Премиер псува на милионер

Разбираемо е медиите да следват стъпките на човека, който повече от всичко ( и всички през изминалите 22 години) олицетворява Властта. Друга тема е, защо го следваха още преди да се превърне в такъв властелин и така го произведоха в „явлението Борисов”, за да стигнем до днешния ден, когато всички лягаме и ставаме с неговите изяви и „сентенции”.

Няма как главният герой на новините да не бъде обект и на наблюденията на един политически коментатор, който се опитва да следва логиката на събитията. А те в България се създават от същото това главно действащо лице, което на фона на главно бездействащите опозиционери привлича вниманието с неспирните си хиперактивни действия( в авторекламата).

Днес на ред беше Силистра- и там огря. Репортери съобщават, че хората били изумени да го видят да си пие кафето на централно място в града, който не е сред любимите дестинации на столичните костюмари. Отишъл, видял и победил ( скуката).

Дали всички забелязаха обаче новината, която произведе там? Не, не е фактът, че е отрязал поредната лентичка на обект, чието осъществяване е всъщност задължение на властта, а не резултат от нейно благоволение, за което настоява да й целуват ръцете или други части на бюрократичното туловище. Не е новина и антиновината му за безобразието бившите управляващи да продадат местно летище, което е лошо нещо за местните хора, отдалечени от София.

Новина е – съобщавам я обаче противно на правилата в края на дописката си поради необходимостта да ви подготвя постепенно за сензацийката- новата обвинителна дума в речника на (уж) десния ни премиер. В желанието си да обоснове позицията си срещу стачкуващите зърнопроизводители ( на които иначе и автора на тези редове не симпатизира особено поради и без това привилигированото им положение в земеделието), Бойко Борисов наблегна, че сред тях има милионери. Милионери! Не престъпно забогатели, а милионери! Така от днес, ако има някаква закономерност в управленската логика, да си милионер в една пазарна икономика става мръсна дума.

Честито на онези, който му верват, че е нещо различно от Жан Виденов, който в своята първомайска реч през 1995 г. в центъра на София насочи народния гняв срещу „чорбаджиите”! Как завърши управлението на Виденов, знаем всички. Предстои да видим какво ще се случи с „новия” борец срещу богаташите.

34 мнения за “Премиер псува на милионер”

 1. Може би е малко прекалено да се иска от повечето българи в 2011 (макар и накрая й), след поколения комунизъм да освиркат този народен застъпник и покровител за думите му “а някои от тях са милионери”. Но в 2011-та (особено на края й) е нормално да се попита “че какво лошо има? Може да са лоши изедници милионерите, но плащат данъци в държавната хазна?”

 2. Да Велизаре, ама там е проблема, че не искаят да плащат данаци

 3. Господин Инджев, препратката от JORDAN е една твърде нескопосана измислица и вероятно поради бързане сте я поместили в сайта си. Само пълен идиот би повярвал, че премиерът на която и да е европейска държава може да има толкова просташки речник и да размишлява по такъв магазинерски начин. В този смисъл, за Вашите редовни читатели би било обидно това плиткоумно съчинение да продължава да стои на страницата Ви.
  Иначе по темата – ББ няма политическа ориентация. Сега съвсем в негов стил ще настройва едни хора срещу други. Ще изпуска реплики, а после свободната (от съвест) преса ще ги тълкува, ще ги разнищва, докато най-накрая отвращението ще накара непротестиращите да започнат да обвинявт протестиращите…
  Ето – ISKAR вече има мнение. Не искали да плащат, значи са лоши… Искаре, откога плащането на данъци е въпрос на лично желание? Щото и аз не искам, ама плащам. Като гледам, че от моите данъци няма и помен, как да искам? И откога само милионерите са лоши, ако не плащат данъци?
  ББ е десен, колкото е дясна лявата ми обувка. Дясна партия насред криза изобщо няма шанс в бедна държава като нашата и той поне това трябва да знае. В Европата може да се е присламчил леко в дясно, ама у нас си е баш борец за правда и страшилище за народните изедници – милионерите ( с изключение на няколко негови приятели, които вече станаха милиардери и затова не се броят). И още от началото я подкарха по сиромашката струнна. Идиотът Найденов пръв поде борба със спекулата още ехее … с едни отряди от бедняци. “Как може, вика, в един магазин кашкавалът да е 12 лева, а в друг да е 16… Значи има нещо!” Има ти нещо на тебе, тъпанар такъв… Стотици магазинчета бяха набързо репресирни и затвориха. Нямаше никакъв коментар за резултатите от кампанията… После антисоциалният откри неизчерпаем източник на приходи в хазната, а от там и за пенсии – “Ще съберем парите за повишаване на пенсиите от глоби” вика. И се започнаха едни глоби по всички фронтове… и се вдигна веднага безработицата и намаляха приходите в социалното министерство. Щото бизнесът като плаща глоби, трябва да съкращава разходите и най-бързият начин е този. Обаче и от тази кампания резултатите не бяха отчетени…
  Сега ще стреляме по милионерите. Уж не е искал баш това да каже, ама го е казал, пък и Найденов също го беше казал, пък после се заусуква, че не в този смисъл и нищо лошо нямало да е милонер човек – дай Боже всекиму. Е да де, ама… Надявам се поне като резултат на тази поредна малоумна кампния след време Айн Ранд да влезе в училищнта програма.
  Субсидията е нещо много вредно за пазарните отношения, но не е измислена у нас. Когато съседните държави субсидират с големи суми земеделето си, нашите земеделци са в много неизгодна конкурентна позция. И когато им е обещано преди няколко месеца, за да ги прилъжат да гласват “правилно”, сега е нормално да си искат обещаното. Нормално е да са на протест. Ако всички, които биваме лъгни, после протестираме, България ще е съвсем друга държава.

