В Москва нокаутираха Путин с освирквания

„Кой е следващият?” , попита водещият на пряко телевизионно предаване в Москва от боксовия ринг, на който интервюираният от него руснак Фьодор Емиляненко беше победил току-що в свободен бой тежка категория американеца Джеф Монсън. От залата се дочу отговорът на въпроса кой е следващия за бой :”Путин”!

За уникалния инцидент, който е първото по рода си публично и масово освиркване на Путин, станало по време на опита му да се присламчи към току-що спечелената с юмруци слава на „руския богатир” (както той нарече човека с украинската фамилия Емилианенко), послушни руски медии се опитаха да премълчат. Изтрили са звуковия фон с освиркването при излъчването на записа. Но в прякото предаване, публикувано в интернет, ясно чух с ушите си виковете на чист руски език към Путин по време на неговата възхвала на шампиона. Сред тях се открои звънкото „махай се” и то определено не се отнасяше до победителя в двубоя, а до Путин, опитващ се да надвика освиркванията.

Както съобщава Dnes.bg, пресаташето на федерацията по професионален бокс на Русия Андрей Баздрев, признава пред радио „Ехото на Москва”, че Путин е бил учуден от реакцията на публиката, но бързо си възвърнал самообладанието.

Въпросът „кой е следващият”, зададен от руския телевизионен водещ към победоносния побойник и получил от аудиторията отговора „Путин” , звучи метафорично при спадащия рейтинг на Путин в Русия ( интересно, моя скромна българска блогърска милост дочу това в записа, а руските медии-не?!). Вече питат и западните медии. „След Арабската пролет, падането и ликвидирането на Кадафи, оставките на Папандреу и на Берлускони, може би и в Русия трябва да станат поне минимални промени?“, пише италианският вестник „Република“.

Сайтът Dnes.bg отбелязва, че инцидентът в спортния комплекс „Олимпийски“ зарадвал блогъра Алексей Навални, известен с това, че разобличава корупцията сред властта. В блога си на сайта на радио „Ехото на Москва“ той нарекъл случилото се „краят на една епоха“.

15 мнения за “В Москва нокаутираха Путин с освирквания”

 1. Поздравления за БНТ- визирам участието на семейството Ви в съботното предаване.
  Явно телевизията се измъква от сталинската хватка и променя стила си.
  Какво ли ще стане когато петоколонистите останат без влияние в големите медии?
  С изключение на частната (KG)BTV.

 2. Това напомня на едно друго премиерско освиркване само че по време на футболен мач в Разград, отпреди 2 месеца. тогава също 99% от медиите се направиха, че не са го чули, ама добре че беше прякото предаване по телевизията. Впоследствие лидерът на освиркващата агитка бе “респектиран” от полицията на един от следващите мачове на неговия отбор.

 3. Пиша тези няколко реда в деня на Въведение Богородично, ден в който родителите водят децата си в Храма. Както някога са постъпили с малката Мария. Но у нас те отдавна не го правят, било че не знаят пътя, било че там не винаги е място на благочестие и доброта. И затова не са виновни децата.
  В една добре позната книга, свещения Коран, се укоряват народите, получили „китаб” от Всевишния – нали ви прати пророци, нали повярвахте в неговите истини, защо не изпълнявате? Пак там е казано, че най-опасни сред неверниците са лицемерите, тези, които се преструват на предани – срещу тях ще бъде насочен всепоглъщащият „джихад”! Страшни думи, защото само преди месеци един високопоставен полски дипломат се изправи пред камерите да каже, че ако я караме така, след десет години в Европа може да има война. А господин Барозу побърза да успокои духовете. Само дето вече нещо не му се хваща вяра на приказката. Някои от пишещите във форума са видели бившия Съветски Съюз в дните на неговото процъфтяване и пак са се потърсили от фалша и лицемерието на едно болно общество. Аз можах да видя „оттам” (докато се учех) и да почувствам на гърба си неговия разпад, с всичките му красоти и безумия – пазарни социализЪми, перестройки, междуетнически сблъсъци, безгласни гласности и подкупни медии, бандитски кооперативи, измени и измами, фалшиви идеали, митинги с откровени клакьори под знамената, партийки от подставени лица, олигарси, политически лидери-въздухари, марионетки, самозабравили се ченгета, повсеместна бедност и нищета, нищета, нищета… Моля ви сега да слезете на нашата земя и да се отгледате – кое ни липсва? Почвата е друга, и хората уж са други, а вонята е същата!

