Витошкият тигър и жена на годината мое да стане!

Фриволно звучащото до неотдавна самохвално шопско твърдение, че от Витоша „по-големо нема”, вече получи по емпиричен път своето потвърждение като нАучно доказан фак(т). Защото ФъКъ „Витоша” – Бистрица наистина излъчи победител в годишната класация „Футболист на годината” от своите бистришки „тигри” ( както ги нарича знаменитият им съотборник), макар от поредния телевизионен репортаж по темата да стана ясно, че Бойко Тигра не тренира, а идва само за самите мачове. Какъв талант, да не кажа атлант, който носи на плещите си Витоша като един типичен шопски тигър!

За този фак(т), в смисъл, че победата му е заслужена, научихме тази сутрин от ТВ 7, която повече от останалите се откроява като телевизията на победителя ( на изборите и не само) Бойко Борисов- Тигъра. Тя беше купена с парите на ФъКъБъ (Фамозната корпоративна банка), които всъщност са държавни средства, депозирани там от близо половината държавни предприятия в страната – т.е. тяхното пребиваване в този трезор, една сбъдната мечта за всяка банка на зор, се дължи на волята на победителя ( на изборите и не само).

Борисов би шута на Бербатов в състезанието за най-добър футболист от българско потекло и направо изби рибата в състезанието по дебелокожие. Защото да приемеш да се закичиш кичозно с тиквен медал ( не намеквам за прякора на г-н премиера), е признак на всичко друго, само не и за усет за реалността. А тя е такава, че става дума за една организирана подигравка със самия премиер и в крайна сметка с абсурдите в тази държава, оглавявани от подходящия за целта човек.

Във футболната история на България вероятно няма по-унизителна година за изпадналия в жалко състояние любим народен спорт, илюстриран от трагикомичното представяне на националния ни отбор, а и от неговите съставни части по места, където само могат да точат лиги край трапезата на „Шампионската лига”. И като календарче с нахилен на снимката герой на това падение се явява сега вездесъщият Бойко Борисов. Честито, народе ( както би казал онзи надменен британец, комуто приписват репликата по наш адрес като народ, който толкова рядко се къпе, че си честити събитието)!

Навремето, когато още нямаше интернет, беше прието да се казва за драскачите: „Имената на глупците висят по стените”. Днес възможностите за подобен род автореклама станаха глобални.

След неспирния възход на един охранител до върха на изпълнителната власт в държавата стана ясно, че все още има върхове, които витошкият тигър, многократен лауреат също и на „Мъж на годината”, би могъл да покори. След като е покорил една жена, превърнала се в негова ракета (при)носител на първата му космическа скорост в излитането на управленската орбита, вече ще има основание да бъде номиниран и за „Жена на годината”. Това ще е толкова логично! Трябва само да бъде конфронтиран с водещата професионална кандидатура и да спечели срещу нея, както стана в случая с Бербатов и футбола.

Идеята ми хрумна от „живия живот”, както обичаше да казва охраняемият от Бойко Тигъра другар Тодор Живков. Макар и без СеРеСе, подслушах в Бистришката кръчма шопска дискусия по темата. Поучен от опита на тигровите телевизии, реших да си направя собствено проучване и репортаж за нагласите на хората от този развъдник на тигри. Да се уверя какви е тигри раждала, ражда и сега, българска майка юнашка- въоръжих се и с флашка.

„Абе, тоа нашия се окАза голем тигър, бе-рипна на връо на касацията и зема наградата”, с тиха вербална стъпка се прокраднах аз подмазвачески като един истински телевизионен репортер в разговора на местните тигровъди. Обаче ме надушиха с острия си нюх като чужд елемент и ме натириха с пренебрежителното:

„Аре, бегай , бе , още нищо не сте видели вие там, гражданята. Догодина че го кандидатираме за жена на годината, оти оная с парите, големата риба ( не става дума за Париба- бел. авт.) му е гадже, а той и нея че изпревари, както изпревари Бербатов. А от Искъро по-длибоко нема, там най-големи финансови тигрови акули се въдат- само стой та глей! Да си бегаш и да не ни мътиш водата, че ше те пратим у шпионската лига да те олигави баш опитомителя на вуци и тигри от Сирещник, дето не мое да го гледаме вече. Отгледааме го от кутре, та ни се зъби сега по телевизоро. Щел да ни даде пак да го избираме. От него да мине. Малко ли се минааме, като го два пъти издигнааме – пак ли?!”

