Подложиха шефа на АЕЦ “Козлодуй” на бандитски “стрес тест”

„Александър Николов, шефът на АЕЦ Козлодуй, е бил пребит тази вечер, научи По света и у нас. Той е бил нападнат от двама неизвестни, докато се прибирал към дома си.
Ръководството на областната дирекция на МВР Враца е пристигнало спешно на мястото на инцидента. Повече подробности не се съобщават. Не се знае и какво е състоянието на Николов. Подробности очаквайте в емисиите ни утре.”

Това е задъханата извънредна, собствена новина на БНТ от края на 21 ноември. Ще видим дали това е началото на отпушването на една задръстена тема.

Едно уточнение: не става дума за някакъв шеф, а за самия изпълнителен директор на ядрената ни централа. А сега от мен “подробностите” от вчера, онзи ден и от доста отдавна…

За далавери в централата от години говори и пише ядреният физик Георги Котев, работил на отговорен пост там 17 години. С подозрителна безотговорност обаче му отвръща българската държава, която упорито отказва да разследва твърденията му. Ето как реагира тук в ivo.bg със свой коментар на събитието г-н Котев:

 

“На 20-ти април 2010 г. съм подал сигнал до т.нар. „Комисия за превенция и противодействие на корупцията“ (предшественик на БОРКОР), с председател Цветан Цветанов, сигнал за изчезнали три тона ядрен материал от АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД. До ден днешен сигналът е със статут „НЕОБРАБОТЕН“!!!! На Ал. Ник. не би му се случила тази „случка“, ако българските правоохранителни органи си бяха свършили работата, така както ги задължава законът. Вместо това държавата БГ продължава да толерира престъпността.”

Дали личната трагедия на пребития изпълнителен директор Николов няма най-после да стане повод да бъдат чути сигналите за нередностите? Още повече, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обеща да проучи твърденията на Котев на среща в неговия кабинет ( организирана с посредничеството на моя милост на 14 октомври миналата година), но вместо да включи в екипа за анализ на повдигнатите въпроси първоизточника на сигнала Георги Котев ( както му обеща в мое присъствие), назначи …ведомствена комисия.

На лъжата краката са къси- както и на късото съединение, което произтича от нея.

На ход е този път не толкова г-н Трайков, колкото съотборникът му Цветан Цветанов – под вещото ръководство на треньора им в дисциплината „отхвърляне на отговорност”Бойко Борисов. Все пак става дума за ядрена централа, а не за октоподи, медузи и други мекотели- нито пък за трактори и други „шменти и капели”.

21 мнения за “Подложиха шефа на АЕЦ “Козлодуй” на бандитски “стрес тест””

 1. На 20-ти април 2010 г. съм подал сигнал до т.нар. “Комисия за превенция и противодействие на корупцията” (предшественик на БОРКОР), с председател Цветан Цветанов, сигнал за изчезнали три тона ядрен материал от АЕЦ “Козлодуй” ЕАД. До ден днешен сигналът е със статут “НЕОБРАБОТЕН”!!!! На Ал. Ник. не би му се случила тази “случка”, ако българските правоохранителни органи си бяха свършили работата, така както ги задължава законът. Вместо това държавата БГ продължава да толерира престъпността.

 2. …са предприети следствени действия и че е установена причината за побоя, а тя е грабеж. (Граби се от народа на България.) Повдигнато е обвинение срещу неизвестен извършител, въпреки че извършителите (на грабежа на народа) са известни…

 3. Няма да е лошо да се поразбудят задрямали журналистически съвести та белким дочакаме по сериозни действия от страна на това правителство,колкото и да не му се иска!

 4. Съвсем нормално, дори бих казал – закономерно. С мутрите – по мутренски. И това е добре.
  Лошото е, че става дума за област, в която мутренските похвати могат да доведат до много голямо “ДУМММ!!!”. Такова, че да “изпотроши стъклата” не само на редакцията на “Галерия”!
  Изчезнали ТРИ ТОНА ядрен материал!!!
  Къде са оплаквачките срещу сондажите за шистов газ, да се разтревожат?!