 4. Статията би звучала убедително, ако са изредени имената на няколко наши често забогатели милионери

 5. Ами не е ли това работата на министър-председателя, ISKAR? Да работи за създаването на условия така, че все повече хора да стават милионери, както и за създаването на механизми да бъдат събирани всички данъци. А реакцията “тези пък защо стачкуват, какво искат повече, не се ли наядоха!” подхожда на всеки друг, но не и на държавен човек, още по-малко на министър-председателя.

 6. Към Деди:

  Извинявайте,но сред пропагандистите на властта се усеща някакво отчаяние. Илюстрирате го и Вие.
  Нима не е ясно, че да се псува на “милионер” не е нищо друго, освен популистко и крайно левичарско кокетничене на политик, който няма нищо общо с дясното?
  Ето Ви един пример за размисъл, щом толкова искате: Цветелина. Тя, като е милионерка, кофти ли е, според Борисов?
  Ами самият той- дали е бедняк?
  Ами Цецо – и той ли е за ожалване с неговата рязко набъбнала недвижима собственост?
  Ами останалите водещи гербери на власт- от лидера на общинското мнозинство в Софийска община, до лидерката на ГЕРБ в НС Фидосова- те не са милионери?
  Трябва да Ви направят някакви семинари за уточняване на пропагандисткото поведение поне да не се излагате много или да възприемете линията на мълчание и премълчаване, която през годините е доказано най-успешната тактика на властта срещу истината.

 7. Ако не беше Йордан с думите на холандскиа премиер какво не могат българите,щяхме да се въртим все около убийствено зло от януари 1946 г.,при отвеждане за разстрел в Орландовци,на умни и
  кадърни сред които един казва,че трябва,да се плаче и то безутешно,
  но за България!!!!
  Нали,Георгиев?Иначе Велизар е прав,И Първият консул след Желев и Виденов на чорбаджийска тема,остават като ратаи на филия с
  мас и малко чубрица,да да не им се чуд/б/рим!Нали,I s k a r?

 8. Към Ганев:

  Нека да си уточним понятията: не съм помествал в сайта си нищо. Когато искам да поместя нещо, което ми се е сторило достоверно ( не че не съм бил подвеждан !) просто го помествам. И винаги го “подпечатвам със собствено заглавие, с което удостоверявам, че въпросният текст е преминал през съзнанието ми . Винаги!
  Ако искате да кажете, че съм допуснал някой коментатор да посочи някакъв линк, което е вярно, ще трябва да спорите по въпроса с онези, които отказват да разберат понятието “цензура” ( валидно за друг вид комуникация, а не за личен блог), каквато ми вменяват.
  Но ако искате оценката ми за въпросното “интервю”, то може да не се е състояло, но, уви, съдържа доста истини като констатации за нас. Това, че не ни ги казват в очите, е част от проблема ни. Винаги съм твърдял, че западните ни съюзници правят лоша услуга на българите, като поощряват ВСЯКА една власт в България, независимо от факта, че точно такава не биха си избрали Там. Така ни определят като хора от по-долно качество, които заслужават да имат Такава власт. Би трябвало да подхождат толкова откровено, както правят със собствените си избиратели и така ще подкрепят онази мъждукаща част от българското общество, която не иска да се примирява с ниско качество политици. За съжаление отношението към нас на Запад се ръководи от правилото на минимализма: важно им е да не пречим много, като сме “стабилни” и “предсказуеми” . Уви, тъкмо стабилността и предсказуемостта бяха и в центъра на президентската предизборна кампания на ГЕРБ. А нима при Живков не бяхме супер предсказуеми със стабилността на една диктатура? Явно от ученика на Живков и негов охранител не можем да очакваме друго…

 9. Да му се не знае и лошият ми късмет: тъкмо и аз реших да “правя пари” от една работа, а сега, изведнъж – “милионер” да ми била мръсна дума. Защо ли пък се сещам за един плакат от големия митинг на 18.11.89г. пред Храм-паметника “Александър Невски”, който гласеше:
  “Главният милионер падна!
  От останалите, опечалените…”
  и се отнасяше за тж и свитата му.
  Но, явно, и сред милионерите “някои са по-равни”, както трябваше някога уж всички да са равни.

