Монтеки и капъкулети в развода но сидериански

И Шекспир да стане от гроба не може да измисли невероятната драма с по-немислимите обрати в преплетените семейни съдби в „Атака”. Хамлет, който на практика казва на леля си „мамо”, а с тейко си общува духом, но не по-малко противоречиво, направо пасти „Мария Антоанета” да яде ( т.е. ще си остане гладен, защото приписваната на мразената от французите Мария Антоанета фраза за пастите е по-скоро легенда, родена от митологията на антимонархическия метеж и подклажданата от него пропаганда).

Представете си само атаката на фактите: Димитър, синът на Волен, който не му е баща, иска оставката на пастрока си от името по-скоро на майка с Капка ( макар да отрича това), която го е направил доведен син на Волен, а нейната братовчедка и леля на Димитър, депутатката от Варна Цвета, дублира атаката в гръб, напускайки със скандал парламентарната група на пастрока на племенника си, на мъжа на братовчедката си. Отгоре на всичко клюкарите разнасят мълвата ( а някои национални телевизии вече я легитимираха с опити да намесят с интервю по темата и заподозряната 29 годишна депутатка, рушителка на семейното огнище), че главата на семейството Волен, е баджанак с доведения си син Димитър, който му е довел на практика младата депутатка.

Каквато и да е истинската причина за развода по сидериански, този сицилиански гамбит и семеен карамбол от зависимости е достоен за перото на Шекспир, любител на заплетените италиански интриги за скарани фамилии, като Монтеки и Капулети в „Ромео и Жулиета”.

Не можем да очакваме от тази галимация да произтекат нови „Брулени хълмове” по подобие на сестрите Бронте- баталните сцени в нашия случай са повечко и се губи някак романтиката за такова продължение. По липса на Шекспир и аристократични Капулети по нашите семпли откъм феодални традиции земи, можем да се надяваме обаче сюжетът да бъде забелязан отвъд Капъ Куле ( от тамошните капъкулети).

Какъв „Листопад” само става от любовно-политическия многоъгълник! Подсказвам и хонорар не искам за идеята, но сценаристите на турските сериали като нищо могат да допишат драмите на Мемед и Ферхондето (извинявайте, ако бъркам нещо сериалите, но не ги гледам, само гълтам нещичко без да искам от натрапваните ми реклами на тези сериали). При това героите могат да дефилират ( за назидание на подрастващите в Турция и в нашия вилает под мотото „никога не правете като тях”) с оригиналните си имена, напълно документално. Ще си говорят на български ( да му мислят турските преводачи за тяхната си публика този път как ще трябва да си кълчат езиците да превеждат „Димитъроглу” или нещо от този род). Хем ще им направим контрапропаганда на българщинАта в сърцето на Анадола, хем ще спазим изискването за расова чистота в българския телевизионен ефир, хем Волен ще компенсира финансовите загуби от поверения му, но разпадащ се руски проект „Аката”.

Давам идея и за названието: „ Последната капка”. В тази работа има хляб, а не някакви си пасти!

Тъй, че- бързайте аркадаши, защото хората на Уго Чавес не дремят и като нищо ще изпраскат изпреварващо някоя венецианска…пардон, венецуелска сапунка, откупвайки (сигурен съм, Волен няма да се дърпа да им ги подаде) с омразните (и на Чавес, и на Волен) петродолари права за произведение с възможно най-натуралистично название от името на главния герой, с обещаващото заглавие „Че Говоря”.

22 мнения за “Монтеки и капъкулети в развода но сидериански”

 1. Че Говоря има толкова много за казване,но трябва да прецеди,какво ще остане в ситото и какво ще изтече на капки или волни струи…

 2. Ох че хубаво … сапунче, нещо като полегнал ми трезора за всички които го пожелаха.

 3. Едно време при поредните рокади по върховете,подвели г-н Живков,не само да накаже с “развод поредния на яслатас “хаванче”,но и без щофьор на щат.
  Но “хаиванинът оплел конците!” и бързо последвали вопли достойни за сватове катоа “Монтеки”и “Капулети”:
  Бързо,шофьра оти,ш… говора!