Взех си флашката, подвих си опашката беззащитно и се прибрах под полите на родната майка Витоша , където ме изпроводиха да вървя със съответния израз… Сега ви докладвам:

„Гражданиии, топчето ке пукне”, както е казал Боритигъра. „Нашият тигър че разбие топ 10 на всека класация. Не се съмнявайте, че стане”!

34 мнения за “Витошкият тигър и жена на годината мое да стане!”

 1. Цьрквата на Максим (това не може да бьде нито Бьлгарска нито православна цьрква),обсьжда вьзможността може ли да бьде припознат БьБь като Бог отец&Бог син едновременно (светия дух ще е населението);решили че да бьде канонизиран преживе за светец е дребна работа за Властелина

 2. Работата с класацията ми се струва много проста – от една страна, Бербатов категорично отказа да бъде повече поставян в тази класация, от друга страна – представянето на футбола през годината е трагично. И като така, защо да не е начело най-добрият премиер (за България) сред футболистите и най – добрия футболист (пак за България) сред премиерите (Попов, Беров, Луканов, Инджова и т.н.). Ама някой ще се опита да обори – защо не най – добрия Президент сред футболистите? Е, сега, нека и обективните медии да понамажат от класацията – Президентът си отива и няма нужния кяр! Който не е съгласен, да духа супата!

 3. От този факт можем да разберем поне две неща:

  1. Нивото но футбола у нас.
  2. Как стават тези работи – включително и добирането до най-високи постове в държавата ни.

  А иначе съм напълно съгласен с Петър.

 4. Крайно време е някой да Го изографиса като икона.

  Недоумявам как все още не се е случило.

  Защото историческата необходимост вече е назряла. Видно е отвсякъде.

 5. Ннямам представа защо умни хора,не 22 а три пъти по толкова,констатират кадровата VIP бкп управленска класация,но не коментиращи или стопаните на блогове,Сугарев и Инджев,че и самите канени пишещи,не подсказват,че България болезнено изостава до стара Европа,и вече е време с ено темане да благодарим на бащите на Конституцияата,че с др.исторически аршини все пак са видяли трагичната комунистическа безпомощност и са подсказали с образа му на герба,че само с
  четвърто българско царство ще помогнем и на кадърните,за да помогнем и на себе си!
  Сповече от 22 години съм отстоял моралнот си право за тези думи и след януарскта президентска церемония ще повтарям с трите си имена това което заявих през юли т.г. на министъра на правосъдието.
  Това ще е историческото им бреме,но не ,и премиерските шменти капели.
  Събиитята г-н Барисов,а не тшеславието издигат историческите фигури на нациите!!Другото са одежди според зрелостта им!!!!било за
  вечна “Долина н паднали!”,било за к о д о ш и на плебеса!

 6. Бойко Борисов е общия знаменател на нашия футбол и политика. Не вярвам някой да тръгне да оборва твърдението, че и футболът ни, и политиката ни са на трагично ниво. По отношение на “най-великата игра” има нормална електорална (запалянковска) осъзнатост, която се изразява в нищожната, клоняща към нула посещаемост по стадионите. Посещаемостта пред урните обаче е друга, въпреки, че и там играчите са със същите качества. Активноста на последните избори е равносилна на ст. “В. Левски” на последния мач на България с Уелс да бяха около 25 – 30 000 зрители, вместо реално присъствалите 1500. Някои биха определили този парадокс като когнитивен дисонанс. За мен си е чиста шизофрения.
  Преди изборите създадох във ФБ група “Не гласувай! Спри да легитимираш простаци!” – нямаше почти никакъв интерес. Явно, не ги разбирам нещо тези неща …

 7. Г-н Инджев, прочетох днес, че последните 22 години залягат вече в учебниците по история за шести клас.
  http://www.vsekiden.com/107477/ahmed-dogan-kuneva-i-parvanov-v-uchebnika-po-istoriya-za-6-klas/
  Не знам какво пише там, но едва ли истинатa. Вие сте осведомен в подробности за въпросния исторически период, не сте ли се замислял да напишете алтернативен учебник по история на България от последните десетилетия? Мисля, че това е много необходимо днес, когато българските медии са основен (да не кажа единствен) източник на (дез)информация на огромното мнозинство българи.

 8. И тъй като нещата са се завихрили по спиралата на абсурда, не е ли време той да бъде изведен в чист вид – конкурс за Бойко Борисов на годината?

 9. Господин Инджев, великолепна статия! Пак. 🙂
  Предлагам да не спираме до футболист и жена на годината! Да стане и мис България, мистър Галактика и Вселена. Защото е най- умен и още по- най- красив!Да го изберем също така за лекар, пожарникар, полицай на хилядолетието. Защото Той е слънцето, въздуха, водата и натуралния сок на всяка земна твар! Амин и да живей!

