Сидеров подстрека към “народен гняв” -този път срещу “платените коментатори”

Няма да преразказвам собственото си участие в „Здравей, България” по Нова тв тази сутрин, но ще отбележа един нюанс от реакцията на появилия се след това в студиото лидер на „атака” Волен Сидеров, когото посочих като нарушител на закона в качеството на подстрекател към етническа нетърпимост дори само заради лансираната от него по улици и площади платформа за атака срещу „циганската престъпност”, преписана като термин от „Моята борба” на Хитлер.

Още с влизането си в ефира Сидеров размаха пръст, този път срещу „платените коментатори”, които обикалят телевизиите и подсказа на съгласните с него, че трябва да насочат „народния си гняв” срещу тях. Може да го е казвал и друг път, но сега прозвуча доста конкретно, макар да се въздържа от споменаване на имена на коментатори, които да бъдат погнати от „народния гняв”. Явно и той се придържа към основната линия на цензурата в България, която се бори с враговете си чрез тяхното премълчаване.

От злобната му тирада обаче избирам за кратка реплика „платените” не защото съм лично засегнат от тази лъжа- ако телевизиите искаха да ми плащат, щяха да ме поканят на работа, а не да им пълня предаванията безплатно след 5 години митарства, когато все пак се видя, че не съм легнал да мра и още шавам, генерирайки в личния си блог трафик от близо 7 милиона посещения за три години и половина. Друго е по-важно: Сидеров го издава подсъзнанието. Попадне ли в задънена улица в аргументацията си, веднага напада с обвинения, че несъгласните с него са „платени”. Съди по себе си, не може да надскочи собствения си ръст. С типичния си агресивен тон той разигра и миналата седмица в същото студио скеча с обвиненията за платена поръчка, нападайки водещия с въпроси колко било платено на телевизията. Правеше го натрапчиво, всеки път, когато журналистът му задава някакъв неприятен въпрос. Например дали е вярно, че държи партийните си „съратници” в лихварска зависимост ( изразът е мой-бел. авт.) да му дължат пари ( каква ирония- Сидеров обича да громи циганските мафиоти за лихварство!) чрез предварително подписани декларации, в случай, че му изневерят.

Бивши съпартийци на Сидеров открито го изобличават за охолния му живот и вкуса към лукса с подробности за пътувания, скъпи пури, алкохол и т.н. На което той отговаря с все същото контраобвинение, че това са поръчкови, платени твърдения. Може и да има такива, откъде да знам, но като цяло е симптоматично, че Сидеров фанатично вярва в универсалната сила на подкупа. А уж бил човек на „каузата”- другите не могат ли да направят нещичко за кауза ( например на разкаянието или дори отмъщението) без пари? Или в света на Сидеров няма такъв филм?

Има и е съветски. Казва се „И сам войнът е воиин”. Той си вярва и го заяви отново днес от телевизионния екран, припомняйки самооценката си за това колко пъти е предупреждавал за етническия взрив ( така старателно подклаждан от него с езика на омразата – с думи, жестове и провокации), а също и колко много статии бил изписал; отдавна бил в политиката: колко много са му длъжни от ГЕРБ за подкрепата и т.н. А който си позволява да спори с него , бива обявяван за продажник срещу някакви пари. Защото в мисленето на Сидеров парите са основно мерило за добро и зло и всеки е за продан. Всеки, без изключение, внушава на практика той, без да се усети, че се издава.

17 мнения за “Сидеров подстрека към “народен гняв” -този път срещу “платените коментатори””

 1. “Не лъжи” – една от десетте и най важната.
  Започваш – първа лъжа.Имаш два варианта:
  вариант 1 – признаваш лъжата си
  вариант 2 – лъжа 2 с която да скриеш лъжа 1 (стават 2 лъжи)
  Втора лъжа – имаш два варианта:
  вариант 1 – признаваш двете лъжи и оставаш на чисто
  вариант 2 – лъжа 3 с която скриваш предишните 2 (стават 3 лъжи)
  Трета лъжа – ….
  вариант 1 признаваш си лъжите
  вариант 2 продължаваш да лъжеш докато се оплетеш като пиле в кълчишта и се побъркаш от постоянни мисли кога, къде ,при кого ,каво си излъгал и кога,къде и от кого коя лъжа ще излезе.
  А казано е “Не лъжи” защото истината винаги в краина сметка излиза.Не си ли признаеш още след първата лъжа поставяш началото на самоубийството си.
  Простичко е но изисква употреба на това в главата (тая над раменете) по предназначение.
  Чистата съвест е голяма сила – най голямата !
  Истината винаги излиза отгоре по законите на гравитацията.Сидеров и другите като него явно не ги знаят тези простички неща.Банктнотите на очите са голяма пречка.

