7 милионен трафик на свободно слово в ivo.bg

Ако бях оператор, закичен със звънкото българско прилагателно „тур”, щях да връча награда на юбилейния си „клиент”.

Ако пък бях самолетна компания, щях да го извозя безплатно.

Но съм просто блогър и днес забелязах следното:

Blog Stats Summary Tables
Total views: 7,000,496
Busiest day: 30,467 — Tuesday, March 9, 2010
Views today: 11,524

Това е безпристрастната статистика за трафика в блога ivo.bg , появил се на 31 март 2008 г., към днешна дата ( преди да е завършил денят). Усещането е като на трафикант на свободно слово, който е под закрилата на пристрастените многобройни потребители на свободното слово българи. Свикнали сме да се окайваме, че сме малко, но не лошо да се огледаме с известен оптимизъм в следното огледало:

Днес, 14 ноември 2011 г., посещаемостта в ivo.bg мина границата от 7 милиона ( седем милиона) за отчетния период.

Отчетният? Да! Не е задължително, но споделям с вас фактите.

С риск да прозвучи странно, си мисля за нещо интересно по този повод. Не е упрек. По-скоро е детайл от картинката.

Не се намери нито един заинтересован бизнесмен и нито една бизнесуоман да рекламира в този блог. Не бройката читатели в една (условно казано) медия е важна за рекламодателите в нашата сбъркана пазарна икономика. Страхът от свободното слово е определяща величина.

Проучването ми във връзка с евентуалното спонсориране на производството на чадъри за целите на представянето на книгата ми „Течна дружба” през дъждовния юни тази година показа , че има любезни на телефона съмишленици, които обаче се боят да свързват бизнеса си с критик на властта, като моя милост. Тя властта у нас е такава- плашило срещу нежелани птици (критици). Мъдрите хора съобразяват на принципа, „ не питай старило, а плашило или платило”. Дори и не питат, знаят какво да (не) правят.

Тук всеки знае що е лозе на баир и че страх лозе пази.

Накрая един пенсионер, научил за мъчнотията, но решил да помогне, си даде спестените средства за каузата, след което се наложи въпросните чадъри, вместо да се подаряват, да се продават на двучасовата опашка от желаещи автографи, за да възмездя пожертвованието. Как да не съм благодарен, че има такива съграждани сред съселяните!

Разказах тази малка история, за да илюстрирам, че никое лошо дело не остава ненаградено.

Обещавам да съм все така лош.

80 мнения за “7 милионен трафик на свободно слово в ivo.bg”

 1. Поздравления за трафика!
  Ще бъде интересно да припомните какво се е случило на 9 март 2010 г. и да анализирате защо точно тогава посещаемостта е рекордна.
  Желая ви здраве!

 2. Честито на този великолепен резултат! Бъди много-много щастлив и всеотдаен на всичко, което правиш и занапред!

 3. Тодор Живков за 45 години бил построил две Българии. (според ББ)
  Този блог се изчете за две години и половина от една цяла България !!!
  Седеммилионен тираж !!!!
  Хаирлия да е и Господ здраве да ви дава !!

 4. Седем милиона любов! Дай Боже всекиму! От мен – давам за двама!

 5. Територия в която населяващите имат “верую” “приведена глава сабя не я сече” 7(седем)милиона ръкопляскащи (давай ,ние сме с теб ,ама в храстите,ако успееш ще излезем и даже ще те избутаме най отзад,но ако не успееш -не го,не познаем).
  Бизнес значи да постигаш доходите си с труд в поза ерек.,не приведена глава.На таз територия “бизнис” друго значение има – приведено,нетрудово финансирано.Та по&ради тая Бизнеса народофактология рекламацията такава рекламнонетрадиционна.”Циливилизацион” по Алеко!
  “Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.” – Алберт Айнщайн(1879-1955).
  А мен – маж ,докато мъжкар нещо между и уомен,недопреведено такова 🙂
  Но знае ли човек,случват се и чудеса понякога та да се надяваме…

  ” Обещавам да съм все така лош.” – Радост за окото и други ,не-материини работи!

