Тиберий от Банкя и Калигула си говорят с трактори на телевизионния Колизеум

Търси се Дянков! Това нареди от студиото на Борисовата телевизия водещият Бареков от името на госта Бойко Борисов в пряко предаване, продължило колкото един пълнометражен филм, какъвто, признавам,не сме гледали при целия цирк на медийните салтоморталета през годините. Усещането беше като за тандем между император Тиберий и младия Калигула ( „малкото ботушче”)- разгул на всепозволеността от позицията на властта! И машината за търсене на Дянков се завъртя, но без успех- въпреки обещанието на водещия, че ще бъде намерен.

Целта на търсенето беше Дянков да се извини пак на зърнопроизводителите. Така пожела Големият ботуш в рамките на дистанционен разговор с протестиращ зърнопроизводител, който непрекъснато се обясняваше в любов на Борисов, но кълнеше Дянков, че не се бил извинил. И водещият, точно като наперен побойник с батко си зад гърба, се хвърли в атака да изпълнява нареждането Дянков да бъде „изваден от среща” и да се извини в ефира на телевизията.

„Кажете на Дянков, че Борисов е наредил да се включи”, изкомандва Малкото ботушче от името на госта си, който явно нямаше нищо против да се забавляват за сметка на вицепремиера му (заповедта се отнасяше до сътрудниците на Дянков, от които се очакваше да му предадат нареждането, но нещо се туткаха). Обаче Дянков го няма…Знаят го къде е ( става ясно от нервните помятания на водещия към неговите сътрудници, които трябвало да „го извадят от среща”), но не излиза като кукувичка от часовник да се изкука по волята на домакина на развлекателната програма!

Времето течеше и преливаше отдавна извън обичайните рамки на сутрешната програма. „ Тоя хитър Дянков, къде е…Къде е продуцентът”, разгневи се водещият, обаче гостът му се подсмихна великодушно и го репликира, че Дянков работи, а не се крие. И мигом Малкото ботушче се преобрази доброжелателно:” Ей, много е хитър този Дянков, ха-ха-ха”!

”Миро Найденов е на телефона”, обяви водещият фамилиарно. Включеният за коментар по телефона се оказа господин министърът на земеделието Мирослав Найденов, мобилизиран да помага за шоуто след като си поговориха в студиото с Големия ботуш за футбола, тениса, ракията, кака му на премиера и други подобни в рамките на предвиденото ( както с оказа!) време от час и половина интервю с министър-председателя. Е, като не накараха Симо да се унижава, поне изчоплиха отнякъде Миро да се оправдава.

Накрая Малкото ботушче се съблече в студиото по риза ( честна дума,не си измислям) , за да покаже мускули ( този път буквално) „щото той само ме бъзика….”, както се изрази самият Бареков, имайки предвид под „той” доволния от шоуто премиер, който пък го подигра: „ръчичките са ти като гума на бегач”!„Хе.хе-хе”, последва дружно самодоволство от шегичката в студиото.

В последните минути имаше и декларация на премиера, този път сериозно: „Ше направиме магистрала „Тракия”, ше направиме метрото …” и т.н.

Имаше „пряк диалог между Бойко Борисов и тракторите”( уточнявам- не става дума за Трактора, стария съдружник на Борисов и сегашен обвиняем Алексей Петров с този прякор), които тръгнаха към София, обобщи за финал съблеченият водещ, обяснявайки по този начин защо предаваното е било час и половина: постижение, достойно за „рекордите на Ганьо”!

А междувременно по Нова телевизия бяха обявени социологически резултати, според които 60% от българите симпатизират на протестиращите от страната работници от БДЖ, зърнопроизводители и други съсловия. Това показва експресно проучване на МБМД, представено от Мира Радева. Но това е друга комедия, защото в също време мнозинството българи, цели 71 процента, не искат това правителство да си ходи.

Хляб (все още) има. Зрелищата се множат и удължават. Иде време и прасе да бъде заколено. Какво повече му трябва на нашенеца, седнал да зяпа ставащото на Колизеума!

