Интригантствайки, Борисов се издаде за интригата, която го притеснява

За пореден път Бойко Борисов ни демонстрира, че няма никакъв проблем да се самозачеркне с изказване, което е обратно на предишно негово изявление. Така беше с вътрешната политика като „екскремент в целофан”, в която след това нагази с генералски ботуши, така е и сега с царя, като диамант.

Разбираемо е мнозина да обърнат внимание на претоплената стара теза на Бойко Борисов за бившия му началник, изразена пред БНТ вчера, 4 ноември:

„Както винаги съм казвал, че благодарение на царя хората видяха моята работа, харесаха ме. Винаги съм казвал, че няма по-добър дипломат, нямаше по-добър избор за президент на България. Ако царят беше президент, за Шенген въобще нямаше да си помисли Холандия да ни спира. И съм сигурен, че холандската кралица щеше лично да се намеси, сигурен съм. Няма среща в света, която да съм провел и в края на нея да не ме попитат как е царят, добре ли е, с какво се занимава? А Жан Клод Юнкер – шефът на еврозоната и премиер на Люксембург, като беше тук каза: „Вие имате диамант, не го ползвате”

Ефектно е да ни припомни за „диаманта”, но ще бъде твърде наивно да се подведем, че е случайно. Бас държа, че повечето интерпретатори на казаното от Борисов в медиите ще пропуснат малката подробност, която издава от какво се притеснява всъщност той. А това е следното издайническо за мотивацията му изречение:

Меглена Кунева не може да се превъплъти в ролята на царя, защото не е.”

Ето къде го стяга ботуша! Това е причината да блъфира на шахматната дъска с ход с диамантения цар, надявайки се да го противопостави на фигурата, която наистина го притеснява, тъкмо защото тя май прескочи в предизборната кампания своя бивш началник, което се видя от факта, че се обяви срещу проекта АЕЦ „Белене”, възроден именно от царя в битността му на премиер. И сега, в типичния му интригантски стил, някогашният охранител бърза да погали егото на стария си работодател с надежда да го скара с Кунева. Ако не беше така, щеше да постъпи с Кунева „мъжкарски”, както изисква за себе си от другите, които трябвало да го поздравяват за успехите му: щеше да я поздрави с успеха да измести Доган от ролята на трета политическа сила и балансьор, спечелвайки двойно повече гласове на президентските избори, отколкото ДПС.

За онези, които не го заплашват или направо се сговарят задкулисно с него, Борисов намира благи думи и дори похвали. На сините „протяга ръка” от позицията на снизходителния победител. Същата ръка от същия пиедестал предлага опрощаващо на Яне Янев за целуване. Към Доган и Първанов сипе комплименти, че са силни политически играчи ( отново го натърти в това интервю – да не би някой да не е чул как си има уважението с въпросните играчи). Станишев, разбираемо, подминава с презрение отново и то не за друго, а защото ( за разлика от Първанов), не го е поздравил. Само към Кунева, която го изненада неприятно с потенциала за намеса в голямата следваща изборна битка извън неговия сценарий, Борисов няма какво да каже друго, освен , че не можела да бъде като царя. По-голям комплимент на подсъзнателно ниво, не можеше да й направи, защото я посочи на практика като фактора, който го тревожи.

За капак на всичко изречено от него в стил „ интригантствай и владей” по отношение на другите, Борисов се похвали, че не бил такъв човек:

Имам практика никога да не се меся в работата на други партии. Не обичам в моята да се месят, не давам и акъл.”

То бива целофан, ама чак пък да ни продава съдържанието му за диамант, не бива!

Впрочем, сред всичките умотворения в интервюто, които блестят със своята противоречивост, грейна и още едно: около него нямало подмазвачи, бойко заяви Бойко! Ето това е абсурдът над всички останали абсурди в целофанената му изява, защото истината е, че подмазването е единственият начин на съществуване в неговата свита. Или някой ще повярва, че Борисов , който обича да се самообявява за велик, мрази някой друг да му го казва?

