Не за подкуп, а за готвено убийство не е съобщил Първанов!

Заслужено или не, заради една ( случайно или не казана) фраза на вицепремиера Цветанов фаворитът в кандидатпрезидентската кампания Росен Плевнелиев е принуден непрекъснато да се оправдава и да повтаря, че името му е замесено в корупционен скандал, в който той наистина не е участвал.

Може би Плевнелиев е добър човек по душа и не отвръща със същото, но е странно да се види как незаслужено незабележимо минава и остава „незабелязан” истинският скандал с ментора на основните опоненти на самия Плевнелиев в надпреварата- скандал, който е далеч, далеч по-фрапантен. Този път дори не визирам медиите- там всичко е ясно. Те имат интерес да се правят на слепи и глухи, за това им плащат. Но защо не реагират от щаба на Плевнелиев?

Прочетете част от публикуването днес във Фрог нюз интервю на бившия служител на президентската охрана Пламен Устинов и ще се убедите, че има какво да се отвърне на обвинителите на Плевнелиев и че би било странно това да не бъде използвано напълно легитимно в кампанията му. Да знаеш, че има готови да платят подкуп и да не го съобщиш може да е укоримо, но да посредничиш в уталожване на бандитски взаимоотношения по повод поръчково убийство, без да задействаш правоохранителните органи от позицията на президент ( ами ако следващият път убийците си свършат работата поради липса на президентско посредничество, както е много вероятно да се е случило с други жертви, които нямат такъв приятелски достъп до Първанов – къде остава превенцията?), си е направо поощряване на престъпна дейност от особено опасен характер:

Пламен Устинов: Заради заплахите на Алексей Петров вечеряме с пушка до масата

– Г-н Устинов, от вашите разкрития в последно време излиза, че президентът Георги Първанов е знаел за поръчаното убийство срещу бизнесмена Гриша Ганчев?

– Да, знаел е. Той е извикал Алексей Петров, който поръча убийството, и г-н Ганчев при себе си. Знам го от охраната. Какво обаче са се разбирали – не знам.

– Излиза, че държавният глава е бил нещо като посредник в едно поръчано убийство?

– Не мога да коментирам подобно нещо. Знам със сигурност, че Алексей Петров извика мен и още двама души на басейна „Спартак” и разговаря с всеки поотделно. Там бе поръчано ликвидирането на г-н Ганчев. С мен Петров разговаря около половин час. Обеща да ми плати 170 000 евро, ако изпълня поръчката.

– Само Гриша Ганчев ли бе обект на „поръчване”, или имаше и други набелязани?

– Преди него бе поръчан друг известен бизнесмен. Той бе уведомен от мен и взе мерки за безопасността си.

– Кой го предупреди?

– Аз му казах.

– Кой е той?

– Не желая да казвам сега. Казал съм го пред прокурор…

– Защо сте мълчал досега?

– Проговорих през февруари тази година. Разказал съм тези неща пред прокурор и хора от разследването срещу „Октопода”. Сега проговорих и пред медиите, защото положението стана нетърпимо. Постоянно заплашват мен и семейството ми. Заканват се да отвлекат децата ми, да ме разстрелят пред семейството ми… Целта е една-единствена: да се откажа от показанията си като свидетел по делото. Хора на Алексей Петров звънят по телефона, някои идват вкъщи. По телефона на една от адвокатките на Петров непознат глас ми каза: „Ако искаш да видиш децата си – изпълнявай всичко, което ти кажем”. Живеем в страх и ужас.

– Вярно ли е, че съпругата ви е втора братовчедка на Алексей Петров?

– Да, вярно е. Но това не му пречи да ни заплашва. Преживяхме ужасни дни и нощи. За да оцелеят децата ни, Ангелина дори заяви в един момент, че ще се разведем…

– Сега по-спокоен ли сте?

– Може би… Не знам. Вечеряме със заредена пушка до масата… Това е ненормална ситуация. В същото време Алексей Петров е кандидат за президент и обикаля страната, среща се с хора и им говори някакви неща… Просто е абсурдно! Само че 23 октомври ще мине, хората ще се произнесат и ще направят своя избор и тогава Петров ще трябва да влезе в съда и да обяснява всички тези обвинения срещу него. Време е хората да разберат какъв модел ни се предлага, от какви хора и кои са техните покровители.

