Явните тайни на двойните президентски игри

Много интересно се получава: в. „Труд” написа за две тайни срещи между Първанов и Плевнелиев и буквално същият ден Първанов се обади с опровержението, че …има такива срещи. Но не били тайни.Има и обяснителна част за нас, олигофрените (според него): не всички неофициални срещи били тайни. Пък ние, завалиите, не знаехме! Обаче знаем, че опровергаването на истината, когато няма нищо за опровергаване, си е чиста проба подценяване на публиката, така характерно за отношението на Първанов към своите „поданици”.

Лесно се опровергава информацията за подобни публични тайни, според които двамата си предават щафетата и е в реда на нещата да се срещат. Но си остава тайна защо Борисов и Първанов продължават да се правят на глухи за призивите ( ми ) да кажат защо се срещат тайно в хотела на Златеви в Правец. Вярно е, че не съм в. „Труд”, но съм си направил труда да се подсигуря с достоверни източници и в тройната коалиция Златев-Първанов-Борисов знаят, че моето твърдение е абсолютна и много неудобна истина. Защото имат какво да крият: докато се правят на сърдити пред публиката, всъщност зад кулисите си делят сферите на влияние в страната. Защо иначе ще си траят за това, че в някои случаи, както през март тази година, са си прекарали заедно цели три вечери във въпросния хотел в обстановка на грижовно домакинство от страна на олигарха на руска служба Валентин Златев?

Първанов вече покровителства новоизбрания си приемник на върховния пост Росен Плевнелиев. Вменява му страх от попадане в капан, ако си позволи да не следва неговата политика- например по отношение на отзоваването на посланиците с досиета. Опитният в интригите (политически) бракониер вби първия клин между Плевнелиев и правителството тъкмо по въпроса за посланиците, по който с новата позиция от днес на новоизбрания президент да се съобрази с решението на Конституционния съд на практика го противопоставя (поне на) външния министър Младенов. Каквито и обяснения да дава сега Плевнелиев, колкото и да е правилно да бъде зачитан независимият юридически орган за тълкуване на конституцията, избраната от него форма да го направи е пореден реверанс на ГЕРБ към Първанов, за когото кандидатите на партията дисциплинирано не казаха нито една крива дума в предизборната си кампания.

Не става дума за юридическата страна на въпроса,върху която уж акцентира Първанов, а за менторството му от позицията на „баткото”. Така е свикнал и явно смята да продължи. Възползва се от факта, че Плевнелиев му обеща да го включи в нова властова структура: президентски съвет. Съответно Първанов бърза да съветва още отсега и , както се вижда, жъне първите успехи. Плевнелиев кима с разбиране като продължител на делото на своя предшественик по отношение на някои глупости, каквато е отживелицата от епохата на Брежнев и Живков комунистическа традиция в новогодишната нощ да ни занимава с плоските си речи при смяната на една календарна година с друга. А те дотолкова бяха опорочени, че Първанов беше уличен как през годините повтаря цели абзаци.

Както се вижда, другаруването между Борисов и Първанов дава своите плодове. За консуматорите им на върха на приятелския им кръг те може да са сладки, но за онези, които събират огризките в подножието на обрулената крива круша на „прогреса”, прехраната с остатъците от новата реколта лицемерие не вещае европейско развитие за България. Защото са третирани като „поданици”, вместо като граждани, пожелали да има някаква промяна в посоката или поне във формата на президентското поведение.

20 мнения за “Явните тайни на двойните президентски игри”

 1. Така и не разбрах, кой е инкасирал събраните парици от бай Миле, Йоца Амстердама и СИК за лампазите и секретарският пост на ББ?

 2. Всъщност Гоце и Баце са си толкова близки направо-сублимно-интимни са си,така че какво толкова след секса помежду им,да ни играят страстни скандали помежду си.Плевнелиев докато учил в Москва имал фобия и гнус от руските ушанки,а Бацевата антикомунистическа фобия се изразява в това,че мразел червените микрофони на журналистите-трябвало поне да бъдат сини…Това си е направо интелектуално малтретиране към избирателя,и както един автор го нарече -Тимокрация,а и шизофренно научно-културно творчество.Най-добре-Златев да се беше кандидатирал за премиер или президент. Плевнелиев ще се еманципира от ББ,толкова колкото Медведев се еманципира от Путин,въпреки говеждите надежди на гласоподавателите там.

 3. Сетих се! Първанов и Плевнелиев са любовници!