41 мнения за “Интригантствайки, Борисов се издаде за интригата, която го притеснява”

 1. Не мисля, че Борисов се притеснява от каквото и да е. Търсите и намирате в думите му неща, които той не мисли. Това се дължи на начина му на говорене. Той не е политик и не може (а и не се старае)да се изразява като Станишев и Първанов.Никой не си задава въпроса дали във времената, в които живеем, не е необходима точно такава политика и точно това, което прави той. Струва ми се, че след като това нагло мекотело Първанов си отиде, Вие ще продължите да атакувате президента, който и да е той.Може би защото това Ви харесва. Но новият президент вдъхва у мен за първи път надежда, че ще бъде това, което един президент трябва да бъде. Аз лично се гордея, че ще имам такъв президент.

  Поздрави
  Вера К.

 2. Е, нека и аз веднъж да кажа: Невероятна статия, г-н Инджев!

 3. Все още смятам ,че Бойко знае какво прави.

 4. Ochertavat se slednite osnovni igrachi:

  1. BSP/DPS kato BSP-1 s lideri siamskite bliznaci Goce i Dogan;
  2. GERB kato BSP-2 i
  3. NDMK* kato BSP-3.

  Parvite si gi znaem, problemat e samo, che Kuneva (chiato nova rolia e da privleche desnite izbirateli, koito sa protiv GERB) shte triabva dosta da se potrudi, dokato zabravim, che se kazva i Пpъмoвa…

  *Nacionalno Dvijenie Meglena Kuneva

 5. Степенуване:

  Популист, Сидеров, Борисов

  Лъжец, Симеон, Борисов

  Интригант, Първанов, Борисов

  Демагог, Т.Живков, Борисов

 6. Точно попадение – “разделяй и владей” е истинският термин, но “интригантствай и владей” е Бойковата интерпретация.

 7. До колкото разбрах,Б.Борисов днес е гостувал на Емил Кошлуков,като е разширил изложената по-горе теза за Мадридския мошенник с оплюването и обявяването на Ив.Костов за най-големия комунист на днешно време,че той,Б.Борисов,няма нищо общо с Възродителния поцес и т.н.Важното е,че Маниту е добре запознат с чипа на българите,с приомите на Гьобелс и т.н.и се възползва максимално от това,подпомогнат със специфичните интереси на ЕНП,пък и защо не,и на Американската администрация.В края на краищата:”Интереса клати феса”….

 8. Г-н Инджев,днес чета из сайтовете за изказването на Борисов в предаването на Е.Кошлуков по TV7,че “Костов си е комунист.”А пьк уж искаше да работят заедно всички десни партии.Нали така каза в нощта след изборите?Или по навик всеки ден говори напьлно изключващи се неща.

 9. Kirov | ноември 5, 2011, 17:34

  Степенуване:

  Популист, Сидеров, Борисов

  Лъжец, Симеон, Борисов

  Интригант, Първанов, Борисов

  Демагог, Т.Живков, Борисов

  Глупак, Kirov, …

 10. @Beni:
  Борисов каза, че протяга ръка само на СДС, защото в ДСБ нямало потенциал и щото Костов бил най-големия “комунис”.

  @Вера:
  И аз се гордея (засега), че имаме такъв президент. Поне на приказки и обещания го докарва много добре! Уважавам Дянков, Плевнелиев, Попова, Трайков, Младенов, защото това са десни и про-европейски настроени хора, и добри професионалисти. Но е срамота, че имат такъв началник – човек изключително некомпетентен и прост. Премиер, който говори на диалект и си мисли, че е много интересен. Който пращаше въздушни целувки на Меркел. Който е първа дружка на путинския шпионин в България. Който тайно се среща с Гоце в хотела на същия шпионин. Който постоянно хвали правешкия простак, колко бил построил и постигнал (WTF???). Който хвали онзи предател “Цара” и най-безсрамно заявява, че приемането ни в ЕС е негова заслуга, а това знаем, че е долна лъжа – всички помним кога държавата беше изцяло подготвена за тази стъпка, чрез сурови реформи – един мандат по-рано. Който, не се съмнявай, ще построи руската допотопна АЕЦ в Белене и ще заздрави основите на петата колона. Защото той самия явно е част от плана. Много скоро ще разберем колко “десен” и “европейски” политик е!! Вервайте ми.
  И тоя си позволява да обвини Костов, че е комунист, само заради някаква си статийка в Работническо Дело от времето на комунизма!?? Е те това е висша форма на гьонсуратлък, типичен само за един комунист. Ако самият Бойко навремето пишеше статии, дали щеше да има топки да каже нещо по-различно от Костов? (в случай, че Костов наистина е писал по тоя начин, не съм чел въпросната статия)

 11. Браво! Прекрасен анализ на идейно–политическото верую на демагога Бойко Борисов, който безспорно е най–голямата заплаха за свободата и демокрацията в днешна България!

