Задачка с повишена чудност: кой на кого беше съперник в Перник?

С малко усилие ( защото е видно за всеки), но с доста кураж може да се опише кратко и ясно как двамата побратими във властта, уж скарани, си делят баницата и крият в нея „късметите”, които после театрално вадят пред публиката с благодарности и поклони към търпеливия народ от любители на лъжата под формата на политически фокуси. Направила го е професионално журналистката от Перник Руми Борисова в нейния сайт „Хрумки, раздумки, рошави мисли”.

Текстът й звучи като приказката за медената питка, която се търкулнала и…Само че става дума за лудия и зелника, и за медийната питка, която е разпределена между същите двама „юнаци” така, че да приседне на всеки журналист , който си отвори устата.

Е, за щастие, има и храбри българ(к)и сред опитомените и махащи с опашка като вълчицата Зорница български журналисти!
(ivo.bg)

Бойко vs.Първанов на изборите в Перник

В един от сутрешните блокове вчера министър-председателят и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов разви тезата, че БСП е спечелила в градове, където президентът Първанов е представял своите мемоари. Дълбокото прозрение му хрумнало като погледнал картата на вота в столичен ежедневник. До тази карта обаче маршрутите на Първанов ги няма, така че явно Борисов ги знае наизуст. И сигурно е така, защото специално в Перник всяко появяване на Първанов беше съпроводено и от визита на премиера. Това за местните журналисти никак не е трудно да прозрат, защото се чудеха как да съчетаят отразяването на знаменателните събития едновременно. Без да се дават за пример всички висшочайши посещения в района, достатъчно е само това, че изведнъж и изненадващо Борисов реши навръх рождения си ден да мине през Дивотинския манастир. В същия ден и почти по същото време Георги Първанов, заедно с майка си баба Марийка, беше на курбан над родното си село Косача за Свети Дух.

Съвсем предизборно в Перник Първанов се появи няколко пъти. Първо си представи мемоарите, после дойде за лични срещи, маскирани с хоро на крепостния хълм с участниците в експедицията „Кракра”, на които каза, че е по-добре да са бригадири. При третото си идване доведе дипломати да ритат топка в родния му град и заедно със своята съпруга и техните половинки се разходи по крепостния хълм. Накрая, малко преди изборите, заедно с цялата си свита се качи до обновената хижа „Джамен”. Резултатът от това посещение беше снимка с кандидатите за кметове от БСП на Ковачевци и Перник и евентуалното настаняване на вълчицата Зорница в родната му планина Рудина.

Всеки път, когато Борисов идваше в Пернишко, а и по други краища в страната, за да реже трикольорни лентички, той се биеше в гърдите колко много е направено за Перник. Магистралата „Люлин”е завършена, но с 80 млн. лева повече от планираното. В Калкас имат канализация, но нямат водопровод. Към Брезник е ремонтирано шосето, но само част от него. В Перник по волята на настоящите управляващи се откри университет – как и защо Бойко Борисов наложи волята си това да стане е публична тайна. Ремонтирана е опожарената театрална зала, с пари от държавния бюджет, събрани от данъците на всички българи, по договор от 2005 г. и т.н.

Е, кой от двамата е надвил за изборите в Перник, остава да реши избирателят, който си има свои съображения още от времето на Тато – да гласува все “против”, а не “за”.

4 мнения за “Задачка с повишена чудност: кой на кого беше съперник в Перник?”

 1. Здравейте г-н Инджев,

  Явно е, че не харесвате Б. Борисов. С публицистиката си не можете да го промените. Той е зрял мъж – не подлежи на моделиране. Дали ще се еманципира от зависимостите си – ще видим. По делата ще ги познаем.
  Не виждам алтернативата във вашата публикация – Първанов и БСП по дефиниция са крадци. Б.Борисов е популист.
  Това е причината тази публикация да нямя коментари до сега. Прекалено е публицистична.
  С уважение:Б.Илиев.

 2. Към Борислав:

  Ама Вие наистина ли вярвате, че си поставям задача да променям някого, особено пък Борисов?
  А дали има коментари ( например по този статия, на която не съм автор- може би нещо бъркате?!), не ме интересува. Не пиша нито за овации, нито за пари ( макар че нямаше да е лошо специално за парите- и аз не живея от фотосинтеза).

 3. Понякога се чудя доколко фантазмите могат да изкривяват действителността.Тази статия ,научно-фантастичен опус от такъв роман ме хвърля в размисъл.Какъв Борисов,канъв Първанов? Една кметица,събрала най-“добрите” черти на тия ,двамата херои.Проституираща морално и с двамата,а и когато е нужно с педерастичния (тип мъжко поведение) Станишев.В Перник няма политика на БСП или ГЕРБ.В Перник отдавна няма политика-има котерии,камарила на различните партии,див клиентилизъм,вулгарно политическо лицемерие.Какъв Първанов,след като Янакиева стана почти жител на Банкя.Какъв Борисов,след като Янакиева е сред близките приятели на Първанов.Тя просто ги изработи и двамата.Тя е вулгарна и агресивна като Борисов,но потайна и лъжлива като Първанов. В Перник спечели Янакиева.Не БСП.

 4. Your comment is awaiting moderation.
  Ако обичате,ние все още говорим български.Може и на ингилизки,но не бих желал да приличам на Н.Младенов и Кунева,които си комуникират на ингилизки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.