 10. Иво,моля те остави го това /не/измислено интервю не за друго ,а за да се по-раз-мислят поне тези ,които не вярват на очите си и на ушите си ,че това което се случва у нас и отвън се вижда по-добре,а иначе остава ни пак вярата и погледът ,който ни дава сърцето:с обич да надмогваме бедността в обществото ни ,което означава ,че се нуждаем от словото-писано и неписано.Пишете,говорете ,не се страхувайте да бъдете по-активни дори от днешния, уморен вече 🙂 премиер.По една телевизия той сам си призна ,че вече не е толкова добър… и в спорта,нищо че ще го избират за футболист на годината.

 11. Все пак нека уточним: дори и това да не са думи на холандския премиер всяка една е истина, колкото и това да не ние приятно. А доколкото за “омразата” ни към милионерите у нас тя е насочена не към богатствата им а към начина на тяхното придобиване. Убеден съм напълно, че всеки “милионер” у нас е станал такъв по изцяло криминален път, щото където и да бръкнеш в неговата “творческа” биография се разнася невъобразима смрад. Считам, че това напълно доказва тезата в “изказването”

 12. вероятно сте искали да кажете “не че НЕ съм бил подвеждан”?
  или греша аз този път?

 13. “Премиер(милиционер) псува на милионер”
  Това се случва(разбира се) след изборите и се нарича демагогия! Точно напсуваните са между тези, които издържат финансово и “морално” партията на Борисов.
  Тяхия протест е резултат на неизпълнения договор “подкрепа срещу пари”. Извода е следния: Който плаща за обещания(популизъм), може да не пожъне субсидии(пари).
  Още веднъж честито на онези, който верват на “личност”, извисила се от хранител на прасета, през охранител на прасета, до ръководител на кучета, които трябва да се държат изкъсо!
  Контрола върху лаенето се осъществява от подопечните му “свински” медии.

 14. Предполагам, че само от незнание се дискутира измисленото интервю с холандският премиер. По начало в този сайт и това всеки негов редовен потребител го знае, се измислят новини, статии, интервюта които звучат повече от убедително. Целта е по този начин, да се обобщят мнения по гореща тема. Преписват се на чужди източници за да хванат повече дикиш. Правилно г-н Инджев по-горе е посочил, че съдържа “доста истини като констации”. Това в края на краищата е същественото.

 15. Г-н Инджев,
  питах за честно забогатели милионери.
  Не се разибра, имената, които изреждате, на такива хора ли са?

 16. Премиерът да не би да е бедняк?…
  Това са “псувни” приятелски – между равни – просто шеги – запред “матряла”…

 17. Към Деди:

  Питайте онзи, когото защитавате със заяждането си. Той знае и точно затова няма да ви отговори.

  Изместването на темата е признак на слабост и по този начин косвено потвърждавате правотата на опонента си: в случая, популисткото изказване на един милионер, обкръжен с милионери, служещ на мили(ци)онери, но ругаещ за пред плебса милионерите, защото знае, че така ще се хареса на същите онези “лумпени”, който вербално громи по време на протестите срещу управлението му.
  И бъдете малко по-скромен: не сте ми настойник да ме изпитвате и да настоявате да отговарям на прищевките ви.
  Бъдете така добър да ми позволите да не си губя повече времето с празните ви заяждания, които може би ви се виждат остроумни.

 18. Още едно потвърждение, колко е важно не само какво правиш (или казваш), но и как го правиш (или казваш). Защото тия милионери-зърнопроизводители не са за ожалване. Има ги, потвърдено ми е от хора, работещи за структури на Европейския съюз, не за нашето правителство. Определено има разлика между това, което казва премиерът и това, което пише г-н Инджев, при очертаната обща липса на симпатия към точно тези протестиращи, както виждам в статията. А който не иска да види разликата, насила не може да бъде накаран.

