Премиерът размаха (среден) пръст на журналистите

По аналогия с надписа „ На съветската армия освободителка – от признателния български народ”, гравиран под ботуша на съветския окупатор в София, българската журналистика трябва да си издълбае също толкова релефно в аналите следните думи на благодарност към премиера Бойко Борисов:

На съветващия ни освободител – от признателната българска журналистика”.

Ще бъде също толкова основателно, както и изразяването на радостта от това да ни окупират, зомбират и скалпират червенокожите ни „освободители”. Ето и поводът за моето предложение:

Вината за липсата на свобода на словото е в малодушието на журналистите, които се съгласяват да пишат гадости за пари.
Това каза в ефира на РАДИО К2 днес министър-председателят на страната Бойко Борисов. Медията чества днес 3 години.
Илиана Беновска попита Борисов какво трябва да прави работника, когато работодателят му каже, че няма да му плаща ако не напише или не отрази, това, което собственикът иска. Бойко Борисов отговори, че работникът може да напусне.
При този отговор Беновска предизвика премиера и го запита какво да прави после журналистът, да отиде при Бойко Борисов и да му каже: „Бойко уволниха ме, назначи ме на работа, аз съм много кадърен журналист”?
Премиерът предложи журналистите, които са недоволни да напуснат медиите, да си направят сдружение и да си изтеглят кредит, като си заложат апартаментите, за да си направят нова медия.” ( actualno.com)

На изискан български език на това му се казва „гьон сурат”- може и „на гол сурат, чифте съвети”.

Съветите на Борисов към жертвата на властовия натиск са точно като да бутнеш българската журналистика по стълбите и да я питаш после защо е със счупени зъби, след което да я посъветваш да не фъфли, а да бъде по-смела.

Примерите за натиска на властта върху медиите в България са безброй, но да не се връщаме много назад. Понеже става дума за работодатели, да попитам съвсем конкретно: дали колегите от БНТ, на които работодател е Борисов, сами са се сетили да излъчат миналата седмица в най-гледаното телевизионно време фарса с церемонията по награждаването на банкера на властта Цветан Василев като „Мистър икономика”? Сами ли са пожелали да се червят пред националната аудитория като конферансиета на Цветан Цветанов, който пък се изяви като конферансие на фаворита на властта сред банкерите, пожелал да напусне досегашната си анонимност и понеже си има държава със съответната държавната телевизия, си урежда награда и нейното демонстриране пред националната аудитория?

Униженията на журналистиката в България нямат чет, но най-голямото е, че за изнасилването й сега я обвиняват от най-високо място в стила на изнасилвача, който си закопчава дюкяна и подхвърля нахилен похотливо над употребеното й тяло, сломено първо с побой: „ сама си го търсеше”. Което е вярно за някои представител(к)и на тази не толкова древна професия, служещи за виагра при набъбващото самочувствие и стимулирания рейтинг на „явлението Борисов”. Но това не означава, че всички изнасилени журналисти трябва да бъдат третирани като виновни за това.

Особено перверзно е журналистите да бъдат съветвани да си залагат апартаментите и да се сдружават с получените стотинки. Защото по нанадолнището над тях пуфти на пълна пара набралият скорост валяк от стотици милиони държавни пари, които предшествениците на сегашната власт са поверили на банката на олигарха Цветан Василев, легитимиран вече като пример за подражание в ролята му на медиен октопод, омотаващ все повече медии в пипалата на проправителствената пропаганда с участието на депутата от ДПС Делян Пеевски като негов таран срещу и без това разклатената крепост на медийната свобода. Така в душенето на медийната свобода на практика солидарно са намесени по веригата на причинно-следствена връзка практически всички управляващи поне от 6 години насам – въпреки бутафорните им пререкания по второстепенни въпроси. Овладяването на медиите им е приоритет и в това са солидарни както в никоя друга далавера – безцеремонната гавра на Борисов не оставя съмнение в убедеността на управляващите, че са постигнали съвършенството в това отношение и сега се наслаждават на възможността да се похвалят с успеха си с безпрецедентен цинизъм.

Предизвикателството към журналистите да се опълчат на работодателите си, да се сдружат и благодарение на това да си позволят лукса да упражняват конституционно гарантираното им право на свободно слово, чието потъпкване Борисов очевидно признава за факт, доказва нещо много важно: премиерът прелива от увереност, че нищо подобно не може да се случи и се подиграва на малодушието на онези, на които е успял да вземе страха с бухалката на властта, упражнявана от самия него на различни нива вече 10 години.

