Хипотеза за хиподил и хипокрит

В нощта на коментарите след първия тур на изборите на 23 октомври чух в студиото на Нова телевизия доста категорични заключения по отношение ролята на ексцентричната роля на кандидата за президент Витков. Бил на практика беквокал на БСП! Така някои участници в коментарното студио, сред които бях и аз, коментираха отказа на фронтмена на групата Хиподил да вземе отношение по повод дефилиращите преди него в ефира кандидати на БСП Калфин и Стефан Данаилов. Наистина- на въпрос на водещата Цветанка Ризова как ще коментира представянето на току-що напусналите терена социалисти, г-н кандидатът Витков се запъна, че няма да каже нищо.

Възможно ли е един толкова независим ( на вид) артист да играе всъщност ролята на фронтмен на столетницата, отклонявайки доста младежки гласове, за които се знае, че биха се притурили към всяка друга партия, но не и към БСП?

Ето какво мисли един коментатор в ivo.bg на базата на появила се информация за една особена връзка между един хиподил и един хипокрит (т.е. лицемер). Реакцията на читателя в блога, обозначил се като „123”, е предизвикана от статията ми за народните будители и по този повод той се обръща към мен със следното заключение:

„Споменал сте едно лице, което изглежда споминало се за публиката, но си плете поредната кошница – Бригадира Аспарухов.
Когато Светльо Витков започна авантюрата си с президентските избори, бях решил да направя протестен вот чрез неговата кандидатура. Но за да не съм неинформиран и в протестния си вот, реших да поразровя малко в интернет за него. Не щеш ли, попаднах на интервю в интернет-медия – http://www.blitz.bg/news/article/118777 (което остана скрито от всички други, не се публикува никъде другаде и беше напълно покрито), в което Витков с половин уста отговаря на въпрос за връзката му с въпросния Бригадир. Оказва се, че дъщерята на този вреден за България псевдо-разузнавач е PR на кампанията на Витков и негова приятелка.
От този момент нататък за мен нещата станаха кристално ясни – кой е за какво се опитва чрез Хиподила да яхне младежкия вот, който при тази безперспективна ситуация в страната е голям, протестен и неизползваем от другите.
А вчера прочетох и поредното потвърждение – Витков щял да прави гражданско движение – пробваха на президентските избори как се приема от младите и отвратените, видяха, че с повече медийна подкрепа може да мине и 4 процента, и сега остава да се наслаждаваме на поредната изфабрикувана нова политическа кукла на конци, пардон, сила.
Та поуката е – когато няма събудени държавници (за граждани да не говорим), които да ликвидират напълно възможността такива като Бригадир да влияят задкулисно на политиката ни през последните 20 г., ще си носим последиците. Големи са греховете на Желев, но този е един от най-отвратителен”.

35 мнения за “Хипотеза за хиподил и хипокрит”

 1. Е, искало Хиподилчето да се изкара човек с висока гражданска позиция, а то се оказало истинско Гоце със селски цървулки.

 2. Като един от “отклонените” от типично десните партии, гласоподаватели на тези избори, и то привлечен от един кандидат без каквато и да е политическа насоченост ( тези обикновено се оказват левичари), мога да кажа, че потвърждаването на тази хипотеза е много възможно. Много по-възможно от доказването на хипотезата за съсредоточаване на много власт в ръцете на един човек, който да “потъпче” демокрацията след това.
  И в двата случая времето ще ми даде възможност да преценя дали са продължавам да подкрепям Светльо Витков или не – все пак се съмнявам той да се превърне във важна фигура за управлението на България, пък дори да влезе в парламента след 2 години. Неслучайно смятам, че ако Светльо наистина иска да е някаква алтернатива, то той няма работа в парламента, защото точно там е мястото, където на него ще му се наложи да определи и покаже, точно какви цели преследва, и наистина да ги преследва, а последното вероятно ще е невъзможно…

 3. Благодаря, г-н Инджев, че обръщате внимание на тази моя хипотеза, която вероятно споделят и доста други, които все още не са се предали на мисловна леност.