 12. Всички антикомунисти в България обвиняват Иван Костов (и то с пълно право!), че имайки цялата власт в страната, не извърши декомунизацията на България. Но много от критиците на Костов мълчат, че след него цялата власт имаше Царчето и именно той върна страната в неокомунизма. Заедно с него, в качеството на Гл. секретар на МВР, във властта влезе Бойко Борисов, който възроди комунистическия терор в България. Как може този невиждан демагог да се представя за човек с десни (антикомунистически) убеждения?!…

 13. До: Джинги Би | ноември 5, 2011, 21:37

  Малко история: Костов беше първият, които нарече ББ мутра. Сега му го връщат.

  И друго: Когато Симеон спечели през 2001, много хора си казаха, че не ги е страх от царя, а от царедворците. И за да е контрола по-сигурен, му спретнаха и катастрофа с колата на сина му в Испания. Нов Jaguar с неизправни спирачки и без спирачен път.

  И още: Когато сините загубиха катастрофално за пръв път, все пак имаше реална възможност Петър Стоянов да спечели втори президентски мандат. Това щеше да бъде някаква частична реабилитация. Но не би – увесиха му се по ръцете безброй “сини” активисти и ходеха с него като сиамски близнаци. Докато си признае, че е СИНИЯ кандидат. В този момент Петър Стоянов загуби изборите. Не беше момента, точно тогава избирателите мислеха в жълто. Резултата го знаем.

  Това, което написах, приемете само като материал за размисъл. Разбира се, не бих могъл да постигна внушението на Иво Инджев, чиито постинги са преди всичко брилянтни провокации за размисъл.

 14. Източник:
  http://templar.blog.bg/politika/2008/03/24/dosieto-na-ivan-kostov.176113

  “При изпълнение на плана за проверка на Костов обаче оперативният работник на Държавна сигурност научава от неговия колега Иван Гаврилов, че “ако на партийната група се постави въпросът за приемането на Костов в БКП, към което се стремял ръководителят на катедрата Алекси Алексиев, той щял да се изкаже най-остро против”.

  “Статия на Костов в “Работническо дело“ наистина има. Тя е писана още в началото на демократичните промени, но и сега може да служи като образец за пазарни и антикомунистически виждания в икономиката.”

 15. А европейката М. Кунева поздрави ли побеителя Б. Борисов? Ако имате такива данни, посочете ги.
  Апропо, защо през цялото време на предизборната кампания си партнираше с Калфин и дружно и яростно нападаха правителството (което не бе и в основата на дебата)?

 16. Абе вие сте луди в тази България! Бойко Борисов бил десен, същия този, който напусна МВР, за да не се деполитизира и да не напусне БКП! Същия този, който е един от директорите на “Тео Интернационал” фабриката за незаконно производство на безбандеролови цигари и този, който американците чрез уикилийкс разкриха за незаконна продажба на амфитамини…Абе вие сте луди за вързване в тази луда страна…Вие гласувате пак за този кретен с дебел врат и го оставяте да ви заблуждава с “десни” идиотизми и обвинения срещу Иван Костов и да ви баламосва с чалгаризми и тошовска лексика за попове, работническо дело и тинтири минтири… Този същия, който разтрива ушите на Бай Тошо и му кърпе чорапите, този същия, който е прочел една книга в живота си и за който Иван Славков каза “…докато пазеше кучетата на дъщеря ми поне да беше прочел една книга”…Ебахти Държавата и робите в нея!

 17. …Няма среща в света, която да съм провел и в края на нея да не ме попитат как е царят, добре ли е, с какво се занимава?…как ли ги разбира какво го питат, а още повече да им отговори, че той Български не говори правилно?!

 18. Аз мисля като Вас Г-Инджев.Но вече нямам нерви и желание го слушам.Чета Ви редовно,за да съм осведомена.Благодаря!