 

А на желаещите да оспорят тезата за триумфалната демонстрация на постигнатото с дългогодишен бой беззъбие на българската журналистика, предлагам критерий за сравнение. За далеч по-“безобидни обиди” в предишни години, медиите групово и яростно бичуваха политиците, дръзнали да се произнесат неуважително с обобщения към журналистите. Спомнете си кампаниите срещу Асен Агов заради “медиите вървят след победителите” и срещу Надежда Михайлова за ” нахранете журналистите”. Изядоха ги с депутатските им парцали, макар и двамата отчаяно да се мъчат да се оправдаят, че не казали точно това. Но напразно- бяха погнати и преследвани безмилостно години наред. Явно тези години са отминали: днес Борисов се надсмива открито на журналистите, които с очакваното (от него) снишаване пред хвърлената по тях премиерска обувка само ще го поощрят да продължи да ги замеря с каквото му попадне. Докато не се изправят.

 

 

P.S.

 

Цензурата настъпва със страшна сила
 02-12-2011

Личен манифест

 

Забраниха ми да пиша в „БЛИЦ”. Там, където пиша три години и имам над 300 коментара без нито една забележка. Забрани ми кръгът, който купи агенцията, вестник „Шоу” и цялата фирма „Интермедия”. В този кръг влизат новите собственици на „Стандарт”, които пък са близки до младия медиен магнат Делян Пеевски. Забраниха ми да пиша, защото там, на техния медиен Олимп, всичко трябва да бъде подчинено на една воля, мисъл и интереси.

 Тридесет и две години съм в занаята. Стигнах до най-високите нива в професията, но досега не съм виждал такава цензура, потъпкване на свободното слово и мисъл както сега. А ние, основателите на частни медии, се кълняхме, че четвъртата власт е влязла първа в Европа. Нищо подобно, медиите са под пълен финансов и управленски контрол на фирми и издатели, обслужващи лични и корпоративни интереси. Страхът, унижението и раболепието се превърнаха в част от нашата (вече тяхна) работа. Четвърта власт, т.е. корективът на останалите власти у нас не съществува. Има само мисъл за оцеляване и угодничество.

В крайна сметка вината не е в самите журналисти, а у тези, които позволиха създаването на подобна среда.  Пишман издатели с неясни капитали, банки и корпорации, охотно спонсориращи услужливи издания, завладяха медиите така, както и мафията не е завладявала съдебната власт.  В резултат – отсъства корективът, другото мнение и в крайна степен – демокрацията. Свободата на словото се превърна в свобода на наложеното слово в интерес на диктатора, за приличие нарекъл се „издател”.

Да защитаваш медийно управляващите не е професия. То е слугуване и раболепие. Никой няма интерес от приказката с огледалото и въпроса: „Кой е най красив на света”. Господин премиер, работата не е кой кого обича или кой на кого е верен. Тези неща са преходни, но принципът остава. А той е независима журналистика, независима четвърта власт без пари от бюджета или по заобиколен начин от банки. Журналистика, която да разчита само на пазара. Навсякъде по света медиите и издателите се борят за читатели, а не за благоволението на партийни лидери. Другото е в комунистическите държави.

Нали не сме такава? Лично аз тръгвам към Мусала, защото макар и с малко, но е по-висок връх от Олимп.

Евгени Петров

http://vevesti.com

34 мнения за “Премиерът размаха (среден) пръст на журналистите”

 1. Истината е, че положението е неспасяемо. Чака ни студена и тежка зима, която по всяка вероятност няма да е последната. В тази почти безнадеждна ситуация, вместо от капитан, българският кораб се управлява от водевилен актьор, който върти руля с големите си мускули и лъже, че знае какво прави.
  На нас ни остава да изпием докрай горчивата чаша от управлението на ГЕРБ и през това време да мислим какво ще правим с наследството, което Бойко Борисов ще ни остави. А то е една спортна зала, започната от правителството на Станишев, няколко километра пътища, разрушен дребен и среден бизнес, срасната с организираната престъпност държава и докрай разбити илюзии, че „твърдата“ ръка и големите мускули на един полуграмотен човек са достатъчни.
  Шапка свалям на делото на Ивайло Бьрдоквата,НО е дал много лош пример: от негово време насам всяка ряпа си мисли че може да бьде дьржавник

 2. Журналистите,катаджиите, лекарите,чиновниците, интелектуалците, огромното мнозинство от българите-за жалост- са лишени от чест и достойнсво.Вълнува ги само ДАЛАВЕРАТА. Не осъзнават колко евтино ги купуват такива като Бойко Борисов. А интелектуалците са за оплакване, след като се “слагат” на безкултурният Бойко Борисов, днешният Тодор Живков.