  Видях, че съм пропуснал нещо доста симптоматично – новото гражданско движение на Светльо Витков ще се казва не как да е, а именно ГДБОБ (алюзия с ГДБОП).
  Е как пък не случихме за този почти четвърт век на по-интелигентни кукловоди и марионетки…
  А това също е доста показателно, нали?…

 4. Хиподилчето, се оказа изкуственият заек, когото “преследват” хрътките в гонките при състезанията с кучета.
  Очевидно дъщерята на Бригадира Аспарухов като ПиаРка, а постигнала добро мюре от Св.Витков…..което за сетен път показва, че на “мъдрият български избирател” може да му бъде поднесено всичко за “консумация” вкл. и прокиснати манджи!

 5. На кого играе фронтмен или беквокал Витков е без значение. То за 21 години би трябвало ВЕЧЕ да сме разбрали, че случаен човек НЕ може да попадне в тая игра! Тревожи ме друго – че изобщо се обсъжда сериозно човек, чието мото е …боли ме гъза…!! Това е сериозен проблем.

 6. Към 123:

  Фактът, че се позовавате на “самопризнание” , което е лесно проверимо, прави хипотезата Ви доста достоверна.
  И една подробност: бил си признал с “половин уста”…За човек с толкова голяма уста ( когато иска да я отваря и когато плува в свои води), това е признание и половина!
  Колкото до ГДБОБ и аналогията с ГДБОП- толкова си могат. И Първанов се изказва в рамките на подсъзнанието си със съветска символика ” Брюксел не вярва на сълзи” – по аналогия със съветския филм “Москва не вярва на сълзи” и т.н.).
  Другарите, при целия им талант в мимикрирането и дегизирането, никога не са могли да превъзмогнат надменността си, подценявайки интелигентността на опонентите си да разпознаят лъсналия им червен…хиподил.

 7. Не е беда, че някой е привлекал хиподила за мюре. Бедя е, че са се намерили истински десни избиратели да се хванат на играта и да гласуват за него “протестно”.
  Не знаех за “мотото” за което пише Мартин. Но дори и без да знае човек това,видът му и посланията в песните му, поведението му го правят на едно елементарно момче – махленски тарикат Това ли е начинът за протест? …
  Не помнят ли протестиращите десни Тити Папазов и колко още подобни мюрета.
  Не грешки на лидерите, не липсата на медии и активната лсп пропаганда , а наивитета , липсата на дух и борбеност, готовност да застанат зад всеки кресльо , това е истенската беда на десните избиратели. И причина за ерозиране на дясното.

 8. И аз мислех да гласувам за Светльо Витков. В последната наносекунда вота ми се отклони (рикошет) и отиде при Меглана. Харесвам “Хиподил” а и новата му група “Светльо енд дъ леджентс” макар и да не са ми най-любими. Текстовете им са искрени и острумни макар и доста вулгарни а музиката им е завладяваща (за тези които обичат рок). Обаче нещо кухо имаше в неговите изказвания в няколкото предизборни интервюта. Някакъв фалш осетих, без да мога да определя точно откъде идва.

 9. А най-жалкото и комичното в дадената ситуация е, че някои от т.н. “демократи” /като Едвин Сугарев наппример/, намериха в лицето на “Хиподила” алтернатива на статуквото и на другите кандитатури, които те не приемат. Може ли г-н Сугарев и други такива като него да ми отговорят, с какви политически и професионални качества, добродетели и морал ги е впечатлила тази “личност” за да гласуват за него, вместо за представителя на демократичните сили, към които те уж са съпричастни?? Това,ако не е морално падение, не намирам други думи да го изразя!

 10. Към С.Борисов:

  Провокиран съм от Вашия коментар и споменаването на едно име , за да споделя още едно наблюдение от участието ми в коментарното студио на Нова телевизия в нощта на изборите.
  Опитах се там да кажа “добър вечер” на Тити Папазов, но той така демонстративно си изкриви врата с явна погнуса да ме гледа (и стоя стоически в тази поза докато отмина), че чак се притесних да не му стане нещо.
  Добре , че му е дебел вратът на поврътлив участник в инициативния комитет за избирането на Петър Стоянов, а след това – на Георги Първанов. Сега обича Плевнелиев и най-вече – дебеловратия му ментор.
  Направо съм поласкан да не съм му сред любимците!

