Разбиха устата на свидетеля Устинов: ще му я затворят ли?

Днес е вторник, 6 декември, а в неделя, 4 декември, били (ритуално, като че ли?!) избити зъбите при побой над защитен свидетел по най-шумното дело на годината, което най-после тръгва в съда на 12 декември. И цели два дни цари мълчание по тази тема в българското публично пространство – не че не се промъква информация, но не произвежда полагаемата в такива случаи сензация!

Колко защитен е „защитеният свидетел” в България?

Основната версия за побоя над бившия служител на Националната служба за охрана ( НСО) Пламен Устинов, сензационно проговорил преди два месеца с обвинения срещу главния обвиняем по делото „Октопода” Алексей Петров като поръчител на убийство, е, че „Трактора” ( както наричат често Петров), е поръчителят. Ето колко демонстративно са държали побойниците това да стане известно, както излиза от показанията на пострадалия, който сочи за тартор на нападателите Ангел Габровски, близък приятел на Емил Бонджев, охранител на Алексей Петров:

„20 пъти Габровски ми изкрещя, че Алексей Петров ще му плати да ме ликвидира. Обиждаше ме, че съм поръчков свидетел и говоря и пиша лъжи. Последва побоят”, спомни си Пламен Устинов.
По време на мелето биячите, всички от рода на Габровски, насинили окото му, избили предните му зъби и сцепили устната му. Жена му пък удряли в главата и тя получила сътресение на мозъка. „Племенникът ми също пострада, в момента е в болницата и го преглеждат. Извадили сме си медицински. Пуснал съм жалби в полицията и прокуратурата. Ще искам този побой и заплахи да се прикрепят към делото”, отсече свидетелят. Той бе категоричен, че целта на нападението е да го сплашат и да не свидетелства срещу Алексей при старта на делото. (actualno.com)

Всичко е ясно, нали. Даже прекалено ясно- престъпниците ужасно държат да се знае кои са и кой стои зад тях. За да няма грешка, повторили 20 пъти кой е виновен. Излиза, че поръчителят Петров сам си маже допълнително въжето със сапун, ако случайно другите обвинения срещу него се провалят. Може и да е така, щом е толкова тъп този човек, който до неотдавна въртеше на малкия си пръст най-могъщата силова структура в страната ДАНС. Само че проговорилият Устинов беше обвинил „Трактора” и в друго престъпно поръчителство. Според бившия служител на НСО, превърнат в свидетел, Алексей Петров е искал да убие бизнесмена Гриша Ганчев, но се намесил лично президентът Първанов и отменил поръчката –сюжет, достоен за Марио Пузо и неговия Кръстник! Така се разминало „само” с отвличането на Ангел Бончев, дясна ръка на Гриша Ганчев.

Ето тези „дребни обстоятелства” правят работата доста по-едра от размерите на рибата-трактор, защото в сравнение с акулата Първанов следственият Петров е направо мъндзърка цаца. А и не само по тази линия около главнокомандващата акула се образуват информационни вълнички, които отново не вълнуват нито медиите, нито съответните институции. Справка: публикуваната в сайта Биволъ изтекла в Уикилийкс грама на бившия американски посланик в София Джон Байърли. В нея дипломатът ясно намеква за намеса на Първанов за възпрепятстване на разследването около убийството на близкия до него банкер Емил Кюлев през 2005 година.

Голяма риба е също самият Гриша Ганчев, който гравитира подмолно около главнокомандващата акула и е сред най-важните крепители на президентския политически проект АБВ. Което вероятно е свързано с факта, за който отдавна съобщих в този блог ( но на никой не му стана интересно да цитира или да разследва), че Първанов е ходатайствал за китайски кредити за завода, който скоро ще произведе край Ловеч дългоочаквания първи български автомобил по китайски лиценз. Очертава се това да бъде обявено за проява на висш патриотизъм в българската индустрия, който най-после нарежда България в престижния клуб на държавите производители на автомобили. Ако Ганчев е откровен, би трябвало да кръсти завода „Георги Първанов” и да го украси с негов портрет, на който президентът-покровител е зареял прозорлив поглед в бъдещето (си на подсигурен благодетел), досущ като Мао.

