Страда ли Борисов от невъзможното: мъжкарски, но хамлетовски синдром?

Днес премиерът Борисов отклонил шанса да стане почетен художник, който подмазвачески му даде ръководството на Съюза на българските художници. В последния момент! Явно изкушението му е било голямо, но е надделял прословутият му инстинкт за взимане на решения с оглед на това кое повече ще му е от полза : да приеме ласкателството като приласкае въпросното ръководство и да прибави към трофеите на славата (си) още един или да не се изложи пред чужденците. Макар и уклончиво, е избрал второто.

Това колебание, което по моя информация е валидно и за взетото в последния миг решение на Борисов да пусне по кандидатпрезидентската писта най-успешния си министър ( (вместо да се кандидатира сам), започва да се превръща в постоянно заболяване на едноличната му власт. Така е, когато никой наоколо не смее да ти каже ( навреме), че грешиш!

В този смисъл скараните приятели Борисов и Слави Трифонов са като две капки вода. Незнайно по каква причина в самото предаване на Трифонов беше показано как той се държи изключително грубо с едно младо момиче, зависещо от неговото благоволение, на което големият бос Трифонов обяснява пред телевизионната аудитория, че имал право на това, а тя не можела да му отвръща със същото. Така го разбират те „мъжкарството” ( по израза от писмото в подкрепа на Росен Плевнелиев на третия подобен на тях двамата известен българин Христо Стоичков, който смята „мъжкарството” за водещо качество за един политик).

Живеейки в „мъжкарска” държава, наскоро се почувствах направо „женски”, макар да съм вкарал достатъчно голове, за да имам 5 деца и да съм вън от подозрение. На огромен рекламен лотариен билборд прочетох, че истинският мъж не обича футбола, а го боготворел. Ами сега?! Не го боготворя. Дори не го и обичам особено- да не говорим, че като инкубатор за съюзяване на насилници с хитлеристки наклонности съвсем ми е опротивял, макар да знам, че самият футбол няма нищо общо с това. Предпочитам доста други занимания пред това да си губя времето да зяпам любимата игра на народа- особено когато става дума за любимците на българската футболна мафия, които се разхождат важно по терена.

„Мъжкарското” колебание е белег за всичко друго, освен за политическо мъжество. Само един от многото примери: политическото мъжество изисква преди всичко да назовеш нещата с истинските им имена, а не да настояваш, че тук нямало никакъв етнически конфликт, както прави Борисов.

От много „мъжкарство” в демонстрирането на вярност към приятелчетата, Борисов гълта негативите на приятеля си Вежди Рашидов, който днес отново се изложи в обосноваването на евентуалното награждаване на Борисов като почетен художник на Републиката. Пак по същата причина в последния миг „някой” ( познайте!) нареди да бъде отказана почетната военна музика на тържеството в Правец, което щеше съвсем да го превърне в официален „борисовгейт” пред чужденците.

След впечатляващата досегашна изборна ерекция този хамлетовски синдром на взимане на решения, следствие от „мъжкарската” същност на властта, рано или късно ще доведе до ерозия на ероса в подкрепата на избирател(к)ите. Всяка потентност си има граници и край, както и всяко търпение.

27 мнения за “Страда ли Борисов от невъзможното: мъжкарски, но хамлетовски синдром?”

 1. Добре казано!
  Доста псевдомъжкари се събраха в ГЕРБ. Познавам лично двама – единият е министър, другият е депутат.Все мъжкари, но само на външен вид. Как да гласувам пак за тях?

 2. Радославе,ами никой не може да ти попречи или обвини да гласуваш за Станишев,царя или Доган.

 3. А ето как завърши сценката:
  “Б.Б. великодушно отказа предложената му награда, той, както всички знаят, само за едната дума “конграчулейшънс” работи, не за почести и награди.

  В този миг обаче жален стон се изтръгна от министерските Веджирашидови гърди:

  – На кого ни оставяш,бащице!Ами тези хубави скици, които рисуваш по време на заседанията на МС.Ами те след време ще станат толкова ценни, колкото тези на Пикасо. Гений, неразгадаем гений е скрит в теб!”

  Браво, Вежди! Браво, Рашидов!
  Заслужи си правото от днес нататък единицата за измерване на подмазвачество и сервилност да се нарича 1 Вежди.

