Ламбо светна като реваншист

Данаилов призна, че според него тленните останки на дядото на Симеон Сакскобургготски не трябва да бъдат връщани в България, защото освен светлия период около независимостта на България, цар Фердинанд има и много тъмни моменти в управлението си.

Последното желание на Фердинанд, който живее до смъртта си в град Кобург, Германия, е било да бъде погребан в България. Последната му воля все още не е изпълнена. В момента дървеният ковчег с останките на царя е положен в криптата на църквата „Св. Августин” в Кобург.

Български историци защитават идеята Фердинанд да бъде погребан в църквата “Св. 40 мъченици” във Велико Търново, защото той самият избира града и храма, за да обяви независимостта на България през 1908 г.

19 мнения за “Ламбо светна като реваншист”

 1. Точно Данаилов ли ще говори за тъмни моменти? О, да – те са семейни специалисти…

 2. Ако питаме лабо целия български народ трябва да е на четвърти километър и така до края на света.
  Ма кой го пита… никой.

 3. За да е по-вълнуващо, сценаристите от „Позитано” 20 разиграха селска пиеска в стила на Омировия епос. Гърците (ЦК на БСП) две години молят Ахил (Ламбо) да се включи в битката за Троя (президенството), но той е сърдит, а и текат снимките на сериала „Стъклен дом“. После вижда как Хектор (Б. Борисов) смъртно ранява негов другар (Калфин), нахлузва доспехите, грабва копието и литва в бой. Тук асистентите раздават на публиката носни кърпички…
  Но сценаристите забравят, че тази пиеска вече сме я гледали. През 1996-а. Когато кандидат-вицепрезидентката Ирина Бокова бе по-популярно лице от невзрачния и никому неизвестен траколог Иван Маразов и на нея червените шамани възлагаха надежди да мобилизира избиратели извън твърдото ядро на БСП. Не стана!

 4. Сълзливата патетична театралност е характерна за постановките на социалистическия реализъм, с които ни заливаха до 1990 г. Такава бе и „На всеки километър”. Дори да бъде избран, някога младият комунист майор Деянов(Ламбо) няма да върне фалшивото благоденствие на подсмърчащите червени бабички. Но психолозите-модератори на политически процеси се стремят да извлекат материални дивиденти от носталгията на измиращия си електорат.
  Без да осъзнава, БСП разигра стар съветски виц. Внук пита дядо си: „Дядо, ти си живял през толкова епохи! Помниш Ленин, Сталин и Хрушчов. Кажи кога си се чувствал най-добре? Кои бяха най-хубавите ти години?”. Старецът помислил и отвърнал: „През 1937 г.” „Нещо се объркваш, деденце”, възразил внукът. „Забравяш, че 1937-а е най-зловещата година на Сталиновите репресии. Арести, разстрели, лагери. Как тогава си бил най-щастлив?!”. „Това беше последната година, когато ми ставаше”, въздъхнал дядото.
  Колкото и да гласуват за националните предатели и народни убийци, на никого, който е бил мъж през 1956-а, няма да му стане през 2011-а…

 5. А любимата му столетница ни водеше към утопията “светло бъдеще” и поради тази причина ни държеше в тъмнина.Пробутваше ни фалшивите си вождове и учители ,които бяха изложени като светци в комунистическите мавзолеи.По един сатанински начин бяха подменили небесният Отец с техния “баща на народите”,а духовните учители с техните вождове.Да не говорим ,че библията им беше написана от “светците” Маркс,Енгелс и Ленин.
  Така че, по тъмнина на управлението БСП държи първо място и с такъв аргумент да се противопоставя Стефан Данаилов/все още неизбрано вице/на преместването на тленните останки е направо цинично.

 6. “Lambo” i vsichki komunisti sa bezrodnici – ruski podlogi na Bulgarska zemia. Te sa tezi koito triabva da budat pogrebani v SIBIR a ne v BG. Makar i nemec, Ferdinand e bil po-bulgarin ot 95% ot dneshnite bulgari, koito si umrat da lizhat ruskia botush (tova ne e spored men, a spored rezultatite na nedavnashno sociologichesko izsledvane).