 3. Както винаги, много си точен в анализа, Иво. Моето скромно разбиране е, че който се е захванал със журналисти бял ден не е видял. Сега да видим дали това важи за нашите географски ширини. Много ми е интересно дали точно Борисов е изключението от правилото.
  Както е казал мъдрецът, и това нещо (Борисов)ще мине.
  Здраве на всички.

 4. А аз се чудих защо колегите студенти по Журналистика намаляваме постоянно. И всички ми се чудят като им отговоря, че уча Журналистика но няма да ставам журналист. Много добра статия!
  Харесва ми. 🙂

 5. Фактът, че журналист иска съвет от премиер за професионалните си проблеми, е пълна перверзия!!! Премиерът не е бащицата, който е длъжен да дава съвети на всеки. Държат се с него така, а после го обвиняват, че той се държи като бащица. Точно това е поръчкова, платена и продажна журналистика! Как си представяте, че премиерът може да ви осигури свобода на словото? Да накара вътрешния министър да подслушва какво ви нареждат шефовете и после да ги дава на прокурора ли? Та да викате – полицейска държава?
  Хайде полека! Като били всички журналисти толкова честни и неподкупни, какво им пречи да пишат каквото си искат, пък да видим как ежедневник няма да излезе, защото всички журналисти не са написали това, което на издателя му харесва.

 6. у нас понятието self-made man очевидно придоби арогантно извратена демонстрация на патология.В смисъл много крминални социопати си измислиха фалшиво и героично супер-его на селф мейд мен,което вече не е комично.Доколкото е известно единствения начин за справяне със авторитарно-самовлюбени социопати е да ги заплашиш със доказателства за деянията им пред закона,при което в нормалните държави те сами се покриват,сменят си работата ,местоживеенето и самоличността.Тука този вариант не работи,защото са си вързали гащите съдебно и полицейски,а и никакви доказателства,понятия на думи и живот не значат нищо.Другият вариант на насиления за справяне и облегчаване на безизходната ситуация ,в която е държан умишлено и лукаво да подхранва самовлюбеното-его и фалшива представа на нарциса-диктатор,за да го манипулира.Това може да звучи комично,но по този начин суетния диктатор става зависим от ласкателите си и пластелин в ръцете им,т.е.Мисля,че ситуацията е повече от критична и може би единственото ,което ни остава е всеки ден и час да предлагаме ББ за различни научни,творчески,и интелектуално интегриращи го в космоса номинаци за звания и аплаузи.С това съвсем е оправдавам подмазвачите-журналисти,просто се опитвам да доставя малко разведряващо настроение.Така поне Баце няма да обвинява насилените и интелектуално малтретираните журналисти и читатели ,в собственото им неадекватно поведение и несъответствени претенции,ако го номинираме ежечасно за всички възможни звания.Просто да почнем с ежечасни номинации за величието на Баце.Страхотен текст както винаги,ако това вече има някакво значение да се констатира колко сме зле.

 7. БЛАГОВЕСТА, разсъждението ти е повърхностно, почти детско… Никой не търси бащински СЪВЕТ от Б.Б. В качеството му на министър-председател от него се очаква да намира решение на проблемите в държавата, един от най-сериозните от които е цензурата в медиите (била тя и под формата на самоцензура за да запазиш работата си), която набира все по-голяма сила.
  А относно втората част от коментара ти, мислиш ли, че това, което редакторите искат от журналистите в днешно време, има нещо общо с честната и стойностна журналистика? Ако не е този журналист, друг “журналист” ще напише/каже, каквото му изнася на редактора…

