще си получи следващата доза.Псувни ,злоба,фашизъм,има човек има проблем – същност комунистическа – сволач (да се изразя русофилски в крак с времето).Доказателства кой стой зад всичкото това безумие по красноречиви от такива псувателни коментари къде !
  Младешките отряди на Хитлер в деиствие.
  България нормална и стабилна на тех не им требе.

 10. Защо изчезна коментарчето на Ултрас ЦСКА?!? Толкова простотия на едно място си е шедьовър, който говори сам…

 11. Този клип “http://www.youtube.com/watch?v=nAE37YTIDzA&NR=1” е категорично погазване на Конституцията – насаждане на омраза и заплаха за мира и етническата толерантност в България.Това трябва да бъде предоставено на компетентните органи незабавно.това е тежко престъпление.А ако я имаше вярата запазила България през вековете такива сатънински творения нямаше да минават.

 12. Към Към : Грета Ботева:

  Грешите, това типично за клозетните мисловни напъни коментарче не е изчезнало- а и подобните му са доста, но просто не мога да превърна блога в клозетна стане като за тях.
  За пореден път да обясня на желаещите да се облекчават ту,к: не сте желаниук не нахаслствайте. Четенето тук е доброволно. който го употребява за задни мисли, явно бърка компютъра с тоалетната хартия. Това се отнася особено до онези, които желаят да натрапят разговор с изкривяване на позицията на автора ( ти си такъв и такъв, обаче…написа това и това, обаче…не написа това…), след което очакват да започна да се оправдавам на части или изцяло за нещо, което е изцяло или частично невярно.
  А има и такива, които дотолкова са обсебени с идеята лично да ме уязвят, че си се радват на предположението си, че “поне аз” ще им прочета агресивния текст. Един такъв ме залива с всекиднените си разсъждения ( има манията да си вярва, че знае и разбира всичко повече от всички, раздавайки словесно “правосъдие”, често с обидни квалификации,) сменяйки десетки имена с надежда да бе заблуди ( случвало се, но рядко), а всъщност изобщо не му изчитам коментарите, разпознавам го и го пращам в коша за боклук…
  Простотията е агресивна и се налага хигиенизаране срещу нея.

 13. Нека да позная – няма, както направиха това за Кен Хенсли, от полиция и Общината да им спрат шоуто на червените българи – продължителите на червените кръвожадни руснаци и съветски изроди!

 14. Към Валентина Маринова
  Да, Валентина, някой ден там ще се танцува.

 15. Вижте какво си “копнах” от фейсбука:

  Tribute To Radoy Ralin
  Как Партията съвестта си
  да избави
  и иначе да си остане цяла?
  Спокойно може тя да се
  удави
  в кръвта, която е проляла…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.