 7. “…защото освен светлия период около независимостта на България, цар Фердинанд има и много тъмни моменти в управлението си.”
  Askolsum drugarju Danailov mashalla.
  Da drugarju Danailov, ne e kato drugaria Tosho kasketa, da ima samo svetli momenti. Nito daje kato drugaria Gosho Tarabata.

 8. Много интересна тема е тази…Аз лично клоня към това да е погребан в България…С костите би трябвало да можем да се помирим…

 9. Много интересно г-н Данаилов колко години е управлявал една изпаднала почти в пълна анонимност държава, и то в период, в който за авторитета са съдели по силата на армията, показана практически, на бойното поле (а не, напр., сила, демонстрирана поради факта, че противникът с нищо не го “топли” една победа срещу такава армия, както това се наблюдаваше доскоро с “величието” на една велика цветна армия, а и днес, като вече “обезцветена”, но с цветно командване и безцветен вдъхновител), та да изкаже тази бисерна мисъл. И ако приемем, че г-н Данаилов все пак е прав, какво да кажем в този смисъл за един много известен “вожд и учител” на народа, напуснал подстрекаваните от него аутсайдери-селяни в най-напечения момент от инициираното пак от него възстание в изпълнение на заповед на чужда държава (заради което пък са свалени от власт преди това трудно смилаемите като врагове на народа земеделци). Защо комунистите, осигурили такъв “страхотен” живот на хората при управлението си, непрекъснато си мислят, че сме пасли само трева, та ни пробутват подобни?

 10. Ламбо да беше си останал симпатичен актьор. Чрез политическите му издънки обаче се превърна в поредния червен русодрисък. Явно и него го удря вече деменцията…
  Комунистически отпадък!

 11. По логиката на Ламбо, трябва костите на Г.Димитров да се погребат в Русия.

 12. Държавен глава /владетел/ обявил и отстоял независимостта на България няма право и на гроб в България. Друг владетел и/държавен глава/ на два пъти предлагал премахване на независимостта на България е честван като герой! Та и паметник му е издигнат.
  Що за българи са тези, които защитават това? ???? И как от техните редици да приеме нов-държавен глава?

 13. Нее, Балтимор, по логиката на Ламбо костите на Г.Димитров трябва да си останат в България, там където са се пръкнали, а не там, където е душата му – в СССР!

 14. и техния девиз:
  Гъза си с рози накичи,
  че е насран да не личи!

 15. ДО: Балтимор
  “По логиката на Ламбо, трябва костите на Г.Димитров да се погребат в Русия.”

  Не по неговата логика!
  По естествената, нормална логика на не-увреден човешки мозък костите на Тарабата и всички “първи” след него и ОСОБЕНО на диктатора Живков трябва да бъдат изхвърлени от България.

  Мястото на останките на тия архи-национални предатели, мъчители на България и палачи е там където е останалото от Бин Ладен – на дъното на океана.

  Ако Русия желае да “приеме” остатъците от верните си ибрикчии – добре, ако ли не, то световният океан все още е достатъчно голям…

  Разбира се, срещу подобно националноотговорно решение веднага ще скокнат националните-социалисти на България (БСП), като със сигурност ще се позоват на иначе мразеното от тях християнство и дпгмата за почит към мъртвите.

  Нормално, за националните-социалисти християнството е като тоалетна хартия – използват го само ако има какво да ‘забършат” с него.

 16. В България интернационал-социалисти има в огромни количества. Зомбираните, заблудените(за които нац. предатели като тов. Георгий Дмитриевич са все още е герои) и безхаберните мързеливи цигани са още повече.
  А Ламбо има мозък колкото една газена лампа, живее със старата слава и самочувствие на придворен артист но всъщност е един голям червен Балон!

 17. Иво, надявам се да коментираш случилото се в Катуница и (без)действията на МВР и по-специално на министъра на предизборния щаб.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.