“Полегнала е България” – стара песен, на уж нов руски глас

За всички, които си мислят, че на Източния фронт има нещо ново с факта, че за пореден път Русия говори за България като нещо (почти) свое, трябва да напомня някои неща. Но преди това, ето и информационния повод в резюме ( по Кафене.нет)

Освен бившите съветски републики Русия трябва да привлече в бъдещия Евразийски съюз редица други държави, сред които и България, смятат участници в кръгла маса, организирана от управляващата партия “Единна Русия”, информира руският печат.

Според фракцията на “Единна Русия” в Държавната дума, която е инициатор на срещата, “руската държава може да устои и да се сбъдне само като център на влияние” в този съюз, пише “Комерсант”.

Вестниците припомнят, че създаването на нова общност в постсъветското пространство бе предложено от премиера Владимир Путин.

Статия на Путин за Евразийския съюз бе публикувана в “Известия” през октомври, скоро след като държавният глава Дмитрий Медведев предложи “Единна Русия” да подкрепи Путин в надпреварата за президентския пост на изборите през март 2012 г.

Новият съюз ще бъде “голяма страна”, продължител на “идеята на Владимир Путин за единно икономическо пространство”, което ще обедини от 1 януари Русия, Беларус и Казахстан, заяви на форума руският политолог Дмитрий Орлов, цитиран в “Комерсант”.

“Целите на модернизацията” обаче изискват според него Русия да се обедини не само с бившите съветски републики – днес членки на ОНД, но и с държави, “лоялни към руските икономически интереси: Финландия, Унгария, Чехия, Монголия, Виетнам, България, Куба и Венецуела”.

Хората от “Единна Русия” засега не са проучвали дали тези страни са готови да влязат в Евразийския съюз, отбелязва всекидневникът.”

Доста лицемерно е подмятането за „проучването”. В България то не се налага. Има си проучватели като руската тройка Калфин, Станишев и Първанов на събора на съветофилите край язовир Копринка този септември, където се роди предизборното им откровение ( изразено от Калфин), че любовта на българина трябва да минава през любов към Русия. И къде другаде в света ще се намерят туземци, които ще отидат да полагат цветя на деня на Отечеството на чужда държава пред паметника на окупационната й армия, лишила собствената ти родина(?) от независимост, освен на тази територия, осеяна с най-много знаци на преклонена главица (пред чужда страна) на глава от населението, включително към несъществуващия СССР?

За онези, които си мислят, че правя някакви свободни съчинения по въпроса за постоянството в опитите на Москва да капитализира инвестициите си в българското покорство под някаква официална форма, предоставям малко факти от близкото минало, която показва, че дори и невиждано демократичния в историята на Русия руски президент Елцин не се отличаваше в апетита да замези с България, взимайки ни за мезе с цели две подмятания да се присъединим към ОНД в навечерието на напъните да се докараме пред ЕС с молба за членство. Ето и подигравателния текст от преди 5 години на един руски сайт, който, уви, е доста представителен и за непредставителните мнения по наш адрес и на т.н. обикновени руснаци, какво остава за техните автократични лидери в Кремъл:

Утро.ру: България да си спомни, че бе “16-ата република”
Москва се надява да й поискаме помощ при негативен доклад на Еврокомисията
Руският електронен всекидневник Утро.ру прогнозира вчера, че София може да се обърне към “братушките” при неблагоприятен доклад на Европейската комисия. Ако през май ЕС “подлее вода” на България, няма ли да си спомни тя, че някога е била “шестнадесетата република на СССР”, задава риторичен въпрос сайтът. Той припомня, че на североизток имаме “приятели, които неведнъж са спасявали българския народ в беда”.
В статията с ироничното заглавие “Не пускат най-добрия приятел на СССР в прилична компания” се изтъква, че европейците сериозно са се замислили дали да не отложат членството на България и Румъния в ЕС, въпреки добрите им макроикономически показатели. Причината била, че “старите” членки и досега не могат да се оправят от първата вълна на разширение на Изток.
Икономическият ръст на България е един от най-високите в Европа, изтъква Утро.ру. Според сайта намаляването на безработицата и нарастването на благосъстоянието на населението било закономерно, тъй като България и Румъния акумулират значителна част от капиталовложенията, насочени към Югоизточна Европа. За последните 15 години обемът на преките чуждестранни инвестиции у нас надвишил 13 милиарда долара, като само за 2005 г. бил 2,2 млрд. евро. Тази “радостна картина” се дължала на факта, че България и Румъния са в процес на интеграция в евроатлантическите структури. Според Утро.ру сравнително ниските по европейските критерии данъци, облекченията за инвеститорите и макроикономическата стабилност ни правят доста перспективни кандидати за ЕС. Въпреки това обаче Европа, кой знае защо, не ни пуска, макар че сме направили доста жертви. Руският сайт изтъква, че България и Румъния са се съгласили в договора им за присъединяване да залегнат ограничения за достъпа им до общия пазар, участието в общата селскостопанска политика и свободното движение на работници. Припомня се и ангажиментът да закрием четири блока на АЕЦ “Козлодуй”.
Утро.ру предлага на руските управляващи “да встъпят в решителна борба за сърцата на тези, които са останали зад борда на евроинтеграцията”. В тази връзка се лансира идеята България да влезе в Единното икономическо пространство – подготвяща се интеграционна групировка между Русия, Беларус и Казахстан.
Руският президент Борис Елцин на два пъти през 90-те години на ХХ в. предложи на България да се присъедини към контролираната от Москва Общност на независимите държави (ОНД), припомнят наблюдатели. И двете оферти да станем част от постсъветсткото пространство обаче бяха отклонени.

33 мнения за ““Полегнала е България” – стара песен, на уж нов руски глас”

 1. Моля за едно пояснение! Какви точно са лоялностите на Финландия, Чехия и Унгария към руските икономически интереси?? Не съм чувал за нещо подобно! За Куба не знам! Но във Венецуела само един човек с психически проблеми, се преживява като лоялен на Русия, и то само за да не е в крак с нормалния свят!!

 2. Каким ты был таким и остался,орел степной,казак лихой, а я была настолько виновата,что не могла тебе забыть!
  Еще когда наш премьер подарил Вам собачку Владимир Владимирович,уже в январье 2011 сказал,что придеть и время за д о б р о е
  к о н д д о м и н и о!!!!
  Берите сербов и дайте нам Вход на Восток!

 3. Не ми се ще да коментирам възрастни хора на високи позиции, които не могат да видят обективността на нещата и непрекъснато се опитват да пълнят с вода каца без дъно. Но може би тяхната увереност, че имат “в ръкава си България” почива главно на това, че инертността, табиетлиците и мързела за индивидуално и общо развитие кара съвкупният ни народ непрекъснато да се разминава с гласа на разума. В този смисъл, постфактум, може би е интересно да се прочете какво е съветвал един някога смел реформатор, на когото още по-смело обърнахме гръб заради едните кебапчета, бира и музиката да свири: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/17/1206490_kostov_pusna_vuv_feisbuk_statiiata_si_vuv_v/

 4. В каква чудна редица от “лоялни към руските икономически интереси” са ни изтипосали само наравно с Монголия, Виетнам,Куба и Венецуела. Отделно са страните от СНГ, които руснаците открито наричат “наша провинция” и действително се държат с представителите от тези страни като с провинциалисти. Като съвсем открито насаждат омраза към някои от тях (таджики, узбеки, киргизи, азербайджанци) в техни Тв-предавания, каквото е например “Гастарбайтеры”. Това е достатъчно показателно за съдбата, която чака България, ако допуснем да ни покровителства Първаново-путиновия евразийски съюз. Още повече перверзия намирам във “дребния” факт, че тъкмо под водите на яз. Копринка – сборището на онези, за които “Всичко руско и родно, любя …”, се намират останки от древния тракийски град Севтополис …
  На първо четене обаче правя асоциация на “великата” путинова идея за България с вътрешните разединения на “новата” Европа, за които прочетох тук:
  http://www.offroad-bulgaria.com/content.php?r=2576-Naj-nova-%D0%95vrop%D0%B0

 5. Ох на чича чичковите червенотиквеничковчета.

 6. Към :Историк
  Инджевтисиидиот
  atila198003@abv.bg

  Това се казва ясна и категорична позиция, която чрез безсилието си да опонира на фактите, на практика ги потвърждава.

 7. Историк да прочете репортажите на Георги Марков.Там много добре са описани квадратните хора с квадратно поведение.
  Нашият премиер има само една реплика ,която ми харесва – комунистите са хора без морал .

