Първанов съска ревниво: “надява” се Станишев да “съумее”

Че в битката за повече контрол над медиите премиерът Борисов иззе доста от позициите на своя конкурент и приятел от ловните дружинки Георги Първанов, това е видимо и с невъоръжено ( с оптически мерник) око. Преминаващата „слава” на залязващия президент пролича обаче днес от някои дребни подробности, които могат и да останат незабелязани от зорките медийни очи, вперени в съобщенията за поредните успехи на министър-председателя, но някак си загърбили задъхания по петите му президентски влак, чиито последни вагони се изнизват безвъзвратно с все по-бледи изяви на „машиниста” Първанов.

По едно и също време днес Борисов и Първанов извършиха задължителния ритуал по лицемерното протоколно поздравяване на Сергей Станишев за неочакваното му избиране на най-високия партиен пост на социалистите в Европа. Иначе биха го удавили в капка вода: Борисов явно и публично, а Първанов- апаратно и задкулисно. Но ситуацията се промени и се налага замахването към главата на българските другари и другарки в движение да бъде трансформиране в погалване по главицата, станала ненадейно глава на Партията на европейските социалисти ( ПЕС).

В поздравленията на Борисов и Първанов има сходни излияния за очакваната полза от неочаквания скок на конкурента им на европейския соцвръх, но има и една-две дреболии, които ги отличават. Преди всичко е интересно, че от тандема Борисов-Първанов за медиите произтече като забележима новина само поздравът на открития опонент, а не на прикрития Първанов. Като знам арабската поговорка, че „ с една ръка не се ръкопляска”, реших да проверя дали пък случайно на сайта на президента не се мъдри нещичко по въпроса, което новинарите да не са забелязали навреме- не че се състезавам с някого, но все пак се усъмних. И се оказа, че има съобщение и не е съвсем безинтересно, каквито обикновено са сухите като миналогодишни чирузи антиновини в това произведение на изкуството да не казваш нищо.

Президентът изразява надеждата си, че високата позиция в семейството на европейските социалисти ще бъде стимул за ръководството на Българската социалистическа партия за постигането на високите цели, които си е поставила, както и убеждението си, че Сергей Станишев ще съумее да бъде на равнището на тези очаквания и му пожелава успех в отговорната мисия”, пише с днешна дата в президентския официален сайт.

Както читателят сам може да разчете, между редовете се долавя откровено съскане. Защото Първанов през зъби изразява „надежда” за нещо, което явно е убеден, че се нуждае от стимул за цели, които не са на високо ниво в момента. И, да, каква загриженост лично за Станишев!- надява се, че Сергей ще съумее ( т.е. –съмнително е) да бъде на равнището…

Тонът е най-малкото покровителствен и не оставя съмнения за раздразнението на Първанов. Ако искаше братски да прегърне своя по-дребен следовник, но вече по-едър фактор в Европа, щеше да изрази нещо повече от „надежда”, която подчертава ревността към успеха на съперника в партийното строителство. Вместо това го потупва отгоре по темето: „шляп,шляп, дано съумееш да оправдаеш доверието ми и да се задавиш дано с тоя пост в ПЕС”!

Интригата около разчистването на сметките в БСП се разплита в полза на Станишев, който Борисов преждевременно обяви за лесна плячка на сътрапезника си Първанов. Ще бъде интересно някой, въоръжен с микрофон, да попита премиера сега, дали все така смята Първанов за „силния играч” в БСП, с каквато оценка Борисов се ангажира и косвено се издаде, че заповедтта му в ГЕРБ никой да не говори срещу Първанов е част от сделка за поделяне на сферите на влияние, сключена с действащия държавен глава още в зората на създаването на ГЕРБ.

Сега ще се наложи май някакво пренареждане на картите. Ако имаше независима журналистика в България, бих я посъветвал: следете с повишено внимание тестетата с белязаните карти, които се раздават в палата на руския олигарх Златев в Правец- българската „Ялта”, където се решава на маса кой каква роля да играе в т.н. голяма политика в България. Няма как укротителят на вълци и колекционерът на кучета да не се съобразят с ПЕС от брюкселската порода, но гъвкавият Борисов явно по-добре взима завоя, при който се дочува скърцане – включително на зъби от изпадналия Първанов.

10 мнения за “Първанов съска ревниво: “надява” се Станишев да “съумее””

 1. Ey,za tova Vi se poklanyam,gn.Indjev!!!
  Dano imate zdrave i kuraj,za da gi ”Razgolvate po toya na4in!
  Ina4e Te sa Aktyori i ,uvi,mamyat ni kakto si iskat.

 2. Оставете го Гоце, тя неговата е изпята, и остава да видим господарите му от Масква как ще го хързулнат… Дори и куклите на конци като него си имат таван на израстване – а неговият не е висок, колкото и да се напъва, дотук беше. Оттук е все надолу – да видим къде ще спре. Че някои посредствени изпълнители като него, ако не оправдаят инвестициите, свършват доста надолу, даже и отдолу.