 8. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!! Това за което става въпрос в коментара по-горе не е нито новина, нито нещо изненадващо. Медииният “слугинаж”, манипулативният подход, несвободата на словото, платената журналистика, диктата и монопола над всички видове медии, неяснотата или тайната на произхода на парите и собственността на тези които притежават тези “частни” медии, контрола и натиска /с всички възможни средства/ върху отделните медии от страна на управляващите и размахването на /среден/пръст и т.н и т.н. не е от вчера, а ни съпътствува вече повече от 22 години. Благодарение на това, медиите допринесоха значително за нашия “прогрес” в демократичното ни развитие за да се наредим на последното място в ЕС по жизнен стандарт. Те имат “значителен” принос и за “свалянето” на тези правителства, при които беше започнало някакво положително развитие. И донякъде е прав г-н Асен Агов /един водещ журналист/, с “репликата” си, че “медиите вървят след победителите”/казана може би по друг повод/. Но смятам, че той не го е дал като положителен пример, а като констатация в нашата действителност. И точно при управлението на ОДС начело с ИВАН КОСТОВ, медиите открито “воюваха” с това правителство. А това, че ББ размахва пръст /среден/ не е само негов патент /спомнете си Първанов, Луканов, Станишев и др./, но тъй като сегашния премиер е по-първосигнален, го прави по груб начин, за разлика от другите господа, които си служат с по-финни методи или с подставени лица.

 9. Всичко това е вярно, но слугинажа на българската журналистика не е от вчера. Основният проблем е като при средно статистическия българин. – Свиваме уши когато стане напечено, после псуваме в кръчмата всички, от американския президент до папата. За дребните ни душици никой не ни е виновен. После защо ни чукали, като сами сме се навели?!

 10. Благовеста хиперболизира нещата до такава степен,че да ги обезсмисли и да елеминира проблема и то по един много псевдо емоционално-морализаторски начин.Така сигурно се опитва да рационализира подмазвачеството си към ББ,което да звучи просто ,достъпно и убедително като за олигофрени.

 11. Каквато държавата-такава и журналистиката! Сжободна и независима журналистика се прави от свободни и независими журналисти. А свободни и независими журналисти могат да се появят само измежду свободни и независими хора. И савършено вярно е, че свободната и независима журналистика може единствено да се финансира сама именно , чрез самата си свобода и независимост, което е най-големиат и капитал. Но това е капитал, който може да се оцени само от свободни и независими хора. Хора, които са мнопго чувствителни към всякакви рамки и уважават най-вече принципа (не помня кой го беше казал, Кърт Вонегът, Рей Бредбъри или Хемингуей): “Ако ти дадат разчертана хартия, пиши накриво!” Не може журналист, който зависи и се моли, на когото и да е за насъщния си да бъде независим и свободен. У нас на практика няма пазар на медиите, защото няма на практика свободни граждани, които да са материално обезпечени за да имат пари да си купуват вестници, каквито си харесват или да плащат солените такси за гледане на телевизии или слушане на радиа по техен вкус. Нещастните и обременени хорица, от йкоито се състои главно обществото ни гледат да минат, колкото се може по-евтинко, защото когато имаш пари само за хляб просто не можеш да си позволиш да си купуваш вестници. Гледаш безплатна телевизия или не гледаш нищо. Е откъде тогава финансиране за свободна и незаисима журналистика. Перверзното в съвета на Борисов е че нещата са доведени дотам, че не апартаментите, но и гащите си да заложат журналистите пак нищо няма да се получи! Просто няма пазар. Когато един свободен и независим вестник се купува масово и има огромен тираж и самите индустриалци го молят за поместване на техните реклами и не могат да поставят никакви други условия защото най-важното за рекламите им е “негово величество тиражът”! И пазарът е който праща всякакви купени жълтурки там, където им е мястото-на бунището. Докато у нас хората са бедни няма да има свободни граждани и ще цъфтят само журналистическите репеи, на които се “любуваме” в момента. Та по-добре журналистите непрекъснато да питат Борисов докога у нас хората ще са несъизмеримо по-бедни от съгражданите си в Европа, да видим какво ще отговори. Дали и тогава ще отправи съвет (към хората на България) да си залагат и апартаментите и гащите или ще ги посъветва да “рупат с едната ръка филии с мас, а с другата да гопнят топката по ливадата, ако искат да се оправят, (като Него)!