 8. Еха, значи да спираме да искаме демонтирането на МОЧА 🙂 Както каза Нешка Робева “защо да го пращаме в музей, там е историята, а този паметник е актуален, когато ни потрябва ще го вадим от музея ли?”. Това е цитат по памет, разбира се, веднъж като я бяха попитали защо пък да не отиде в музей. Та така – дочакахме. Права е била жената. За какво да е в музей. Няма пък да правим после нов паметник на Евразийската армия освободителка.
  Защо ни е страх да бъдем луди, бесни и категорични?

 9. Ето ви едно интересно “четиво”! http://www.russvt.ru/docs/book1.pdf
  “Невидимая Хазария”
  Авторката , е както е представена на обложката на книгата:
  “Татьяна Васильевна Грачева –
  политолог, кандидат педагогических наук, доцент, заведущая кафедрой Военной Академии Генерального штаба Вооруженных Сил РФ.
  В течении ряда лет была ведущим научным сотрудником Центра военностратегических исследований Генштаба ВС РФ. Окончила Высшие курсы Военной Академии Генштаба по специальности «Национальная безопасность».
  Автор многочисленных статей и книг по национальной безопасности России.”
  Ако имате интерес да разберете, какво представляв Руската пропаганда сега, прегледайте това “научно творение”! Може пък много неща да ви станат по-ясни! Да оставим настрана конспиративните теории за произхода на световното еврейство – ционизма и семитизма и антисемитизма, които се експлоатират (Никола Николов с неговта “Конспирация” ряпа да яде!), но тази неслучайна госпожа започва книгата си се едно мото, в което в типично руски безцеремонен стил заявява, без никакви аргументи и доказателства, като априори или по подразбиране, че Русия е страната, която се бори на Божия страна срещу силите на Дявола, което е всъщност борба срещу глобализма, тъй като силите на злото се стремят към световно господство, сиреч глобализма като тенденция в политиката. И естествено по подразбиране съвременното групиране на политикоикономическите зони (ерго САЩ и ЕС) са творения на Дявола в опитите му да се домогне до световното господство! Да не говорим колко цитати се ползват от Библията (преимно Стария Завет)! Как си представяте това, в оформянето на една нова Руска доктрина да се използва като аргумент в подкрепа на Русия, вече не комунистическата теория, но християнските устои и Библията! Е доживяхме и това, военната академия на Генералния щаб на армията на Русия, да се позовава на Библията, Господ и борбата на Доброто (естествено Русия) сещу Злото (почти целия останал свят и най – вече САЩ)! И след като с толкова научни трудове и усилия се опитват да докажат в новата си (стара от гледна точка на Руския шовинизъм) доктрина, че трябва да се укрепва държавата (Руската естествено) , като “благословена от Бога” срещу политиката на Глобализъм (Злото), представено на практика от останалия свят, воден от хазрските евреи “ешкенази” и САЩ! Ашколсун, Машаалах, такъв бълвоч признавам си никога не съм очаквал! Добре, ама сега с тая кръгла маса, цялата доктрина отива по дяволите! Нима Евразийският съюз не е форма на глобализъм, ерго изчадие на Дявола в борбата му за световно господство!

 10. “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

  Русчук, 1-й Март 1886 г.

  З.Стоянов

 11. Една поправка на моралния изрод, нарекъл се нагло “Историк”. Не, нищожество, не си историк, а комунистически ИСТЕРИК. Само за това ви бива – за истерично-садистична омраза!

 12. “Посредством насаждане на завист, на човеконенавист, на раздори и войни, чрез налагане на лишения и глад, чрез разпространение на зарази , всички народи трябва да бъдат доведени до ситуацията, когато те няма да виждат никакъв изход, освен този, който им се предлага – да се предадат в пълно подчинение на…”
  Нищо ново под слънцето !Но както винаги през последните 2000-ди години ,гогато се намери някой “луд” да казва,бива оплют и разпънат…
  Конспиративни теории за новият Антихрист и оня с белега за когото пише в “Новият завет” – “перестройка”
  Всички прилики със случващото се тук и наоколо случаини ли,няма случайности ,има само неспособни да мислят – зомбирани сатънинокомунистически.А за това е казано “Данямаш другиго освен мен” щото ще станеш слуга на Лукавия!
  “Нов световен ред”
  http://razuznavane.com/?p=1393

 13. Да оставим факта,че цялото БГ нет е под пълен контрол,най непростимото е на сайта на Светият Синод – вмешателство в текстовете от Библията !