 11. Господин Инджев, не обръщайте внимание на Тити (да му имам именцето)Папазов, той е човек с психиатрични проблеми. А това, че непрекъснато приказва глупости е нормално за него – толкова му е акъла.

 12. Поздрав на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ, чиито празник е днес!
  Поздрав и на г-н Иво Инджев, който е във челната десятка на съвременните ни будители! За много години, г-н Инджев!

 13. Благодаря за информацията , радвам се ,че още един червен агент е разкрит и няма да може да заблуждава децата ни .Ненавистта ми към червеното всеки ден расте , като слушам хленченето на истинския хамстер. Сете се кой е .

 14. То, не бяха телевизионни изяви от лицето Витков, то не беше чудо ,а то , целенасочена реклама.Тази статия, трябва да има по-голяма гласност,да се знаеме -кой какъв е и защо?

 15. Така сте смешни в своите “демократични” напъни. С “трезвата” си и „аналитична” оценка не постигате нищо, освен да черните и да отричате. Как не ви омръзна да рИвете за тоя Бригадир и за щерката му. Или си мислите, че ако не беше Витков, гласовете му щяха да отидат за рахитичното и немощно СДС – клон и рожба на БКП. Или за някой друг „псевдо” – без значение определил се като какъв – десен, ляв, полуляв или задно центриран педал. Пропускате факта, че болшинството от хората, подкрепили Витков наистина имат глави на раменете си. Те нито ще се поддадат на вашите писания, нито ще продължават да подкрепят самия Витков, ако забележат и най-малкия знак за фалш или лицемерие.

 16. Към Ха ха ха:

  Макар и малодушно анонимно, трябва да лъжете само от свое име- никой не ви е упълномощил да говорите от името на “хората”.
  Ако наистина имахте своя глава, а не изпълнявахте задачи на някой главатар, щяхте да пропуснете издайническата защитата на “тоя Бригадир” .
  Истерична глупост е да защитавате “хората” от моите “писания” – като са толкова незначителни, защо изобщо им обръщате внимание?
  Едно е да хитрувате с пиар зад кулисите за масово налапване на кукичката, друго е да се опитвате да надхитрявате автор, когото четат само ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ. който не иска да се “влияе” изобщо не припарва в моята “вражеска” територия. Така че самият вие сте повлиян, доказвате го с безсилната си реакция на натрапник, която издава страховете на началниците ви.
  Питайте “тоя Бригадир”, той е спец по дезинформацията ( бивш шеф на служба – не знам си как си точно наречена, но по информацията в разузнаването, точно преди да го оглави). Питайте го и за славните подвизи на дезинформаторите български чекисти (със съветска закалка) от зората на демокрацията, когато тъкмо в гръцкия печат ( а “тоя Бригадир” по онова време беше там в посолството) масово се появяваха политически компромати с български адрес, препечатвани, т.е. препирани като достоверни, в прохождащата тогава българска преса ( познайте кой имаше силни позиции в нея). Толкоз за рИването (ви).

  Всъщност истерията с подобни реакции май само доказва, че работата прилича на онази с мезонетите на сем. Първанови: уцелил съм ви в десетката и съм ви развалил (още) една далаверка!

  Но щом налитате на бой, нека хората ( този път без кавички- в блога има хиляди читатели дневно) да видят сами как увърта вашия фронтмен и да преценят, дали звучи достоверно претенцията на Витков, че уважава дъщерята, но това нямало общо с бащата ( специалист по дезинформацията, както вече посочих). Ето цитатът от БЛИЦ:

  “Витков, не мога да не ви попитам – не сте ли се допитвал по време на кампанията до Бриго Аспарухов, който е баща на вашата PR-ка? Все пак това е човек, от когото можете да почерпите доста опит, доста съвети, тактики, ако щеше…
  – Първо Светла Аспарухова е мой приятел, чието мнение съм ценял през годините.

  До баща й не виждам причина да се допитвам.

