Бушонът Дянков бушонира с прав десен левия имидж на Борисов

Нещо става в Бойковата държава!

Вицепремиерът Симеон Дянков, гръмоотводът на всестранния ( не само в „тристранката”) гняв към управлението на Борисов, за първи път си го върна на началника си за многократните унижения, които е понесъл пред публиката досега от него. Издаде го в пряко включване в новините на БНТ тази вечер, че именно той, премиерът, е настоявал за радикалния вариант на пенсионната реформа.

Репортерката съобрази, че става нещо необичайно и го провокира да потвърди казаното, на което Дянков с усмивка декларира с пълно съзнание, че не греши: да, Бойко Борисов е този, който е настоявал от началото на 2012 г. да бъде въведено увеличението на възрастта за пенсия с една година на принципа „като ще е реформа, да е радикална”.

„Премиерът Бойко Борисов искаше възрастта да бъде повишена с 1 г., защото по този начин по-бързо ще се намерят пари за увеличение на ниските пенсии.”, каза дословно Дянков. Нещо повече, той изобличи началника си , че тъкмо той е отхвърлил предложението за плавно нарастване на пенсионната възраст, към което сега се връща ГЕРБ в опита си да омилостиви протестите.

Ами сега? С кого ще се оправдава Борисов?

Това се случва за първи път. Досега премиерът подхвърляше на медиите да глозгат истински и въображаеми вини на свои подчинени, когато трябваше да се оправдае за някаква грешка, недомислица или безсмислица на собственото си управление, за което той поема отговорност само в режим на похвали и самохвалство- за неуспехите отговарят всички други, само не и Той.

Доживяхме да видим и чуем как превърнатият в боксова круша финансов министър Дянков стовари прав десен в лицето на популизма, представяно от лицето Борисов, скрито зад някой министерски бушон. Този път бушонираният е Борисов!

Нещо повече, Дянков не спря дотук, а жизнерадостно отбеляза, че мекият вариант на пенсионната реформа е бил предложен от самия него, докато Борисов го е втвърдил ( и сега, както знаем, се налага да търси мек изход от конфронтацията със синдикатите по въпроса).

По липса на въображение, този път не мога да си представя, че зад изненадващия ход на Дянков се крие някакъв хитър замисъл на Борисов за разтоварване на напрежението, прехвърляне на топката за отвличане вниманието на врага( т.е. зрителя) и други хипотетични подобни пропагандни дъвки. Дянков просто изглеждаше радостен да ни каже истината, каквото и да му струва тя.

Какво ли ще му струва, наистина?

24 мнения за “Бушонът Дянков бушонира с прав десен левия имидж на Борисов”

 1. Адаша отдавна трябваше да си трьгне сам,кариерата му в Световната Банка си е наред и с перспектива. Много добьр финансист,но нито опит нито познания за типичната местна действителност има за да е финансов министьр.
  Единствените нормални, дясно мислещи и експертни хора в това правителство са: Трайчо Трайков,Симеон Дянков и Маргарита Попова и Плевнелиев до момента в който прие от експерт да стане пудел

 2. много е демократично, за да е истина. надявам се все пак, че може на дянков да му е писнало вече (най-накрая) от команди на глупак.

 3. Дянков каза че за него няма да има втори мандат. Е, защо тогава да не започне да си казва истината? Нека те сега се съобразяват с него. Иначе да го махнат. Той това и чака.

 4. Завърташ глава надясно,присвиваш леко клепачи и погледа леееко надоло пириферно в ляво 🙂
  Както викат у наше село “тука нещо не е така”,ама и друго “пръво треа да са расипе,после да са упрай”!

 5. Господин Инджев харесва ми да Ви чета. Пишете доста интересно, макар, че понякога не съм на една вълна с Вас. А Дянков винаги съм харесвала/като политик/!!

 6. Просто в момент на криза Борисов е още по-незначителен. Ако в (сравнително) нормални времена медийните му изпълнения минават, сега е време някой да оправя нещата а това той не го може. Просто няма избор, сега без Дянков той има срок на годност не повече от месец.

 7. Какво ли ще му струва на Дянков…??? Нищо!!!

 8. “Доживяхме да видим и чуем как превърнатият в боксова круша финансов министър Дянков стовари прав десен в лицето на популизма, представяно от лицето Борисов, скрито зад някой министерски бушон. Този път бушонираният е Борисов!”-Иво Инджев

  Иво,абе какво пишеш бе аркадаш,това ти ли си,дето пишеше като с чук по главите на мизерниците,сега какви са тези кри,юмруци,десни,бушони… Молим по-близки до Иво да го помолят да се съвземе,че пътя ,по който върви е силно изгнил,чака го деградация като Ифандиев. Той вече е напълно откачил.

 9. Ще повторя мои предни мнения.
  Дянков, който е американски “зет” беше, “горещо препоръчан” на МУТРАТА, когато последния бе на “традиционното” (задължителното) за всички бъдещи български премиери предизборно посещение в САЩ.

  Ясно е, че САЩ “поеха контрола”, образно казано, над финансите на България.