 12. Журналиста е високо морален и независим и героичен Такава му е професията.Никой неможе да му казва
  какво да пише.Тази Беновска и другите като нея отдавна трябва да са напуснали а не да лъжат публиката.
  В диктатура и корупция честна журналистика неможе да има.
  Помнете Политковска!

 13. Slavina, казвате “проблемите в държавата”. За различните проблеми отговарят различни институции, а много често – самите ние. Ако работя в частна фирма и имам разногласия със собственика й, трябва да тичам при премиера и да искам да му се скара ли? В горния постинг пише “натиска на властта върху медиите в България” – защо не се конкретизира коя власт? Трябва ли да напомням точно на г-н Инджев, че властите са три и премиерът (от която и партия да е) отговаря само за едната от трите?
  Друг цитат: “Особено перверзно е журналистите да бъдат съветвани да си залагат апартаментите и да се сдружават с получените стотинки.” – хайде да припомним на г-н Инджев колко “перверзно” е постъпил самият ББ, когато е създавал партията си: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=117157
  Казвате “Ако не е този журналист, друг „журналист“ ще напише/каже, каквото му изнася на редактора…” – ами нали точно това казва и ББ (и аз) – че проблемът е в малодушието на журналистите! Или искате изпълнителната власт да се меси в работата на медиите? Това е противоконституционно!
  От момента, в който ГЕРБ спечели парламентарните избори, са подложени на яростна и недостойна медийна атака – това призна навремето и Иван Костов, казвайки, че дори и неговото правителство не е било атакувано толкова много. След което размисли и се врътна на 180 градуса – с което загуби гласове като моя и на много стари седесари. Затова сега са в такова положение – и СДС, и ДСБ. Който има идея за това как трябва да се управлява държавата, не се интересува от личностите, които са на власт, а от действията им. ББ има личностни недостатъци, но прави точно това, което е необходимо на България в момента. И комунисти да го правеха, щях да ги подкрепя.
  Що се отнася до цензурата изобщо, нашите постинги минават през одобрението на собственика на този блог. Трябва ли изрично да кажа, че разполагайки с власт в блога си, самият г-н Инджев прави същото, в което обвинява другите?

 14. Ще приключи ли скоро трагедията: ББ отвъд РъБъ?

 15. Власт пари и медии в едни ръце е желязна хватка от която измъкване няма. Тъжно но факт.

 16. Благовеста, едно е пиар акцийката на Борисов и Цветанов със залагането им на къщичките им за няколко месеца.Но парите, с които са финансирали партията тогава се възстановяват от държавната субсидия, която й се полага като парламентарно представена.
  А, едва ли 5-6 неподкупни журналиста биха си рискували имуществото за да основават медия и да се борят срещу вятърните мелници на гъзолизците на Борисов. Фалитът им е гарантиран скъпа госпожо Благовеста…

 17. Едно време и лекарите бюха “неоправдани” и бедни. Сега са оправдани и богати. Онзи ден един смел човек-журналист като Ахчиева показа по ТВ как един “оправдан” доктор, използвайки ръката на упоен болен, за да тупа по дупето медицинската сестра. Доктора бе “оправдан” от шефа на Лекарският съюз. Бе оправдан и от всички останали “негови” колеги. Защо??? Защото им е такава ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА и защото лекарите си имат лоби в парламента… и си имат ЗАКОННА система която ги прави и богати и оправдани. Ахчиева е журналист, и според мен-човек живеещ навън, тя е смел журналист. ……

 18. Напомням на госпожата,подписала се като Благовеста,че имаше една телевизия,която се опитваше да е независима и интелигентна-ReTv.И какво стана-просьществува за кратко и фалира.

 19. Всяка професия има своята специфика и е трудно да се дават препоръки, но естествената реакция на хората от дадена професия при лоши условия за работа, казано най-общо, е уличния протест. Ако журналистите не протестират, значи се чувстват добре, а ако се чувстват добре и обслужват тази власт, то при промяна на положението в страната, а такова неминуемо ще настъпи, за тях просто няма да има работа.

 20. Г-н Инджев, всичко това добре, но какво търсехте днес преди обед в телевизията на същите тези лоши олигарси Василев и Пеевски?