  А господин Инджев какво ли “конспиративно” да си мисля за факта,че всички тези анонимни “историци” които ви се “пускат” все на едно място им са пощите трибуквени ?! Аз съм писал и за това пролетсем на “едно място”,ама…
  И при “борци” с компютърните престъпления ходих, но “това ти е от слънцето”…Може,ще видим…
  Намерете си “оня” доклад на ДАНС от 2008 г.и питаите архивите на чичко Гугъл много неща ще си проясните!
  Аз знам,всичко знам,щото съм на 13 номер,”случайно”,ул.”25-конкрес на КПСС” пак 13-ти номер,а и Азъ е на 13 – съвпадения случаини,”луди”.

 14. “Дискусията в НДК е под егидата на Първанов и генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Организатори на форума са Академията за лидерство (с председател Зорка Първанова), Софийският университет “Свети Климент Охридски” и Университетът за национално и световно стопанство, чийто ректор проф. Борислав Борисов е съветник на президента.”

  На това му викат на запад – teamwork;) Може би на кръглата маса “Електронните инфраструктури” ще обсъждат как да хакнат на Иво Инджев блога;)

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/18/1206719_purvanov_svikva_dnes_diskusiia_za_e-magistralite/

 15. Поредната наглост на Кремъл не трябва да остава без отговор, ако поне ни е останало малко достойнство! Едва ли.Вече дочувам плашлив чиновнически отговор: “ама то, другари, напъхването ни под смрадливите сапоги на монголоидите не било официална руска позиция, ами… позиция на официално управляващата (защото други просто няма) руска “партия”. Ето защо трябва незабавно да бъде привикан руският посол (или по-точно- резидент с план да стане генерал-губернатор) в София и да му се натрие ГРУ-джийската мутра! А улица “Незабравка” да се прекръсти на “Анна Политковская”. Точно така в Париж най-влиятелните френски интелектуалци поискаха от кметството да се преименува улицата, където се намира официалната парижка бърлога на КГБ и ГРУ, замаскирана като посолство. И вече ми омръзна да повтарям- изобщо не ме впечатлява руското безочие, втрещява ме българското самоунижение. Апропо, днес колко още “културни центъра на Руската федерация” предстои да бъдат открити в София, или само с един ще минем?

 16. Доста душевно болни хора сте провокирал, г-н Инджев!
  Значи все пак Сорос не си е хвърлял париците на вятъра с Вас…

 17. Към Аdrian:

  Вярно е за провокирането на душевно бедните, но не сте чак толкова много-поне не сред коментаторите тук. Но е хубаво, че го осъзнавате, което дава надежди да се обогатите малко, четейки трудната за възприемане истина.

  В този смисъл, посвещавам ви и публикацията си от днес за “манекен МОЧА”…Прочетете я на сито, че на гладно може
  да ви приседне. После повторете толкова пъти, колкото трябва,докато получите проблясък на мисъл в крак с времето.

 18. Росене,нека се опитат,но ако Георги Първанов е опрял до Зорка и Ирина,
  когато наред с явни идиоти и жалки провокатори,се обаждат и гадняри задавени от яд и злоба,значи наистина е време вече,да се помогне и на пълния идиот Иво Инджев,за да е “пълна и картината!!!!”
  И да се запее с отворено гърло песента от И.Чмихова:”Я подай ми мамо синьото елече!”,ще откриват
  оше културни центрове

 19. За последните 50 години това е трети пореден опит за сдобиването ни с официален статут на “16 република”, напъните на Елцин са ми убягнали.
  Извън статистиката случаят е изключително удобен повод за демонстриране на поне малко елементарен разум и национално достойнство. Както и недвусмислен шут по болшевишката сган, какъвто несъмнено ще получат от Унгария, Чехия и Финландия.

 20. Все пак има полза от Иво Инджев.Товарищ Adrian сам си определи диагнозата и се самоопредели към “душевно болни хора”.

 21. @Стамбо, Супер добра идея – да прекръстим улицата на която е руското посолство на Анна Политковская. Каква е процедурата – как можем да го задвижим това?