Да, да – не бързайте да ме поправяте, че Колизеумът е бил построен по-късно от времето на Тиберий и Калигула. Но пък заслугата за този магистрален обект е предимно на Веспасиан- бивш генерал, добрал се до императорския пост и запомнен вече близо две хилядолетия с фразата, че парите (от таксите за тоалетните) не миришат. А тази аналогия ми се вижда по-важна в нашия случай.

31 мнения за “Тиберий от Банкя и Калигула си говорят с трактори на телевизионния Колизеум”

 1. Защо ли ми се натрапва аналогията с генерал Ботуш Каишев герой от фейлетоните на покойния вече Димитър Инкьов!Наистина щеше да е смешно,ако не беше толкова тъжно и безнадежно!Великолепен анализ на”интервюто”,г-н Инджев!

 2. Точно така е г-н Инджев.’Хляб и зрелища”

 3. Към Иванов:

  Да, но разликата е, че сатиричната поредица за Ботуш Каишев се излъчваше по “Свободна Европа”, а сега си имаме работа с една “свободия”, която няма нищо общо с Европа.

 4. Господин Инджев, аналогията Ви с лица от историята на Рим е неоснователна. Нали Ви е известен израза “Мяза на кокошка, с извинение на кокошката”? Та Бареков не е и не може да бъде нито Ботушче, нито даже обувка, защото е чехъл и един НИЩО не струващ човек, с извинение на човека.
  А Рим е бил превзет от генерал Нарзес, който е бил висок около метър. Така че и да си Ботуш, нищо не значи, щом си куха лейка. Е, можем да отбележим, че в студиото са биле Две кухи лейки.

 5. Апотеоз на простотията! – би го казал Еразъм Ротердамски.

 6. Ееей хора дайте ми калашник да тръгвам и да растрелвам наред защото вече не се трае.Свсичкото ми тегло ,тая мъхлявщина която направиха с баща ми и на всичкото от горе тези идиото от БТК хем ми лазят две години по нервите,хем сега ме изпързаляха да си взема цивровата им телевизия.Обясних че няма да монтирам сега имам си грижа с баща ми.Казах донасяте ,оставяте ,попълваме докоментитев и си заминавате.Все едно съм говорил на стена .Доидоха некакви пиклйовци ,викам давай да пишем ,че трябва да превързвам баща ми те ми викат не ние ще монтирамев.Абе не са луи ви казали какво съм казал,че аз ще си я монтирам когато ми остане време (от дете се занимавам с електроника).Не тогава ще подадеш заяявка за друг път.Бобеснях и абе я се махаите ,ще се махам от вас защото не се трае Те ме нарекоха ненормален и се хилят надменно.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕй до кога дришлйовци да търпя ,до кога?

 7. Г-н Инджев,ако решим да се преброим колко сме тези ,които се възмущават от наглото и просташко държание на министър председателя ,на неговите министри и депутати , обслужващи журналисти и медии ,дали ще можем да покрием жителите на един малък български град !