 21. Симеоне,Видя се,че ролята на Инджев и Сугарев,тепърва ще се утвърждава в чумно време с объркано племе,а защо
  мълчат и те и всички е едно,а защо и докъде води това,все пак,ще бъде в центъра на нашето внимание,но и не означава,че ново отлагане на операциата ще е добро,за да се излъже оше повече и самата
  История!!!!

 22. Където има свободни граждани,там има и свободна жврналистика.В България свободни граждани има достатъчно.Докъто повечето журналисти не искат да разберат,че читателите са техните истински работодатели,ще си говорим за добре платено садо-мазо порно(гледано само от продуцентите и изпълнителите),но не и за журналистика.Ако медиите смятат за нормално да се изживяват за някаква Власт(макар и четвърта)трябва да са наясно,че всяка власт рано или късно преминава в други ръце(способите за това са различни)Ако поне една част от журналистиката ни приличаше на огледалото за което говореше Балзак,нямаше да има толкова презрени ‘майстори на перото”като В.Велева и сие,както и толкова ниски тиражи на т.н.сериозни издания.Има една японска поговорка-“Ако не искате да ви купуват,не се продавайте”.Пред този избор,почти ежедневно се изправя всеки обикновен българин.Между другото напълно съм съгласен с мнението на Благовеста.

 23. “Простено на незнаещите”,Журналиста е този ,които информира незнаещите за истината “фактите такива,каквито са”.Този,който пази собствената си чорупчица “началника недава” е чиновник с пролетарски манталитет с табелка”журналист”,извършващ най големият грях “въвежда незнаещите в заблуждение”.
  Всеки професионалист има най напред себеуважение и неможе да бъде накаран да се кланя,защото е професионалист.
  Да плагиатствам – “никой неможе да се изплюе върху теб,както ти самия”
  Важи за всяка професия!А аз несъм провесионален писател,други са ми професионалностите – да се “заяждам”(една от многото).

 24. Поведението на Б.Борисов спрямо журналистиката,приомите с които си служи ,са САМО част от гаврата,на която този човек подлага цели съсловия от българското общество.Спомнете си отношението и съветите към лекарите,протестиращите железничари,протестиращите земеделски проиезводители и т.н.!Сигурен съм в едно,че няма да е много далечен деня в който психолози,психиятри,социолози,политолози ,народопсихолози и т.н.,ще започнат да правят напречен и надлъжен разрез на феномена Бойко Борисов,а изводите им ще залегнат в учебниците по съответните дисциплини като пример,как един самозабравил се полуграмотен човек може да яха цял един народ,а той,народа,да вика “ихууу,колко ми е хубаво”!По наглост,Бойко Борисов задмина дори учителя си Тодор Живков!

 25. Към Радев:

  Нищо не съм търсил- те (тя, водещата) ме потърсиха. Сам си отговорете защо е така, ще е нескромно аз да го заявя.
  Да съм казал там нещо по-различно от онова, което пиша тук?
  Ако тръгна да бойкотирам медиите, чиито собственици или началници са свързани с властта, ще трябва да си стърча като Гюро Михайлов на поста, вместо да използвам да заявя позицията си.
  Вероятно въпросът ви щеше да е резонен, ако бях приел да ме купят, каквито опити за сондаж явно бяха възложени на Бареков с неговата покана за разговор, какъвто така и не се състоя. Опитват провокативно на своето си ниво – както и вие, но не ви си получава.

 26. БЛАГОВЕСТА, ако сама не виждате връзката между личността на Б.Б. и кризата в българските медии в момента, аз нямам намерение да Ви убеждавам в противното. Някой ден учебници ще се пишат за властта и начина, по който премиерът я упражнява върху медиите. Вие сама казахте, че намесата в работата на журналистите от страна на властта е противоконституционна, и ако не виждате сама това, когато си пуснете телевизора, значи светогледът Ви е твърде различен от моя и се съмнявам да постигнем съгласие, каквито и аргументи да приведете в подкрепа на своята теза.