 6. Честито за постигнатото “лоши” Г-н Инджев! Де да имаше повече “лоши”, като Вас, България нямаше да е толкова лошо място за живеене!

 7. Към Nik:

  Мисля, че е ясно, но все пак кажа, че това е трафикът от 7 милиона, а не броят на читателите, който вероятно е доста по-малък, тъй като има читатели, влизащи по повече от веднъж на ден.
  И все пак….

 8. Към Васил:

  Случи се една простичка сатира в моя статия “Ленин е тук, но се крие”, подбудена от един оцелял огромен барелеф на Ленин на стената руското училище на бул. “Свети Наум” в София, почти скрит зад пораснали дървета…Неочаквано за всички, които твърдят, че българите не се интересували от минало, политика, идеология, интересът се оказа огромен и постави рекорд, ненадминат и до днес.
  има я в архива..

 9. Иво,

  Вчера Велизар написа “тук четем и пишем хора, които споделяме еднакви виждания. Тук не се прави пропаганда. Тук не е целта да накараме други да мислят като нас. Ние просто си даваме кураж, взаимно се насърчаваме срещу идиотизма. И когато се появи някой идиот, ние го отсвиркваме. После сред близките и познатите си разправяме това, което сме научили. И така се събират много хора, които стават любопитни какво пише Иво…”

  Аз искам лично да ти благодаря, че с този блог си създал един остров на нормалността, където хора като мен – отвратени от манипулациите, лъжите, пошлостта могат да получат кураж и насърчение срещу идиотизма!

  Бъди здрав!

 10. Когато започнах редовно да посещавам https://ivo.bg/ един от първите ми въпроси беше – какъв е трафикът на сайта? Отговор не получих. Не съм се питал защо и повече не зададох този въпрос…..и ето, че две годишното ми търпение бе възнаградено;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  7 милиона е една доста впечатляваща цифра!!! Браво!!!

  Не сте ли се замисляли за нов дизайн? Структурата на сайта Ви не е толкова сложна. Просто трябва да се избере и персонализира нов WordPress Template, които в голямата си част са безплатни. Тогава можете да изберете по-гъвкав дизайн, който да позволява и публикуването на реклами. В последно време забелязах, че Медиапул и Едвин Сугарев си смениха дизайна на сайтовете, според мен неуспешно, но се стремя да се абстрахирам от дизайна им и да се съсредоточа повече върху съдържанието;)))

 11. Г-Инджев, Господ само здраве да ви дума и този блог заедно с нарастващитият трафик да пребъде. Продължавайте в този дух. Никому басма да не цепете. Стилът ви е неподражаем, коментарите винаги адекватни и няма статия без попадения от рода на “Обещавам да съм все така лош”.

 12. Поздравления,господин Инджев!И голяма благодарност за всичко,което съм научил и разбрал като един от редовните Ви читатели!

 13. Независимо от факта, че понякога моите възгледи принципно не съвпадат с Вашите, г-н Инджев, не мога да не се присъединя към поздравленията за страхотния блог, който правите и който е еин истински оазис, един пристан за все още нормално мислещите хора във все по-оскотяващата ни държава.
  Поздравления и на добър час!!!

 14. Към Росен:

  Чрез вас искам да кажа и на останалите читатели, че си давам сметка за консервативността на блога. Не знам дали има друг подобен,който да не публикува абсолютно нищо друго, освен статии, при това само авторски ( с малки изключения).
  Не крия, че е задължаващо да знам, че големият интерес към блога е като към книга: тя си има автор и се търси в определен тираж именно заради неговия текст, а не заради илюстрациите.
  Тази местна практика да се гони висок тираж чрез смесване на жанровете с презумпцията, че трябва да се сервира всекиму по нещо, е сред най-пагубните за качеството на българските медии-ако може вестникът да е сериозен, но и да има голи мадами, плюс солени клюки и т.н.- хибрид, отразяващ “побългаряването” на световния опит, който изяде тиражите в крайна сметка на големите “разбирачи” на този терен ( като “Труд” и “24 часа” ) и наля читатели в мелницата на онези издания, които откровено заложиха на т.н. атрактивност, т.е. булевардност на принципа “като ще е, да е”. Колкото и да се напъваше “Труд” да лансира голи девойки в комбинация с претенцията за сериозна журналистика, не можа да спечели състезанието в този гол жанр с автентичните му представители на пазара. Който търси това зрелище, ще си го достави по съответния начин и от съответното място.