 8. Искам още при това правителство да си променим химна, по-точно припева. Там, където се пее „Мила Родино, ти си земен рай”, продължението да бъде „толкоз хубост, толкоз прелест, вече не се трай”! Това може да ни реши маса проблеми – ще легитимира изсичането на гората, презастрояването на морското крайбрежие, ще даде карт бланш за нови баровски дворци в полите на Витоша, ще обясни състоянието на градските сметища, на уличната настилка, на детските площадки – кое си требе, оно си сака!
  Парламентът да се именува само „Събрание”, защото народ там не се вижда или в краен случай, да заимстваме от братята-сърби тяхната думичка за „театър” – „Позориште” (не се мусете, „на позор” значи на видело, маса народни представители ходят там само да се повидят).
  Наименованията на всички граждански обекти, подопечни на правителството, да започват и да завършват с буквата „Б”. Министерските постове ще се именуват, за благозвучие, с протоезичното „бакан” – като видиш написано Б. Б. Б., разни Иво Инджевци да не се заяждат, че Бойко Борисов си правел пи-ар, означава „Биринджи Баш Бакан”. Заместник-министър председателите – „Бейлер Биринджи Бакан”. Малките паленца в кокошарника в Бояна ще са само „Бакан”, заместник министрите – „Беим Бакан” и така нататък.
  Железниците (каквото е останало), наместо БДЖ, да се преименуват и те на БББ – „Булгаристан Буюк Батак”, вие ще кажете защо. По-малките локвички из държавното блато за кратко ще са „Батак” и съответния пореден номер. Обявилите фалит получават още едно „Б” – „Баш Батак” №…
  Ако не бяха бастисали БГА „Балкан” и на него на изпроводяк можехме да дадем ново име, ама го изтървахме!
  Фамозната организация НОИ и тя да се преименува на ББ – „Бързай Бавно”. Кодексът на труда ще се предлага облепен с копринена хартия с воден знак – любовно преплетени букви „Б”, алюзия за „Башка Бардак”.
  Така се случи, че тези дни вървят нови генералски назначения – предвид състоянието на войската, предлагам й нови звания, по реда на старшинството – „отдельонен генерал” (с една звезда на пагона и лист от сладка мента), „взводен генерал” (две звезди и бомба-бухалка), „ротен генерал” (тризвезден, със стилизиран карданен механизъм на „Хамър”, настъпен от възбуден лъв в празнична грива, съответства на „самолетен генерал” от ВВС) и маршал на батальонна бойна група (голяма петолъчна звезда, на фона на кръстосани пистолет, автомат, щик, сапьорна лопатка, очила за нощно виждане, фенерче, свещ, индивидуален превързочен пакет, самобръсначка „Мадарска кошута”, изолиращ противогаз, филтриращ противогаз, маска за предпазване на дихателните пътища при работа с ацетон, бояджийска четка, брезентова мешка с прашки, каска от жълто тенеке, обувки-кубинки, радиоприемник „Геолог”, алуминиева лъжица, четири шушулки зелен боб и седмичен комплект памперси.

 9. г-н Румен Бърцов, мислите ли, че вашите житейски, душевни и психически несгоди са толкова ужасно важни за всички в блога? Защо не се концентрирате повечко върху постингите си, и не се опитате като повечето от нас да се ангажирате с актуален коментар?

 10. Днес трябва да бъде обявен ден за траур – ДУПЕдатите ни в парламента отхвърлиха предложението за създаването на Институт за национална памет за престъпленията срещу българския народ. Ето стенограмата:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=7403&rid=154&archive=

  Предлагам да стартираме инициатива за събиране на средства (включително от чужбина) за съдаване на такъв частен институт, където да изложим като в музей всички доказателства и материали за престъпленията на комунистите и срещу скромна такса всеки посетител може да ги разгледа и да се запознае с тях. Приходите от посетителите ще се използват за научна и изследователска дейност в същата област.

 11. Към sir sven:

  Благодаря Ви за тактичния (все пак) начин да формулирате забележката си…
  Надявам се да не се разрази междуличностна полемика, в каквато не ми се набърква или посредничи, защото не се изживявам като някакъв самозван омбудсман.

  Използвам случая да обясня, че има коментари, които оставям заради тяхната емоционалност, която не бих искал да засегна, макар най-лесното е да ги отхвърля.

  Разчитам на разбирането на читателите, които биха могли да ги “прескочат”( особено след като разпознават вече автора им), ако се дразнят.

 12. Румене,сега разбра ли защо освен “Кардина” и “вънщен министър на Франция” ,бях и Клавдий и кого ли още не,а за да се оцелява все при Калигула,Нерон,Тиберий,Месалина,
  Ливия,двете й снахи,синове и внуци ….до самия Август!!!!
  В блога на Сугарев,казах на С.Дянков че не всеки кове съдбата си,но нейнии апелативни присъди не се обжалват още повече от златарска срещу ковашка гилдия
  Иначе Тиберий си е наше момче начело на Девети Дунвски легион и
  Види се, са ме чули докато е яздел от Дунава до Дедеагач,
  т.е.до Александруполис,де!
  А самото ботушче било кошмар за баба си!
  Друг път и за кодошите на вуйчо му!!! О с в е ж а в а т!