  Вижте обаче какво става на фронта с другата кукла на конци – Борисов. Една мутра го топи пред съда – че се е срещал с видни мафиоти, които са събирали пари, за да му купят поста на главен секретар на МВР при Кобурга. Ето повече подробности, и да видим кои други медии ще си позволят да го публикуват:

  http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10675&sectionid=hotnews&id=0000158

 3. Дали укротителят на вълци и колекционерът на кучета ще се съобразяват с ПЕС от брюкселската порода или с Московска Стражевая не е без значение. Но няма съмнение, че Станишев поведе пред Първанов поне с една обиколка през Брюксел, където човек с агентурно име Гоце няма как да бъде добре приет. Това подсказва, че Станишев няма да се оттегли от лидерското място в БСП с мотива, че е много зает с делата на европейските социалисти, за да отстъпи място си на Първанов, който не крие амбициите си да си върне влиянието в БСП. В Писанието е казано: „… всекиму, който има, ще се даде и преумножи, а от оногова, който няма, ще се отнеме и това, що има; а негодния раб хвърлете във външната тъмнина: там ще бъде плач и скърцане със зъби. Като рече това, извика: който има уши да слуша, нека слуша!” (Ев. Мат. 25:29-30)

 4. Гоце не го щат вече и в Европейския Коминтерн.-Яд го е ,че сега КГБ ще инвестира в Станишев да им вербува западни социалисти!!Гоце е аут-от всякъде…..колкото и да интелектуализира поздравления и азбучната си криминално финансирана АБВ групировка като алтернатива на БСП…

 5. ‎….оле-ле!!(o:…да не вземат да го отровят Станишев,за да го наследи Гоце………сериозно !!….(((O:

 6. Г-н Инджев настрана от факта,че сте много добър,което не отговаряше на вижданията ми за боязън към умерено професионално тшеславие,Вие имате усет,но за перфидността на върховете в тази Столетница има и по-верломни примери, които се шлифоват в Кремъл още от времената на Иван Сусанин,когото Романовци винаги тачели.
  Миналата година,когато лансирехте тезата за женските импресии с трите грации,Ви казах че 2011 ще е богата на събития!
  Разбира се,че не е колко и велико забележително откритие,но ако БКП се самоизтезавала и изтощавала кадрово то е точно това явление българските революционери не разбраха,докато ги бутаха като обезумели добичета към заколение.
  Бог и Съдбата са Ви обзавели с чудни двукраки,сред които и аз като итинско “Плашильо” за утеха на референдучето и кака му,
  защото не им се вързах и поех по свой път,за да не завися от царски,руски или съюзнчески прищевки – т.е. не и командирски
  Тъй като сега ще залаят им кажете,че пак ще ходите в Индия за просветление на ума по хималайските чукари,докато ги довърши ,както и ако с ъ у м е е Кардинала.
  А е и друг вид пърфаново президентско предзвикателство за Стани шеф!
  A и вече казах: не простотии,а простатни усложнения,ако не го изтръскат и изцедат докрай,което пък не трябва да безокои каките!!!

 7. Тия псета отдавна са обявени за фашисти в европейския парламент и това им е казвано в прав текст неведнъж. Сега със експерта по съветски униформи и атрибутика съвсем дават и всички нужни доказателства на обвинителите си. Новината вече се дискутира, както и ID-то на новия шеф. Ще бъде много интересно и колко ще издържи ако и там обяви опонентите си за циркаджии.

 8. Г-н Борисов,не ти требе с разкарване до САЩ,да отлагаш чрез министъра и неизбежното:било с Ана,било с Желево сладко от дюли,ако тражиш къде да се дене СИМЕ0Н,НО би могъл да избегнеш Бородино до Ватерло,щом Гоце е разбрал повече и от гласове на ПЕС и от ювелирна обработка на диаманти!!!!
  Имаш си приют за каркачнки,а не за вълци вълчици!!!!

 9. Председател на фракцията на европейските социалисти в европейския парламент е Мартин Шулц. Този същия Мартин Шулц, който преди изборите през 2009 г. дойде в София да подкрепи Българските социалисти начело със Сергей Станишев за “много успешното” им 4-годишно управление. Дойде да подкрепи онези, които след “Промяната” ограбиха България, днешните милионери и милиардери, довели народа до просешка тояга. Да подкрепи рушителите на България.
  В Пражката резолюция от 3-ти юни 2008 г. се казва: ” …Обединение на Европа не може да се постигне, докато тя не бъде в състояние да обедини историята си, да признае националсоциализма и комунизма като общо наследство. Различието в оценките за комунистическото минало може да доведе до разделянето на Европа на “Западна” и “Източна”. Да се знае, че съществуват значителни общи черти между националсоциализма и комунизма по отношение на ужасните престъпления извършени от тях срещу човечността…” Потвърждение на горното ще бъде и избирането на Сергей Станишев в Партията на Европейските социалисти.
  Западноевропейските социалисти и до ден днешен не могат да направят разлика между западната социалдемокрация и днешните български социалисти от партията БСП, преименуваната БКП. БКП, Партията терорист, дошли на власт на 9.ІХ.44 г. с помощта на щиковете на една чужда армия, най-некадърната и лумпенизирана част на българското общество, избили цвета на нацията в лагерите Белене, Скравена, Ловеч, угоявали прасета с труповете на избитите от тях с тояги, кирки и лопати българи. Присвоили си безцеремонно и безсрамно имуществото на имотните и способни българи. Установили в България след 9. IX. 44 г. единственият в историята й фашистки режим. Защото комунизмът, националсоциализмът (Хитлеровият фашизъм ), италианският фашизъм са братя близнаци. Доказа го дори и философът-марксист Желю Желев в книгата си “Фашизмът “. Едните извършили престъпленията си срещу човечеството на расова основа, а другите – на класова.
  Освен това холандката Елс де Гроен от партията на Зелените в Европарламента изтъкна, че България е единствената страна в Източна Европа, която запази в тайна имената на бившите си функционери, не отвори досиетата на ДС, а нейните генерали корумпират партиите и ги правят свои заложници.

 10. Сергей добре играе играта… предния път парира Гоце с подкрепа от Вашингтон… сега от Брюксел… съсела в крайна сметка се оказва Гоце… но мился, че след поредния шамар и изолация от Запада, Гоце ще бъде натирен и от московските си господари…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.