Бизнесменът и виден ляв политик Илия Божинов, починал внезапно от стомашни болки както си почиваше на морски къмпинг през лятото на 2010 г., също проговори пред медиите. Преди да млъкне завинаги той успя да заяви публично , че „Трактора” и Първанов са скачени съдове и че Първанов е ходатайствал за рекетьорски апетити на Алексей Петров още в битността си на партиен шеф преди да стане президент. После Божинов изчезна от този свят, както се спомина ( в гостоприемната хотелска обстановка на правешките олигарси Златеви) и Мишо Бирата, потенциалният свидетел около скандала с раздаването на порциите от Борисов и Първанов, изплували като солидарни покровители на покойния бирен магнат.

Колко много смърт и затваряне на усти, преди да бъде разбита устата на Устинов!

21 мнения за “Разбиха устата на свидетеля Устинов: ще му я затворят ли?”

 1. Г-н Инджев, сигурен съм, че Престъпника на прехода Алексей Петров има не пръст, а поне една цяла ръка в “случайните” побои и нещастни смъртни случаи на негови противници и свидетели на “чистото” му минало в служба на “нашата милиция ги пази”.
  В случая обаче си мисля, че някой друг му маже въжето със сапун. Всичко това прилича на добре инсцениран лош театър. Не изключвам вероятноста кръга около Първанов, да насочва умишлено следите към Петров, с цел по бързото си освобождаване от опасните улики срещу самите тях.
  Както Първанов, така и Борисов имат интерес от затваряне на устата, на този богат не само на пари, а и на информация, опитен престъпник.

 2. Имате грешка!Днес е вторник, 6 декември,а не 6 ноември – както сте написал.

 3. Дааа, интересноооо. Само че не става ясно защо все пак имало ли е поръчка за побоя или само извършителите са изказвали свое виждане по въпроса. Израза Трактора ЩЕ МУ плати за да го ликвидира е по-скоро желание, не е казан о, че Трактурът му е платил за да го набие.
  Освен това “защитеният свидетел”, които си говори директно с Цецко, за пореден път вместо да извика полиция събира родата и тръгва сам да се разправя. Въобще гнила или чисто битова история с политическо тълкуване.

 4. Видно е, че българският защитен свидетел е защитен от защита.

  Ами то какво ли повече му е необходимо? Животът не е безкраен празник, място за глезотии няма.

 5. “Днес е вторник, 6 ноември, а в неделя, 4 ноември,”
  Г-н Инджев, декември е вече , моля поправете!

 6. При размера на описаните риби и ниският коефициент на възможности на нашите държавни риболовци, най-добре е да бъдат потърсени/уведомени риболовни институции от европейски мащаб, защото е застрашено и европейското водно стопанство като цяло.

 7. О, спи ли Холивуд,
  о, Холивуд не види ли ???
  Та това е сериал за стотици милиони,
  със главен герой цял президент на страна от Европейския съюз.
  При това имената на героите ще са истинските !!
  Ще изпъкне и вторият главен герой – главният прокурор на същата страна,
  който има уникалното свойство да оглушава и онемява баш във вихъра на действието.
  Оскарите са наши !!

 8. Би било чудсно ако всички престъпления срещу личността се съпровождат от двадесеткратно повторение на важни неща, като поръчител, извършител, мотив и т.н. Още по-добре ще е тези работи да са в писмена форма, нещо като декларация. Така българската прокуратура ще постигне наистина сериозен напредък в борбата срещу престъпността. И още по-удобно за българската прокуратура ще е ако всички сме със статут на защитени свидетели, така щото да можем по-лесно да бъдем бити и прочие от случайни, уж несвързани с българската прокуратура, елементи.
  Началото е поставено, а то е обнадеждаващо. Уж защитаваш някого, но всъщност го държиш на разположение, за да можеш да го смелиш от бой по всяко време, като по време на побоя му опресняваш знанията – кой го бие, кой го е поръчял, кой на кого щял да плати и т.н. Съдът НЯМА НАЧИН да не вземе предвид тези неоспорими доказателства…
  Ако може, когато дойде и моят ред да направя нещо за отечеството, да не ме бият много в областта на черния дроб – ще представя в българската прокуратура медицинско, за да не си помислят хората, че съм някакъв глезльо…

 9. Г-н Инджев, това е безумна и тотално корумпирана държава!Страшно е да се живее тук- като виждаме облика на сега-управляващите….. какви ли ще бъдат следващите….!Дори вече и Европа не е защитена- след като има неблагоразумието да приеме в “братството” нас и румънците …. вече е пред срив!Ех-х-х , ужасно е …но след 65 години комунизъм това е закономерно , нали знаете- каймакът на помията винаги изплува отгоре!