 13. Вероятно за да съхраня душевното си равновесие, напоследък ми се струва, че започвам да гледам на българската картинка все по отстрани, като че ли не съм в нея. И тогава започвам да си мисля, колко дълго може българският народ да понесе това шизофренично състояние, например 60% одобряват протестите, но 70% си харесват Мутрата. От почти всички медии се лее такава простотия и подмазвачество, а българите, които все пак не са чак толкова прости, си ги понасят. От всякъде ги удрят с доходите, но разчитат Дянков да съживи икономиката от потреблението, само че така Дянков съживява само без друго много жизнените монополи. Дянков затяга коланите в България, защото гърците, които имат 500 милиарда дълг и 10-кратно по-високи доходи наистина трябва да ги затягат. И още подобни.
  Та въпросът ми е не към онези, които оценяват “простащината и арогантността” на това управление, а към онези 70%, които си го харесват?
  Затова ми се налага да гледам на нещата отстрани, за да се посмея, ако и да е през сълзи.

 14. Това са им темите за разговор,защото в случай че Бюрека беше журналист трябваше темите да са:
  1. Коалицията ГЕРБ-ДПС (справка Булгартабак, Корпоративна Банка, Цветан Василев, проваленото дело с/у Ахмед Доган с адвокатите на Народното Сьбрание)
  2. Лукойл и откровенното погазване на всякакви закони ми пазарни правила
  3. Предпоследното място на Бьлгария по усвояване на Еврофондовете,подвьпрос Липсата на Преки Чуждестранни Инвестиции
  4. Челното място на Бьлгария по корупция (не че не го знаем)
  5. Заиграването с БСП и ДПС и подготвяната коалиция с тях анонсирана наскоро от Гоце, ще чуем от “десния” БьБь че тази предстояща коалиция е “отговорна”,”национално-спасителна” и прочие алабализми за душевно болни или наркомани повтарящи в транс “Няма алтернатива”
  6. Предстоящото стартиране на “Бургас-Александропулис” и предстоящата дьржавна гаранция за строежа на АЕЦ”БЕЛЕНЕ”

  Все кофти теми,а мат’ряла иска да гледа циркове по телевизията,да слуша чалга и да дудне “няма алтернатива”

 15. P.S. Оригиналната фраза на Веспасиан: “Парите не миришат,мирише само рьката която ги дава”
  Не е заяждане,а (за сьжаление) оригинала е многозначителен

 16. Днес съвсем случайно в социалните мрежи попаднах на това видео. И нали е петък…..малко смях няма да ни навреди;)))

 17. Мойте проблеми са проблеми на хиляди като мен.Ако искам да се свия в чорупчицата си както болшинство населяващи,нямаше да занимавам “публиката” и нямаше да имам много,а може би никакви проблеми.Щях да съм едно живуркащо нищожество,решаващо проблемите си с поклон нисък!
  Всичките ми проблеми идват от нежаланието ми да жиовуркам без смисъл анонимно!

 18. Мойте проблеми са проблеми на хиляди като мен.Ако искам да се свия в чорупчицата си както болшинство населяващи,нямаше да занимавам “публиката” и нямаше да имам много,а може би никакви проблеми.Щях да съм едно живуркащо нищожество,решаващо проблемите си с поклон нисък!
  Всичките ми проблеми идват от нежаланието ми да жиовуркам без смисъл анонимно!
  И не съм луд,но не дават,а пък и няма желаещи “журналисти” да дойдат тук при “лудия”.
  Да не пиша тогава,мислех проблемите на живите човеци извън София да вълнуват накого,но…!