 22. Научаваме тия дни вълнуваща вест: другарят Путин имал една съкровена идея, която мира не му давала, но ето, най-после я сподели със света: да създава нов СССР, наречен за благозвучие “Евроазиатски съюз”. Освен руско-съветските сателити от ОНД всеросийският самодържец сложил на почетно място в новата си империя и Болгария. Редом с Виетнам, Монголия, Куба, Венецуела и… Северна Корея, предполагам! Да, ний сме поканени новата империя; интересно е, че за Сърбия нищо не се казва. Както и да е, та ето за тия трепетни за всяко русофилско сърце у нас известия ми се ще да напиша един кратък коментарец; не мога да ги отмина без внимание.

  Първото, което искам да отбележа в тази връзка е, че твърде много, наистина крайно много се радвам, че Путин е турил и България – прочула се като руския троянски кон в Европейския съюз и НАТО – и е отправил такова великолепно предизвикателство към днешните управляващи на България. Превъзходен тест е това за новия ни президент Р.Плевнелиев, а също и за тоя, над който е само Бог, имам предвид народния кумир Боко. Твърде ми е любопитно дали Боко ще реагира и как ще реагира ако изобщо реагира, но Путин му устрои превъзходен тест, от който ще можем да разберем колко струва този наш любимец Боко. Който тия дни ни ощастливи с прозрението си, народът бил почнал вече да го разбира, а също и с гениалната си научна догадка за това, че “нов приоритет в бъдещото развитие на България са резервните части на човека”. Той, милият, се е загрижил за безсмъртието си и е готов да фърли колосално големи пари за наука, която да може да постигне заветната му мечта: да го репродуцира така, че България никога да не се отърве повече от нови и нови клонирани боковци и боковчета! Във весела страна живеем, няма що!

  А ето че сега Путин му подлага крак и наистина ми е твърде любопитно да узная ще се пльосне ли на земята нашият народен титан в резултат на инициативата на всерусийския император. Не сфащате какъв крак му подлага Путин ли? Ето какъв.

  От една страна руснаците добре знаят и най-съкровените гънки в боковата душа: не може един поклонник на Тодор Живков и негов примерен ученик да не обича дружбата “от векове и за векове”, с която навремето се прочу неговият наставник, комунистическият диктатор на България. Който, прочее, на два пъти се моли на Северната Империя да ни направи 16-та республика, т.е. се моли да хариже България на Русия. Руснаците тогава не захотели да ни зимат, щото и без това си ни имаха и си правеха с нас що захотят. Ето сега дойде момента на сбъдването на байтошовите мечти, а пък историята, който понякога обича да си прави великолепни майтапи, е решила тодорживковият наследник Боко да бъде поставен пред изпитанието да сбъдне копнежите на вдъхновителя си.

  Кракът, който Пути(н) подлага на Боко, е твърде коварен и нашият ще се пльосне възможно най-баламски – според предвиждането и според предчувствието ми. Интересна ми е реакцията на Плевнелиев, и най-вече това дали ще има доблестта изобщо да реагира, и то така, че да попари веднъж-завинаги руските имперски домогвания. Ситуацията наистина е сюблимна: първо, оня коварен злодей Иван Костов, дето ни натика в ЕС и в НАТО и по този начин промени коренно гео-стратегическата ориентация на България, е още жив и съм убеден, че няма да пропусне да захапе наш выдающийся Премиер у Парламенто, като го попита ясно да каже що мисли за руските домогвания и гаврите на руснаците спрямо националния ни суверенитет. Щото, като връх на всичко, Путин бил вече решил да се създава нещо като съветски военен “чуждестранен легион”, в който, без да ни пита изобщо, бил турил и българска военна част, без да му пука изобщо, че ние сме си страна, все пак редовен, пък макар и шантав, член на НАТО.

  Та значи се налага днешните ни държавници да реагират най-категорично, за което съм почти убеден, че няма да имат доблестта, щото аз лично пък имам едно отколешно подозрение, което ето идва момента да се потвърди и фактическо-практически: че “проектът Б.Б.” биде финансиран най-щедро и бе натрапен медийно на българите не от филанкишията, а от руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия, сиреч, от путинска Русия. Та ето че иде момента да се потвърди предчувствието ми, което именно и ще стане според реакцията на нынешните властители на Отечеството ни.

