Европейският ПЕС изръмжа на опитомителя на вълци Първанов: ще подвие ли опашка Борисов?

Партията на европейските социалисти ( ПЕС) сложи не само на първия ред, но и на първия по важност партиен пост в Европа, лидера на БСП Сергей Станишев. Това е смъртоносен политически изстрел срещу заявките на партийния бракониер Георги Първанов да следи от „последния ред” на предстоящия конгрес на българските социалисти какво става в партията, обект на мераците му за обяздване на тази ракета-носител в завръщането му на висока орбита в държавата.

Европейските социалисти по този начин на практика, без да го декларират изрично, взеха страна и предрешиха една от най-големите интриги в българската вътрешна политика. Признанието им за Станишев като лидер на ПЕС, макар и временно, само за година, няма как да не е отчело каква отровна стрела е това в сърцето на бившия му ментор. Защото това е годината, през която Първанов се надяваше да яхне отново червендалестата столетна кобила и да изстиска силиците й за обиколно завръщане на управленския връх на държавата чрез на парламентарните избори, на който на БСП, като опозиционна партия, се възлагат надежди да смени ГЕРБ по логиката на протестния вот след тежката икономическа криза.

Бламиран е по принципа на карамбола обаче и сегашният господар на положението в българската политика Бойко Борисов, но не като опонент на Станишев. Борисов има лесен пропаганден отговор в това отношение-нещо като „не ме интересува какво правят другарите от ПЕС”. Проблемът на премира обаче е съвсем друг. Той е в това, че вече се беше разбрал с Първанов за разпределянето на порциите и дори започна да подготвя почвата за някаква форма на стопляне на отношенията с третия спазарен играч за резултата от мача в близкото бъдеще Ахмед Доган. Към него Борисов отправи няколко топли слова напоследък, а за Първанов напълно откровено запрати комплиментите си като към „истинския фактор в ляво”, които сега имат ефекта на бумеранга срещу неговите публично споделени сметки. Сега на Борисов ще му се наложи да си плюе на прогнозата отново. А и на обещанията в задкулисните шушукания.

Не се съмнявам, че Борисов ще намери начин да се извърти отново. Правил го е много пъти, няма да има проблем да се ориентира безпринципно и този път. Ще бъде голям цирк и потвърждение на казаното от Станишев за гербаджиите като „циркаджии”, ако сега Борисов се откаже от пазарлъците си с изоставения от ПЕС Първанов и започне да прави мили очи на Станишев.

Големият въпрос е накъде ще избие натрупаната инерция на стремящия се към важна роля Първанов, който едва ли ще се предаде толкова лесно.Защото, не се съмнявайте, той е тежко въоръжен с информация, трупана целенасочено от него като зимнина за тъкмо такава зима, каквато изглежда настъпва за неговата кариера. Няма да се даде без бой. И никакъв бой(кот) на европейско ниво няма да го откаже. Той от международния бойкот на Запада срещу него като действащ президент на България не се притесни, та какво остава от някакъв си европейски партиен жест. Човекът се има за първия опитомител на вълк в човешката история, както вече няколко пъти се хвали. Няма да трепне пред някакъв си ръмжащ ПЕС.

Най-логичният му ход е да активира резервния си вариант чрез проекта си АБВ, който той създаде така безпардонно с ресурса на държавен глава, обикаляйки поверената му държава с платения от бюджета президентски антураж.

Очаквайте изненади. Какви? Че откъде да знам, безскрупулните политици са способни на всичко. А и нали изненадите затова са изненади! Сигурно е само, че ще ги има.

19 мнения за “Европейският ПЕС изръмжа на опитомителя на вълци Първанов: ще подвие ли опашка Борисов?”

 1. Каква я мислиха А. Б. и Г., а тя ква стана! А догодина май ще става по-.
  Когато си навреш главата в задника, не забелязваш сергеевите камъчки по пътя си. Защото Серьожа не е избран нито ненадейно, нито току-така. Това са гознаели А. Б. и Г. А сигналът има още един смисъл – Европа потвърждава “НЕ-то на Бойко и банада.
  2012 ще е пълна с предсрочни изненади.