  Още 2009 бе очевидно, че единствен Дянков е имал изначално намерение да промени, да “реформира” както казват в САЩ, България.

  Намеренията за промени срещнаха, неизбежно разбира се, отпора на НЕ-умния “министър” Цветанов и естествено на МУТРАТА.
  Убеден съм, че за четящите тук няма съмнение, че за МУТРАТА властта винаги е била единствено средство за, най-общо, ДОнатъпкване на джобовете чрез раздаване на имоти с “фалшиви” подписи, защитаване на назаконни пивоварни и т.н. “политики”.

  До Велизар: Дали му е “писнало” на Дянков? Със сигурност!
  За интелигентен и способен човек понесе много унижения и от МУТРАТА, и от НЕ-умния апартаментчик.

  Могат ли МУТРАТА и НЕ-умния да го махнат?
  Едва ли. “Препоръките” от САЩ по посока промени са вече зад границата на диопломтичния тон. Да си спомним последните интервютата на бившия и настоящ САЩ посланници и очевидното натъртване, че времето на МУТРАТА за оправдания и имитации на промени е свършило.

  До Симеон – относно Плевнелиев и “пудела”
  Стигнах до извода, че издигането му за кандидат-президент от МУТРАТА е направено отново след “горещи препоръки” и въпреки нежеланието на МУТРАТА. Публичното унижение, на което МУТРАТА подложи Плевнелиев в нощтта на изборите с натъртването, че без ‘партията” хората са едно “нищо” е един от мотивите ми.

  Политиката, казват, е изкуство на възможното. Вероятно съюзниците ни са преценили, че от възможните вариянти Плевнелиев е “най-малкото зло”. Аз лично съм убеден, че без съюжнически “препоръки” МУТРАТА щеше да наложи много по-карикатурна кандидатура – нещо от рода на ТИМаджиската кандидат-еврокомисарка, която беше в крещящ конфликт на интереси.

 10. Симеоне,стани ковач на собствената си съдба,щом не можеш да бъдеш златар,и внимателно на завоите,макр жените още от Ева да го предпочитат твърд курса.
  Ако преждеговорещият е ТОЙ мисли за колегите от Ловеч и дори коментирай защото присъдите на Съдбата не подлежат на обжалване.Но подкрепете
  das arme Bulgarien endlich mit immer seits gewesener Geschichte aber noch mit Marga und Rossen.
  Нищо че палашите на колегатc ти и сега слухтят,но има да наваксват и от Ловеч и от Световна банка,преди да ти писне!!!!

  Rossen und Marga.Ihre Rolle sei immer

 11. Certainly and right,Arthur but the allies would yet might had had been more attentive but with skill and we are obliged to be patient by each event,no matter when !!!!!
  Simeon D. only must be clever even when
  Waterloo delete!
  Who from both?
  Of course both,but the real is doing it decades!!!

 12. Ще му струва еднопосочен билет до Щатите, ако е писано да има последици.

  Което не е никаква драма, откъдето и да го погледне човек.

 13. Не е случайно, че в лицето на Данков напоследък всички виждат “счетоводител”. Той сам деградира фигурата и компетентността на финансовия министър до “касиер-счетоводител”. Дълбокото ми убеждение е, че той толкова си може. Неговият “счетоводен подход” задълбочи кризата в страната и продължава да го прави. Как напр. Полша, през всички етапи на кризата, продължи да поддържа икономически растеж? С разумна финансова политика.
  Не по-малко от началника си Дянков е набеден “експерт” – може и да става за счетоводител в Световната банка, но за финансов министър не му достигат много качества и способности.
  И в този контекст – какви всъщност са професионалните му качества: http://www.facebook.com/pages/Нека-издадем-за-пръв-път-и-на-български-език-дисертацията-на-Симеон-Дянков/172786016104980?ref=ts

 14. Не знам колко би бил мек на Дянков планът,…… но е ясна вече твърдостта на ББ като план…… Но съм сигурен в едно, …. “ако” Дянков наистина искаше да претвори “натрупанияТ” си опит, първото и задължително НЕЩО което ТРЯБВАШЕ да прокара ВЕЧЕ е задължителна МИНИМАЛНА ЧАСОВА РАБОТНА ЗАПЛАТА за територията на БГ. Пък ако вземе и “претвори” на дело американският опит в ценообразуване, пенсиониране и т.н. наистина би било много полезно. От там нататък всичко би било по меко….

 15. А случайно ли спомена Дянков, че няма да е следващият финансов министър, въпреки, че пак ще управлява ГЕРБ?
  Нима това не е ясен знак за пропуканото доверие в екипа?

 16. Дянков сведе държавата до една сграда – тази на БНБ, и до една виртуална хазна с някакви милиарди в нея. Боко Т. все още не е разбрал, че бизнесът и работливите като пчелички хорица са тези, които пълнят хазната. Боко така и не разбра, че науката е мултипликатор за бизнеса. Не разбра, че няма как една държава да мине за нормална, когато има най-ниската раждаемост, най-голямата смъртност от инфаркти, най-ниските доходи и БВП на глава от населението.
  Тест за интелигентност: „Изключете логически излишната дума от поредицата: Бойко, Цецо, Вазов…”

 17. Приказките на Дянков и мястото ни в евразийското добро не ми мязат на “американска мечта”,а !