 5. Липсва ми позицията на премиера, която в този случай би била – Сам си е нанесъл побой.Били са двама, самият Александър Николов и неговото второ аз.Деянието е извършено за да ни злепоставят пред премиера на Швеция Фредерик Райнфелд, койта е тук на посещение.

 6. Ако искате нищо да не се свърши и да се замажат следите назначавате КОМИСИЯ.

 7. Сутринта в 6 и 45 с автобуса изпратир баща ми 80 годишен старец сам на болница във Враца.Обади ми се,че го оставят там.Аз не съм в състояние да отида с него – болен съм от години,без никакви доходи,без никакви човешкуи права ,докаран до състояние да оставам ден след ден по чудо жив.За моето състояние и причините довели ме до тук пиша две години на “Нощен хоризонт”- нищо!Имеили пращах на адреса на радиото – никакъв отговор.Телефони им давах,адрес всичко – нуищо!Сега съм се згърчил до реутана от фурня с които се отоплявам и незнам какво да правя!А като знам какво направиха тея убиици във врачанската болница с майка ми,какво направиха с мен преди години!
  Ад България е Ад смърдело падениве,лицемерие бездушике !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Гади ми се от всички !!!!!!!!

 8. За никого не е тайна, че комунистите, мутрите и бандитите винаги имат на разположение богата гама от средства за общуване по мужду си.

 9. За никого не е тайна, че комунистите, мутрите и бандитите винаги имат на разположение богата гама от средства за общуване помежду си.

 10. Има ли подписка срещу АЕЦ Белене и къде може човек да я подпише? Детето ми има тироидит на Хашимото от Чернобил, а и познавам доста хора, които биха я подписали.

 11. Г-н Инджев, от предложените във вчерашния ми коментар титанични филосоВски напъни на главния евразиатски “мислител” разбрахме че за разлика от уродливата западна либерално-капиталистическа, индивидуалистична и алчнособственическа икономическа логика, то алтернативната ИСТОРИЧЕСКИ УТВЪРДЕНА ЕВРАЗИАТСКА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА се базирала на двата основополагащи претенциозни принципа:
  • ОБЩНОСТЕН принцип на управление на икономиката
  • Критерий за РАВЕНСТВО в процеса на разпределение

  Днес можем да видим на практика как тези филосоВски мъдрости се прилагат в евразиатската жизнь, на примера на атомния хрантутник на Русия «РОСАТОМ».
  Оказва се че 80% от евразиатите никой не ги питал как да се развива индустрията, което яко намирисва на общностен принцип на прилагане на демагогиката, отколкото на управление на икономиката.
  Освен това в процеса на разпределение, същите тези евразиати виждали само широкото разпределение на отделянето от залъка им за да нахранят до насита лакомото ядрено бебче.
  И всестранно разпределение на екологическо замърсяване забелязвали.
  Поради това днес решили да излязат на спонтанен митинг в подкрепа на горните животворящи евразиатски икономически принципи.
  http://decomatom.ru/node/366
  Понеже хрантутникът проявява забележителен евразиатски апетит (в превод от евразиатски – маа кат разпран), нека да отделим и ние от залъка си за да е здрав, силен и мощен, както подобава на истински евразиатски БАГАТИР.
  Давайте бълхари !!!

 12. Виновни са американците,евреите,Иван Костов, десните в Бьлгария,Шеврон и шистовия газ и технологията за добиването му