 2. Ауууууууу, ами да предложа една хипотеза като отговор на Големия въпрос.
  То като стане дума за вълчици и като се имат предвид столетните блянове за “Трети Рим” на “прогресивната част” на човечеството, чийто виден представител е той, какво може да му дойде на ума на страничния наблюдател?
  Че туй ще да е последното доизкусуряване на въжделенния им Проект.
  Че то по-сложното вече е направено, и то от самия наш (п)резидент-естествоизпитател.
  Имайки в предвид по-специално и акушерските му умения, за които понякога пише и автора на блога, това на което сме свидетели да не се окажат амбиции далеч надхвърлящи най-смелите ни очаквания и представи – участие в Проекта на с опитомена вече вълчица, примерно. За да е контролируем процеса, така да се каже.
  Като ги знаем как си решават задачите “с размах” и “от зародиш”, как все търсят “окончателни решения” и “крайната цел” – нищо не е изключено.
  Сега остава по-лесното – на опитомената Зорница да и подхвърлят два комуноидни изтърсака да бозаят (в тандем) и Проекта (или по-точно споменатото улучшение) можем да го пишем вече стартирал.
  Междувременно тандемното управление на бъдещия “Трети Рим” се изпробва от други двама изобретателни и инновативни представители на същото това “прогресивно човечество” и то на място, в самия му център.
  Иначе какво би могло да е това което е тласнало нашенския изтъкнат представител на “прогресивната част” към такова извънредно странно дело – опитомяването на вълчици?
  Да беше Трапер да речеш, да има някаква предполагаема нужда от такова занимание, а той въоръжен със съвременни оръжия, с оптически мерници, хеликоптери, хайки от викачи, заградителни отряди и т.н. която и да иска жертва може да му доставят на мушката.
  Може би Естествознанието? Едва ли това го интересува, както едва ли го интересува ръмженето на някакви евопейски социалистически песове, бойкоти разни и всякакъв друг демократичен фолклор. По-скоро не му пука от това.
  Неговите цели и претенции могат да имат само една посока – североизток.
  Като се има в предвид и онова минало с което особено се гордее, в неговите странни действия по-скоро се крие някое АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ С ЕВРАЗИАТСКА НАСОЧЕНОСТ.
  Нищо чудно след неуспехите им чрез масовия терор, тоталитарните диктатури и буксуващи преходни периоди, другарите да са стигнали до решението за изпробването на такава екстремна закваска за достигане на евразиатската “крайна цел”.

 3. Напълно съм солидарен с изводите на Иво!
  Чудесна журналистика!

  Можем да съдим по косвените признаци, че “противниците” Гоце и МУТРАТА вече силно накърняват интересите на официалните ни съюзници?

  “Бивш” щатски посланник нарече “дипломатично” Борисов мутра.
  След изборите настоящият заяви, че повече няма време за празни приказки.

  Не-умният “борец с престъпността” Цветанов беше в САЩ. Никакви дитирамби, никакви медийни изцепки и хвалби не последваха.
  Явно не е чул нищо за пред “мат’риала”.

  Вчера се видя ясно, че и в ЕС гледат с много голяма тревога на “политиката” на МУТРАТА.
  Щом се решиха на такъв недвусмислен жест с избора на Станишев.

  “Жребецът” Силвио мислеше, че с медии и празни приказки може да “управлява”. От ЕС му показаха, че греши.

  Очевидно, че българският му “приятел” не може да се разчита на по-добро отношение.

 4. Не абв, а БСДП е ориентира за Пьрванов.

 5. А посланическите постове в постсъветска Азия къде ги оставяме като вариант? Евразийски съюзсе готви, все пак трябва да пратрим някой добре подготвен кадър с познания и вътрешна информация да преговаря за нашето мпсто в него…

 6. дали пък с избора на СтаниШЕФ , не се разчиства пътя на Гоце към председателството на Партията ?

 7. Многo я направиха политиците, Иво, да знаеш! Сега като намерят място на Гоцето и и отпада ангажиментът на половина – остана за дъвка само Русията. А като я закрият и нея, може пак да те назначат в Телевизията – то сега поне телевизии бол.
  Нашего брата, дето не ни бива да се оправим с насъщното и на две магарета сламата да подредим, много обичаме издълбоко да вадим вода. И аз няма да се деля от колектива, дето всите турци – там и гол Хасан. Все ми идат велики идеи,как да пренаредим правителството, как да понапълним бюджета, как да открием щат за поне още двама адмирали, как пак да си купим на безценица една фрегата, ама ако може да е минала педесетте, по-зряла така, с опит. За по-малко не ме търсете, имам си и аз самочувствие, и самоуважение!
  Направо ще се захвана за правителството – много са ни министрите, а и длъжностите им, титулите им са нефелни. Да вземем министерството на образованието, младежта и науката (бързам да го напиша докато не са го променили). Хубаво си е било едно време на народната просвета. Като махнем това противно „народна”, остана една просвета и верселям. Каква наука, какви пет лева, те да четат не могат – наука! И защо им е да са толкова грамотни, да четат етикетите на стоките и договорите с мобилния оператор, и да се пукат от яд. И „младежта” да се махне, че може да го съкратят един ден министъра, като даскалите с непълните паралелки, поради липса на младежи отсам границата.
  Вместо министър на външните работи направо да си назначим двама фелдегери, в Брюксел и във Вашингтон, и като кажат там „признавате Косово!” – признаваме го. Като решат „вече ще пишете на македонски език!” – одма да сме готови. То за това министър не трябва, хеле пък неслужил войник.
  Няма никаква нужда министърът на здравеопазването да е доктор. Щом само ще го пази – може да е някой от охранителния бизнес. И без това алъш-веришът им е, на влизане в болницата – „дай!”, на излизане – пак „дай!”, че и на джипито, на здравната каса, на доброволния стълб, на дарителската сметка, на мафията с лекарствата… За това чак докторлук не трябва, по добре да е някой ВИС-аджия или авер на големите батковци от упражненията по физкултура.
  Това на земеделието и храните направо ще се закрие, със земеделие вече никой не е луд да се захваща, а храни и без това си внасяме. Може да остане там някоя агенция за обслужване на арендаторския бизнес и за събиране на парсата от европейската каса.
  А кажете ми сега защо ни е министерство на околната среда и водите. Без министър какво ще й стане на средата, ще се премести накрая ли? И за водите – същата работа, морето си е там поне от хиляда години, Дунавът си е син и бял до отказ, питейната вода никой не е луд да я пие, а бутилираната минерална я наливат на общо основание от чешмата, ама ние де да знаем?
  Веждито и той да си ходи, не че е лош, ами какво е това чудо, министър на културата? То с министерства ако ставаше, откога да сме я наредили, ами и друго трябвало.
  Я ми кажи, Иво, ако лъва от зоологическата градина изяде министъра на физическото възпитание и спорта, ние кога ще го разберем? След месец? Аз викам – може и половин година да мине. Така че – пайдос! Той поне една сладкарска верига да имаше, да ни радва като Лучано, а той ни радвал с олимпийска шампионка, голям праз.
  Не смея да досаждам повече, само ще ми разрешите да го пооформя, проекта за рационализация.
  Първо – начело на правителството да си имаме „министър-президент”, както по времето на Стамболов. Да го видя тогава бате Боко къде ще се врътка, какъв искал да става и какъв не щял!
  След него – от нине и пристно, и во веки, да се нареди вицепрезидентът Цв., на вътрешните работи (почнал е като началник-склад, още в милицията), здравеопазването (пазене му е майката!), физическото възпитание (има ценз) и правосъдието – и без това обвинение, дознание, съдебно дирене, присъди, всичко му иде отръки.
  Да има най-много и още един вицепрезидент – на сивата и бялата икономика, туризма, социалните помощи, транспорта, вноса на храни, енергийните скандали и подмяната на водонапорната мрежа.
  Толкоз! Какво друго ни трябва за да се оправим, освен три богатыря или тримата глупаци, трите прасенца, трите кита, тримата танкисти – „Бог троицу любит”, кой както си ги харесва.
  Събере ги сутрин бате Боко, каже им какво е намислил и те отиват да си скубят косите. Надвечер ги събере пак – каже им, че вече мисли друго и сядат да слушат специалните разузнавателни средства, и да се кикотят. И така делото преуспява!