  Поправете ме, ако греша, но блогът. е лична изява, иначе щеше да е нещо друго, например информационен сайт.

  По принцип би било добре да се появяват и илюстрации под формата на подходящи снимки. Но засега съсредоточавам усилията си по-скоро към съдържателната страна, а не към опаковката. Това е недостатък, а не предимство, но пък нямам претенция за съвършенство.
  Вероятно в следващите месеци, когато имам още нещо, няма да има промяна от това консервативно статукво.

 15. Господин Инджев, нима не знаете цялата поговорка все пак? Съмнявам се! Лозе на баир- вино елексир! Така че…Има кой да ходи и по баирите на свободното слово…Има кой. Пък тия, дето разчитат страхът да им пази лозето…Тяхна воля! Няма нужда да берем чужди суграбе,нали така. Тая дума едно време си я харесах от прабаба ми Йована. Суграбе. Значело ядове, грижи. Звучи ми хубаво. 🙂
  Това за седемте милиона е зашеметително направо. Че това е цялата България!? Колко хубаво. Значи още не се даваме на чалгата и милиционерите. И далеч нямам на акъл чалгата само като музика…

 16. Към ADRIAN:

  Явно ми се очертава ден за обяснения, за което сам съм си “виновен”, провокирайки темата…
  При всичките упреци и обвинения в “цензур”,защото спирам (малка) част от някои коментари ( обяснил съм многократно , че при дилемата да оставя коментар с манипулативна насоченост или да откажа да влизам в натрапен спор, обикновено предпочитам да си спестя загубата на енергия и да играя по свирката на желаещите да постигнат точно това), никога не съм претендирал, че трябва всички да сме на едно мнение. Случва се да се разминаваме исъс съмишленици- наскоро се опитаха да ми предложат да се скарам (и) с Едвин Сугарев. А не се налага, нали…

  Харесвам шарения свят, но от от шарен до шаран понякога има непоносима малка разлика за мен и това ме кара да си защитават позициите- просто не желая да съм ничии шаран и по характер винаги съм бил такъв, независимо от факта, че обстоятелствата от живота ми ( които не съм избирал и са заварено положение без право на обжалване) са газили това мое естествено състояние на духа. Бил съм на кукичката, откачил съм се сам, без ничия помощ и ми е животоспасяващо повече никога да не го позволя никому.

 17. Поздрав за впечатляващия резултат г-н Инджев! Сам сте си го причинил – ние можем само да Ви се радваме.
  Благодаря и за обещанието да сте все тъй “лош”. Значи скоро можем да очакваме и 10 млн. посещения.
  Но, Вие сте на “арената”. От там идва звън на желязо, там пръски пот и кръв обагрят пясъка. Дано нашите възгласи (посещения и постинги) Ви дават кураж да продължите.
  Твърде много сме “сеирджиите”, твърде редки сте “гладиаторите”.
  Да, алюзия, но …

 18. Иво, бъди здрав – остани си такъв какъвто ти сам си се харесваш – не цепи басма никому !!!!

 19. Това което твори г-н Инджев е уникално.Той се концентрира предимно към събития и процеси, ноито са прикрити (неслучайно),или старателно скирити и камуфлирани.И поради това, ми е трудно да я сравня с аналог.Но, като работно понятие, може да се използува нещо като “…разпаряне на външното тяло и вадене на хастара му”. И този хастар се оказва винаги непоносимо мръсен.
  А статиститическата “данна” е прекрасна- 7000000. Здраве и смелост пожелавам, уважаеми г-н Инджев.