 4. Смях се много защото наистина има безкрайно много хляб в атакиската сапунка. Да се надяваме, че с неизбежният залез на руският проект Атака и ДПС ще ги последва. Вероятно, не със същата скорост но както казваше бащата на перестройката: “процесът тръгна”.

 5. Иво, браво, умори ме от смях! Поне до 547- я епизод на сапунената сага сюжетът, зрителските затаени дъхове, сълзи, капки и всякакви други емоционални секрети са в кърпа вързани. А вече що се отнася до секретите около руските петродолары для таких лоялных товарищей как тов. Волен и тов. Чавес- там секрети няма. Всичко е ясно. Но пък интересно как ли анализира и докладва за раздора в подопечната му АТАКА товарищ посолът на Русия в София? Вот тема!

 6. Нищо ново – от паметната 44-та, когато Червените щикове на „двойните освободители” поднесоха на
  „…уродливи, сакати /духовно – б.м./, космати, черни, боси, изподрани, прости, диви, дневни, бесни…”
  властта на тепсия, до днес, неизменно
  „…груби простаци, безимотни /мързеливи – б.м./, неграмотни, профани, хулигани, глигани, скот като скот…”
  продължават да властват, мачкайки безмилостно всеки плах кълн на човещина и свяст, обливайки ни със зловонието на агресивна селяндурщина! Въпреки безплодните си напъни да прикрият истинската си същност зад европейско лустро!
  Няма за тях нито мъдрост, нито святост, няма вяра, няма идеология, няма ляво, няма дясно! Род и кръв /не своята/ са готови да продават за пари и власт!

 7. Моля за извинение – “дневни” да се чете “гневни”!

 8. Иво мислиш ли, че ако Волен Сидеров беше министър нямаше по-лесно да бъде демонтиран паметника на съветската армия за което призоваваш ? Ако можеш питай самия Волен Сидеров интересно ми е какво ще ти каже.

 9. Просто, беше въпрос на време докато избухне свадата между луд гном и дебилен наркоман.
  А брат`чедката от Варна нека се грижи за “подправките” в тюрлю гювеча “Атака”. Останалите персонажи от политическата ПИРАМИДка(в зависимост от облагите си), ще ръкопляскат или проклинят “неблагодарният доведеник” Митко!
  Абе, сеирът е сигурен и то дълготрайно.:))))

 10. Иво,супер си!Абе как ти остава време да пишеш за тази Атакиска мелодрама?
  Не си цапай перото с таквизи простотии!Абе то,като погледнеш политическата действителност,тя даже е по-отвратителна от семейните им драми.Днес медиите ни занимават коя “дама”/каква ти дама!/колко силикон си сложила на устните и още колко на циците.С колко и с кого е правила сексуални гимнастики.Кой колко приятелки има и колко извън брачни дечица има.Та и за Ст.Данаилов писаха,че имал извън брачен син.Та затова си позволих да ти давам съвет да не цапаш перото си.

 11. От това така добре захлебило в левове, рубли и евро на държавната трапеза семейство даже бодигардовете в партийната централа на “Атака” бяха близки и далечни чичовци, ковчежникът – самият тъст на Волен, но вече и в Общинския съвет няма да има спасение от тях…

 12. Към az:

  Оценявам хумора в предположението, че руският проект “Атака” ( обяснил съм го в “Течна дружба”) може да посегне да светинята на руския проект в България, базиран на съветската символика и неговия пилон в центъра на София, около който като лека жена се върти тежката артилерия на петата им колона- не е само БСП- Атака е другото име на колони(али)стите.