 4. Napravo da se poburka chovek – ednite pishat kak za BB sa bili subirani pari da mu se kupi posta, Sekretar na MVR, i kolko e svurzan s mafijata i drogata i t.n i t.n – drugite puk pishat che bil sazaklajtnik s Purvanov, ne che njama vruzka de, no samo ot pisanici – polzata nikakva – kucheto si lae, kervanut si vurvi, neka napravim neshto, inak shte si ostanem pod oglozganata krusha i tova e…Fuv frognews, O Stefanov, puk zashtitava BB, vaobshte – AZ SMJATAM, CHE VSICHKI V BG DO PREDI 22 G SME BILI SVURZANI ILI PODVLASTNI NA KOMUNISTICHESKATA SISITEMA, NJAMA EDIN, KOITO DA NE E I TO E NORMALNO – TOVA BESHE NASHATA SREDA, VUPROSA E ZASHTO NE SE PROMENJAME I NE SE RAZVIVAME, A ISKAME DA NI MANIPULIRAT OSHTE I OSHTE I OSHTE – Evednaga shte polucha mnogo suveti, znam i obidi, no e kraino vreme da se zaobichame i da se borim za pravata si i DA RABOTIM,UVAZAEMI BULGARI, DURZAVATA NE DAVA, TRJABVA DA SE RABOTI I STIGA S TEZI PRIVILEGII , HAIDE BULGARI, STAVA VUPROS ZA NASHITE ZIVOTI SEGA, VREMETO SI VURVI,NJAMA DA NI CHAKA DA SE NAUCHIM DA ZIVEEM SEGA I DA SE BORIM ZA PRAVATA SI….

 5. Ех, г-н Инджев, че какво толкова написах в коментара си?

  Когато коментирах зависимостта на Светльо от Хиподил от Бригадир Аспарухов и дадох линк, нямаше проблем.
  Когато коментирах Васко Кеца и показанията му в Шумен, и дадох линк към статията в “Сега”, нямаше проблем.
  Когато коментирах изчезването на статията в “Сега” и дадох линк към кеша в Гугъл, където тя все още стоеше, нямаше проблем.
  А когато коментирам Огнян Стефанов и “позицията” му към случая в Шумен – има проблем.

  Защо?

  Аман от разочаровАния!

  Аман от разочарОвания!

 6. Към ex123

  Благодаря за припомнянето за добрините, които сте сторил.
  Но никой добър човек, какъвто за мен несъмнено сте от задочното ни “познанство” , не би трябвало да смята, че щом е вършил добрини, има право да размаха бухалката срещу някой инвалид – в случая става дума конкретно за един човек, с когото и други изразиха несъгласие ( вижте съответния коментар , публикуван в блога вчера), но без нападки и квалификации срещу един журналист с основателно повишена чувствителност към своите убийци ( за каквито той явно смята подсъдимите по делото).
  И аз се разминавам с мнението му в конкретния случай ( макар моят акцент да не е върху фактологията на обвиненията срещу Борисов, а върху цензурата над самия факт, че ги има- тук, по мое мнение, Огнян греши, защото не публикува фактите, които после коментира), но мога спокойно да преживея различието в мненията ни и да не му ритам патериците.

  Познавам един човек, който намрази зверски лично Костов ( без да е разговарял някога с него) с аргумента, че не е намерил работа на сина му, макар да има големи заслуги към СДС като застъпник по изборите. И стана върл атакист, лягайки и ставайки с анатеми срещу неблагодарния (му) Костов, който не е отчел заслугите му на застъпник.

  Силно се надявам да не сте подобен “разочарован”, които има заслуги към блога, обаче не му се зачитат, когато иска да наругае автора на текст, който го няма в блога. От такива разочаровани не аз, а цяла България казва на чист български “Аман”, наистина.

 7. Е все пак има някаква реакция – Огнян Стефанов, с глас на жаба, заклейми всякакви нападки към Б.Б. Как всеки инакомислещ се приравнява с “килърите” – тези лумпени, решили да придобият известност на гърба на светеца Б.Б. Е, струва ми се, че О. Стефанов си изквака ново возило.
  Ледовете се поразчупиха, но на Шипка всичко е спокойно.

 8. Благодаря Ви за отговора, г-н Инджев, макар тук наистина да се разминаваме в мненията си.
  Нямам нищо лично против Стефанов, чиято съдба не е лека (заради и след побоя).
  Имам обаче непоносимост срещу неистините. Особено когато не са инцидентни, а са се превърнали в сърцевина на нечия позиция (в конкретния случай – голяма част от публикациите в онзи сайт). И макар че там може свободно да се пише какво ли не като коментари под статиите (и затова те са пълни с вулгарности и гнусотии), ме е гнус да го правя. Пък и не мисля, че Младен Мутафчийски е флагман на почтеността, че да съ-участвам в манипулациите на съзнанието на читателите им…

  Само смятам, че човешкото нещастие не бива да се превръща в извор на омраза, понеже омразата замъглява разума и чувството за истина, а според мен онзи случай е точно такъв.

  Бъдете здрав!

 9. PS. Чувствам се доста нелепо, защото смятам, че не съм го ругал, и че не съм размахвал бухалка в коментара си. Наистина.
  И съжалявам за точно тази полемика, сигурно нямаше да коментирам, ако предполагах, че ще стане така.