 10. Уважаеми Г-н Инджев,
  Всичките процеси които се водиха публично за наказване на виновните всъщност оправдаха видимите престъпления. Делото срещу г-н Софиянски, делото срещу г-н Чичи Баба завършиха с оправдателни присъди. Те са невинни. Сега ще започне делото срещу г-н Петров.
  Да видим какво ще стане? Дали той не е поредния “невинен”?
  С Уважение: Б. Илиев.

 11. Към четящите блога. Всеки ден отварям с надежда именно този блог. Забелязах това, което Димитров и warf коригират.Ни най-малко не ме подразни датата. Ние, които с две изречения се правим на много “отворени”, можем ли да си представим чувствителността на този човек, който реагира на “злободневието”, с вътрешното несъгласие,радикално неприемащ театърът България ?
  Просто наливате вода в” онази” мелница. Ако си мислите , че Инджев е “проект”, помислете още веднъж, проекта обикновено се обезпечава, нормално с редактори.Той е това, което е, не забравяйте достойнството му да зачеркне престижните си позиции.
  Не съм от възхваляващите. Не съм съгласен с много от тезите, които професионално и аргументирано защитава.Но ги излага с откровеността на дете. Имам усещането, че той е съвременен апостол или възрожденец, ако това понятие все още не е добило търговска марка.Колко български журналисти са на неговото ниво загърбили егото, осъзнали единствената причина, заради която си струва да живееш-ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ в краткия си живот.

 12. Не,не е Гергьовден,а Никулден,но до пилетата по Петровден и тези,които се броят насен – има време,но не е и само Устинов,на когото търсят как да затворят устата!!!!

 13. Ako и ГЕРБ не ценят изгодите на България покрай кризата в Гърция и и грешката на Н.Саркози да забави вкарването ред на фиска на страната при една по-успешна България между 17-те страни от еврозоната,не след дълго Германия и нейния канцлер,ще оценят шансовете и на по-малки страни за –
  вземане на
  ———-
  на съдбови решения по прекрояване
  ———————————-
  на Съюза
  ———
  Ако Вашингтон благослви и един ген.Рой като специален партеник на ООН за ролята ни като врата към ЕС, а нена троянски кон,МВнР просто трябва да се размърда!!!!!!
  а НП посланикът на САЩ и Н.Младенов
  да не си ги..почесват!!!!

 14. А, уважаема г-жо Игнатова, ако Устата е сам е лесно – то така всеки може. Ами ако не е сам?

 15. Правилно г-жо или г-ца Игнатова. Щом като “врагът” не се предава, той се унищожава.
  Боже, колко мъка има на този свят, боже.

 16. Кой и къде видя разбитата уста на това недоразумение Устинов!? Ако това лице е бил служител на НСО, то тогава всички ли останали служители са като него!

 17. и аз сам от това село знам кои и какъв е а устинов много филми гледа защо не каже за себеси какъв е колко хора е пребил в селото без причини нека да доиде един журналист в това село и попитат стряничите хора не неговите близки аз бих ви казяла този е за убиване това мислят хората в селото никои не е с него в тези 3-и села всичко е лажа от негова страна 

 18. И сега всичко пак само “Мижи да те лажем”, г-жо или г-це Игнатова. Извинете, но само дето почти съвсем не ви се разбира:
  сам ли си ги биеше или съвместно със съселяни?
  И моя милост съм сам /ама от друго село/ и сме си само коректор и то по съвместителство – коректор
  от самиздат /самкоректор – и сам коректор си е пак коректор, нали така г-н Инджев?/.
  Извинете и Вие г-н Инджев – Викам си: щом и на Талейран и Ришельо търпите безсмислиците, ще минат и моите /не по-големи!/

  Край!Обещавам: повече няма да правя така – а само и то в най-краен случай – стриктни, необходими и кратки корекции!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.