Ще напусне ли Доган борисовия целофан?

Обратното броене до парламентарните избори след две години може да е започнало с края на октомврийската изборна кампания, но лично аз престанах да броя колко пъти за месец-два Бойко Борисов прави твърди намеци на ДПС в публичното пространство. Най-запомнящия се беше реверансът му към въпросната партия от последната нощ на изборите, когато дон Борисов поздрави дон Доган, че си бил взел неговото.

Ето и продължението на този задочен и еднопосочен (защото дон Доган загадъчно мълчи и приема овациите от треньора на екипа от отсрещния ъгъл на тепиха) тур за овации спрямо демона, помогнал с черния си образ на ГЕРБ да изкове почти пълната си победа на парламентарния боксов мач през 2009 г.

Партията, която ГЕРБ най-внимателно наблюдава и с която се съобразява, е ДПС”, това е най-новото хвърляне на пешкира на тепиха от страна на Борисов. В интервю за в. „Стандарт” днес той сам избира да прати поредния сигнал, с който очевидно подготвя публиката да приеме на някакъв етап уговорената среща с победа по точки за двете страни. Кога дон Доган ще се наведе да го вдигне, не знаем. Но няма причини да се съмняваме и си въобразяваме, че „политическото животно” Борисов, както със смесица от възторг и респект го ласкаят някои коментатори, прави случайни ходове, без да ги е съгласувал по искане на опитния интригант насреща му: „ ти подготви почвата, защото беше активната страна в очернянето на ДПС, пък ние в един момент ще се съгласим в името на националното единство”. На нещо такова ми намирисва откъм целофана, който Борисов сега постепенно разтваря, за да свикнем с миризмата.

Всеки на своя пост подготвя почвата. И в. „Стандарт” дават своя принос в изграждането на образа на Борисов като любимец на американците с въпрос, който е достоен за златната книга на подмазвачеството от времето на социализма под мотото: „Другарю директор, как ги постигате тези успехи?”. Ето с какво му предлагат да се съгласи:

Стандарт”: Стана ясно, че скоро у нас ще дойде шефът на ФБР, който ви е голям приятел. Ще се видите ли с него?
– Да, естествено, че ще се видя с него, ние сме добри приятели. За радост му удължиха с две години мандата. Сега на посещение беше директорът на “Сикрет Сървис”, преди една година беше директорът на ЦРУ. Имаме сериозна подкрепа. Въпросът сега е да съумеем, както в сферата на сигурността, така и в сферата на финансово-икономическите ни показатели, с Дянков и Трайков да балансираме системата и да минем напред.”

Учете се, новобранци в подмазването, „Стандарт” е създал стандарти от доста време! Най-случайно едни репортерки, ей така, решават да попитат с предпоставена теза ( без да попитат самия американски шеф, дали иска да го обявяват за приятел на Борисов) и още по-случайно се оказва, че са познали. И каква осведоменост само – един от най-охраняваните хора на света ще пристига на посещение, но репортерките вече знаят и отгоре на всичко по някакво чудодейно съвпадение чрез допълненията на Борисов ни се разкрива цялостната картина на тайната подкрепа на американските служби за правителството на дон Борисов. Каква поредица от съвпадения, каква идилия! Човек, наивен като мен, би си помислил, че си струва да се попита дали е вярно, че ЦРУ ще си мести централата от София в Белград, след като такава информация беше разпространена от Дарик радио и други медии тук, и не беше опровергана. Ако е вярно, не означава ли точно обратното: нещо като вот на недоверие от страна на САЩ към управляваната от Борисов България?