 8. Г-н Инджев,не знам кой кого е надхитрил,или кой повече е спечелил
  Но с Вас започнахме отдавна като “приамурски партизани по долини и планини от Ламанша и Владивосток”,
  но след известна придирчивост по отнешение на апологетиката,се радвам,че чудесната журналистика насърчава проницателно мислене и коментиране!
  Не съм си представял,че така успешно а вече бързо ще се приближавате към Еверест и допълвам,че не Ви забравям около бъдещото постсъветско пространство
  в Азия преди Америка да изръмжи на Китай а ЕС на п а л е т а т а си,Ники!!!!

 9. Просто цитат…”Това, че ПЕС са сложили Сергей като временен изпълнителен директор до редовния й конгрес е по устава на ПЕС и става автоматично. БСП е първа в листата на партиите от ПЕС защото започва с буква “Б”. Това е истината. А защо е в ПЕС – ами защото ПЕС приема АВТОМАТИЧНО партии в редовете си, само който не е пожелал, той не е станал член. ПЕС започнаха този автоматичен прием, след като тяхната проформа “опозиция” ЕНП започна да приема автоматично всякакви помияри в редиците си. Просто на ПЕС и на ЕНП им трябва численост, по това те мерят мощта си. А че БСП използва този нищожен факт да тръби с фанфари и се пише велика, е просто измислица на болния ПИАР-ски мозък на БСП и компания. За зомбиране на баламите.”…

 10. На мене лично ми е все едно кой от двамата достойни българи ще е прецакан.

  Най-добре е, разбира се, да са прецакани в комплект.

 11. Това намерих в Интернет. Явно реставрацията тече на всички нива.
  Ето файла, който интер”ком” не пропускаше. Махнете скобите.

 12. И сега?! Барозо направо да ходи в Бюрото по труда и да се регистрира като активно търсещ си работа.
  Станишев сега е по на “високо”,не ЕНП (Европейската народна) ниско е !
  В историческите хроники:
  Там някъде в западните покрайнини на България имало съюз някакъв на име “Европейски”,до като…

 13. When found the tidy sword of the same Prince Sviatoslav Igor fallen here,about 872 ,now actual PM might see “some sign before the EU” and convert skilly Prince,s sacrifice near Dneper -in times of famous and fast very beloved Bizance – as cause to assist ideas of PM Putin and the same colleague of Mr.Parvanov.
  Then even our NIKY would not worry what is saved continuity in Foreign Affairs and effective
  practice on time and place!

 14. До Пенчо
  Отговора започва с “Б” и завършва на “орисов”, както си го знаем, милиционер с “позиции”, само дето става все по-бърз!

 15. към Todor Todorov | ноември 25, 2011, 16:21

  Много ми е познато това име – Остоич;))) А и не ме учудва позицията му;))))))) Василий Кандински да не е правил портрети на Ленин, бе другарю Остоич!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.