 20. Господин Инджев, от сърце Ви поздравявам! Това, че Ви четем ние, Вашите приятели е много хубаво. Хубаво е и, че Ви четат и Вашите неприятели (такива при Вас дал Бог) и треперят от злоба. Според мен е хубаво, че във Вашия блог можем да изказваме своето мнение и ние, Вашите приятели. А дали е хубаво за Вашите неприятели да пишат във Вашия блог, само Ленин, техния Бог, знае това.

 21. Барселона също не се спонсорират от реклами. Единствената реклама на фланелките им (некомерсиална, а за да помогнат на децата) е UNICEF. Това не им пречи да са велик отбор (а може би им помага) и стадиона да е пълен. Важен е морала

 22. Поздравления, г-н Инджев!
  С огромен интерес следя всичко, което пишете тук, както и коментарите!
  Продължавайте в същия дух!

  Ще си позволя една вметка (а не забележка) – датата може би трябва да е 14 ноември, а не октомври…

  Още веднъж – поздравления!

 23. Не се учудвам на данните във Вашите Blog Stats Summary Tables! Винаги съм се чудил кое повече ме привлича във Вашия блог – точната оценка на събитията и възможността да се видят нещата от един ъгъл, правещ достъпна есенцията им за всеки, или непресъхващото Ви чувство за хумор, което често ме кара да се смея на глас въпреки неумолимите канони на доброто възпитание в този пункт. Нямаме много природни ресурси, но пък имаме г-н Инджев, да сте жив и здрав и поне мащабите на Европа да се “изнижат” бързо – бързо през блога Ви. Ако пък един ден се захвана с бизнес, несъмнено няма да се колебая с мястото на рекламата, от чисто “експлоататорска” гледна точка (виж К. Маркс, “Капиталът”).

 24. Между другото – Иво е номиниран за пореден път за “Човек на годината”. Номиниран е заради отразяването на събитията в Катуница от г-н Ивелин Борисов. Аз също смятам, че Иво беше един от журналистите, които се държаха най-адекватно и човешки по време на тези събития. Наред с другите мотиви г-н Борисов е посочил като причина за номинацията и участието на Иво в инициативата за демонтиране на ПСА с подаването на жалба в административния съд срещу отказа на кмета да изпълни решението на СОС от 1993 г.
  На Иво искам да кажа – благодаря ти, че беше близо, когато до мен нямаше почти никой друг.
  Тук можете да подкрепите номинацията на Иво Инджев за човек на годината, за съжаление само ако имате ФБ профил.
  http://humanoftheyear.org/?page_id=3091

  А това е малък репортаж за събитието на 9 ноември 2011 “Стената падна – паметникът си стои”, интервю с Васко Кръпката, от 21 мин. нататък.
  http://bnt.bg/bg/productions/141/edition/17755/bylgarija_19_30_novinite_na_bnt2_9_noemvri_2011

 25. Като една пристрастена читателка на блога, а понякога и скромна коментаторка, ми направи впечатление датата на най-големия дневен трафик – през март 2009г. Тогава вече се е почувствала масово най-осезаемо липсата на свободата на словото у нас. Може би конкретното събитие е спирането почти с указ от гоце на радиоразпръскване на предаванията на БиБиСи на УКВ у нас. Е, днес няма и RFI, нито DW.
  Историята на личния ми протест срещу всички медии в България и тоталното им игнориране започна на 9.04.09г., когато не беше отразен ни с кадър, ни с коментар по бнт и БиТи(м)Ви грандиозен митинг на работници от “Кремиковци” пред Парламента, а първото ми откриване на този блог беше на 24-ти май 2009г., с коментар, че това трябва да бъде нашият Национален празник!
  Успех на блога!

 26. Поздравявам Ви, господин Инджев! Страстно чета всяка Ваша статия и съм Ви безкрайно благодарен за този лъч от фенерче, с който осветявате мрачния и влажен тунел, през който вървим.