Само че тук е София и такива въпроси не се задават на дон Борисов. В Белград стават други неща, поради което има основания да се мисли, че при завършването на новото американско посолство, което се строи там, може и да има сценарий за някаква рокада. В сянката на съветския шмайзер тук, която никак не пречи на Борисов, намирисва на още нещо, освен на разтворен целофан и Доган – на „Тройной” одеколон, характерен не само за тройната коалиция, явно. Докато в Белград показват друг характер. Малко е дългичко за четене, но да го припомня, за да се замислим дали има големи основания за това САЩ да изберат българското, ако имат алтернатива :

Пантомима в Белград, фантомима в София

 

Иво Инджев ⋅ септември 17, 2011
Казусът със скандала, предизвикан на 16 септември напълно съзнателно от руския посланик в Белград Александър Конузин на международна конференция в сръбската столица привлече вниманието ми с една подробност: Русия се кара на сърбите, че не били достатъчно сърби, докато у нас петата колона на Русия прави точно обратното:бори се да се докаже като по-руска от руснаците.
„Руският посланик в Сърбия Александър Конузин предизвика дипломатически скандал на международен форум в Белград, посветен на регионалната сигурност. Конузин се обърна към участниците във форума и ги попита „има ли сърби между вас и защо не поставяте въпроси, свързани с действията на мисиите на ЕС и НАТО в Косово, които в този момент застават на страната на Прищина“. След това руския посланик в Белград заяви, че Москва единствено подкрепя Сърбия по отношение на Косово, след което демонстративно напусна конференцията.
Стандарт Нюз”
Клип с нападките на Конузин, който гримасничи, кълчи се и прави истинска клоунада в нещо като обвинителна реч срещу неблагодарните, според него ( което значи –според Кремъл) сърби, обикаля интернет като някакъв куриоз, защото поведението му е крайно неприсъщо за един дипломат. Държи се грубо, агресивно, влиза в пререкание с водещия на конференцията, прекъсва го, размахва пръст, „изпитва” аудиторията дали не е съгласна с него и накрая иска всеобщо разрешение да продължи в същия дух, но получава гръмогласен шамар: ехото от залата откликва единодушно и шумно с „не”. Именно така и тогава Конузин напуска залата.
Скандалът му съвсем не е солова акция не само заради парадигмата, че един посланик не говори каквото си иска, а действа по заповед, особено по приоритетни външнополитически въпроси за неговата държава, известна с болезненото си честолюбие на претендент за велика сила. Както и друг път е ставало дума, в руската дипломация има казармена желязна йерархия, която е немислимо да бъде разводнявана с импровизации. Доказва го и фактът, че по същото време на обсъждане по същата тема в Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк руският представител Виталий Чуркин също разиграва цирк.
Още при първата си публична изява на посланик в Белград Конузин прави заявката за такава линия на менторско поведение спрямо неблагодарните сърби. На 10 април 2009 г. на кръгла маса по темата за „ Външната политика на съвременна Русия” с участието на местни и чужди анализатори и дипломати, Конузин търси сметка как така в Сърбия имало несъгласни с Русия с въпроса ( който няма да превеждам, хубаво и разбираемо си звучи в оригинал):
„Почему в Сербии, наряду с дружественными, есть партии, которые не дружественные к России? Есть социальные слои, которые не дружественно относятся к России? Почему это происходит?“
Особено е разтревожен Конузин от вероятността Сърбия да замени кирилицата с латиницата, сякаш кирилицата му е бащиния:
„Если сербы откажутся от кириллицы (а такая опасная тенденция существует) и перейдет полностью на латиницу, мы потеряем сербскую молодежь, а значит будущее между нашими странами, заявил докладчик.”
Но Конузин има и други конкретни упреци във връзка с които използва трибуната да изрази протест- позволявали си по сръбските телевизии да показват „антируски филми” ( лична аз не съм виждал по антиамерикански филми от американските, но това е друга тема, да не изместваме акцента, нали!):
„ ТВ в Сербии показывает антироссийские и антисербские фильмы и в связи с этим посол РФ должен выразить протест”.
Всъщност именно на тази конференция натякването срещу сърбите, че били по-малко сърби от руснаците, е „спуснат” от важен московски емисар. Това е основният докладчик на форума , заместник-директорът на Департамента по печата ( ще рече- пропагандата) на руското МвНР Игор Евдокиев.
„Критикуя позицию нынешнего сербского руководства докладчик, видимо, выразил общее мнение присутствующих, а именно РУССКИЕ НЕ МОГУТ БЫТЬ БОЛЬШЕ СЕРБОВ, ЧЕМ САМИ СЕРБЫ.”
А сега да се замислим за миг, че това се е случило през 2009 г., точно след триумфално отчетената от министъра на културата в София Стефан Данаилов „Година на Русия в България”. В Москва пърхат от радост ( няма и следа от недоволството, както спрямо неблагодарните сърби), а в София – от щастие, че им е била дадена възможност отново да се покажат като най-верният сателит на Кремъл.
Да сте забелязали по българските телевизии „антируски филми”? Или пък да има „слоеве от населението” в България, които да предизвикват правоверния гняв на руския посланик- само ние,някакви си „маргинали” , по наглия израз на посланик Исаков, сме искали да им махаме паметника ( един единствен от общо 130 съветски паметника в страната на нито едната съветска жертва) в София, но това нямало да стане – дълъг списък от имена на раболепни служители на култа към Кремъл стои в негова подкрепа под декларация в този дух, която претендира да се противопоставя на нас, „маргиналите” от името на всички български архитекти, художници и т.н.
Така че клоунадата у нас също се вихри, но участниците в нея са „българчета”. На руския посланик не се налага да прави циркове. Той просто си мълчи като един фантом, направо го няма нужда да прави никаква пантомима ( пуснете без звук Конузин в Белград и ще видите какво значи да заклеймяваш и без думи, само с физиономия) пред камерите защото нищо не налага да се обажда при толкова гласовите глашатаи от български произход.”