 19. Към Г-н Инджев,
  sabidola@yahoo.com:

  Това, че забелязвам и отбелязвам притеснението на Борисов от конкуренция в лицето на Кунева, не ме прави неин говорител. Но ако се интересувате от фактите за операцията по нейното очерняне ( по този показател тя наистина нямаше равен в кампанията), обърнете внимание, че въпросната кампания срещу нея продължава и в момента тъкмо във вестниците, които са в джоба на вашия кумир Борисов. Защо ли? А и не е моя тезата, че е европейско да се поздравява победителя- това са думи на Борисов, който мери колко е добър политик по това, дали лично му се е поклонил- заяви го многократно по отношение на своя съзаклятник Първанов по повод поздравленията му.

 20. Към Stefan IIiev:

  Твърдя отново, че имаме български Уотъргейт през 2001 г.
  Убеден съм, че Първанов е бил информиран за намерението на Петър Стоянов да извади онзи доклад ( по ирония на съдбата на мен се падна да го прочета като водещ пред публиката), който скара жестоко двамата конкуренти на Първанов и той само спечели от това- не казвам, че само това е причината, но определено му помогна.
  За мен Първанов стана президент с помощта на партиен шпионаж. Официалната лъжа за отсъствието му от телевизионния дебат е направо бездарна в своята несъстоятелност: било му по-важно да се срещне с избиратели в Русе, вместо да говори пред стотици хиляди избиратели от екрана. А и дори да беше вярно за приоритета му в Русе- що за президент, бащица на всички българи е онзи, който предпочита шепа свои фенове пред българите изобщо, на които се гласи да става “надпартиен” началник?

 21. Безспорен факт е че Б.Борисов спря г – жа Кунева за еврокомисар и изпрати там Румяна Желева и сега май му го напомнят от Еврокомисията даже е изпаднал в изолация доколкото мога да схвана и накрая ще постигне резултата на Гоце само, че за по – кратко време.

 22. Към Г-н Инджев,

  съгласен съм, че онзи доклад беше капката, която преля чашата. Но тя беше вече пълна. Ако не беше доклада, щяха да се намерят други компромати. И съм убеден, че е имало. Просто още първия сработи.

  На сегашните избори беше историята с недадения подкуп за бизнес-парка. Чашата не преля, защото просто нямаше такава.

 23. БьБь винаги е бил голям каратист в дисциплината “ката” т.е. демонстрация на техники НО без противник,без контакт в двубой.
  Щото е влюбен в себе си и щото знае че при двубой ще вземе да изяде шамарите и край на божеството.На вниманието на герберастите:БьБь е ИЗБЯГАЛ като помияр от сьстезание по киокушин карате през 1987 г. вьв Варна; това е разказ от мой приятел участник в това сьзтезание,а за моя изненада скоро го чух от треньора по карате в интервю по bTV.Даже не се е качил на татамито и да симулира падане, ИЗБЯГАЛ е като улично ПСЕ.
  От 10 години насам БГ населението (нарочно не казвам НАРОД защото НЯМА такьв)с някакво мазохистично удоволствие си прави експерименти сьс себе си вярвайки на “Добрия Цар”,на “Европейските социалисти” които само не го умориха от глад два пьти за 11 год., на “мьжкаря”, “мачо” “пича” и т.н. от Банкя.Какво да се чудим на “джигитите” по пьтищата, БГ населението действа по този начин с живота си,с настоящето&бьдещето си и най-лошото с ДЕЦАТА си.
  Честит “Бургас-Александруполис”, наред е АЕЦ”Белене”;тарикатчето от Банкя от 10 години заблуждава хората че е полицай, че е кмет, че е премиер.А той си е просто на хранилка при ДС(ерго КГБ)
  “Докато има овце,ще има касапи” проф.Брадистилов

 24. Аз не съм политически анализатор, а обикновен гражданин. Но с мнение.
  И аз не харесвам БББ – България(та) на Бойко Борисов, но е факт, че за пръв път от доста време насам(20+ години), ДПС не участват във властта.
  Факт е, че Иван Костов е направил много за демократизацията на обществото ни, както е факт, че когато беше на власт продаде всичко, което не успя да открадне.
  Вероятно чистият и светъл образ на “независимата” еврокомисарка Кунева ще започне да се “оцветява”, веднъж почувствала силата си на алтернатива на Б.Б. И най-вероятно цветът ще е предимно жълт. Дано само не е от онова жълто, дето цапа много и доста намирисва…

 25. Статията на Костов в РД е факт. Факт е това, че прочетена и днес, тя ще звучи смислено, защото представлява нормален икономически анализ. Една от най-често срещаните думи в нея е името на Балцерович, което в онези години и отсам Желязната завеса си беще синоним на икономически революционер.