 27. Към Борис Михайлов:

  Благодаря за корекцията и по този повод -благодаря на всички, които ме поправят при забелязана грешка- 99 на сто забележките са основателни. Някои от грешките ми си имат оправдание , особено когато пиша на лаптопа изнервен от непреодолимия недостатък курсорът непрекъснато да ми се връща в текста и така да ме спира и да ме кара да възстановявам объркан или загубен текст- десетки пъти в рамките на една статия! Накрая направо бързам да се “отърва” от текста, който ми е в главата, но трудно с прехвърля в компютъра по наистина технически (уви, непреодолими, както ми казват познавачи на проблема) причини. И нямам сили да се върна за още една корекция. Така че в ролята на коректори често влизат читателите, както в случая. Благодаря за което!
  А за “таланта” ми да напиша 14 октомври за 14 ноември, за което, уви, никой не ми е виновен, освен моята разсеяност, мога да напиша цяла автофейлетон от случки от рода на това, как отивам на погребение, вместо на сватба, просто защото подранявам с един ден за събитието в църквата ( макар да държа в ръката си поканата)…И Бранислав Нушич не може да ги измисли тези мои истории…
  Когато бях малък имах наченки на заекване и лекарите казваха, че мисълта ми работела изпреварващо и това била причината- дали е “комплимент”, не знам. Знам само, че в живота ми бързата ми реакция ми е донесла най-големите успехи, но и най-големите гафове. Дано с остаряването везните наклонят към ползата ( нали пусто все полза търсим)!

 28. Поздравления, Иво! Поздравления и на всички съфорумци (без онези, разбира се, които “наблюдават” блога служебно, но дано и на тях влезе нещо в рубладжийските кратуни!)

 29. Поздравления, Г-Н Инджев, да сте жив и здрав!

 30. 7 млн. посещения!

  Време е да почерпите, г-н Инджев! С още една книга 🙂

  Успех!

 31. Иво, никога не сме се виждали, но Ви чувствам, като стар приятел. А успехите на моите приятели са и мои успехи! Смелост, остър ум, висока и актуална продуктивност,чувство за хумор и един от малкото непречупени гръбнаци, това Ви прави Личност.
  Вашия блог е за мен най-добрият ежедневник!
  Подкрепям недопускането на умишлени провокации сред коментарите, като средство, запазващо високо дискусионно ниво. Желая ви здраве!!

 32. Г-Инджев, помня добре „Ленин е тук, но се крие“, но не я намирам в архива на 9-ти Март 2010г! Там са:
  “Протестирайте, но в десетката!”-17 коментара.
  “Аудиоизстрелът срещу Дянков говори за президентския садизъм”-40 коментара-
  “Червен пиар се композира, Първанов кара влака.”-20 коментара. и
  “Тест(тостерон) за мъже”-29 коментара.
  Опитах и на 2009-та, но и там я няма!
  Може би не е зле да помислите за усъвършенстване на достъпа до архива, макар че не е лесно и иска доста по -мощен сървър.
  Мога според скромния си опит да Ви посъветвам да използвате външна “мишка”. Отнема един USB port, но е много по-удобно. И внимавайте, когато пишете, особено главни букви! В бързината вероятно натискате вместо бутона “shift”,бутона за контрол на функциите – “Ctrl”, който се намира точно под него. Това в съчетание с буквата, която искате да напишете (като главна) може да нанесе доста “поразии”, особено когато не ги очаквате. Включително и нанасяне на предишен текст при което се получава “отскачане” на курсорът.
  Аз също, като вас имам “избързване” на мисълта. Наистина това се подобрява с възрастта! Извинявам се за забележките, просто искрено се опитвам да Ви помогна. Още веднъж поздрави за успеха!

 33. Arthur е казал всичко много точно. Радвам се и на написаното от моя приятел Georgi Georgiev. Най-важното при Иво е бързата и адекватна реакция на всяко действие или събитие, застрашаващо нашата независимост и свободата на личното ни мнение. И тези седем милиона би трябвало да се трансферират по време на избори в минимум два милиона гласа против идиотизма, за който говори Arthur.