  Когато преди време един руски посланик нарече България “руски троянски кон” в ЕС и НАТО, тогавашните управници, именно Дмитрич и Калфин, се скъсаха от страхливо треперене, но като комунисти издържаха и не реагираха никак. Мълчаха стоически както и подобава да мълчи комунист на разпит. Да видим дали и Боко сега ще промълчи. Но ако мълчи, това ще е знак на съпричастност към руската безумна идея Путин да ни тика във разни държавни и военни съюзи даже без да има добрината изобщо да ни пита! Трябва да реагира и по това как ще реагира ще си проличи и той ли е на руска хранилка, или не е, което мен лично много ме съмнява.

  Но ще видим де, всичко ще си проличи, и то съвсем скоро. “Денят на правдата голяма” иде, няма начин да не дойде. Всичко ще си отиде на мястото. Всичко ще се разбере. Предателите ще се дегизират. Вълците ще смъкнат овчите си кожи. Овците смирено ще тръгнат, поблейнувайки, на заколението си. Да видим и по тоя случай ще се намери някой, който да протестира. Да видим ще се намери ли българин и родолюбец, който да се възмути от гаврата с държавата ни, която така арогантно си позволява московският самодържец – и абсолютен господар на тукашните ни предатели, рубладжии, русофили, мекерета, ченгета, чието име е легион!

  Почти съм убеден, че си изключение на неколцина луди – И.Инджев вече реагира, ще реагират и още неколцина като него, патом… пълен покой, сиреч, мъртвина! – никой няма да си мръдне даже и малкия пръст поне малко да възроптае. Да видим какво ще стане. И с “държавниците” ни, и с нас самите, дето сме уж нещо като народ на тая страна. Народите, които нехаят за достойнството си, са достойни на най-позорната съдба…

 23. путкини работи от путкин. Да бъдем доволни,че не НАЛАГА трудова повинност – почти всеобща,или прочистване на несъгласните, както гласят марксистките постулати.Сталин получава опрощаване на цял вагон грехове изтрепвайки стотина хиляди комуняги, включително троцки и бухарин.

 24. BG da bude privlechena v orbitata na vodkadzhiite e suvsem realna vuzmozhnost pri polozhenie che nad 90% ot BG naselenieto si umira da obicha rusia. Tova se naricha nacionalen oligofrenizum.

 25. В книгата си “Внешная политика Руссии”, стр. 328, издание 1897 г., руският историк Константин Аполлонович Скальковский (1843-1905) пише откровено за вековните руски цели: “Русия има на Балканския полуостров своя история, която започва още от времето на Светослав и в нейните заключения трябва да търси за себе си подходящите решения и примери. Нашата задача е по-обширна от съчинението на ефимерни автономии и конституции за румъни и българи и настаняването на немски принцове у тях. Русия стои начело на Източния свят, начело на всички славяни и на всички православни и в техен интерес трябва да се бори със Западна Европа, да се бори непрестанно и с векове. За нас българите, сърбите, румъните са само войници в колосалната борба, войници в гигантското вековно сражение… Тежко на Русия, ако вземе да слуша дипломатите и да търси блогоразположението на когото и да било, а още по-малко това на българите и сърбите, които на нея дължат всичко, т.е. това че са хора, а не работен добитък на турците. Русия трябва да върви напред със самоувереността, че ние “ще бъдем там, гдето трябва да бъдем”. Такава трябва да е програмата на руската политика – програма проста и ясна, а следователно, лесно осъществима.”
  В руската външна политика няма никаква промяна и до днес.
  А един велик българин беше казал: “Който ни освободи, той ще ни зароби”!

 26. “Русия е просто Горна Волта с ракети”Х.Кисинджьр
  Коментари от Пудела Плевнелиев, Опьлченката Меглена Кунева и Кьртача Светльо Витков?
  Като изключим онези с диагнозата и другите резултат на дрога(или липсата и)всички тук вьв форума знаем защо сме необходими на троловете от Евразия,проблема е че гореизброените не казват и дума по вьпроса.

 27. Към историк : Искам да те питам, как ви плащат от позитано (най вероятно)на коментар или на обида ? Като не ви харесва тук, хващайте аерофлот или влак и бегом в тайгата, долни изр…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.