 4. a dano i Slavi da vzeme da go oseni podobna ideq zavinagi da sa otkaje ot tui s koeto sa e zahvanal, 4e da ne na obremenqva pove4e…

 5. Г-н Инджев, с настящото се надявам да забоготворите футбола ни и да влезете в съответствие с критерия от билборда:

  Футболна елегия

  Бербатов на Манчестър пейката пази,
  Националния кой – къде свари го гази,
  в БФС са си същите гладни хайлази,
  всеки бос на клуб лука аха да нагази,
  елитната група е пълна с дебели джамбази,
  по трибуните баш-патриотът неистово мрази,
  поти се полицията неясно какво да опази,
  а журналистите чакат световната купа за нази,
  как Ви се вижда ситуация като тази?
  За Вас горното с мъка измъдрих го ази!!

 6. НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ ДА ВИ ОБИЧАМ, ДРУГАРЮ БОРИСОВ !!!

 7. Според мен това си беше прекалено мазно дори за самия Борисов. На него му стига да му целунат ръка, а тези се нагласиха да му целунат гъ.. и то на публично място. Гнусно е. Трябва да слагат червени точки на екрана, че поне децата да не ги гледат тези срамотии.
  Ама и Веждито… “няма да го коментирам този, щото уважавам баща му” – как не се усеща, че пада на нивото на махленските пияници. Скоро ще започне да се хвали, че е уважавал и майките им…
  Човек не бива да си позволява да се превръща в нищожество толкова лесно.

 8. Интересното е, че не само Борисов страда от този синдром. Той се разпространява като вирус и на по-малките от него и дори вече достига нивото на общините.

 9. ama nedeite obijda mahlenskite piqnizi we gusin Ganev.mnogo ot tqh imat integritet kakuvto pri Vejdito iszqlo lipsva…

 10. [Quote]Живеейки в „мъжкарска” държава, наскоро се почувствах направо „женски”, макар да съм вкарал достатъчно голове, за да имам 5 деца и да съм вън от подозрение.[/Quote]
  Представете си какво ние е на нас, дето сме зле с головете в тази мъжкарска обстановка….И като прибавим факта, че постоянно се опитват да ни онодят разни “мъжкари” наистина започваме да се чудим какви сме…

 11. А ето какво е казал НАИСТИНА Рашидов, което после всички агенции изтриха от новините си и го направиха много по-безобидно, от ИСТИНСКИЯ ФАКТ:
  “Премиерът прави хубави скици на Саддам Хюсеин, призна Рашидов” (по време на заседанията на МС!!!)

  Синдромът май е Наполеонов. Цветозар Томов в reduta.bg има много хубав текст за малките хора. Като мнозинството в тая страна. Като Борисов. Малки. Мечтаещи (поне) да са Саддам.
  Ние пък що да не си помечтаем той да свърши като Хюсеин. Ще е на ползу роду.

 12. Искаре, точно така! Никой не ме пречи да не гласувам нито за царя, нито за Станишев, нито за Доган, нито за Борисов!
  По логиката на “по-малката злина” се върви към дъното.

 13. И настанаха едни творчески временаа…
  Такава значи била приказката за “материала”,а ние какво си помислихме !

 14. Съкращението на политически потентен е … Пол Пот.

 15. Най-важното според мен е че и в Европа, към където ни е повел по мъжкарски – твърдо и решително, са оценили вече неимоверните му усилия, макар и след известно колебание и отдавна го приемат за КЛАСНЫЙ МУЖИК.

 16. Да не прозвучи параноично и маниашки, но май малки камъчета, натрупани като статии, може би и коментари, в настоящия блог, успяват понякога да гътват управленската каруца, като много се самозабрави…

 17. Докато се подиграваме на бай Бойковата всестранна разно-
  странност , сме на път да изтървем едно по – интересно събитие от вчера . Пикаещият в шадравани беше привикал министъра на финансите Дянков на състезанието по мотокрос в Севлиево да поеме ангажименти от името на държавата за развитието на моторизъма в България . А министърът пък хич не се дърпа – пред около милион зрители обеща каквото се искаше от него като представител на властта.
  Пък после скръндза бил , стиснат бил , пари не давал . На всеки .

 18. Колко прав е ББ, че материала е лош.
  И в добрата новина всеки се мръщи и никой не вижда позитивното.

  Двадесет години всички искаме прозрачност в политиката.
  Това е единственото правителство от 20 години насам, което не крие какво точно върши министър-председателя на заседанията на МС. А всички пак сме недоволни!

  Оплакваме се, че културата загива. И какво правим ние – плюем по новата надежда на българското изкуство. Един единствен като Апостол на Културата – специалистът по малка пластика и голямо подмазване – имаше смелостта да насърчи творческото развитие на един от все още неосъществените таланти на г-н Борисов. А вместо похвала получава оплюване.