 34. Г-н Инджев поздравления! Желая Ви здраве, за да може огънят Ви да гори дълго и да топли замръзналите!

 35. Уважаеми г-н Инджев, благодаря Ви за този оазис на свободното слово в медийното пространство на България! Пожелавам Ви занапред още по-големи успехи с блога и в борбата Ви срещу противниците на демокрацията у нас! Обещанието, че ще останете все така лош, ме мотивира и занапред да отделям време всеки ден за този уникален блог. Със здраве!

 36. Да не забравяме, че тази статистика не включва четящите през RSS като моя милост 🙂

 37. Към GB:

  Прав сте, подвел съм се по памет, защото въпросната статия от 28 септември 2009 г. със заглавие “Ленин се крие, но е тук”( имаше нещо като 26 000 посещения за деня), ми е останала в съзнанието като някакъв тогавашен рекорд по посещаемост. Но търсачката е безпощадна – казва друго. Всеки може да го види в архива.

 38. Позволявам си още веднъж да се включа. “Предизвикан” съм в най-добрият смисъл на думата от споделеното в личен план. Благодаря ви и за това г-н Инджев.

 39. Честито!Моите почитачитаня,Г-Инджев!

 40. Поздравления, г-н Инджев! Изключително съм радостна за новината!Тя ми показва, че надежда има!
  Благодаря Ви за всичко!
  Бъдете все така себе-си-лош, защото само това е истината!

 41. Числата са впечатляващи,но това,което прави Иво Инджев наистина голям е неговата последователна и безапелационна гражданска позиция и защита на личното си достойнство! Каквото и да му струва това! Сам се бори и не само оцелява,но и гради нещо,което умива лицето на българската журналистика и гражданска чест! Как си храни и издържа семейството,той си знае.Но аз знам,че колкото и да са редки,такива “необяздени” рицари на свободното слово,те защитават и съхраняват гражданското достойнство на нацията!!!

 42. Здравейте г-н Инджев,
  искрено Ви поздравявям за многобройната Ви привърженици. 7000 000 е знаменателна цифра и Ви пожелавам да сте все така устремен по пъдя на истината. Малко са тези които я казват и за съжаление са малко и тези които я разпознават. Благодаря Ви за всичко което пишете и правите и вашия блог е прекрасно свободно пространство, вдъхващо надеждата за свободата на духа в България. Не разбирам нихилизма, не разбирам и чуждопоклонничеството което е навсякъде. Нека чрез Вас родолюбието и духовността да намират подкрепа за да продължим нататък. Желая Ви лично щастие и попътен вятър на всички планове.

 43. Правим каквото можем, пък то става все друго.Но важното е, че мислим еднакво.Успех!

 44. Вие сте човек за завиждане, след толкова много и чистосърдечни признания и поздравления. Щастливецът на нашето време сте. Мисля че си извоювахте позицията на морална съвест, на говорител и духовен водач на интелигенцията , която бе натикана в ъгъла , притисната икономически и без медийна трибуна. Вашият блог сега е апостолското слово и светликът на разума. Жив е здрав да сте.

 45. Към Todor Todorov:

  Успяхте да ме разсмеете с продължението на абсурдизма, предложен от мен.
  Пожеланието Ви ми напомня една смешка от страна на съпругата ми при запознанството ни, която ме спечели. Каза ми, че иска “от всичко по много”. Постарах се да отговоря на изискването й… Не че наистина съм постигнал “от всичко по много”, но пък е стимулиращо да се бориш.

 46. Уважаеми г-н Инджев,
  И аз благодаря за този оазис на свободното слово.
  И си мисля, като сме толкова много – 7 милиона влизания са поне от 1 милион души, защо допускаме да ни управляват идиоти. Не ми се иска да призная, че си го заслужаваме и че не сме народ, а население.