32 мнения за “Ще напусне ли Доган борисовия целофан?”

 1. Eh Ivo, Ivo! Ne vqrvam v bezplatni jalbi za mladost…Qvno ne si zabravil kabineta….Ne trudno za razbirane i za po-prosti horiza 4e s Dogan i bez Dogan pred Borisov stoqt dosa godini ypravlenie…? Ne e zq vqrvane nali? Sled kato ima Evropolitburo-Merkel,Sarko,Barozu kvo stava s taq pusta bulgarska demokrati4na ob6tnosrt!!!!

 2. По мои официални сведения на 18.11. ще се открива Руски център в Столична библиотека. Като оставя настрана всичко друго произтичащо от този факт, се питам: дали пък това “заменателно събитие” (цитирам тьотки – руски и порусили се българки)не е част от сценария на “фантомимата (в София)” (цитирам г-н Инджев)?

 3. Има една неточност в текста. „Тройной” не е одеколон, а DRINK;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 4. Ако Дьржавна Сигурност и Москва кажат да напусне-ще напусне,ако кажат “двойна коалиция”-“двойна”,ако кажат “пак тройна”-“тройна” ще е,тя формулата вече е проигравана.
  Нали затова докараха още 2001а Сакса (от него започна перверзията “партиите са изхабени,гадни образувания които носят само проблеми”),могат да ловят бьлгарските шарани само в мьтна вода.
  По-голямата загадка е: Меглена Кунева или Светльо Витков са новия “спасител” на който да “верва” бьлгарският шаран т.е. избирател?ако не с друго с тази икономическа политика обратното броене на БьБь започна

 5. Една забележка към ALEXANDAR и подобните му – няма ли български език, та пишете на шльокавица???

 6. “…По мои официални сведения на 18.11. ще се открива Руски център в Столична библиотека…”
  Стига бе! Ега си и наглата антибългарската провокация! Тия ще облъчват мозъците на младото ни поколение с Чехов, Толстой, Висоцкий и Ерофеев!
  Скъпа MERI, цяло щастие , е че има такива бдителни активистки като Вас, които да ни предупредят за надвисналата опасност.
  NO PASSARAN!