  Лош е материала – трябва да сменим дилъра.

 19. ★     ★ * ★  *  ★ ★  *    *  ★* ★* *  ★  ★ ★ТОЧНО ТАКА Е -ББ ГО ИГРАЕ НА МАЧИСТКИ НАРЦИС ОТ БАНКЯ КОПИРАЩ МОДЕЛА НА ПОВЕДЕНИЕ НА ПУТИН *  ★  ★ ★ *  ★ ★* *  ★  ★ ★ 

 20. Лозето е буренясало и дава отровни плодове.
  А ние му се молим и чакаме …..
  До кога мотиката ще раждясва в страховете ни?

 21. Как пък никой не се сети да посочи алтернатива!? Ами, като няма, няма. Основната задача на Борисов е да закрепи властта на олигарсите. И толкова. Да живее статуквото и международното положение!

 22. “Радославе,ами никой не може да ти попречи или обвини да гласуваш за Станишев,царя или Доган.”

  Има достатъчно други кандидати, стига сте плашили с тройната коалиция. Като сте такива “спасители” на България от Станишев и Доган защо няма нито един осъден от тях. Това беше обещанието на ГЕРБ – да има осъдени. Какво стана после, а? Нямало доказателства! Надяват се хората да забравят за какво са ги избрали. Искаме справедливост, искаме осъдени за милиардите левове, които бяха изхарчени и откраднати под формата на комисиони, подкупи и всякакви машинации при търговете за обществените поръчки, акцизите, митата… Сега ГЕРБ вече са прекалено заети със същите дейности , за да ги е грижа за безчинствата на предходните правителства. Народът може да е позатъпял, но все още вижда! Поне така се надявам.

  П.П. Най-вероятно този път ще заложа на Красимир Каракачанов.

 23. ИСКАР, за Борисов, Гоце, Станишев, царя или Доган гласуват само мазохистите и неосъзнатите. Истината е в Иван Костов.

 24. Заставам на 100% зад Бойко Борисов! Знам, че е простоват, че е недообразован и т.н. Но питам, кой друг “сложен и начетен” наш политик в последните 20 год. бръкна с ръка в гнездото на КГБ-осите? Кой? Само за това си струва да му издигна паметник! Другото е самозалъгване на посткомунистическите мутанти, че някой лош им е взел неправомерно властта изпод кревата! Гласувайте за Плевналиев!

 25. “Заставам на 100% зад Бойко Борисов! Знам, че е простоват, че е недообразован и т.н.”
  Струва ми се, че само “неДОобразовани” индивиди като г-н Самичков могат да застанат зад Б.Б. и неговия иначе чаровен кандидат. Какво “бръкване в гнездото КГБ”? Какви са тези фантазии? Това, което Б.Борисов обеща преди изборите за парламент още не е изпълнено, а именно съд за престъпниците от предишните правителства, които пропиляха милиарди левове бюджетен излишък и завещаха огромен бюджетен дефицит. Има ли осъдени? Нито един! Доган, Станишев, Р.Овч., Румен Петков, Масларова. Списъкът е дълъг. Строят магистрали – супер, но къде е справедливостта, защо се потулват престъпниците? Нещата не са добре г-н Самичков, не се заблуждавайте.
  Още един пример в тази посока – в продължение на 5 дни заподозрян номер едно за поръчител на убийството в Катуница беше разкарван по курортите в пет звездни хотели, а в същото време бяха арестувани над 400 протестиращи младежи срещу беззаконието в страната. Това ли е вашият смелчага, който бърка при осите? Аз също му вярвах, но вече НЕ!

 26. „По-голям дефицит – по-силен футбол …..”
  С тази мисъл Бащицата БОЙКО блесна в Букурещ. Държавник от класа ……
  Всичко в БГ футбола се движи, управлява и краде от мафията !!! Топ-мафията не е само в БФС, но и в клубовете, на всички нива почти. Правят се всякакви далавери : нагласени резултати, подкупи, заплахи, печалби от трансфери, перат се пари, а футболистите лочат алкохол и прекарват яко в чалгаджийниците на другата мафия, алкохолната и тази на жива плът … БГ футбол = мафия + чалга + алкохол + мързел !!!
  Затова НИЩО няма да стане, ако не се разпуснат БФС и групите, ако не се структурира ново първенство – от АБ, и не се забрани поне за 5 години досегашните мутри и футболни босове да се занимават с футбол !!!!! Дори и на мутрата-мафиот Бойко Борисов, който редовно рита топка в работно време !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.