– Защо не проговарят и други ваши колеги, както направихте сега вие, а преди време и офицерът от НСО Николай Марков?

– Защото ги е страх. Но някои ще разкажат, сигурен съм, има такива. В НСО има страхотни момчета, много добре подготвени професионалисти. Но има и такива, които са замесени в нечисти неща. Заради тях страдат всички, което е несправедливо.

– Службата е подчинена на президента, нали?

– Той е наясно с всичко, което става там. Карали са ме да събирам информация, която да му бъде давана. Аз отказах.”

15 мнения за “Не за подкуп, а за готвено убийство не е съобщил Първанов!”

 1. Къде сте, г-н Главен прокурор на Републиката /ако действително има такъв/?
  Ще благоволите ли да се самосезирате?!
  Къде са “десните”? Къде са всички онези политици, на които до вчера размахваше заканително /и нравоучително/ пръст тъй наречения Президент /с извинение/?!
  Що за държава сме?!

 2. Гледах интервюто на Пламен Устинов и съпругата му Ангелина в ,, Насреща Люба Кулезич ,, по TV7 /последнното предаване в неделя/ Беше казано същото и то с подробности . Питам се за пореден път: в тая абсурдна държава няма ли най – после да се самосезира съдебната власт , а медиите/ казионните НОВА, БТВ и БНТ/ да се осмелят да кажат какви престъпни деяния върши нашия неуважаван президент

 3. Г-н Инджев. Българската прокуратура е оперирана от слух и зрение по рождение. Нима се надявате, някой да й присади такива?

 4. Не знам защо всички се учудват от прокуратурата, че била “такава”. Ако си припомним всички следователи, прокурори и съдии бяха “номенклатура” на Партията. Та нима номенклатурните списъци не са се попълвали. Та нали децата взеха местата на бащите си!

 5. То пък, като се самосезира пустата прокуратура, чудо голямо ще стане. Най-големите батаци у нас са в прокуратурата. Сбирщина от корумпирани некадърници с милиционерски манталитет – като се самосезират и ще му накривят калпака на Гоцката. Те в прокуратурата сега са се втресли да не вземе Гоце да се самосезира за безобразията им, щото до края на мандата бая поразии може да им направи… пък и след края на мандата може. То е очевидно, че техните кривини далеч надхвърлят лов на архар и сдобряване на бандити (без да оправдавам последните). Всичката сган, която се разхожда с по 15 висящи дела из улиците и безчинства, е спонсор на прокуратурата и следствието.
  Да чакате адекватни действия от българската пркуратура е все едно от умрял писмо да чакате. Дори това сранение не е подходящо, защото на практика от умрял писмо може да пристигне, при скоростта на нашите пощенски услуги, но от прокуратурата на РБ никаква ефективност не може да се очаква дори теоретично.
  Следствието и прокуратурата, чрез своите уж зле платени държавни служители, сформират почти 90% от оборотите на ресторанти, барове и чакаракатеки по цялата страна… Кой да се самосезира за този смущаващ факт?
  За свободомислещите българи има два изхода от тази ситуация – терминал 1 и терминал 2. Тези изходи съвсем скоро ще бъдат затворени за свободно преминаване … навън. Само ББ да вземе цялата власт и стойте та гледайте. Вече Шенген го изпуснахме, еврозоната пък все едно никога не сме я искали, не е далече денят, в който и ЕС няма да е приоритет за гражданите за европейско не знам си кво на България.