 7. Към БАЧО КОЛЬО:
  Да, активна съм, но в защита на българските интереси. Тогава идете и вижте кои лица ще откриват този център и след това ми вменявайте подтекст. А тъкмо “Чехов, Толстой, Висоцкий и Ерофеев”(редицата може да се продължи)нямат нужда да живеят през институция, още повече, ако е замислена в духа на “българо-съветската дружба”. Дори напротив, тъкмо в този контекст има опасност от това, за което говорите: за да цитирате тези имена, трябва да сте наясно, освен с живота и творчеството им, също така и с начина, по който “съветската критика” “промиваше мозъците на младото поколение”, ако Ви цитирам. Нали имаме вече небезизвестния с какви ли не безобразия Руски културно-информационен център на “Шипка” (благодарение на него ли нашето младо поколение познава “Чехов, Толстой, Висоцки и Ерофеев”)? Тъкмо той показва завидни умения да потребява и подменя “Чехов, Толстой, Висоцкий и Ерофеев” за политическите мераци на “течната дружба”. Много наивно си представяте нещата за този втори център. А неговото възпроизвеждане ми заприличва малко на работата с паметниците. …

 8. MERI, убедихте ме! Опасността от Руски център в Столичната библиотека е огромна! “Съветската критика” не е мъртва. Тя има една-единствена кауза – да реанимира “българо-съветската дружба” . Но, сигурен съм, здравите сили у нас не ще позволят това! Като начало ти предлагам една противоотрова срещу бацила , разпространяван от руската литература. На площад “Славейков” да се организира 24-часово показвана на някой шедьовър. Например 8-ми сезон на “Отчаяни съпруги” би свършил добра работа.

 9. Бачо Кольо, душице, кои от авторите,които си изредил, си чел?
  Що се напъваш, бачовото, да се правиш на ерудит? Стой си в потурите, пийвай си парцуцата, люби “Дядо Иван – освободителя” /Ленин, Сталин, Путин и прочие/, псувай Горбачов, оригвай се на “лук и вкиснало” и не замърсявай блога с недодялания си “хумор”.
  И не се крий /по стар обичай на комунягите/ зад имена, които мърсиш като споменаваш само. Щото той и експрезидентът ни /с извинение/ държеше на стената си портрета на Левски, ама мърсуваше и продаваше рода си български като един башибозук същи.
  🙂

 10. България е място за българите по Божия воля,да живеят и пазят…Българинът е забравил Бог и се продава на Лукавия.Лукавия е дошъл отдавна тук и постепенно превзема история,култура,мисъл,литература, а вече подменя и произход (обявява се за род),присвоява азбуката,икономиката коментар…Накрая след като завърши процеса “социалното програмиране “на децата ще се обяви за българин,а българина ще е изчезнал като вид.
  Това не съвпада с Божите промисли и няма да го бъде.За това ,че българина е забравил “Да нямаш другиго,освен мен” ще бъде наказан ,а Лукавия пратен там от където е.Които към Отца си се върнат,ще бъдат.Останалите,съжалявам на всекиму е дадено да знае и да помни.
  На днешният ден съм се появил на тоя свят,та като дойде време да казвам което и когато трябва.Пък който ,както си го хареса…
  На 12 май написах на едно място (което никои ни чул,ни видял въпреки 4000 образа) за предстоящите,а вече минали земетресения И дру.

  Не е лесно да се приеме ,че има “такова животно”,но се налага по времеви причини !
  “Особен” ми е изказа,налага се…
  “Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.”-Алберт Айнщайн
  “Социално програмираните” деца вече са факт ,хиляди.”Социални мрежи” за серийно производство на зомбита напълнени с “правилните” еднотипни мисли.Без възможност за “самоуправление”,готови роботи да бъдат употребени когато и за каквото е нужно.А родителите им търчат по “златния телец” и пропускат да забележат,до като не стане късно! Събития като доказателство и в момента текат (няма да конкретизирам).
  Заниманията с политика странично ,като много още други ми идва !
  Българска политика – прасенце с панделка,не е моя заслугата и на тук гостуващите !
  Господин Инджев, за мен е чест да съм с Вас.Браво обаче няма да кажа,друг път с една истинска история с многократно “браво” ще поясня защо.
  Това като почерпка от мен!
  Приятен ден и Бог с вас!

 11. Бачо Кольо,Бачо Кольо ,отвсякъде лъхаш на комуне и по стар комунистически обичай – не мисли, Партията мисли заради теб!

