Съучастникът в подслушването се загрижил за подслушваните

Оказва се, че Стефан Данаилов го е срам за нещо ( не е онова, което си мислите – било е отдавна и му се приписва като част от профила на готиния мъж).

Невероятно! Винаги е бил горд с това ,че не срамува да бъде част от столетната традиция на Партията, която има самочувствието да манипулира с единия партизански чар на актьора, застинал в разбиранията си във времето, когато да си партиен секретар на Народния театър беше „голяма работа” ( по малка -от творческа гледна точка- нужда).

Ето какво е сътворил този водещ кандидат за червена слава в комбина с вицепартийния си другар Калфин, днешен втори по популярност в тандема , но първи по ранг в партийната листа на БСП за продължител на делото на др. Първанов:

„В новия си клип червените нещо се объркаха: журналистите ги подслушваха при Тройната коалиция, когато министри бяха Калфин и Данаилов
8 октомври 2011

В черно-белите клипове, озвучавани с гласа на майор Деянов (“На всеки километър”) и на капиталиста Димитър Касабов (“Стъклен дом”) Стефан Данаилов се жалва от всичко, което го кара да се срамува от страната си.
Докато той би искал да се гордее, че е българин. Ние също!

Тези мрачни предизборни клипове, творческо дело на неговия осиновен син Росен Цанков, са твърде неподходящи за лъчезарния ведър характер на всенародния любимец, коментират рекламисти.

По-странното е друго: в поредния клип в същата стилистика, Ламбо твърди, че се срамува, защото се подслушват журналисти.

Важно уточнение: от началото на управлението на ГЕРБ няма скандал с подслушвани журналисти. Нямаше и при Царя. Нито при Иван Костов, Жан Виденов, Филип Димитров и Димитър Попов.

Това се случваше по времето когато: премиер беше Сергей Станишев, директор на ДАНС беше Петко Сертов, специален агент в ДАНС беше Алексей Петров. Президент беше Георги Първанов, в чийто инициативен комитет за втория мандат беше Стефан Данаилов. Вицепремиер и министър на външните работи беше Ивайло Калфин, министър на културата беше Стефан Данаилов.

Тъкмо по това време – управлението на тройната коалиция – беше зачената бруталната разработка “Галерия”. Журналисти бяха подслушвани, тормозени и привиквани на разпити в ДАНС. На 22 септември 2008 година беше зверски пребит журналистът Огнян Стефанов.

От кого се срамува Стефан Данаилов?! От Сергей Станишев ли – от този, който го калеса да стане червен кандидат-вицепрезидент?! Или от правителството, което му плащаше заплатата на министър?!

Майор Деянов, или вече сте зле с паметта или нещо тотално се объркахте!

Соня Колтуклиева ( БЛИЦ)

То бива преиграване, ама чак пък такава трогателна загриженост на съучастника в бесенето на свободното слово, чийто кумир ( доказано от изявите му) е руската „демокрация”- не бива. Това, че майор Деянов е слаб артист, противно на обратните внушения на пропагандата, не е проблем. Но слабата памет може да се окаже проблем от особено естество в случай, че наистина осъществи мечтата си да получи поста, известен с правомощията да помилва.

Добрата новина все пак е, че ако стане вицепремиер, не може да сгафи кой знае колко. Той и неговите другари се погрижиха в затвора да няма никой за помилване. Поне не от онези, които носят истинската вина за това, че днес е все още възможно мутиралите останки от „студената война” да бъдат горещо рекламирани като възможни управници на европейска и натовска България ( заслугата за преобръщането на БСП към НАТО е на Стефан Данаилов, похвали го наскоро менторът му Георги Първанов).

Не вярвам да ме по(д)слушат избирателите, но от такъв актьор, който бърка репликите си, трябва да стоят по-далеч. Иначе репликата на неговия премиер и партиен лидер Станишев спрямо протестиращи граждани „здравейте, циркаджии”, ще стане мото на следващото президентско управление при обръщението на овластените другари спрямо всички нас, възседнатите.

11 мнения за “Съучастникът в подслушването се загрижил за подслушваните”

 1. Тоя клип на “срамуващите се” безсрамни безбожници на слушане предизвиква стрес, като гледане филм на ужасите.Вампири!Немогат да се намерят подходящи думи с които да бъдат разяснени тая същества.А за подслушването “крадеца вика дръжте крадеца” и сега го прават Те ,навсякыде и тук!
  Станишев с тая реплика „здравейте, циркаджии” посрещна представителите на ГЕРБ,когато му връчваха подписката за “уволнението”…

 2. Уви, “Ламбо” е блестящ пример за продажна “интелигенция” – защото не е талантлив, защото е “социалист”…
  Жалко, че т.н. народ толкова го харесва…

 3. Няма да забравя едно интервю със Стефан Данаилов по радио “Хоризонт” във времето на “Говорит Москва…..”.Водещият му зададе въпрос защо още не е член на бкп,а вече е прехвърлил 30-те?Отговорът му беше,че още не се чувства дорасъл за редовете на тази партия!Питам се кога е станал член,после партиен секретар,та чак до толкова ревностен поддръжник на тази партия?

 4. Интересно на сайта на БСП клипа с подслушването на журналисти си стои до като по медиите въртят орязана версия.Срам ме е.

 5. Срам ме е от такива “интелектуалци” като Ламбо дето имат акъл колкото газена лампа, приятна външност и сляпа вярност(отплата за десетилетия на привилегии) в Партията която е “права когато съгреши дори”!!!

 6. Мале,мале ARTHUR вчера издал “кода” на абветата .Може ли такива работи,сега ще ги разкрият и във Фейсбук.Защо така ,още не са изучили цялата азбука,а е и писмата връщат понякога,даже с офертички.Били писали на маймуница,какво пък толкова,а и някои мобилни работи нямат кирилица…

 7. Че акълът на Ламбо и Калфин е колкото на всички червени питекантропуси е ясно на всички, само не мога да разбера защо БНТ пуска клипа по най-личното време?Изглежда авантата е много голяма?!

 8. Уважаеми г-да,
  Не дейте веднага с лошо.
  Просто не сте го разбрали другаря Серго. Той иска да каже, че се срамува от ~65 годишното издевателство на любимата му партия над Българския Народ.
  Бих казал, че е похвално това му изявление. Той единствен от всички червени репички си признава, че се срамува от всичко което е сътворила БСП/к/ с милата ни Родина.
  Те и другите негови другари се срамуват от всичко това, ама са много срамежливи и ги е срам, да си признаят срама.

 9. Uvajemi Petrov,
  Na vremeto kat na pitaha-vsi4ki taka otgovarqhme…posle…nqkoi sa isnesohme v stranstvo…dokato srugi sa usetiha dostoini i otgore…ta te taka…

 10. Ами българска Коледа, с която Гоце
  толкова много се гордее, като че ли той дава парите, от нея Ламбо не се ли срамува?Боже, Боже то бива безсрамие, но да си толкова нахален се иска да си и безочлив. Но не се чудя – това го умеят много добре комунягите. Но до кога ще ги търпим?

 11. Ако се абстрахираме от фактология и съдържание остава Гласът на Другаря Данаилов, който все още въздейства на много хора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.