 4. Напразни надежди! Следващият след Путин ще бъде също творение, излязло от калъпа на КГБ-мафията.
  Всеки, евентуално промъкнал се свестен, ще бъде своевременно отстранен или премахнат физически. Без колебание, без задръжки.
  И друго – масата /”болшинството”/ руснаци сами не искат да се демократизират, да се европеизират, да живеят свободно. Увреждането на мозъците е тотално и необратимо. /Изключенията потвърждават правилото./ Искат си Батюшка Сталин, ненавиждат Горбачов. Живеят в омагьосан кръг, който само тежък катаклизъм или пълна безизходица биха могли да разкъсат.

 5. Инцидентът е зарадвал и големи медии като Telegraph, Die Welt, Corriere della sera, които са поместили видео откъси от голямото освиркване на първа страница на интернет-изданията си. Други като Le Mondе (нито един френски в-к не го отбелязва), NYT, Guardian, FAZ са предпочели да го подминат.

 6. до МИЛЕВ: Бях на мача, беше голяма веселба!Викаха му: Бойко, КУРВО!!!Той с обиди и си тръгна.

 7. Истината няма да се затрие, благодарение на блогърите:

  “И какво ще стане накрая?
  Точно така – месец по-късно насядалите по пейките бабички в някое рязанско село ще знаят всичко с най-големи подробности:
  “Михална, а пък Путин се бил орезилил. От нямане к’во да прави и от скука отишъл да играе в цирка, загубил там от някакъв си Мопс, за което го и освиркали. Пък той, извергът, взел че се обидил и забранил на всички да ходят по нужда”.”
  Източник:
  http://navalny.ru/blog/514/

 8. Васко,Иво,дайте повече информация как може да го видим на запис това предаване с участието на с-вото на Инджев по БНТ.Та това е събитие,бре хора!

 9. Появата на И.Инджев по телевизията
  /БНТ/Симеоне, ще е много голямо събитие,дори ясен знак като начало за пробив!!!!!при Залез на боговете!

 10. Забелязахте ли как напоследък няма никакви полицейски акции с екзотични имена?
  И кога ще бъде освиркан ББ?

 11. крайно време беше да се покаже картон на путкин.Правят го руснаците,а Европа гледа простотиите в сесере и си трае за да не остане без газ.

 12. Може би Путин го освиркаха и заради грандиозния му проект “ЕВРАЗИЯ”, новата външна политика на Русия, която с нищо не се различава от старата.
  В книгата си “Внешная политика Руссии”, стр. 328, издание 1897 г., руският историк Константин Аполлонович Скальковский (1843-1905) пише откровено за вековните руски цели: “Русия има на Балканския полуостров своя история, която започва още от времето на Светослав и в нейните заключения трябва да търси за себе си подходящите решения и примери. Нашата задача е по-обширна от съчинението на ефимерни автономии и конституции за румъни и българи и настаняването на немски принцове у тях. Русия стои начело на Източния свят, начело на всички славяни и на всички православни и в техен интерес трябва да се бори със Западна Европа, да се бори непрестанно и с векове. За нас българите, сърбите, румъните са само войници в колосалната борба, войници в гигантското вековно сражение… Тежко на Русия, ако вземе да слуша дипломатите и да търси блогоразположението на когото и да било, а още по-малко това на българите и сърбите, които на нея дължат всичко, т.е. това че са хора, а не работен добитък на турците. Русия трябва да върви напред със самоувереността, че ние “ще бъдем там, гдето трябва да бъдем”. Такава трябва да е програмата на руската политика – програма проста и ясна, а следователно, лесно осъществима.”
  Руснаците винаги са смятали другите народи за работен добитък, които те трябва да “освобождават”. Нашето руско “освобождение” започва, както казва и руския историк Скальковский, още по времето на Светослав. Той така ни “освободи” да не бъдем работен добитък на византийците, че след това паднахме под византийско робство за цели 150 години. Следващото “освобождение” беше да не бъдем работен добитък на турците. Така ни “освободиха”, че след това ни направиха “задунайская губерния”. Докато великият Стамболов не ги прати по дяволите. Заради което го убиха. През 1944 г. дойдоха отново да ни “освобождават”, този път от нас самите. Така ни освободиха, че след това станахме де факто Съветска република. Въпреки, че руският губернатор в България, Тодор Живков, много искаше да бъдем и де юре такава република. Направи на два пъти опити да станем такава, но явно руснаците не желаеха работен добитък в ОБОРА си. А един голям българин беше казал “Който ни освободи, той ще ни зароби”.
  В руската външна политика няма никаква промяна и до днес. Днес тя се нарича ЕВРАЗИЯ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.