  За ПР-а ми се грижи екип от професионалисти. Нашата кампания няма цвят и няма мирис. Има кауза и тя е да се преброим с тези, които не искаме да ни мислят за овце и едни и същи лица и политическите партии да са наши пастири. Зад мен не допускам никой (от малък).”

  http://www.blitz.bg/news/article/118777

 17. Г-н Инджев

  Пиша, за да подкрепя анонимният читател от ноември 2, 2011, 10:51, както и защото уважавам това което пишете. Разбира се уважавам ви като личност, особенно заради името и възрастта ви, също претенциите, които имате, както и влиянието ви.

  Да, правя го анонимно и ще разберете защо…
  (Господата ЦЦ и ББ, разбира се като обобщаващ образ на всевъзможните им колеги и подчинени и каквито и да е представители на службите, да не си правят труда да ми търсят интернет протоколския адрес.)

  Твърде съм наясно с хората, обществото и политиката… а наоколо почти не намирам такива хора. Всички пишешти, говорещи и коментиращи (не само в бЛогове) показват завидна дезинформираност и наивност …завидно, защото реалността е тежка!

  Съгласен съм с един приятел, че политиката не е “занимание” за всеки (възможно най-меко казано). Той е наследник (макар и без наследство) на “чорбаджии изедници” – по-надълбоко в произхода няма да се впускам, можете сами да се досетите чрез една от неслучайно изторически непотвърдените тези.
  Съвременната ни история, отпреди освобождението, та чак до днес е красноречив пример за сложна и нехомогенна политическа авантюра, съставена от множество такива. И за жалост всяка е подпечатана с много кръв. Няма да засягам култът към личностите живели и дали живота си – не искам да бъда обвинен в държавна измяна. И все пак остава съмнението ми за легитимността на случилото се от XIX век насам.

  Предпочитам да говоря за идеи и да ги подкрепям по смисъл. Така гласът ми в неделя бе протестен, с невалидна бюлетина. Витков и Мицов бяха моят избор на базата на казаното от тях и в не по-малка степен дължащ се на проявена възрастова “дискриминация” – да, ако не сте разбрали бяха най-младите (по-млади няма как)! Малко са хората доказали непротиворечиво, казаното от тях – крещящ пример е дядо Илия Минев.
  Оставам впечатление, че има една тема табу. Най-голямата група избиратели са тези, осъзнаващи липсата на избор. За президентския – 51.96 % негласували по официални данни. Някъде там са и деклариралите това с недействителна бюлетина, размесени с неграмотните. Общо почти 230 хил. I тур и 105 хил. II тур.

  Фамилията (произходът), често може да каже много. Жалко, че отново всеки гледа чуждото…
  Инджев, благодаря ви, че сте поредният предизвикал ме да НЕ мълча.

 18. Струва ми се, че перефразата на една сръбска сентенция (“Човек без пари е лайно, а лайно со пари е личност”) би обяснила доста неща в нашата политика. А перефразата е проста: “Човек без власт е лайно, а лайно у властта е личност.” Средствата да се впишеш благоприятно в очертаната конюнктура не се подбират! Заобикалящата ни действителност говори какво ли не, но по този въпрос е единодушна.

 19. Българският медиен пазар е най-проблемният в целия ЕС и е много силно политизиран каза Франк Щир. Включително и г-н Иво Инджев. До този момент няма нито една независима медия и разследваща журналистика. Това е причината, поради която гласувах за Светльо. По същата причина бих гласувала за Христо Бойчев и Иван Кулеков, но не ги допуснаха до изборите! И това е моят протестен вот. 20 години чакаме държава и нищо! И не, че лично аз нямам гражданска и то активна гражданска позиция в малък мащаб за нашата община, но се краде и ще се краде и то много, докато на този фронт сме само десетина човека.

 20. Г-н Инджев,

  извинете, но това ли са доказателствата за някаква задкулисна игра на Витков?

  Статия на – забележете – блиц.бг и фактът, че същото лице иска да прави гражданско движение?

  Не се наемам да казвам да или не, но толкова ли сме се цинични вече, че сме готови да слагаме етикети на всичко и всеки само въз основата на някакви догадки?