 47. Иво,присъединявам се към пожеланието на Костадин! Защото е връх на удоволствието човек да чете твоите текстове. Че това е така го доказва 7 милионният трафик за 3 години и половина.

 48. Към cveta:

  Не знам дали е за вярване ( в страна с традиции в завистта), но не искам никой да ми завижда, но пък и да ме съжалява -също.
  Хората често ме спират на улицата ( вече 6-та година) и ме жалят, че не съм на екран и си тръгват с невярващи усмивки след като им съобщя, че не само не ми липсва екранът, но и никак не се чувствам нещастен, дори се радвам, че се случи така. Открих нови светове за себе си, а и щастието е нещо много относително. Обикновено го осъзнаваме, когато го загубим, поради което е адски важно да го изживяваме навреме, първа стъпка към което е да го забележим в децата си, в любимите хора, в някое и друго постижение…

 49. Сърдечни поздрави и от мен! Отново и отново се прекланям пред таланта, пред смелостта и силата Ви!
  Желая здраве на Вас и всички, които обичате!
  Благодаря Ви, че Ви има!

 50. И аз съм един от онези, които копнеят за завръщането Ви на екрана. Съчетано с проблемите при писането (които са ми до болка познати) Ви предлагам да публикувате статиите си под формата на видеозаписи.
  Или поне да увеличите шрифта на самия блог, така ще е по-лесно и удобно за четене.
  А като цяло за блога – страхотен е, всеки ден го чета и ще продължавам да го правя. Успех!

 51. Ако не Ви липсва ефира, защо с ирония разказвахте за ваши отменени срещи с Бареков, а както и други телевизионни уговорки за събеседник. 😉
  (Просто ви подавам горещия картоф)

 52. Честито и Поздравления г-н Инджев!!!
  Не знам дали сте се замислял колко много може да означава БЛОГЪТ за хора които не срещат жив българин с години и как той е единственото място да прочетат нещо стойностно на родния език и да могат да го споделят със съмишленици. За това и едно голямо лично Благодаря!!!

 53. Към Петър В.

  Да, споделих тази случка при възникнал повод да го направя. А се съгласих не за друго, а защото ми беше интересно да го видя дали ще каже едно “извинявай” след като няколко пъти от екрана беше правил заявка за нещо подобно, но без да стига чак до това…И още нещо: любопитно ми беше да видя на колко ме оценява, защото в неговия свят явно се борави с ценоразпис. Но не било писано, твърде нисък ми прагът на търпимостта да го оставя да ме разиграва. Надявам се секретарката му да му е предала думите ми, че няма начин точно той да ми става работодател и началник….

 54. към Иво Инджев

  Нямах предвид “консервативността на блога”, от гледна точка на съдържанието му. Това е Вашият идентитет, който според мен трябва да запазите, за да запазите тези 7 милиона, които може би са уморени от поръчкова журналистика, силиконови кукли и комерсиализирани медии. Още по-далече съм от мисълта да измествате фокуса в посока – информационен сайт.

  Що се отнася до дизайна – “keep it simple, less is more” е може би най-добрият подход за визуална комуникация с вашите читатели.

  Мисълта ми беше, че би могъл да се освежи малко;))))))) И това не е толкова сложно! Също липсва връзка със социалните мрежи. Не можем да “лайкваме” статиите Ви;)))))))))))))))))))))))))))

 55. С пожелания следващите седем милиона да са все нормални посетители и нула малоумници можещи само да рьсят напьни от мозьчни шисти.
  Поздрави и пожелания както казва моя мьничка племенница “От всичко по много и най”

 56. Г-н Инджев,поздравления, бъдете жив и здрав!

 57. 7000496 посещения за 3г7м или средно около 5303 посещения на ден. вижда ми се доста малко за 5 милионна българия. обнадеждаващо все пак е че в деня на засичането посешенията са над 11к. това означава че броят на читателите ви е нараствал но все пак е около едва 30% от максимлната посещаемост. вижда ми се жалко че толкова молко хора се интересуват от мение различно от “официалното” и имат желание да използват главите си не само за да им държат шапките.
  пожелавам ви следващият милион да го напавите много по-бързо от предишния. това ще е добър показател не само за качеството на вашата работна но доста обнадеждаващ знак за развитето на обществото ни (гражданско, селско на който каквото му харесва).