 19. интересен би бил един колаж към статията ани цолова,виктор николаев и бареков като кукли на конци водени от кукловода.

 20. „рекордите на Ганьо”
  хахахахаха
  Много е хубаво това.

 21. Към Иво Инджев и Сър Свен:
  Аз пък съм сигурен, че Румен Бърцов е преднамерен – издават го умишлените и нелогични граматически “грешки” в отделни думи, докато в същото време добре се справя с отделянето на съставните изречения със запетая. 100-процентов ктьор, който не заслужава вашата деликатност, господа. Престаравайки се в тази роля, издайнически подчертава че е селяк. Може да е роден на село, да живее на село, но моите уважения – образован е, а позата му на недообразован и объркан човек си е чиста чиста проба спам!

 22. Когато Б.Борисояв разнасяше софииските поклуци из България и тук в съседното село Ракево идва.Тогава хората там излязоха да защитят природата си.БТВ “репортерси” апсолютно маниполативно представи нещата.Аз бях там и разказах доста от нещата които пиша.За построените и однесени от реката мостове,за беззаконията който се вършат тук,а и за това,че “инициативата” за приемане на софииският боклук не е на селския кмет,а на общинския.”Благодарим за това което ни каза” – разбираи “грешка да не се получи,”неправилен репортаж” и продаслжиха да си снимат рекичката – идилия!Селски грижи,неинтересни,на Азис мазния задник е по интересен.
  Каквито са ви желанията.Искате качествените да ровят в кофите за боклук – там са.Искате “мазни…” имате го.
  Борисов “мутра” бил ,а кой го е направил такъв.А поповете с златни ланци под расото и като го съблекат в джиповете си неможеш да ги различиш от “мутра”.С Левски се кичите,а костите му незнаете къде са.
  “Е народе” Ада си си пожелал и ще си го получиш,скоро!
  “Да нямаш другиго освен мен” защото ще станеш роб на “лукавия” и с него в пъкала!
  Ваша си работа!

 23. Жалко,че не мога пряко да следя тези хит предавания,но едно е ясно около Ивановден българите обикновено са изяли прасето,спомням си Лукановата зима,тази на Виденов,но тази на ББ ще е кошмарна,дано само българите издържат на мускули

 24. Разликата между Българският Колизеум и Римският е толкова голяма, колкото между нашите магистрали и европейските. Най-съществената разлика е, че почти всички българи се намират на арената заедно с лъвовете и другите диви животни, използвани в двубоите за забавление. В местата за зрители от първите редове нагоре, според “заслугите” са наследниците на “комунистическата аристокрация” от времето на Живков и техните прислужници.Най-близо до наследниците е Герб, заради заслугите на Б.Борисов като личен телохранител. В публиката са всички, които участваха в промяната на правилата за борба на арената през последните 22 години. На последният ред най-отгоре е Бареков, когото понякога пускат на вторият ред за да взема интервюта. Телевизията има за задача да лъже без минута почивка хората, които са на арената сред зверовете, че всъщност са на местата на зрителите и се забавляват. И така 22 години. Наследниците на Живков с дворцов преврат, медиен комфорт,съдебна закрила и европейски субсидии си запазват достиженията непокътнати и ги увеличават.

 25. Иво Инджев става все по-добър и по-добър. Хубав фейлетон! Качествена литература!

 26. “Тримата тенори”- youtube.com-това е повече от коментар.

 27. „рекордите на Ганьос” би звучало по-добре! Поздрави!

 28. А Гоце къде остана? Нали досега той беше виновен за всичко?

 29. “Хляб (все още) има. Зрелищата се множат и удължават.”

  плебса все забравя, че едното е за сметка на другото. колкото повече сеир – толкоз по-малко екмек!

  избраха си циркаджия за управник, и напразно ще чакат обещавания ежедневно кучешки салам, мисълта за който резонира стоплящо в носталгичните им соц-душици със споман за времената “га бяйме млади”, ракията беше евтина, а бригадирската любов без пари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.