 12. В един период на възкресяване на българската библиотека и читалище с програмата Глобални Библиотеки, която ще отвори и най-малкото селско читалище към световните съкровищници на науката и литературата, най-голямата градска библиотека ще фокусира вниманието на българина върху Русия, за да може той да разбере:
  – До къде е стигнал кръжока по френска литература, традиционно зовящ своите писатели “велики”, въпреки че нито Шекспир, нито Омир са руснаци.
  – За пълното отсъствие на качествена философска мисъл в северната половина на най-голямия континент – докато в южната половина са се родили едни от най-светлите мозъци.
  – За руската архитектура/която е италианска/, за руската азбука/която е българска, въпреки че в руското училище с Ленин на фасадата, споменато от г-н Инджев “Ленин се крие, но е тук” и до ден днешен преподават, че Кирил и Методи са руснаци, което само по себе си заслужава реакция/, за руската сауна/която е финландска/, или за името Русия, което е от шведски произход. Спирам със списъка на липсите, който е безкраен.

  Българинът също ще може да научи, че определението “неук и лесно манипулируем народ” обединява Ленин/както пише интервюиралия го италианския журналист/ и Хосе Ортега-и-Гасет, колкото и всичко останало което са писали да няма нищо общо.
  И ние ще позволим да направят от градската ни библиотека “руска салата”/която всъщност е френска/

 13. Сега като чета статията се замислям отново какво представлява “Година на Русия в България”. Освен всичко друго което сме коментирали в този блог, това е отново и една ГОЛЯМА ЗАБЛУДА – НЕ МОЖЕ РУСИЯ ДА ИМА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ – от 1944 г. РУСИЯ НИКОГА НЕ СИ Е ТРЪГВАЛА ОТ БЪЛГАРИЯ !!!

  Затова предлагам, да отпразнуваме както се полага с манифестация и плакати като:
  “67 години Русия в България”
  “Гадина Русия в България”
  …. и т.н.

  Може да направим манифестацията и на 18.11.2011 пред столичната библиотека – в чест на откриването на руския център там !

 14. До Росен:
  Уважаеми Росене,
  Вероятно някога и някъде сте пийнал някакво питие с название “Тройной”, но оригиналът представлява евтин, миришещ на смачкани хлебарки одеколон, който по съветско време мужиците употребяваха и като заместител на водката. Често пъти с летален изход. И Иво Инджев е употребил названието на този одеколон съвсем на място.
  Препоръчвам ви водка “Абсолют” (made in Sweden), която е далеч по-квалитетно питие. Наздраве!

 15. Малееееее, докараха 200 книги от Москва и какава реакция само!
  То не беше парцуца, то не беше комуне, то не беше Сталин, то не беше потури!
  Опомнете се, бе хора. Та това не АЕЦ, това е Платонов!

 16. За Русия е ясно – ще се “центрира” върху пложителното в отношенията ни. Не казвам, че има нещо отрицателно… Сакън! Бачо Кольо ще е на предна линия, за да влезе в кадър при отрязването на лентата от ББ. Може да извърти някой шутовски номер, за да прикрие самоунижението, което в неговите среди се смята за достойно поведение.
  А с българските автори как да подходим – ГЕРБ създадоха ли вече комисия, която да “пуска” по библиотеките? Щото може да стане недоразумение при тълкуването на някои исторически събития…
  Доган все още не е решил дали да го спъва този тъпанар или да го язди. От една страна е идеален за яхване, но пък е толкова тъп, че е напълно непредвидим и трудно се води. От сруга страна старите дружки не са за изпускане – там всичко е ясно и предвидимостта е на високо ниво. Лошото е, че и в двата случай бъдещето на България не се свързва с просперитет, демокрация и разни такива глупости.

 17. Догодина се очакват 300 книги от Истанбул. Тогава ще може да се обособи отделна Софийска Градска Библиотека на Поробителите.