  пп. моля на изпратете на е-мейла ми марката, модела и серийния номер на лаптопа ви. на дъното му трябва да има етикет на който пише номера на модела и серийния номер както и малко по-подробно описание на проблема.
  не съм голям специялист но има известен опит с лаптопи и ми се струва че проблем има съвсем просто решение.

 58. Макар че не винаги съм на едно мнение с Вас господин Инджев, не мога да си позволя да не прочета всеки един шедьовър написан от вас. Бъдете жив и здрав, дано имаме възможност поне още 50 години да четем статиите Ви. Поздравления !

 59. Поздравления г-н Инджев. Вие сте на първо място по посещаемост от 22 блога, според статистиката на общество
  http://www.obshtestvo.net/component/option,com_weblinks/catid,18/Itemid,15/
  Явно е, че хората, които не искат да четат платените глупости, предпочитат Вас, въпреки неистовите крясъци на новоизлюпените комуноиди.

 60. SARDECHNI POZDRAVLENIA I ADMIRATSII ZA VSICHKO, KOETO PRAVITE,
  ZA LICHNOSTTA VI!

 61. Поздравления г-н Инджев! И все пак мисля, че можете да гоните двойно повече посещаемост! Това зависи до голяма степен читателите на този блог. Трябва да го рекламираме повече 🙂 Успех!

 62. Поздравления за неуморния автор на този блог.
  Нека и делата бъдат така силни като думите.

 63. Тази електронна статистика вдъхва надежди. Както и да бъде редуцирана. Като верен читател и почитател на г-н Инджев изпитвам гордост, че и моето скромно съпричастие е отчетено някъде в автоматичните електронни системи. Поздравления, г-н Инджев! За Вас и за всички, които Ви четат, вярват и обичат.

 64. към Evеlyn R. | ноември 16, 2011, 19:22

  Аз лично бих се въздържал от такъв начин на финансиране.

  Според мен даренията от читатели биха били на първо време едно признание към автора.

  Независимо, че “unique visitors” на сайта, предполагам, не са 7 милиона, то само тези, които четат прекрасните статии и анализи ежедневно, да дадат по 10 лева на година;)))) съвсем няма да е зле!!!

  Трябва да се подкрепи изключителната гражданска виталност на Иво Инджев (не само с лицеви упори), за да има обществото ни винаги един верен лакмус, за това което “тече” и ни подминава, без дори да го забелязваме;)))

 65. Много се радвам ,че те има. Продължавай все така. Надявам се хората да започнат да мислят с главите си и един ден да се събудят. Искам да извикам : СТИГА ,но мисля си “ще ме чуе ли някой”. Посещенията на твоята страница ми дават надежда.

 66. Поздравления и от мен! Жив и здрав да сте и не спирайте да пишете!

 67. 7 милиарда жители на планетата.
  7 милиона посещения у Иво.БГ.
  7 дни в седмицата Великолепната Седморка,
  Инджева.
  Форматът е консервативен и ефективен.
  МОЧА ке падне!
  Дерзай с перото тънко ,
  г-н Индйев.

 68. Ivo, iskam da napravia malko darenie za tvoia blog, no ne vizhdam PayPal. Za tezi, koito sme v chuzhbina, PayPal e mnogo udobno, zashtoto po tozi nachin nomerata na kreditnata mi karta ne se poblikuvat. A SMS ot tik ne moga da ti pratia.
  Smiatam, che ne e trudno da se dobavi oshte edin instrument za plashtania.

  Vav vseki sluchai, blagodaria za tvoite publikacii. Sledia gi pochti ezhednevno.

  Pozdravi ot Argentina

  Ivan

 69. Поздравления г-н Инджев. Бъдете “все така лош” и все така “изпреварващ” с мисълта си. Благодаря!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.