 10. Към Тодор Тодоров:

  Ех, господин Тодоров, биваше ли да им давате идея – те няма да се поколебаят и като нищо ще я осъществят, защото са сигурни, че Бойко Борисов ще спечели, макар в обкъжението му натегачите да се спукват да станат по-бойкоборисовоци от Бойко Борисов.

 11. Напоследък височайшия ни премиер набра управленско самочувствие, удари го хюбриса* и все по-често взе да ни дарява с изключително образователните си прозрения относно нещата от живота, предоставяйки ни, чрез наивната си искреност, уникално неподправен от пиари и съветници поглед върху начина си на мислене и възгледите си. Така успяхме да научим, че най-важното качество на бъдещия президент е да бъде “лоялно момче“, Тодор Живков бил построил две Българии и други бисери на премиерската мъдрост…

  * Хюбрис се нарича прекалена увереност в собствените знания, стигаща до арогантност. Думата се използва особено често в политически контекст заради синдрома на хюбриса, който много управници получават – поради голямата власт, с която разполагат, поради голямото внимание, с което всички медии ги слушат и излъчват думите им, поради подмазвачеството на подчинените им и това, че никой не смее да им противоречи, те започват да си мислят, че знаят всичко и разбират от всичко, и че мненията им по всякакви въпроси са експертни и меродавни, че могат компетентно да решат и да се справят с всичко.

  Особено показателни в това отношение са различните диктатори, които са на власт много години, които получават направо психически и умствени отклонения и мании за величие. Колкото е по-елементарен един човек и с колкото повече власт разполага, толкова по-бързо започва да се взема прекалено насериозно. Голяма част от съвременните политици, не само у нас, ръсят откровени идиотщини със самочувствие на мъдреци – никой не се осмелява да им каже в очите, че говорят глупости. Земеделския ни министър, премиерът ни, както и неговия ординарец полицейския министър, са нашенските примери за такова поведение – изказват се “компетентно” за икономика, за морал, за международни отношения…

  Отгоре на това, има и още един фактор. Въпреки, че може да са били експерти в дадена област (адвокати, лекари и т.н.), след годините партийни борби и работа в централата, огромната част от политиците са всъщност доста прости хора, чиято основна компетентност се свежда до партийни организационни умения, безскрупулност и здрави лакти за изкачване до партийния връх. Мисленето им е на изключително елементарно ниво, силно повлияно от масови нагласи и медийни образи (вижте какви вестници четат депутатите по време на заседанията в парламента – 24 часа, Нощен Труд…).

  Поради което, предлагам следната декларация

  Всеки политик трябва да е задължен от закона, да започва всяко свое изказване (реч, интервю, мнение и т.н.) със следната встъпителна забележка:

  Имайки пред вид моята липса на каквито и да е познания по икономика, на твърде ограниченото ми разбиране на Конституцията на страната ни и на европейското право, и осланяйки се на съмнителния си морал, високото си самомнение и строгите инструкции на спонсорите на моята партия, бих искал да кажа, че…

  Мисля, че ако всеки път, когато политик дава мнение по някакъв въпрос, първо казва това и чак после какво мисли, не само много хора ще имат малко по-реална представа за това какви са всъщност хората, които ни управляват, ами и самите политици ще се съобразяват малко, тая реплика имайки един вид ролята на древноримския роб, който по традиция стоял в колесницата до триумфиращия генерал и докато последния приемал приветствията на народа в своя върховен миг на слава, непрестанно нашепвал в ухото му “Помни, че си смъртен!“. Днешните политици определено имат нужда от подобно напомняне.

  от кака сийка

 12. Във Вашия блог, г-н Инджев, който го чета ежедневно пишат умни и интелигентни хора,както и бивши сътрудници на ДС – демократи в момента.
  Мисля, че първите го избраха за футболист на годината, за да му се подиграят!!!
  Може и да не съм пръв.

 13. Държава на българите родена 681 г. починала 1944 г.
  След Втората световна война България попада в сферата на влияние на Съветския съюз и през 1946 г. става народна република с еднопартийно управление на БКП.
  http://bulgarien.web.officelive.com/images/7.jpg
  http://bulgarien.web.officelive.com/do.aspx

  Конституция на Република България
  Приета е на 12 юли 1991 г
  “Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
  (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
  (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”
  Търси се народа за да влезе в сила тази конституция.Докато се намери ще продължи да бъде в сила старата с чл.1 на “Партията” с Вожда и учител.
  Благодарим за вниманието !