  В същото време факт е и това, че Костов посади в България Лукойл.

 26. А относно съшествуването или липсата български Уотъргейт – достатъчно е да се проследят ажиотажите на Курумбашев от началото на 2001 до момента, в който се позиционира там, където е хвърлен пъпът му.

 27. До Емо:
  ЛУКОЙЛ е перфектна сделка всъчщност, и единствената голяма приватизационна сдлека, в която са напълно изпълнени приватизационните условия (100 млн.долара дълг, 400 млн. инвестиционен план и 10 години запазване на числото на работещите). Там е дълга историята, но съвсем накратко – Тексако се отказаха дори да купят тръжните документи, а ШЕЛ се отказаха от търга, защото доставките за Нефтохим бяха възможни единстено от Русия, в която нефтът е икономически лост за натиск, т.е. е несигурен доставчки, а доставките през Босфора се оскъпяват ужасно (Затова гърците и руснаците натискат за Бургас-Александруполис, именно заради таксите през Босфора). Тогава Шел купиха бензионостанциите на Литекс, а Лукойл остана единствен на търга.
  Лукойл започва да оказва политическо влияние чак при Тройната коалиция, а и е основен спонсор на ГЕРБ.

 28. Исторически факт от близкото минало:
  ДПС и Ахмед Доган за пьрви пьт през прехода бяха ВЬН от властта в периода: 1997-2001 и това е факт.Нямаха достьп до никое министерство&агенция.При още един мандат на правителството на ОДС щяха да се стопят като сняг през август.
  В момента присьстват вьв властта точно там кьдето имат най-голямо влияние: СРЕДНИЯ ЧИНОВНИЧЕСКИ ешелон който подготвя,представя и дава за резолюции всякакви проекти,документации и преписки.
  Тоест реанимацията на ДПС по времето на Сакса продьлжава от ГЕРБ и сега

 29. До Владо Нейчев:

  Лукойл – перфектният приватизатор?

  Аз лично бих отговорил “да” само с опрян в челото зареден пистолет.

  А защо сделката е колосална грешка, Вие сам сте отговорил, посочвайки позицията на Шел. Между другото, ВР сякаш не се отказаха.

  В скоби: Лукойл е основен спонсор на всичко, що мърда и е в състояние да прокарва разни източни интереси. Но това едва ли е новина.

  Спомняте ли си, че в периода, когато руснаците притежаваха малко над 50 процента от капитала на Нефтохим, приходите на дружеството паднаха повече от три пъти, и се върнаха на обичайните си равнища чак след концентрацията на собствеността? По онова време интересите на държавата не се защитаваха нито от цар, нито от тройна коалиция.

  Накратко: много лоша, много вредна сделка

 30. 1. Намирам коментара на Иво за страховете на МУТРАТА за чудесен журналистически труд, който осветява за по-малко наблюдателните тъмните гънки в интервюто на МУТРАТА.

  2. Намирам за неоснователно да се говори за лицето Борисов като за нещо друго освен за МУТРА. Названието МУТРАТА обясня стряскащата нормалните хора липсата на скрупули, лъжите, безсрамното шикалкавене и отричане от предишните, но съвсем скорошни, изказвания, демагогията и типичната за руските слуги омраза към Иван Костов.

  3. През 2001 г. олигарсите домъкнаха т. нар. “цар” ( на лъжите ) и той постави във фокуса на продажните “медии” МУТРАТА!
  С пари и манипулации олигарсите отгледаха поредния “спасител” на България, като едновременно с това не жалиха НИКАКВИ средства за да очернят, демонизират, буквално заличат единствения истински реформатор в България от 1944г. до днес – Иван Костов.

  4. Нападките на МУТРАТА срещу Иван Костов са част от плана на ОЛИГАРСИТЕ за стуктуриране на “политическото пространство” така, че в “дясно” да се разположат МУТРАТА и неговата група за разграбване на България, а в “ляво” да се разположат Гоцетата и тяхната група за разграбване на България.
  Съществен елемент от това желано “разпределение” е пълната еднаквост на двете групи по отношение интересите на олигарсите и путинска Русия.