 18. Приказките на Дянков” за разпада на “еврото” -съжалявам бързах!

 19. До Стоян, относно:”в лицето на Данков напоследък всички виждат „счетоводител“.Той сам деградира фигурата …и т.н.”

  Наистина НЕ Е СЛУЧАЙНО, че в лицето на Данков напоследък всички виждат „счетоводител“.

  ОБАЧЕ тази роля, в едно с ролята на изтривалка за ‘генералските ботуши” му беше отредена от МУТРАТА.

  Иво е напълно прав, Дянков е “превърнатият в боксова круша финансов министър”.

  Дянков НЕ МОЖЕ да предизвика промени, когато ГРОБ гласуват в парламента срещу него, а т.нар. “премиер” ( МУТРАТА) целенасочено ОТКАЗВА да направи каквото и да е смислено управленско усилие.

  Събитието, което обсъждаме днес обаче показва, че Дянков е изгубил търпението си и НЕ ИЗПЪЛНЯВА отредената му роля.

  До Гарвана:
  Според мен е НЕНУЖНО да се очаква от МУТРАТА да разбере, “че бизнесът и работливите като пчелички хорица са тези, които пълнят хазната и т.н.”.

  МУТРИТЕ знаят да ‘пълнят хазна” чрез амфетамини, измами с горива, “охрана” ( разбирай рекет), пране на пари и т.н. “икономически дейности”.

  МУТРАТА няма за цел да направи каквото и да е полезно за България. За него е важно ДОнатъпкването на джобовете, Черепа да ‘усвоява” средства за магистралите, Белене и “големия член” да не се разсъхнат, Путин да е доволен. България е територия, а “шибаните” българите са “кучета за вързване” – “лош мат’риял”.

  За България е нацинално нещастие точно в този кризисен момент да има начело на властта МУТРА.
  Малка утеха е, че финансов министър е Дянков.

  Вярвам, че без неговите ЛИЧНИ усилия България щеше да вече грохнала.

  Замислете се само какви “мисли” и “управленски решения” изказват (с голям интелектуален напън) посмешищата МВР “министър” и “главен МУЛТАК на републиката”. За МУТРАТА вече писах.

 20. Скломното ми мнение (от повече от 2 години) е че на господин Дянков ще трябва да направим (сънародниците ми) паметник или да го обявим за най-голямото зло на последните 20 години. Аз за себеси имам аргументи и за двете.…
  Хубава вечер на всички!

 21. Имам мечта! Да доживея да видя начело на държавата интелигинтен държавник да служи на България.

 22. Извинявам се за правописната грешка “интелигентен”!

 23. Борисов заприказва досуш като Тодор Живков за науката и новите технологии. Живков едвам произнасяше такива понятия като полупроводници и компютри. Борисов ги произнася с лекота. Което е още по-комично.

  „Какво е бъдещето? Бъдещето е резервни части за човека” – това каза премиерът в парламента, обяснявайки какви са приоритетите на правителството занапред. България можела да направи своя пробив с иновации в тази област, обясни Борисов и с лекота заприказва за стволови клетки…

  Представете си – Пловдивският университет прави световен пробив в иновациите, произвежда резервни части за човека и ги изнася в цял свят. Най-търсени са клониран ляв крак от почетния д-р на университета Христо Стоичков и клонирана дясна ръка от Бойко Борисов…

  Това може да се очаква от правителството. Ликвидира БАН като вредна структура и развива университети като Пловдивския, Пернишкия и т. н. провинциални крепости на науката, които се отблагодаряват с титли на своите благодетели. Очаквайте Борисов да стане доктор и академик на няколко такива университета едновременно.

  Научните разбирания на премиера ги допълва абсолютно синхронно вицепремиерът Дянков. Той каза, че ако бъде закрит Институтът по метеорология на БАН, ще вземаме прогнозата за времето от CNN…

  Това е интелигентно прагматично решение, каквото само едно юпи от Ловеч, издигнало се стремглаво до министър на финансите, може да измисли. И се наложи ръководителят на института доц. Георги Корчев да обясни на Дянков като на първолак:

  “CNN не издава прогнози за времето. CNN разпространява информацията на световните метеорологични центрове. Българската хидрометеорологична служба изпраща данните от измерванията, от територията на нашата страна в тези регионални световни метеорологични центрове и те на базата на нашата информация издават своите глобални прогнози. Ако CNN можеше да прави това, нито една държава нямаше да инвестира средства за развитие на свои национални хидрометеорологични служби”.

  Може да си останеш провинциалист, дори да завършиш езикова гимназия, университет в чужбина и да те направят чиновник в Световната банка, а после и министър. Висшето образование на глупавия не може да помогне.

  Горко на България, че е отгледала такива разбирачи на науката и ги е овластила да я управляват. Ако някой не е разбрал, че България е в беда, време е да прогледне.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.