 6. Плевнелиев води позитивна кампания и аз лично му се възхищавам, че има благородството да не използва подобни теми в кампанията си (защото аз едва ли бих могъл да не се възползвам). Дай боже хората да оценят това благородство и позитивност. Всички останали кандидати са с негативни кампании, като основната им теза е да попречат на ГЕРБ за нещо си … Не смятам, че с негативизъм може да се постигне нещо положително. Както и да е, въпросът е къде е прокуратурата в представения случай. Дано скоро да чуем и отговор на този въпрос и то от самата прокуратура. Още повече, че това не е първи случай на изнесени данни за участие на Гоце в случаи на поръчкови убийства – напр. изнесената информация по убийството на военния прокур Колев и пр.
  Г-н Инджев, използвам случая да ви поздравя за постоянството по темата Гоце (не мога да го наричам президент, след като той се е съгласил доброволно да е Гоце).С такива наглеци (кучетата си лаят, керванът си върви) само това е правилния подход. Представям си какво унижение ще бъде за него края а президенството му (не е нивото нито на Жельо Желев, нито на Петър Стоянов, а там долу при килърите), а и не само – кой знае, може пък прокуратурата да си смени подхода.

 7. “Един строй, опрян върху насилието и страха, не може да се задържи. Идва момент, в който гладът на стомаха вика по-силно от страха. ”
  Това си копи/пейстнах от интервютп на Николай Колев-Босия
  http://frognews.bg/news_39256/Nikolai_Kolev_–_Bosiia_TSar_Kiro_mi_prati_20/
  КОгато ставаха промените(90 те години),си коментирахме с приятел-Това че ще разграбят всичко,ще разграбят-но нека след това опредлят “правила” и всичко да започне на чисто-е не стана,20 години…
  Сега въпроса е-докога ще издържи народа?
  Самосезиране-че защо?

 8. Гражданина хем да си каже неговото, хем да се подмаже на домакина. От къде ли черпи похватите си?

 9. Плевнелиев води позитивна кампания – ами какво му остава , освен да се опита да позитивира и неглижира това , което всички разбраха , само някои медии се самоцензурират и не казват : Плевнелиев има незаконна вила на брега на морето при Черноморец, узаконена , въпреки законите . Плевнелиев е замесен в опит за корупция / попада под ударите на закона / – и не че е голям престъпник , но когато си кандидат – президент – трябва да си безукорен във всяко отношение .Плевнелиев отказва дебати – просто така му е наредено. Какъв главнокомандващ , какви пет лева. Това е марионетка , която не трябва да ни представя пред света .Стига сме се срамували от президентите си / с накои изключения /.

 10. Тинков/пост1/,Тинкооовв,не знам на колко години сте,и какъв гл.прокурор сънувате…..То при СРС-та,с явни престъпления”-Ало Танов…”нямаше никакви сезирания,Вие искате да се сезират заради -Какво е казал някакъв мафиот/мутра,ми то и октопода Алексей разправя някакви сценки с Вожда с филията,ама….Всичко е разработка на военните :)))

 11. Нина, май имаше и още един, който отказваше дебати, ама…

 12. Обяснението на Плевнелиев за сделката с бизнеспарка се опитва да внуши, че за пръв път общината е спечелила, а частна фирма доброволно е загубила.Това здравия разум едва ли би приел, защото е НЕВЪЗМОЖНО още повече в България. Отказвам да ме правят на малоумен.

 13. До Нина:
  Плевнелиев води позитивна кампания, защото е силен и достоен човек.
  Че има незаконна вила или че е успешно сте го замесили в корупция е ваша спорна заслуга.
  Относно узаконяването всеки знае какъв батак са тези процедури. Имам опит с къщата на родителите ми. Узаконена, всичко е наред, но сега път щял да минава през нея. И писана по грешка временна постройка. Айде иди се занимавай и обжалвай.
  А като човек на бойните изкуства, ще те уверя, че за да е добър главнокомандващ, трябва да си човек с принципи, смелост и житейски опит. По това, което съм видял, Плевнелиев притежава тези качества.

 14. И без да си човек на бойните изкуства можеш да видиш, че Плевнелиев е пионка в ръцете на своя господар Б.Б. Жалки измамници! Разчитат на тъпотията на народа.
  Плевнелиев не е взел подкупите (поне така твърди), но кой ги е водил тези бизнесмени при него? Това е интересният въпрос. И ако той не иска да говори по темата означава само едно – ПРИКРИВА хора от правителството на ГЕРБ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.