 13. Никак не е смешно, а още по-малко звучи като сапунка! Ставащото е толкова противно, такава низост, доказваща тоталната липса на всякакъв морал и ценности, принципи и достойнство, че е срамно изобщо да се занимава човек с тази история. Шуробаджанащина и лични интереси с просташки привкус на креватни отношения, представени като политическа гротеска. Крайно време е обаче, наистина да се сложи край на площадно-кръчмарската демагогия, прерастнала с подкрепата на лумпените, в “политическа” партия “АТАКА”! Смесица от примитивна ксенофобия, радикален болшевизъм и псевдонационализъм!

 14. с този материал трябва да кандидатстваш за награда, просто изби рибата, браво!

 15. Г-н Инджееев :)))
  Не само хляб ,ами филии намазани с маз и поръсени с пиперец от “Люти чушки” поръсени !
  Боливуд да се изнесе тук,няма да смогне на сюжетите ни мили родни картинки!

 16. Всички знаят, че Митко е внук на Радой Ралин. Носи неговото име – Димитър Стоянов. Веднъж след женитбата на Кин и Капка, Радой беше изръсил някъде: “Моят син взе че се удави в една капка.” Та, дойде и времето “лудият гидия”, руският храненик, Болен Лидеров да се удави в същата капка.

 17. Мартин, казвате:”да се сложи край на площадно-кръчмарската демагогия, прерастнала …., в „политическа“ партия „АТАКА“. Нали точно това се случва! Слага изоставя се партия Атака. Но ЗАЩО? Защото вече не върши работа? А дали не и защото има нови политически проекти и образувания, създадени за същата цел?
  Не се смейте на изпадналия “лидер” ами се оглеждайте кой и какво готвят за същите цели: Строеж на АЕЦ Белене, спиране проучването на шистите, продължаване на енергийни проекти независимо от липсата на изгода за България на всяка цена, създаване на антиевропейски настроения… и т.п.

 18. За Капката ми е думата – разговаряме задушевно с един нов мой познат, Димитър Черния от Повеляново, като го гледаш – мъж канара, ама му мъждеело сърцето.
  – Ама има – вика ми – и на по-лош хал от моя. Един от бояджиите, дето сега е при мене в работилницата, знаеш ли на какъв огън е, жена му е руса (Нека Иво да не подскача – не е рускиня)!
  – Руса, вятър – подпирам го аз отдолу – те все за руси се драскат, а като ги погледнеш, очите им като маслини!
  – Не е така бе, русо нещо ти казвам, проклета, проклета – не се минава покрай нея! Като го емне в къщи, като се заблещи с онези жабешки очи, после по два дена хълца човекът! Ама аз знам – руса жена и алест кон в къщата си да не държиш. Миналата година имах един такъв, един ден се впряга, три дена посяга да хапи. Тъй ли – „бам” един патрон в тиквата и хайде на наденици. Да видиш каква весела зима беше, ама сега нещо ме стяга сърцето, трябвало да отслабвам – приказки! Ама пак съм по-добре от оня, щото и той можи да я изяде, както му е накипяло, ама има ли кураж да я утрепи?
  P.S. Мене ако питате – и за паметника си е баш същото.

 19. Отново Иво е на висота в сарказма си, и духовит като вентилатор!

 20. ОК, има разпад на руския проект “АТАКА” с цялата му комичност през годините, но по-интересно за мен е да прочета мнението на г-н Инджев за това кой /или какъв/ ще е следващия такъв. Може би някакъв soft вариант на Волен – патриотарско движение на бивш президент с историческо образование, ДС-практика и “капацитет” в енергийната област?

 21. до Petermann

  Гоце няма да рискува да поеме още веднъж недоносче като АБВ, с което да се провали на следващите парламентарни избори. Той не гони дивото, а питомното – БСП. Ако Путин е решил, че Гоце ще е отново лидер на БСП, Гоце ще стане лидер на БСП (и кандидат за премиер). На нас остава тежката задача да предотвратим последното.
  А АТАКА още е рано да я отписваме. В София може да не играе никаква роля, но съм чувал за цели села, които са в нейна власт. Не вярвам да не влязат в парламента през 2013г. (не без помощта на Доган, разбира се, както винаги…)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.