 21. Към Medius:

  Извинявайте, обаче точно Витков ли е критерият за антицинизма? Сега ще ме извините за натурализма, но е факт- в мое присъствие превърна в тема за разговор в едно телевизионно студио шумното изпускане на газ, което се чу в ефира. Изобщо това действие е сред любимите му теми и той не пропусна да я засегне отново в предизборната си кампания- адски шик и “протестно”!
  Гарнирано с невероятната хипотеза въпросната щерка да НЕ си говори с баща си, който е изпечен спец по дезинформацията, както и дългогодишната практика на спецовете на БСП да произвеждат хитроумни политически мюрета ( този път на лов за младежки гласове, кавито не биха притурили пряко за себе си- ерго, да му е зле на всеки Вуте!), правят нещата доста правдоподобни именно като поредна проява на тарикатски цинизъм от страна на добре известните с номерата си другари.
  А и как, наистина, се е сетил да си прави каламбур с политическия си проект в развитие именно с ГДБОП, а не с нещо по-малко милиционерско? Да беше жив Фройд, щеше да потвърди диагнозата, че подсъзнанието често издава истинските мисли.

 22. Смятам, че създаването на мними противници на основните кандидати и водещите партии е практика. И то не от днес. Сякаш говори за импулсивност на гласуващите. И то не от днес.
  Днес забелязах, че в резултататите от гласуването за ОС в столицата гласовете на ПП „ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ” и ПП „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ” сумарно са колкото тези на ПП „ЗЕЛЕНИТЕ” – малко над 3 хил. Явно позеленяването на името на партия води до прилив на гласове.
  Затвърждава се у мен “прозрението”, че проформа-опонентите са дирижирани.

 23. Както споменах и в първия си коментар – хипотезата е почти 100% сигурна истина. За съжаление стигнахме до там, че при ясното съзнание за подобна “червена” връзка, да я загърбим – не заради друго, ами поради пълната липса на алтернативи. Дали да гласувам за Трактора, Атанас Семов, Калфин и Ламбо, Меглена Кунева (всички изброени от квотата ха Гоце), или за Роско, повеляван от премиера, чиито изяви насочват съзнанието ми усилено към нова “Тройна коалиция”, и връзки от миналото, които са смразяващи, Румен Христов, който се появи в надпреварата като олицетворение на явен опит за унищожаване на последния електорален “остров” на антикомунистите в България – Синята Коалиция.. Можеби за Волен Сидеров или пък за ДС Красимир Каракачанов…. Излиза, че единственото, което може нормален човек да направи е да не гласува, или да направи гласа си невалиден, или да “тури кръста” на поредния съмнителен – такъв какъвто е Светльо – и в трите случая резултата е един и същ.
  Различна би била подобна картинка на парламентарни избори, но не подценявайте българската младеж (ако можем да наречем така хората от поколението на Хиподил) – самото влизане на подобни фигури в политиката е нелепо и очевадно нездраво.

 24. Г-н Инджев,попадение в десятката,абсолютно приемам коментара ви и смятам,че кандидатурата на Витков е тест и ще има продължение.Вчера Й.Фандъкова е назначила за зам.кмет по финансовите въпроси,Дончо Барбалев,син на най младия генерал от ДС,Петър Барбалев.Бихте ли коментирали?

 25. Специален поздрав за вас господин Инджев с една песен на „Хиподил“!

  http://vbox7.com/play:8027f62c

  Ние сме бригада зидаромазачи
  и комунизма ще построим.
  Имаме си много партийни задачи
  и всичките ще ги решим,
  Комунизъм наш любим,
  ние ще те построим.
  Комунизъм наш любим,
  ние с теб ще полетим.

  Дядо му би се гордял с него! А дядо му не е кой и да е. За дядо му силно важат думите „тая власт с кръв сме я вземали и с кръв ще я дадем“, Витко Иванов – (Бако) Главатар на партизански отряд „Георги Бенковски“. А леля му е прекрасната наша здравна министърка Мими Виткова.
  Сещам се за стария медицински символ със змията и чашата, дето ние по нашенски си го тълкуваме, кака Мими на коктейл.
  Та линията с Бригадира е много, много слаба.
  Такива като бригадира са просто служители и пазители на номенклатурата. Те за това са се клели и за това са избирани, за да пазят и служат и те, и децата им – и така до края на света!
  Светльо е едно много добро и много наше момче, това биха го потвърдили и треньорите му по карате Асан и Боко…
  Всичко си е ОК, ура и да живей…

