Ако би мрели, по-добре да бегаме от Цецка Цачева

На върха на политическата йерархия в страната ни, в която председателят на законодателния орган в България по конституция е в тройката на най-важните постове, неочаквано открихме днес жертвоготовна фигура. В отговор на ироничен намек, че изглежда готова да умре за Бойко Борисов, Цецка Цачева уточни пред Би Ти Ви, че била готова да умре за кауза, но в днешно време никой не го искал от нея.

Това малко напомня на вица за Тодор Живков, че се бил криел от полицията като нелегален комунист, макар тя да не го е търсила.Но да оставим Живков, който се радва на ренесанс в напъните за възкресяване на неговия мил образ посмъртно с помощта на медии, като Би Ти Ви, създадена и направлявана до днес от медийния магнат Красимир Гергов – по произход съселянин на правешкия диктатор. Да се върнем към толкова болезнената тема за каузата и готовността някой да мре за нея в днешно време. Защото си мислехме погрешно, че в наши дни няма опълченци, но се оказахме излъгани в своя песимизъм. Имало светлина в тунела и тъкмо Нейна светлост Цачева ни я показа.

Цецка Цачева е дала доказателства за готовността си да жертва я себе си, я нас. Например до последния час преди фатално скандалната със своята непригодност кандидатура на Румяна Желева за еврокомисар от квотата на България да бъде бламирана за позорния втори път, Цачева самоубийствено ( за реномето на страната ни) твърдеше, че Желева не само няма да бъде оттеглена, но и е най-доброто, което българите могат да предложат. Иначе казано, Цачева беше готова авторитетът на държавата да загине безславно пред очите на целия свят, но да не отстъпи от каузата да брани протежето на началника си Борисов.

А какво да кажем за рейдовете на Цачева на регионално ниво в Северна България, където с „камъни и дърве” в речите си засипа с комплименти руския енергиен проект АЕЦ „Белене”, обещавайки, че той ще донесе просперитет на местните хора? Не се намери някой да я попита, що за просперитет тресе Северозападна България, който е най-бедният регион не само в България, а и в целия ЕС по данни на евростатистиката, макар точно там да се намира чудото на вечната дружба със СССР АЕЦ „Козлодуй”. Но „каузата” АЕЦ „Белене” така е запленила Цачева, че очевидно е готова да умре за нея като завлече със себе си бъдещите поколения с рисковете от осъществяването на проекта в най-земетръсната зона на региона, набелязан като лобно място на българската енергийна независимост от Москва. И е сигурно, че тя няма да отстъпи и от тази мракобесна кауза, освен ако началникът Борисов си смени мнението по въпроса.

При такава опълченка навръх парламента ни, най-добре да обърнем знаменитото изречение от поемата на Вазов „Героите на Шипка” и вместо „ако би бегали, по-добре да мрем”, да го осъвременим с оглед на персоналната и националната ни сигурност : „ако би мрели, по-добре да бегаме” по –далеч от казуистиката за каузата на казионната ни ръководителка Цачева. Обаче, уви, можем да „избегаме” от нея чак на следващите парламентарни избори, когато „някой си изкряска”:

„Грабайте телата!”

10 мнения за “Ако би мрели, по-добре да бегаме от Цецка Цачева”

 1. В това словоизлияние цц сподели, че когато за пръв път видяла СТЕНАТА в Берлин, малко преди да се срути, се впечатлила. След това направи бърз праралел с подобна стена в Никозия. Забележете-физическа граница и политически символ на ретроградността в нейната главица е алгоритъм тип „по-близко до народа, по-близко до Партията”. Дори празнувала 10 –ти Ноември…!
  Толкова ли сме смахнати, че трябва и да ни прилагат терапия, която „ е правилната” за стадото? А? Не категоризирам животинките. Не съм искал да спомена и полезното животно овца.

 2. Следващите избори може да е малко кьсно: Сьвсем скоро Бургас-Александропулис ще е факт (тези дни му дадоха ОВОС),а като натресат и АЕЦ”Белене” с ДЬРЖАВЕН ДЬЛГ т.е.ще го плащат внуци и правнуци махнати от власт “Б” отбора на БСП т.е. ГЕРБ,какво? Затова вьрвят хвалебствени филми за Живков,затова бяха и анонсите на Гоце за “една маса за коалиция на националното единение” и ред руги вкиснати бози-номера е стар колкото комунизма: Хвьрляй теми за вьлнения докато заметеш мрьсотиите си под килима с надеждата че няма да се размиришат скоро

 3. Не знам какво чудно има във великите слова, които просто бликат перманентно от устата на г-жа Цецка Цачева. Още на старта на битието си като Председател на Парламента тя вдигна много високо летвата на стойностните изявления. На въпрос била ли е член на БКП г-жа Цачева беше пределно категорична в отговора си: “Всичко стойностно преди 10. ноември 1989 г. беше в БКП” (от което следваше точния отговор на въпроса към нея). Нема ‘лаба’о с г-жа Председателката!

 4. Да добавя към цитата от г-н Георги Георгиев, „Всичко стойностно преди 10. ноември 1989 г. беше в БКП“ (от което следваше точния отговор на въпроса към нея).
  “Това беше част от държавността.” Къде бяхме ние безпартийните питам аз и отговор не чакам.
  И още нещо. Тетка Цацева е поредното, н-тото недоразумение по върховете на “тази страна”. Първата тиква на ребпубликата знае основният закон на управлението. Под тебе всички трябва да бъдат още по-посредствени за да “блеснеш” самият ти на фона на глупците. Дежа вю.

 5. По точно ще е да се каже „Всичко продажно, безродно, нагло и рублопрекклонно преди 10. ноември 1989 г. беше в БКП, а сега е в БСП, ДПС и т.н.“

 6. Не мога да не подкрепя изказването на Цачева.Като си спомня колко стойностни рабфаковци и все членове на партията ми бяха директори и началник отдели, блестящи с посредственост и готови да съсипят кариерата на кадърните си колеги

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.