 13. Състоянието на АЕЦ е по-важно от това КОЙ ЩЕ Е МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ.Опазването на експлоатиращия и ръководен персонал на централата е НАЙ-ВАЖНАТА ОХРАНА на държавата.Последствията от посегателство върху Президент, Премиер или който и да е министър,депутат и политик са нищожни в сравнение с вероятните последици от посегателства над персонала на АЕЦ.НЕЗАВИСИМО ОТ ЦЕЛИТЕ.Какви ДАНС,какво МВР,какво БОП???Един срив в централата може да доведе до ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.Този случай доказва тоталната некомпетентност на Борисов и екипа му да предложи нормално управление и да гарантира някаква сигурност на най-важните неща в държавата.ТОЗИ СЛУЧАЙ Е ЯРКО ДОКАЗАТЕЛСТВО СРЕЩУ ВСЯКАКВИ ТЕЗИ,ПРЕДЛАГАЩИ СТРОЕЖА НА АЕЦ”БЕЛЕНЕ”.Това безпардонно посегателство върху персонала на АЕЦ може да доведе до посегателство и ВЪРХУ ЦЕНТРАЛАТА. СТРАШНО Е ДА СЕ ПОМИСЛИ!!!!

 14. Иво,когато става дума за бруталност -виж, обезсилиха ни до такава степен/пак, тези същите… / ,че няма смисъл да се вълнуваме …в последствие.Ето ,днес пред очите ни- не един ,не два ,не три …а пет достолепни кестени,които на никого не пречат/истински дар от Господ!/ а само задето им се радвахме и затова ,че красяха нашия все пак , малък ,изостанал, напълно разорен град …вече са с отрязани корони.Кой ни е виновен ,не те питам.Всеки ,който има сили да напусне България е истински българин .

 15. На питането от Todor Todorov
  Спри АЕЦ БЕЛЕНЕ! https://www.facebook.com/home.php?sk=group_10561241952212
  Група в която бях и аз,както и някои от тук пишещите,която беше зомбирана ,покрита,употребена за други цели и никой никаде думичка не спомена за съществуването й !
  А през всичкото време се даваше думата на какви ли не агитатори за Белене а и шистовите!
  Сами си правете изводите кой на кого се покланя ниско и си пази рахатлъка !
  И за това съм писал и това е още една от причините да не важен моя живот!
  Писал съм “и аз ли трябва да направя като този о Осло за да бъда чут”
  Объркат ли и баща ми тея във Враца обещавам “Осло”.За “закона на махалото” ще припомня!

  Подписка от март още
  НЕ ИСКАМЕ АТОМНА ЦЕНТРАЛА В БЕЛЕНЕ!
  http://citizenspeak.eu/node/20/
  Тук в Криводол не допускат журналисти и прокуратура защото много национални свързаности тръгват от тук и много голяма смрад ще излезе комунистическа! ГЕРБ не посмяха да пипнат,а оставиха досегашният кмет да стане на Враца!МНОГО ЧАКАХ,НО ПЛАЩАМ С ЖИВОТА СИ И ЖИВОТА НА РОДИТЕЛИТЕ МИ !ЗАЩО ?

 16. Елена, все някой трябва да остане тук. Не можем да оставим България на рубладжийските напъни, милиционерите и нео-комунистическите мутри на “евразиатите”. Аз три пъти съм напускал България, живял съм на запад, и три пъти съм се връщал.

  Няма да им оставим страната.

 17. Не знам дали има такава практика в България, но е трябвало да се изиска от правителството отварянето на Обществена комисия за АЕЦ Козлодуй, не ведомствена. Обществените комисии обикновено се оглавяват от съдя, призовават се свидетели, изискват се документи и което е най-хубавото има пълна прозрачност, тъй като обществото има достъп до информацията. Един министър, дори и да иска, не може да реши проблеми от такъв мащаб.

 18. Благодаря Ви, господин Бърцов. Подписах петицията и разпратих по цял свят. Ако не се активираме, може и да изчезнем като нация.

 19. Защо трябва да им оставим тази прекрасна земя и да се скитат децата ни немили недраги по чужбина?Всеки,който е живял в чужбина знае,че там не ни чакат с погача,трябва да покажеш два пъти по големи качества от местните,за да си намериш работа.Говоря за сериозна работа и нормални приходи,защото те ни искат за обслужващ персонал,а престижните места си ги пазят.

 20. Дошло е време да извикаме:”НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ!”, а нашето оръжие е създаване на силно гражданско общество. Някой трябва да ни поведе, ако искаме да спасим нещо от оглозганата ни Родина и съсипаните остатъци (физически и духовни)от този народ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.