 14. Предлагам да учредим и титлата “Бог на годината” и директно да му я присъдим. Така и така той се взема на сериозно…

 15. Към Гьоран (тъмносин):

  Не от алтернативен учебник по история на България от последните десетилетия има нужда, а от цялостен учебник по история на България, защото там именно се корени абсурда във всичките лъжи и манипулации включително за фалшивото освобождение и други такива подобни. В книгата си “Течна дружба” (която прочетох това лято) Иво Инджев се е потрудил доста и е изнесъл обилна информация. А след това прочеох и трите книги на Янко Гочев “Руската Империя срещу България” в които има още по подробна информация за истинската история на нашия народ и държава. Това което липсва и може да се направи е да се напише една компактна книга “Учебник по история на България за всяка възраст” в която да се обединят трудовете на авторите които се борят за излизането на истината на бял свят и да се разпрстранявя и продава в книжарниците (в училищата вероятно няма да я допуснат в скоро време). Така учениците, а и всеки който пожелае ще може да научи това което не искат народа да знае. И крайно време е да се спре да се спекулира с думите “Трета Национална Катастрофа”. Такава вече се е случила в България на 7,8,9 септември 1994 година (когато страната е окупирана от чужда държава и последния опит за обединение се проваля), и ние живеем в нея и последиците и.

 16. По-скоро бих повярвал че Вселената има дъно отколкото че има дъно падението на Г-н Премиера в очите на нормалните хора!

 17. Това, за което става въпрос в момента, преминава всякакви нормални граници на реалността и навлиза в света на имагинерността, като се превръща в “КЛИНИЧЕН” случай. Тук вече трябва да се замислим за здравословното /психическо/ състояние на нацията ни /която приема това за нормално/ и участвуващите в този “спектакъл” /които смятат, че няма нищо нередно/. Да заповядат специалистите /ПСИХИАТРИ/, които да определят “диагнозата” и явно ще наберат доста “пациенти” за заведенията си и то предимно от управляващите и техните “гъзолизци” /извинявам се за нецензурната дума/. Същевременно можем да претендираме за редица челни места при “Рекордите на ГИНЕС”, като:
  1. Как може един “ритнитопковец”, без необходима физика, възраст, подготовка /тренировъчна/, служебна заетост и т.н. да стане “футболист на годината” изпреварвайки такива професионалисти като Бербатов, Стилян Петров, Николай Михайлов и др. такива, за които “глупавиге” англичани, холандци, германци и др. западняци, а дори и българи напразно дават милиони /евро, долари, лири е др. валути/.
  2. Как човек с някакво милиционерско /пожарникарско/ образование и жизнен опит може да бъде “голЕм държавник и политик” и същевременно да е КОРИФЕЙ /освен по милиционерските науки/ и във всички други науки и сфери на живота /бай Тошо, Хрушчов и др. ряпа да ядат/. Това означава, че няма нужда да се пилеят пари за разни научни институции и някакви си университети. Виж “Моите университети” от Горки, което едва ли “нашия човек” е чел.
  3. Че в България живее и “твори” наместника на БОГ /или Исус/,а може би стои и по-високо от тях.
  Бихме могли да формулираме още много подобни рекорди, които ще бъдат без конкуренция при “Гинес”.
  Крайно време е и ние всички да проверим психическото си състояние /дали сме в категорията на нормалните?/.

 18. Алоуу, ФИФА, ФОФА, УЕФА и ФРАНС ФУТБОЛ какво се ослушват ами не донасят разните Златни Топки, Златни обувки и т.н., а?
  Блатер, Платини донесете ги вие да не идваме ние да си ги взимаме!!!

  Ама , че нахалници !?!

  Догодина и Мис Свят ще го изберат!!!

 19. Какъв по лесен начин да унищожиш един древен народ избран от Бог да води света.
  Превръщаш го в посмешище на всички цивилизовани народи и след това в евразийско нищожно робче.
  Но може би пък и си го заслужава,след като е забравил Бога си и е продал църквите си!
  “Дай на народа сейр и му гледай чудото”
  Психиатри няма да се справят с казуса!