 18. Бача Коля, ама той и словореда ти руски бе, сладур: ” Та ета не АЕЦ, ета Платонав!”
  Явно банката ви кадри съвсем го е закъсала!
  🙂

 19. Г-н ТОДОРОВ, остроумен и находчив коментар! Развеселихте ме!
  То като погледнеш и бащиците им – самодържци, повечето все “чистокръвни руснаци”! И Ленин, такова… и Джугашвили, и Хрушчев, и Брежнев – все руснак до руснака! Вторият ешелон пък – хептен! И Ягода, и Берия, и Феликс, и Микоян, и …
  Ама за водката не съм съгласен с ЖИВАНШИ. Аз си харесвам “Smirnoff”.
  🙂

 20. Истината е, че “Тройной” беше едновременно одеколон и напитка. Удостоверих го още като войник в Сливен. В казармата ни беше разквартирован съветски полк и се понесе непоносима воня на евтин одеколон. За наше изумление се оказа, че на съветските войници ( може би само в чужбина?) дават някакъв одеколон за след бръснене, който те мигом изпиваха.

  Като се върнах в онова време, си спомних и следната история…

  Със задна дата искам да благодаря на съветските другари полковници и генерали, които ( освен България) в конкретния случай бяха окупирали килиите на гарнизонния арест за свои кабинети по време на учението с БНА край Сливен. Така се оказа невъзможно да излежа полагаемия се карцер за това, че влезнах в пререкание със старшината на ротата за моето належащо подстригване преди годишната ми отпуска (на 23-тия месец от службата!). Бях му заявил, че намирам за “идиотско” да ме кара да махна онези сантиметър-два коса, които ловко бях скрил с надежда да се покажа в София с човекоподобен облик. Моето изявление беше квалифицирано като “политическо престъпление” от ротния ми командир, защото “другарите от Политбюро са тези, които определят кога да се подстригват войниците”. Беше направил извода, че съм нарекъл другарите от политбюро “идиоти”. Заплаши ме дори с военен съд по този повод, но в крайна сметка се разминах само с копаене и зариване на огромна яма пред неговата стая с противогаз и гумен плащ-наметало, а ходенето до гарнизонния арест се превърна в разпасана разходка ( нали ми бяха взели колана- целият град трябваше да види, че карат арестант!). Нищо не целя с припомняне на името, но не съм виновен, че старши-лейтенантът се казваше Стоичков ( видях го после в следващия ми живот в цивилно костюмче да идва в София да се моли на един мой съсед по креват от казармата с надежда баща му, голяма клечка, бивш партизанин и тогавашен някакъв заместник-министър, да ходатайства да го приемат в генерал-щабната академия).

  Благодаря на СССР още веднъж – както се вижда, лично съм бил освободен ( от лежане в карцер) от съветските освободители!

 21. Г-н Инджев,във всеки случай не съм бил аз иначе щях да Ви предложа при един щастлив ядо на момченце,живо и здраво двао е,за
  извънредни заслуги към правилната държавност във Време разделно!
  Ако ме послушат от новия президентски екип,и това няма да закъснее,както ще се убедите когато България се и з р а в н и
  с повели на своята История!
  И така во веки веков за Цар и Отечество!Другото си е жалка работа и все ялови н а п ъ н и!
  Друг е въпосът,че пръв инициирах дебата що е то Първи консул и има ли почва той у нас!

 22. до г-н Павел Тинков:
  1. Радвам се, че си съгласен със съдържанието на моята реплика, след като имаш забележки единствено по формата.
  2. Според мен словореда в израза “Та това не е А, това е Б” е типично български. Възможоно е да греша.
  3. Ти си употребил един прелюбопитен израз, вече позабравен: “банка кадри”. Не се заяждам, само ти напомням, че това бе едно от любимите клишета на вас, комсомолските активисти от средния ешелон … ех, младост, младост.

 23. Тъй като сега ме ухажва виден български певец за ред баш награди,освен процент за него като,добър знак и – още по-добър предвестник- ще има такъв и за Вашия блог,преди новият държавен глава Плевнелиев да Ви предвиди и в бюджета за БАН!,но не като велик
  футболист,а много,много заслужил журналист!
  Тогава вече,”няма как всичко да не ни е наред,преди ТОЙ или Дянков да “запеят!!!!”