 2. Г-н Инджев,

  Съжалявам, че съм пропуснал участието Ви, но благодаря, че поставяте на мястото му този палячо! Прекалено често взе да се появява и да ме дразни напоследък.

  Между другото другият му любим прийом е да обяснява на водещите колко много имали да учат в занаята. Интересно дали ще посмее да го приложи срещу Вас?! 🙂

 3. Единствено възражение, ако позволите :
  „И сам войнът е войн”.
  воИн
  🙂

 4. Тази сутрин по една от телевизиите, Сидеров призова циганските катуни и гета в градовете да бъдат разрушени, а циганите да бъдат изселени по селата, където да се заловят със земеделие. Този човек е в пълна заблуда за всичко. По селата земята е завладяна почти на 100% неизвестно от кого (а би трябвало да е известно)и се обработва изцяло машинно, с огромни трактори, комбайни… ТИР- ове извозват готовата продукция. Ангажирани са много малко хора в целия този напълно индустриализиран процес. Собствениците на земи в България са най- безгласните букви на земята. Никой не се допитва до тях, никой не им иска дори подписа, никой не сключва с тях договори за аренда или за наем, никой не ги търси за нищо. Щом реалните собственици на земя нямат достъп до земите си, щом частната им собственост не е свещена и неприкосновена, щом всички приходи от земеделието се разпределят по абсолютно престъпен начин, за каква ангажираност на местните селяни или на пришълците цигани може да се говори. Нашето общество е болно, общество от хора, които се интересуват един от друг само дотолкова, доколкото могат да извлекат една или друга облага. Проспериращите общества създават предпоставки за градивно развитие и облагодетелстване на всеки индивид, на негово величество Човека.

 5. Съществуването на Волен Сидеров в публичния живот, както изобщо и неговото създаване, не зависят от чиято и да било оценка, мнение, коментар или анализ. Било на журналисти, политици, наблюдатели или граждани, на улицата или по блогове и форуми. Няма никакво значение! Какво, къде, кога и как е казал, призовал, направил и прочие. Това е програмиран човек, създаден(значи и зависим)с определена политическа цел, и той ще продължава да прави всичко това до тогава, докато неговите кукловоди преценят, че е нужно. Съвършено излишно е да се занимаваме с него, тъй като нито той, нито господарите му ще се трогнат от това. Важното е да се разгадае замисъла на неговото създаване и ако това изобщо е по силите на нашия народ, да се попречи на неговото изпълнение! Ако е това, което си мисля, не ни очаква нищо добро!

 6. Мартин това е което си мислиш и създателите му скоро ще се освободят от него.Скоро !

 7. Циганският проблем е един от най-големите и трудни за разрешаване в България. Той не може да бъде скоро решен.Европа не го познава и затова не може да ни помогне. Решението, разбира се, е интеграция на този ощетен от Бога етнос. Но как да интегрираш човек, който нито иска да слуша

 8. Не е проблема в Сидеров, този жалък имитатор на диктатори, които през 30-те и 40-те години на миналия век докараха ужасни беди на човечеството.Това, че той е създаден по изкуствен начин и съответно финансиран от някого /май всчки се досещаме от кого/ мисля че също е ясно.Проблемът е, че управляващата партия в България, която дойде на власт с гласовете на голяма част от българския народ продължава да е в противоестествен /дали пък противоестествен?/ съюз с една партия и лидер, които могат да будят само отвръщение.Жалко за надеждите,че от ГЕРБ можем да очакваме нещо добро.

 9. Сидеров е плод на многото ”сидеровци”, населяващи региона.След като обвини Бтв ,че обитават малкото НДК за 9 000 лв.Нека той каже за колко пари вестник Атака и новата Алфа Тв обитават Софийска градска библиотека на Славейков?

 10. Сидеров е логична и необходима антитеза на ДПС

 11. към Деди

  Не сте прав, Сидеров не е антитеза, а “синтеза” на ДПС. Логически погледнато “Атака” легитимира съществуването на ДПС, и колкото по-кресливо изразява идиотски ксенофобски и нацистки идеи, толкова повече увеличава, сплотява и обединява електората на Доган. Не мислете, че Доган и Сидеров не разбират това. Не случайно се предполага, че и двете формирования са заченати от тайните служби. А аз предполагам, че и на двете организации конците се дърпат от Москва.

  Логичната и необходима антитеза на ДПС са различните демократични партии, в който българските турци би трябвало да членуват, да избират да бъдат избирани.