 26. A Kuneva kato ne kaza da se glasuva za Plevneliev na II tur kogo podkrepi?!

 27. Нека да се кръстя пак така, за да бъда разпознат. Що се отнася до анонимността – мога да се представя като Александър или Георги и пак да бъда анонимен. Анонимността тук не е за параван – не виждам смисъл да си давам ЕГН-то за да изразя мнение. Ако Вие не приемате чуждото мнение, това вече е друг въпрос. Това ще ме разочарова и то наистина, защото твърде много ми напомня на раздразнителността на симпатизантите на партия герб. При първото изразено мнение, различно от тяхното те обявяват за комунист и те пращат на Позитано. Ако си позволиш да кажеш още нещо, започват да те псуват. Не приемам да ме класифицират. Още по-малко СДС симпатизанти, от чиято ин-витро родена партия съм бил излъган също, въпреки че съм мръзнал по митингите им. Нямам и не съм имал намерение да говоря от името на целокупния български народ. Но използвайки обобщението “хората”, смятам че имам основание да изразя позицията на тези около 18000 души, подкрепящи Витков на страницата във Фейсбук, към които се числя и аз. Що се отнася до Вашата конспиративна теория – не виждам никакви факти, които да я подкрепят. Асоциацията с името ГДБОБ, която се посочва като толкова очевидна и уличаваща е смешна. Имайте малко чувство за хумор, хора. В посочената като “увъртане” защита (а лично аз не виждам това да е защитно изказване изобщо)не виждам нищо показателно. Всички знаят, че ПР агенцията на Витков е тази, с която работи от създаването на групата Светльо и Легендите. И не, не обръщам голямо внимание на този “сензационен” материал. Просто жълтият оттенък и хвърлянето на кал ме отвращава. Мога да кажа и защо лично аз гласувах за Витков, въпреки че не съм го правил от 15 години, че и повече. За първи път се появи човек, който можа да бъде изразител на целия гняв, натрупан от безобразията на управляващите (без значение какви, защото те са производни и символ на задружното съсипване и унищожаване на България). В една абсурдна държава парадоксално, но най-абсурдната кандидатура е в същност най-смислената. И това е жалко за целия ни политически “елит”. Да, бих искал да се появи фигура, която да събере и да фокусира енергията на мислещите и виждащите. Да ги обедини максимално и на най-широка основа. От позицията на изградения си публичен образ Витков не можа да го направи. Но този образ не се изчерпва с маската на шута. Лично аз виждам опасността другаде. Защото Витков би могъл да бъде застигнат от съдбата на Джим Морисън, който казва : ” Считам себе си за интелигентно и чувствително човешко същество, но с душа на клоун, която ме е проваляла в най-решителните моменти”. Цинизмът в песните на Витков не е по-голям от този, на политиците ни. А ако Витков е “агент”, оставете го да се провали. Не го одобрявате – добре. Не го подкрепяйте, но не го очерняйте без основание. Защото възниква контра въпросът – ако Витков е продукт, предназначен да разсее потенциалните „сини” гласове, не е ли Вашият материал продукт, който има за цел да разбие нещо, което би могло да смути безгрижността на статуквото. Това е.

 28. I sense Brigo in the Force!

  Истината е, че България за съжаление ще направи 1 век комунизъм. Ако не очевадно политически, то очевадно икономически.
  И това е дори по-лошо. Мартин Лутър Кинг, ако не се лъжа обяснявал навремето, че „Да се даде право на глас на черните е лесно, трудно е да се даде икономическа свобода. Каква полза имаш от това, че не ти е забранено да влизаш в ресторант, ако не можеш да си платиш и сандвич там.“ (Цитат по памет и най-вече по смисъл).

  Кой каквото и да ти говори става дума за пари! Винаги!

  Това не е престанало да бъде в сила и е най-краткото обяснение на мотивите и събитията от режисирания преход. От комунистическия комунизъм, до комунистическия капитализъм и бандитизъм.
  Отдавна има и малко до никакво значение дали имаме ляво, дясно, западно или източно ориентирано управление след като старателно се погрижиха да сме икономически роби. Различията в управлението досега се свеждат почти единствено до това кои лица, ще се облажат от временното преразпределение на малкия (относително) дял на местните ресурси.