 24. Директор на Столична библиотека е Михаил Белчев,а той знае само руски,на 65г. е ,но заема тази длъжност,в нарушение на закона на държавния служител.

 25. Представяте ли си колко добре би било, ако руската експанзия към България се състоеше единствено в създаването на руски културни центрове, където хората да имат улеснен достъп до книгите на Достоевки и Чехов, до иконите на Андрей Рубльов, до CD-колекции с музиката на Чайковски, Мусоргски,Бородин и Римски-Корсаков, както и DVD с филмите на Тарковски… Тогава основната грижа на руската пета колона у нас би била да поддържа и обогатява тези центрове. А геостратегическите интереси на руската експанзия биха били да се излезе едни гърди пред подобните италиански, френски, японски и пр. Само че днес ни се предлага да се наслаждаваме на “Росатом”, да се прекланяме пред “Роснефт” и да се омайваме от “Газпром” в сянката на Н.В. шпагина.

 26. към Ж. Живанши | ноември 16, 2011, 13:11

  Ааа! Ако не се лъжа по времето на Андропов „Тройной“ стана напитка;))) По онова време да го ползваш като одеколон си беше направо разхищение;))))

 27. Руската пета колона у нас вместо да намалява, се увеличава!Господи, няма ли да има край това слугинство на Русия!

 28. Бачо Кольо, ти май си от тези дето като им разкажат виц се смеят три пъти – третия път – като го разберат /на другия ден/.
  1.Бъди точен: “това не АЕЦ” направо си мирише на чизми.
  2.Колкото до “банка кадри” – не разбра ли, това беше специално за теб.Ама комуняга от хумор разбира ли?
  3. Споменаваш нещо за съдържанието на твоята реплика. Ай стига, бе! За какво съдържание иде реч – то няма съдържание.
  🙂

 29. КГБ откога спря да ползва Културните Центрове като резидентури по “промиване на мозьци”?
  По нареждане на Москва и в частност Путин в центьра ще бьдат изложени:
  1.Пьлната документация и икономическа обосновка за десетилетното изплащане на ядрен самовар тип „Белене“
  2.Всички БЬЛГАРСКИ архиви заграбени от „освободителката“ЧА, “братушките” по братски се отказали да искат десетки милиони за врьщането им (те заводите на BMW заедно с тоалетните откраднали,за тези дреболии архивите на „братята болХари“ ще правим на вьпрос,айде де
  3.Увеличена снимка на войниците от Втората Световна Война издигащи знамето над Райхстага видно че единия „солдат червеноармеец“ има 5-6 часовника; да не се бьрка не е мародер,а „освободител“
  4.Разсекретени архиви на операцията за убийството на Стефан Стамболов
  5.Разсекретени архиви за убийството на Георги Марков организирано и с техническата логистика (изработката на сачмата и рицина вьтре) на КГБ
  6.Разсекретени архиви за унищожаването на Балчик и бомбадировката на Варна Пьрвата Световна Война
  7.Архиви за битката епопея за Добрич: 6’000 БЬЛГАРСКИ кавалеристи мерданят като маче у дирек 30’000 казаци и публикуване на знаметитата реч на ген.ИВАН КОЛЕВ: “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?
  Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”Ген. Иван Колев,
  Септември 1916 г.
  8.Разсекретени архиви за подкрепата и инициирането на Срьбско-Бьлгарската Война след Сьединението на Бьлгария
  9.Разсекретени архиви за преврата за абдикация на Александьр Батенберг

  Изобщо културни култури за цьрвули блеещи в транс „Вечна дружба“ и „Дядо Иван“

 30. До Ясен Прахов
  Не ние объркваме нещата, Ясо, а руснаците, и ако не им дадем отпор просто ще заприличаме на тях. На фона на 87% неграмотни руснаци /цифрата е от края на миналия век – нещата едва ли са се подобрили/ няколкото души допринесли за развитието на културата /със западни средства/ не са го направили защото са руснаци, а въпреки това.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.