 19. Не е проблем, че винаги ще се намери един дрьвник да се заяде.
  Проблемът е, че в една страна това се счита за национален спорт и се бьрка- мускулестото малоумие е превьрнато в норма.Когато в една страна (сьзнателно не казвам дьржава) огромен процент малоумници смятат, че е полемика да се правят на интересни чрез дребнаво и идиотско заяждане, резултатът е: днешна Бьлгария

 20. Е, стига ми и тази награда – да допринеса и аз за изясняване на нещо със скромните си корекции.
  Не, че не съм и аз за корекции, де – гледам и двете ми изречения, с малка буква започват…

 21. към коректор:

  Не че се оправдавам, но при “продукция” от две хиляди и вече доста отгоре публикации ( и нека ми е позволено да каже – при това темпо на писане), е нормално да имам нужда от някои корекции, поради което Ви благодаря отново за коректното коригиране.

 22. Човекът от народа (ББ) защо не се възмущава от милионера Росен Плевнелиев?
  Защо не се възмущава от милионерката Цветелина Бориславова?
  Защо не се възмущава от експресно забогателия Цветанов?
  Възмущава се, че един земеделец, който обработва 1 млн. дка площи, е получил 30 млн. лв. субсидия! – Ами нали това са правилата: 30 лв. на декар е държавната субсидия.
  Тогава от какво се възмущава – от това, че този земеделец обработва всички тези площи, или че е спазен регламента за държавна субсидия?

 23. След като прочетох и аз „интервюто”, отначало ми стана тъжно, че единствената му фалшива нотка е, че още не се е състояло. Но си намерих бързо „утешение” – припомних си, че картезианското и ме/и/сианско поведение на „големите” нации, са имали достатъчно недемократични последствия при това далеч надхвърлящи териториалните им граници, докато за родните ни простотии такава възможност дори и виртуално не съществува. А има и нещо друго – описанието на порядките ни засяга не целокупния ни народ а само масата му, от която не може да се очаква особена просветеност, най-много да й се признае качеството манипулируемост, доказателство, за което дават чрез масовките си, както смятаните за традиционни демократи – гърците, така и новоизпечените демократи – руснаците. Проблемът ни е другаде – че именно от средите на масите (в пряк и преносен смисъл), или „Винету” и книгите в сантиметри, са излъчени тези, които ръководят съдбините ни. А това е грешка и отговорност пред гласоподавателите/мнозинството/масата на ония (не с гайдите), за които демократичната кауза, не трябваше да е само „хонорис” и хонорари.
  —————————
  Бойко, антимилионер – пошутилься немножко, да? А може би смята, че са станали много маймуните на клона, или пък, че след ояждане, следва задължително диета. Не и не. Иска си просто човекът и той да бъде веднъж анти (стига с подмятанията за „Бай Ганьо и опозиция – де, де”) – при толкоз народна любов, защо да му е нужно друго богатство – ха, ха, ха (възклицанията са от неговия любимец).
  —————————-
  Неизвестността си има и положителни страни. Пишейки от дъжд на вятър в блога си, определено се чувствам защитен от липсата на „коректори”. :)

 24. Къса ни е паметта.Спомнете си ГРАДА
  НА ИСТИНАТА! Тогава една комунистка
  шеф на белослатинско ТКЗС беше заявила,че ще докара тракторите и за
  броени минути ще види сметката на
  палатковия град!Преди това друг идиот
  викаше танковете в София.Днес потомците им влезнаха с тракторите!

 25. А сега, де! Отново допускам че греша, но ми се струва, че г-н Танушев вероятно се чувства просто защитен от “коректори”, а не от липсата им. Прекалявам ли, като търся прецизност най-вече в смисъла, а не толкова в правописа?

 26. Заглавието можеше да е и “Милионер псува на милионер”. Както има филми, в които един черен нарича друг черен “schwarzes Arschloch”.

 27. Има и такива, които търсят под вола теле, но Герб си стои стабилно в политиката и въпреки воя на комунистите и тяхната съпротива во главе с комунистическите синдикати милионери, започна реформата.Жалко,че журналистите пригласят на ретроградните ,с остаряло соц.мислене за постоянни придобивки и привилегии.По отношение на милионерите ,считам, че не е имало достатъчно демократично време ,за да станеш мултимилионер.За едно поколение това е невъзможно и поради това е престъпно.

 28. Става ми много неприятно родни интелигенти трупат капитал за сметка на Борисов като цитират негова дума или фраза, поднасят ни я извън контеста след което го удавят в плюнките си. Бъдете поне коректни да поднесете коректно “цитата”. Аз съм чувал да се произнася по телевизията, че е срамно бидейки МИЛИОНЕРИТЕ в селското стопанство да крънкат повече пари и лишават други по-нуждаещи се и го подкрепям за позицията му без да я квалифицирам като лява. А що се касае до ЛЕВИ-ДЕСНИ те в България са най-голямото недоразумение, така че темата е банална. Намерен е само повод за плюене.

 29. Към v.yanakiev:

  Има лек за тази мъка: четете обилната проправителствена пропаганда. Не си причинявайте неприятности с ровене в “плюнки”, в които сам се ровите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.