  Колкото до притеснения човек на бРИГО и конспирациите:
  Селски кмет и селския богат(ир)аш, се събират и решават какво да направят за да забогатеят повече – безспорна реална вероятност.
  Събират се „бивши“ коминтерн величия и решават как да се облажат още повече – абсурдна и нереална теория на конспирацията…
  И естествено крадеца вика, дръжте крадеца!

 29. Гласувах за Витков, защото исках да гласувам за Светослав (Малинов). С други думи, още преди да започне предизборната надпревара ми беше казано, че някой ще ми определя за кого да гласувам. Тогава се роди желанието ми да протестирам. Най-малкото зло ми се виждаше Витков. Но ако наистина на ушенцето му е стоял Бригадира, ако леля му е Мими Виткова, повече няма да се опитвам да протестирам. Е, 21 години след “демократичните” промени до началото ли стигнахме? Умолявам ръководството на ДСБ да осмисли изборния крах, да направи преоценка на отношението си към Мартин Димитров, който е основният виновник за провала на 23 октомври и колкото е възможно да си стъпят на краката. Аз искам да продължавам да гласувам за ДСБ, но за стойностен кандидат. Румен Христов изобщо не покрива критериите ми за това. А това, че гласувах за Витков, ще го преболедувам. На стената му се опитах да му задам въпроса за връзките му с Бригадира, но ме нападнаха “новите гербери” – невъзпитани и арогантни. И се замислих – това ли е “бъдещето на България”? ДА, МАЙ Е ТОВА!”

 30. Bravo! Po-dobre i az ne bih mogal da go kaja. (S malkata razlika, che poradi nevazmojnostta da glasuvam za Malinov glasuvah za Kuneva).

 31. Не мога да се съглася, че Светльо Витков е поставен, и то с цел отклоняване на гласове от “всяка друга партия, но не и БСП”. Аз общувах с доста хора, подкрепящи Светльо (най вече във фейсбук страницата на “кампанията” му), и като цяло усетих нагласите им. Това бяха хора крайно разочаровани от цялата система, не само от БСП или ГЕРБ или който там. Следователно съм склонен да вярвам, че гласувалите за Витков са хора, които иначе изобщо нямаше да гласуват. Така че, не виждам как точно печели БСП от това, че за Светльо са гласували 50 000 души. Ако наистина беше на техните конци, защо не го тикнаха в повече медии, да се чуе повече за него?

  Относно “връзката” му с Бригадир Аспарухов, вижте какво: В България структурите на бившата и сегашна власт (не че има разлика) са се просмукали толкова много в личния ни живот, че на практика всеки един човек е на една ръка разстояние от агенти, партийци, комсомолци, ДС-та, партизани, комунисти и т.н. Доста трагично. Светльо Витков явно е имал нещастието да е на една ръка разстояние от една малко по-открояваща се личност. Малшанс, но аз няма да държа това стечение на обстотелствата против него, когато виждам, че думите му и действията не подкрепят БСП.

  Също така не видях как точно Светльо отговаря с половин уста на въпроса за Бриго. Човекът каза “До баща й не виждам причина да се допитвам.” Кратък и ясен отговор. Двусмислие аз засега не виждам. Но можете да бъдете сигурни, че в момента, в който аз забележа някакво лицемерие и неискреност, това е и краят на подкрепата ми за Светльо.

 32. И като добавка към това, което казах току що, за това как всеки по някакъв начин е свързан с поквареността на управляващите, нека кажа, че вече стана отегчително за всеки да се търсят уличаващи компромати, връзки със служби, родословни дървета и т.н. Отегчаващо И цинично. Българинът трябва да промени светогледа си така, че да не прехвърля автоматично греховете на бащите върху техните синове.

 33. Ohh Jesus! Толкова много политически проститутки на едно място… та тук си е цял бардак! Няма ли какво да правите, че кометирате Витков? Та той е там където вие никога няма да стигнете!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.