 10. Г-н Инджев явно туй ще да е заради все още недоизпипаните и недоизпробвани на местна почва особености на евразиатската тандемна методика на управление. Случва се – все пак тя трябва да се изпробва първо на задунайска територия в новите условия и после да заработи без грешка.
  Но защо ли нещо нищо не се казва за Южна Осетия. Там също имаше явни и тайни игрички направиха онзи ден избори пък е такава една тишина….
  Всички очаквахме как ЮО ще се хвърли на врата на «освободителя» и първа ще даде пример на «доброволно присъединяване» към евразиатския съюз (като исторически е ставало по тези места). Дори ни се струваше че моделът на присъединяване ще бъде заимстван като челен евразиатски опит и от други горещи мераклии за присъединяване, та нямахме търпение да видим как първи ще го направят гордите кавказци.
  Нещо смътно се дочува че московският кандидат го е загазил, нещо са объркали в броенето на бюлетините ли, интересно какво ли може да е?

  Ами ако не дай боже и след една седмица…. пък и след три месеца…

 11. ….. Ааааа, ето каква била работата.
  Ето, появила се с информация от сайта на СССРб.
  http://www.lenta.ru/news/2011/11/29/elections1/
  Тази Аллочка каква мръсница била и как манипулирала изборите. Каква гад, а?
  Просто да се чудиш как такива елементи си пробиват път та чак до министър на образованието?
  И такава играчка ще ми се натиска за началничка на родителите на евразиатските деца?

  В никакъв случай! Ай сик….

 12. Към 123

  Така е, нелепо ми се видя и на мен, и затова се опитах да избегна неприятности между съмишленици по основни теми, независимо от разногласия по други. Стават такива неща…
  Опитвам се да запазя някакъв минимум отношения с хора, с които имам повече общо, отколкото напротив. Случвало ми се е също да ме подканват да се сблъскам с Едвин за някакво разминаване по определен въпрос, но предпочитам да оставя другиму тази “битка”..Имам си достатъчно врагове, за да превръщам и приятелите в такива.
  Радвам се да видя, че не се подписвате с “еx”.

 13. Тъй като темата се премести към статията на О.Стефанов “Анна Политковская не е знаме за всяка манифестация”, ще кажа и аз няколко думи по нея. Доверие се изгражда бавно и се губи бързо. Със тази си статия, той слезе от “колата” на безпристрастните журналисти и пое пътя на Я. Дачков, но от другата страна. Личните причини в случая, не оправдават ласкателствата към Борисов и сие, типични за българския журналистически хор.
  А обвинението му към Петър Пенчев и Атанас Чобанов, както и намесването на името “Политковская” е в случая повече от тенденциозно, с определена дългосрочна цел.

 14. към Иво Инджев | ноември 29, 2011, 16:47

  “Случвало ми се е също да ме подканват да се сблъскам с Едвин за някакво разминаване по определен въпрос,…”

  Спомням си, че не отдавна си позволих да цитирам Едвин Сугарев в един спор около личността на Меглена Кунева. Искрено съжалявам и се извинявам, ако съм аз този, който е възбудил това негативно усещане у Вас.

 15. Може да се каже приемственост, предаване на щафетата и т.н., но на това аз му казвам уговорен мач.
  Изобщо ГЕРБ е уговореният (планиран, създаден, отгледан) от българската олигархия “опонент” на тройната коалиция.
  Питам се кога ли слепците ще прогледнат!

 16. Г-н Инджев , обърнахте ли внимание на последните НАГЛИ и ДИВАШКИ закани сипещи се Путинската МЕДВЕДтрьошка спрямо Европа по повод проекта за ПРО.
  Не бихме ли могли на базата на тези , МЕКО казано непремерени и откровено войствени закани да призовем нашите европейски СЪЮЗНИЦИ да ни помогнат да се отървем по-лесно от вече(от вчера) ВРАЖЕСКИТЕ “енергийни” проекти на кремълските олигарси.
  Не трябва ли , в бъдеще тези “проекти” реализирани на наша и ЕВРОПЕЙСКА територия да се разглеждат , като ВРАЖЕСКИ обекти на една (най-)ВРАЖДЕБНА страна?
  Също така, това би могло да ни помогне и да се отървем от дивашкия идол – МОЧА пред СУ”Св.Климент Охридски”, който от вчера ОФИЦИАЛНО е символ на една враждебна армия.
  Без съмнение Путин иска да превърне сегашната ПУТИНИЯ в ПУТИНСТАН след 4 март, когато ще бъде възстановена съветската традиция за пожизненото властване на кремълските и постсъветските азиатски комунистически диктатори.
  М-Дааааа много жалко за “братуките”-ПУТИНстанци!!!!!!…..

 17. А може би ,вместо ПУТИНСТАН е по-добре ПУТИНиСТАН , не знам може би.
  ПУТИНИСТАН во век и веков(форевър)!!!

 18. “…отживелицата от епохата на Брежнев и Живков комунистическа традиция в новогодишната нощ да ни занимава с плоските си речи при смяната на една календарна година с друга.”
  Отлично казано!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.