 12. Г-н Инжев надявам се след президентските избори вашите пет години митарства да свършат и да бъдете поканен да работите в някоя от телевизиите.

 13. антитеза? та той е необходим на привидните ислямисти както слънцето и въздуха, да ме прощава господ че цитирам нечестивци. миналата ли беше или по-миналата година казано в публичното пространство как религиознополитическият главатар доганов дал пари за основаването на популистващите си събратя по господар? ето затова е добре да помним не само средновековната, но и най-последната история на родината ни:

  по време на културно-икономическата изолация и упадък на българската държава след втората световна война се произвеждаха постоянно заместители – навсякъде и винаги, защото те бяха същите като ефективност инструменти, но под друг контрол – и за пример мога да дам две страни на една монета, само дето контролът е различен – интернационализмът и глобализмът, без да влизам в подробности и обяснения. източникът на подобна тактика единият слуга да помага на друг слуга привидно противник е следният: както по света имаше рита павоне а тук лили иванова, том джоунс а тук борис годжунов, тина търнър а тук саадие нури известна като силвия кацарова, така по света имаше рамбо а тук ламбо. и именно песнопоецът на тиранията над българите от комунистите, по ефект превъзхождаща десет пъти по-дълго траялата тирания от отоманците, именно той изпя в една песен от поръчковия псевдофестивал на псевдохумора – тъй като при социалкомунизма нямаше инщо автентично в тази област – пропагандата, с която давам пример. та богато награденият за служенето си комунистически помагач и съучастник изпя следното в една песен от “златният кос” на име “направи си сам”: “…направи си и враг, чрез което покажи с колко зор си успял…”. и без да е човек психолог или психиатърч може да види че това е маневрата “контраст” – а ярките контрасти се набиват в масовото съзнание тогава, когато то е гладко рендосано и не може повече да различава каквото и да било. неговите колеги и те не спяха – академикът на кръчмарската музика пееше цигански пиянски песни по национален ефир – “…черно море, много е добре…” и заедно с една вече мъртва помагачка на гореописаните се препитаваше от това, да се присмива на същите тези цигани, които сега тоолкова добре се отплащат на обикновените хора задето десетилетия наред са били тормозени от управляващите комунисти. подобен конфликт има и при живеещите в различни селища – класическият пример е омразата на повечето срещу имагинерния, не очи в очи посочен образ на столичанина, като тук пак е примитивното недомислено решение свързано с етикета – поколения наред са били разделяни от софия и всичко софийско, и сега с голяма енергичност искат да си отмъстят на когото могат – пак на обикновените хора, макар че между тях са повечето все ощненапуснали българия техни, на всички българи, синове и дъщери, внуци и сестри. затова постоянно показвам начина, по който можем да излезем от зациклянето и параграф22, в който ни вкарват поради незнанието ни половинвековните поробители, които неизменно обръщат всяко знание, можене и постижение на човешката мисъл в оръжие за тормоз и изтребление. начинът е да прочетем книгата brainwashing manual, която показва алгоритмите, по които и до днес биват моделирани колонизираните от русия страни и народи от втората война насам. и докато човек не знае за тях, е лесна плячка и постоянна жертва.

  а мъдрите жители на най-успешната европейска държава, правена за цялата запомнена до днес история на континента – римската република/империя, са казали: предупреден значи воръжен. или с други думи който знае повече, взема по-адекватни решения.

 14. Здравейте, г-н Инджев. Здравейте, всички четящи този блог.
  Бих искал да споделя с вас и вашите читатели, два линка, които, мисля ясно показват накъде духа вятъра – и по-конкретно, че има много смели български младежи, и че надежда има! С пожелание за спорна седмица и успехи!

  Паган

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150385630069540&set=a.214886949539.163166.566559539&type=1&ref=nf

  http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/03/1167798_parodiina_predizborna_kampaniia_teche_vuv_feisbuk/?ref=id

 15. Законите се пишат и прилагат от изпълнителната власт в настоящия момент ГЕРБ. Случаят Катуница е показателен за неспособността за решаване на един криминално започнал случай с един прерастнал в политически въпрос. А той е как да решим въпросът с интегрирането на ромското население. Не казнайте че не може. Негрите в Америка са интегрирани. Държавата може да го направи само по един начин прилагайки закона. Равни права и свободи за всички и повдигане социалния статус на населението. Вместо това едни прости магистрали и спортни зали. Здрав дух в болно тяло няма.

 16. Медийният продукт Сидеров негодува срещу медийните манипулатори.Тоя ни има за идиоти и май е прав.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.