 20. “…Бойко Борисов е общия знаменател на нашия футбол и политика.”
  Иво,”Боритигър” не прозвуча като Боримечка точно през вчерашния Андреевден -нали още отвчера денят започна да наедрява ,а и с това светлината в душите ни се увеличава ,та мечката както е показано и в “Острието”: нито е толкова страшна ,нито е толкова безопасна стига народът ни да е цивилизован и изпълнен с вяра в собственото си достойнство на храбър народ.Подхванал си тема ,която ни поднесе абсурдни погледи ,а в действителност се вижда ,че нашият премиер подражава на италианския, на който също единствено с жените не му провървя в политиката .Нашият премиер влиза “добър” в политиката т.е. Б-славова прави от лошото момче /нелоялното момче/ добро момче .Сега доброто момче призовава президента- момче за лоялност и не вижда ,че една друга жена ,която за разлика от Б-славова и тя фактически не съжителства с премиера ,но затова пък сега фактически е разделена с безусловния в подкрепата си за премиера- Волен и точно тази картина разкрива истинската същност на нашия премиер,който може от всичко да разбира ,но и той като италианеца много скоро обаче ще осъзнае своята съдбоносна грешка:скачеността му с ДС в лицето на едно безупречно,фактически бракосъчетано,фактически обуздано ,фактически яхнато добро ,ама все още… мече . Мечката ,която играе съдбоносна роля за премиера е несравнима с жените,които дори за ит.премиер се оказаха непреодолима височина ,от която би могъл да се провикне- толкова силно,че да го чуе цял свят като един истински Боримечка 🙂 Дори да не беше Боримечка/б.б./ , а да беше избрал да подражава на Саркози …ЩЕШЕ да е успешен не с друго,а с полезността си за държавата.Стремежът на нашия народ към цивилизованост е оправдан от гледна точка на “цили- вили -зацион…” Пейте,играйте и не спирайте да се веселите докато времето си върши работата в интерес на истинския богоносец-какъвто е всеки един народ.

 21. Някои вече недоумяват защо се бавят от федерацията по художествена гимнастика – хем могат да го номинират поне в три категории – ленти, бухалки и обръчи (от прозрачни фирми).

 22. Към Ралица Ковачева:

  За бухалките грешите – отдавна е номиниран и дипломиран – иначе щеше ли да бъде толкова търсен в онзи период, когато бухалките смениха палките?- както и в областта на лентичките, но по отношение на тяхното рязане.

 23. A remarkable Business card of a genius. Sort of..

  But it’s not updated.

  Nowadays there should be (at least) one more line of prefixes.

 24. Най-после едно конкретно предложение за действие! Напълно съм солидарен с Гьоран, че е изключително важно издаването на учебник по история /поне на новата ни история от малко преди края на турското робство/ такава, каквато е била в действителност, както и неговото разпространяване по книжарниците. Учебниците по история трябва да имат алтернатива и съм сигурен, че ще има кой да го чете. Просветителството е възрожденско дело, което е било и може отново да бъде основа на важни промени. Средства можем да съберем помежду си /колкото и звънко да отсъстват в момента/ на спомоществователски принцип. Потенциал за написването му съм сигурен че има в лицето на нашия домакин, изброените от Димитък К, а сигурно и много други.

 25. Трагедията не се състои в това,че ББ е на върха на политическата лудница,а в това,че просто няма алтернатива. Ако считате, че не съм прав,моля посочете ми за кого бихте гласували реално на последните президентски избори ?

 26. Здравейте ВСИЧКИ!Ясно е,че Б.Б не е beautiful mind,ясно е,има в него голяма доза самовлюбеност и много други кирливи ризи,но ако успеят с ГЕРБ да направят нещо добро за страната ни в тази криза и за повечето ни сънародници ще е добре!Пък и ако успеят да поозапят малко мафиотите в държавата ще олекне на ВСИЧКИ,така че на човешките му слабости да гледаме от веселата страна,да не се вземаме много на сериозно точно по тези негови слабости,кой ги няма!

 27. Президентски и парламентарни избори са коренно различни в парламентарна(а не президентска република).Просто изпьлнителната власт е пьрва/вьрховна в РьБь,а на президента по конституция му е забранено да прави дивотии освен ако не е подкрепен от министьр-председателя

 28. Не е това темата, но българският футбол е нагледно, даже визуално доказателство за това какво се случва с хората и техните предприятия, техните спортове, тяхната държава, когато същите попаднат в ръцете на мутри.

 29. до Фреди
  Не е важно кой е президент, защото според политическата ни система тази институция има силно ограничени правомощия. Важно е правителството. Най-добрите кадри са в синята коалиция начело с Иван Костов (най-успешният премиер в новата история на България).

 30. Някои хора се престарават да хвърлят кал и помия по всичко различно от тях.Мира Добрева-красива жена и предаването е добро.Дай боже около всеки един да има един “Жоро” та и те да да се изявят.
  И стига с това плюене по този и онзи. Слави поне си запълва времето с Б.Б.,като не минава предаване, без да каже каквото и да е по негов адрес /от както е навласт/,но печели милиони.
  Стига злоба и завист.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.