 27. Това е видеозапис от днешното интервю на Иван Костов с Люба Кулезич. Не мога да намеря третата част. Или не е публикувана още или е изтрита.

  http://www.youtube.com/watch?v=IsW92L85BYY

 28. Кардинале,вземи си изпий пьрво хапчетата по диагнозата&епикризата която имаш и научи че “този който иска да бьде велик,пьрво трябва да научи простите неща” в случая да прави разлика м/у собствено име и фамилно такова т.е. м/у Симеон и Симеонов
  Благовестата нека си носи благата вест на кварталния комсомолски секретар от ГЕРБ за да си получи парите за постинга (ако не получава шари да си вземе от медийната дрога за ГЕРБ).В деня в който правителството на ОДС приемаше поканата на ЕвроСьюза за членство на Бьлгария вестниците показваха два мьртви дунавски шарана на брега и заглавие с 20 см. големина че Дунав умрял; вестниците пишеха с 30 см. заглавия че “Бьлгария уби дете” и “бакшишите” на Ал.Петров окупираха Народното Сьбрание а то като другите кьорфишеци. “Ултра”Мега”Гига””Великия” мачист БьБь който изпьлва мокрите сьнища на Благовеста можеше да направи най-голямата услуга на населението: Да си стои там в мокрите им сьнища

 29. Много отдавна не бях писала,но Благовеста ме провокира.Тя и многото стари седесари не гласували вече за Иван Костов и т.н.,затова СДС и ДСБ били в това положение.По-точно нещастната България е в това си положение заради такива като Благовеста и “многото стари седесари”.Какво точно направи Бойко Борисов за България,че Благовеста толкова го брани?Ако може да каже,защото аз нещо не го виждам.А що се отнася до г-н Инджев,добре че го има!

 30. До Благовеста: Харесва ми това, което написахте. Благодаря Ви. Повтарям Вашите думи:

  Фактът, че журналист иска съвет от премиер за професионалните си проблеми, е пълна перверзия!!! Премиерът не е бащицата, който е длъжен да дава съвети на всеки. Държат се с него така, а после го обвиняват, че той се държи като бащица. Точно това е поръчкова, платена и продажна журналистика! Как си представяте, че премиерът може да ви осигури свобода на словото? Да накара вътрешния министър да подслушва какво ви нареждат шефовете и после да ги дава на прокурора ли? Та да викате – полицейска държава?
  Хайде полека! Като били всички журналисти толкова честни и неподкупни, какво им пречи да пишат каквото си искат, пък да видим как ежедневник няма да излезе, защото всички журналисти не са написали това, което на издателя му харесва.

  Posted by Благовеста | декември 3, 2011, 23:23

 31. Бате НИ е забравил да каже коя е банката, която дава такива кредити!!

 32. Е, заставам зад думите на Благовеста и я подкрепям тотално!!! В седемгодишната ми практика като журналист, какъвто бях, от 2007 до 2010 ме караха да НЕ пиша за ГЕРБ. Е, когато ГЕРБ спечели изборите, отново не можех да говоря положително – познайте защо 🙂 А да неговоря, че тогава списващите интернет сайтове се нахвърлиха срещу мен, че съм лъжец и измамник. Става дума за “провинцията”, където действително гласувалите за СДС и ДСБ днес подкрепят ГЕРБ, а от сините тук останаха само лидерите им – тотално дискредитирани и сами. Слава богу, вече не съм в “бранша” и е жалко и смешно някой да говори за “цензура”. Аз лично вече чета повече блогове, отколкото медии /затова и пиша тук/, защото 90% от журналистите/журналистките, които познавам, са некадърници … това е. И само да вметна – по време на предизборната кампания в Ямбол според медийното отразяване такава партия като ГЕРБ нямаше – никой не пишеше за кандидата им, защото не им плащаше, а според някои национални медии кандидата на БСП беше вече едва ли не кмет, а този на ГЕРБ го поставяха на 5 или 6 място…Е, как да вярваш на искреността на журналистите!?!

 33. Г-жа Благовеста цитира една статия,от която както и от много други подобни в този сайт на 24 часа ти става мазно и гадно, а самата медия -безинтересна и нечетима. В случая това са глупавите ,съзнателни неточности и игра с понятията ипотека и продажба в изразите :”Няколко месеца Борисов и Цветанов ще са без собственост” и “Къщата на ББ в Банкя и апартамента на Цветанов в кв.Дианабад вече не са техни”, с които медията цели електоратът да ахне от смайване пред “героичната” жертва на двамцата. Да не говорим за съмнителната схема,по която парите от държавната субсидия ще се отнесат за погасяване на кредитите . Що се отнася до дадената от ББ препоръка на журналистите да продадат апартаментите си и да създадат собствена медия, предлагам Ви да изпробвате доколко работи лично.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.