  5.Редно е нормалните българи да бъдат съзнателна опозиция на ГЕРБ/БСП/Д(П)С, поради факта на очевидната им еднаквост.
  А щом тия три организирани престъпни групи мразят Иван Костов, следва и изводът, че той е човекът, който заслужава политическо доверие.

  6. Доколко Кунева заслужава доверие не е ясно – за момента. НО както показва 10 г. опит в търсенето на “алтернатива” и “спасение” довели на влст “цар” и МУТРА, по-добре да престанем с тия политически експерименти. Вижте отново т.5 – т.е.Иван Костов.

 31. Нарочно изчаках повече коментари за да видя дали ще се появи. Уви не! Най-важното убягва!
  “Ако царят беше президент, за Шенген въобще нямаше да си помисли Холандия да ни спира. И съм сигурен, че холандската кралица щеше лично да се намеси, сигурен съм.”
  За мен това е най-показателното за нашето мислене, с извинение към всички доколкото и зад Бойковите приказки стои някакво мислене. Има само най-първично балканско подсъзнание и бърз език, който веднага го показва. И това е, което най-много ни пречи. Значи къде е “мисълта”? Не да се борим и справим с корупцията, не да следваме приетите от нас ангажименти и Европейски норми и правила, а здния вход! Ако можем така някак си да се уредим.
  Ами колко му е слагаме Царя за президент и Шенген готов! Само дето е неизбираем пусто да остане, та трябва сега да се чешем по врата как да се справим с корупцията! И накрая “матрияла” ще е виновен, като не може да оцени такъв “диамант”!

 32. Kakav Car?! Toi sled niakolko meseca shte navarshi 75 godini. Ne che kato beshe na 65 beshe osobeno umen ili donese niakakva faida za Balgaria, de…

 33. @ Simeon

  Вашата трактовка на определението “исторически факт” потвърждава една отдавна доказана истина – пушенето е вредно. “Не” на леката дрога!

 34. Комунистите, всред изказващите се тук и навякъде, са много лесно откриваеми. Защото имаме вече опит с тях и знаем – къде ги стиска чепика. Бих изброил поне 101 теми, където на секундата им лъсва сталинската закалка!
  Освен това са нагли до степен – неизвестна доскоро на човечеството!
  Чудя се – как все още не са се сетили, и не са обвинили изобщо опозицията си, и в частност – И. Костов, и за убийствата на десетките хиляди патриоти след 9.9.44?!?!
  Но нищо чудно и това да направят. Кой им пречи – щом има кой да им вярва. А и днес им вярват повече от милион…(какви? как да ги нарека, без да ги обидя(?) – вие кажете?)

 35. Към SIMEON:

  Thumbs up!

  към АКРОНИН:

  Напротив, вашата изцепка “както е факт, че когато беше на власт (Костов) продаде всичко, което не успя да открадне.” не е факт, а евтина соц пропаганда. Освен това по-добре лека дрога, отколкото тежка болшевишка абстиненция.

 36. Трактовката “БьБь е пьрвият недопуснал ДПС вьв властта” и “Иван Костов продал и откраднал за милиарди” доказва че човек трябва да си пие редовно хапчетата и да не пропуска редовните прегледи при психиатрите

 37. Дали пък не е искал да каже – “Ако Първанов не беше президент…” ?

 38. Полемиката около личността на Иван Костов ще продължат докато е жив или (което е по-малко вероятно) политическия живот у нас се нормализира. Всъщност споровете около личността на Костов се водят само в средите на малкото останали хора с демократично мислене. За останалите нещата са съвсем еднозначни, като например тезата за откраднатите милиарди. Най-интересното е, че там, в разграбването той е едноличен лидер. Кой знае защо всички забравят, че Симеон не ни е Цар, а ни е крал, по най-брутален начин. И резултатите от тази дейност Симеонова, както и на неговите доверени млади, с европейско образование и манталитет министри са видими с просто око. А защо някой не ни покаже дори една хилядна от откраднатите милиарди на Костов?

 39. Спомнете си за надписите, които слагахме по кръчмите:
  “НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ПИАНИСТА – ТОЙ ТОЛКОВА МОЖЕ”
  Та, и за Боко ….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.